torsdag 17 november 2022

Den nådelösa "godheten"

NHL är världens bästa ishockeyliga, och jag följer noggrant vad som händer där, både på isen och och utanför den samma. Bland annat lyssnar jag på flera poddar som behandlar NHL. En av de bästa, eller den kanske allra bästa av dessa, är i mitt tycke Aftonbladets NHL-podd med Bjurman och Ekeliw. Svenska Yles dito ligger dock inte långt efter. 

En sak jag dock reagerar starkt på, också i dessa poddar, är den skenheliga "godhet" som poddcastarna underhåller. Detta är förstås inte något som de är ensamma om, utan i detta speglar de bara det samhälle de lever i. Nu talar jag förstås om hur sådana människor som på något sätt försyndat sig mot olika koder eller regler som samhället har lagt upp behandlas. Vissa av dessa helt legitima (som att du inte ska mobba) och andra mer kontroversiella. Och vissa förstås helt galna eftersom vi lever i en galen tid. Denna "godhet" artar sig i fördömande och utfrysning (cancelling) utan rätt till ny prövning eller nåd. 

Det exempel som gör att jag skriver denna text är Mitchell Miller, en 20-årig ishockeyback som för en tid sedan skrev på ett kontrakt med Boston Bruins. Denne Miller hade, som 14-åring (!) mobbat en färgad funktionsnedsatt pojke som gick i samma skola. Detta är givetvis fruktansvärt, och mobbning kan och får förstås inte godkännas. 

Men den stora frågan är om något en människa gjorde som 14-åring ska tillåtas definiera och förstöra hela människans liv? Svaret på den frågan är förstås ett klart nej. Eller så borde det vara. Om någon människa gör sig skyldig till ett brott ska ett passande straff utdömas, avtjänas och så bör saken vara utagerad med det. Speciellt om och när (som i detta fall) personen i fråga har konstaterat att det han gjorde var fel och bett om ursäkt. 

Men icke. De poddar jag har lyssnat på som har behandlat detta ämne har alla konstaterat att Miller aldrig kommer att spela i NHL. Som sagt för ett brott han gjorde sig skyldig till som 14-åring. Och med det är hela hans karriär förstörd. Trycket från samhället att fördöma och ha bort honom är nämligen så starkt. Och ja, Boston bröt det kontrakt de skrivit med honom. Men det räcker förstås inte, röster höjs ännu att det borde bli följder för de ledare som gav honom kontraktsförslaget. Vi får vänta och se vad som ännu händer. 

Vad gör vi inte som samhälle och som individer för att få fortsätta känna oss goda! Låt vara att liv blir förstörda. Det är ett litet pris att betala. Det känns ju så bra att vara "god"! 

Problemet är bara att denna nådelösa "godhet" lämnar efter sig en mängd offer. Och innan vi vet om det kan vi själva befinna oss på de anklagades bänk.   

79 kommentarer:

  1. I kölvattnet på idrottsunderhållningen går spelandet och myglet och de lata åskådarna har alltihopa som en AVGUD!!!! DET FÖR BORT FRÅN HERREN I LARMET AV FANSENS YLSNDEN. EN REMINISCENS FRÅN ROMARRIKETS OCH GREKERNAS ARENOR. O NEJ. TILLBAKA TILL ARBETET DET NATURLIGA.
    Vad gäller aspekten med nådelös godhet har du nog rätt i.... ulrik

    SvaraRadera
  2. Miller hade aldrig bett om ursäkt att han under en lägre tid mobbat en klasskamrat med funktionsnedsättning, både fysiskt och psykiskt, doppat en slickepinne i en urinoar och haft klasskamraten att slicka på den. Ursäkten kom först då det blev tvång, och det berättar ju en hel del.

    Själv skulle jag nog inte försvara en som är så sunken så han inte ens dragit sig för att ge sig på funktionsnedsatta, oberoende när det skett. Men vi är ju alla olika.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Igen väljer du att försöka förvirra. Det handlar inte om att försvara, utan det handlar om att försöka se på situationen utan pk-färgade glasