torsdag 24 november 2022

Om bönekampanjer mm

En artikel i dagens ÖT återkallade ett gammalt minne. I artikeln talas om det "ett religionsgräl" som utspelade sig i Jakobstads gymnasium 2003-2004 och som hade sitt ursprung i att en elevgrupp, anknuten till organisationen "Ny generation", bad för sina medstudenter. Detta gick till så att elevgruppen hade kommit över elevlistor och utifrån dessa gick in i bönekamp för sin skola och sina klasskamrater. "Utan att be om lov", som det sägs i artikeln - vilket sägs ha upprört många elever.

Det här är intressant. Skrattretande intressant. En kristen behöver verkligen inte be om lov för att be till Herren för en annan människa. Jag kan här avslöja att detta inte är något nytt. Redan i början av 90-talet gjorde vi precis samma sak i Pedersöre gymnasium. Och det var inte vi som var först, absolut inte. Vi var t.o.m. så systematiska att vi delade upp årskursens elever så att vi hade fyra-fem personer vi som deltog i bönesatsningen bad för varje dag. Utan att be om lov, kan jag tillägga. Detta ägde rum framför allt under läseperioden inför studentskrivningarna, och förutom att vi bad om att alla skulle få lära känna Herren bad vi också om koncentration, om hälsa inför skrivningarna och om att alla skulle klara av att göra sitt bästa.

Jag kan också avslöja att jag (åtminstone ibland och alltid när jag kommer ihåg det) ber för de som läser och speciellt för de som kommenterar här på bloggen. Igen: Utan att fråga om något tillstånd. Jag ser det närmast som så att om man väljer att komma hit och läsa, och framför allt att kommentera, är detta något man får s.a.s. på köpet. 

Vi har kraftiga uppmaningar och stora löften i Guds ord vad gäller bönen. Vi vet också att Herren hör våra böner och att han sänder bönesvar. I förtröstan på detta får vi, och ska vi, fortsätta att be. 


32 kommentarer:

  1. Kristian. Be för din egen själ du och oroa dig inte för oss andra!
    Återigen presenterar du dit hyckleri.
    Men, om jag någon gång väljer att bli satanist eller något motsvarande korkat, så ska jag också be de svartaste bönerna för dig! Ser du problemet här?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09.45. Hyckleri? Nu får du nog förklara bättre vad du menar. Vad sedan gäller dina "svartaste böner" så är det du skriver mycket avslöjande. Du vill mig illa. Jag vill dig gott. Hur var det nu med hyckleriet?

      Radera
    2. Kristian. Jag är inte kristen. Jag vill inte ha något att göra med din ondskefulla fantasi gud. Undrar om jag borde tolka din text som ett hot?

      Visst är du en hycklare, du tror dig få fördelar hos din gud genom att göra dig själv viktigare än du är. Bota din egen synd först, innan du börjar be för att "bota" andra!

      Och, nej du förstår inte logiken i det sista jag skrev, men det var inte väntat heller.

      Radera
    3. Anonym 10.12. Fördelar? Nej, det är inte så den kristna tron fungerar. Men det är helt tydligt att du behöver mycket förbön.

      Radera
    4. Kristian. Du försöker alltså sälja folks själ utan att fråga ägaren om lov först.

      Skurkaktigt och falskt beteende från dig. Är säker på att din "gud" ser igenom din falskhet (även om det inte finns någon gud).

      Radera
    5. Sälja? Oj, oj. Du har nog en väldigt skruvad människo-, världs- och gudsbild.

      Radera
    6. Kristian. Det har du också!

      Radera
    7. Kristian. Men, be du böner för mig så skall jag be mina böner för dig och din familj.

      Radera
    8. Sälja andras själar är ju omöjligt ! Vad ska man tro om historier om att den o den popartisten sålt sin själ till den onde för att kunna traktera ngt instrument som ngn aldrig gjort förut ? Finns många sådana...

      Radera
    9. @Anonym 24 november 2022 10:36, "Du försöker alltså sälja folks själ utan att fråga ägaren om lov först." Vem är ägare av "folks själ" ? Kan det möjligen vara Han som skapat allt liv ? Du ska veta att våra hjärtan slår just så många slag som Han ( vår Skapare ) från början bestämt !

      Anonym 2

      Radera
    10. 09:45
      Du är ju redan en hycklande satanist. Fortsätt därmed!

      Radera
  2. Va de sku vara fantastisk om böner skulle fungera. Vi sku inte behöva läkare, militärer och inga religioner eller präster. Nu är det ju inte så, prova att be till solen ska du se du får lika många bönesvar som förr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gud har låtit världen bli så här för att vi skall frukta honom och älska honom när det går bra i världen och våra böner blir besvarade med hjälp till vän och ovän. Ulrik

      Radera
    2. Anonym 14:20. Ja, det är fantastiskt, tänk att vi människor får kommunicera med universums skapare! Du tycks tro att bön är någon form av önskeautomat, men i själva verket är bönens huvudsyfte just kommunikationen och gemenskapen. Dessutom har vi stora och härliga löften knutna till bönen.

      By the way: Det finns många läkare som ber. Hur går det ihop med din världsbild?

      Radera
    3. Jag har nog bett tidigare i mitt liv. Det var tills jag upptäckte att jag bara talar till mig själv. Så länge läkaren som ber använder vetenskapliga metoder för att hjälpa mig är det inga problem. Sitter han bara å mumlar när han skall operera stiger jag upp å går till en vettig läkare.

      Radera
    4. Anonym 07:57. Du tycks ha problem att se att vetenskapliga metoder och riktig vetenskap inte på något sätt gå emot tron på Jesus. Varför skulle en läkare, som är utbildad och kan sin sak, "bara sitta och mumla"?

      Radera
    5. Utan alla böner från hela folket skulle Finland inte ha klarat sig under alla krig på 1900-talet. Fortsätt du och be till din sol, skitstövel!

      Radera
    6. Ojj den tog bra. Solen ser man i alla fall, men ingen har sett er fantasifigur i himlen som ni mumlar åt. Fortsätt med det om det känns bra, det betyder inte att hen svarar bättre än om ni ber åt hinhåle :)

      Radera
  3. Nå Kristian, förklara nu då vad din bön om oss andra handlar om, så behöver jag inte gissa. Klarar du av att göra det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 06:53. Visst kan jag göra det! Jag ber att Herren skulle förbarma sig över dig (och alla andra som går blinda och döva genom livet) och öppna dina ögon och öron så att ni ser att ni lever i och på en lögn. Bland annat.

      Radera
    2. Kristian. Varför är du så skenhelig och elak? Var söndagens nattvardsvin extra god?
      Ska bli intressant att se hur många dagar din skenhelighet håller. Snart sitter du här igen och spottar hat över vänstermedia, klimatvännerna, hbt...
      Du är en sådan hycklare. Hoppas att många troende ber för dig. Du lär behöva all hjälp du kan få!

      Radera
    3. Anonym 10:22. Peka hellre på var du menar jag har fel så vi kan diskutera sak.

      Radera
    4. Bra för dig Kristian, som är så klarsynt och rättfärdig att du kan be till din Gud att förändra oss förblindade syndare till att bli din avbild.

      Radera
    5. 09:40
      I vilken sak har Kristian fel, ateist/homoanonymitet?
      Med din opportunism är du "goin' to hell".
      Visserligen hör jag inte mera till statskyrkan, men jag vet att det finns bra folk inom väckelserörelserna. För dem all respekt. Mot de värdeliberala kulturkristna enbart förakt.

      Radera
  4. Bra med namnlistor, gud kan ju namnen på alla, men av nån anledning vet hen inte i vilken klass de går. Därför kan man inte bara be sina klasskompisar.... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 08:00
      Gud är ingen "hen" utan entydigt HAN !! Då må lebbfeministerna skrika i högan sky horo mytji som helst.

      Radera
    2. Ert fantasifoster är en HEN för att hen gjorde människan till sin avbild och som människa räknas även kvinnor.

      Radera
  5. Ingen sak är för liten att be för. Främst skall vi be att vi skulle få del i Förlåtelsen I Faderns och Sonens ja denhelige Andes Namn; det är i Jesu Namn och blod. Bibeln säger: Den som föraktar Lagen, dens bön är en styggelse. Ändå har Gud många gånger hört även laglösa i nöden så att de har kunnat omvända sig när de fått vittnesbörd att Gud Finns och hör bön. Om man har många böner men en laglös vandel så kastar Gud böneoffret som är orenat av laglöshet tillbaka i ansiktet på den bedjande. Även om vi alla fördärvat vår väg vill Gud att vi skall bättra oss kvar kan bli någon synd som ständigt återkommer och håller oss alerta att söka förlåtelsen och stämmer oss till ödmjukhet; Gud är ju heliga och vi heliga är benådade syndare. Ulrik

    SvaraRadera
  6. Kanske borde vi ordna en bönekampanj för Kristian?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:59 Håller helt med. Kanske vi kan be gud att öppna Kristians ögon.

      Radera
    2. 09:37

      Jag tror du har fjäll för dina ögon. Kanske är det Satan som har placerat dem där?

      Radera
  7. Jag måste få peka på benägenheten att låta tungan regera oss (här speciellt på F*cklobbyisten, ateist-Anonymiteten). Ingen kan tämja tungan, säger Jakob. Ja, för människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt. Vi skulle tala det som är gott, och vi skulle tala väl om varandra. Men hur är det?
    Det måste alldeles tydligt hända något med den lilla tungan nu ocu under det kommande året! Om den är antänd av Gehenna (Jak 3:6), så fördärvar den både den enskilda människan och hela hennes omgivning. En hjärterening är det enda som kan göra tungan till ett instrument för godheten och kärleken. Ty det är från hjärtat det onda kommer, och så blir hela människan orenad.
    När Kristian har publicerat något på sin blogg är det som om alla smådjävlar vore lösa i sin hatretorik mot de kristna. Man kan alltid vänta sig .. få se på fan vad de nu hittar på mot kristna och hela kristendomen ! Här syftar jag främst på Förvirringslobbyn och ateist/homo-anonymen som nästan alltid är i farten.
    Men de kan fortsätta sin väg mot ruin. De är också människor, åtminstone många av dem.

    SvaraRadera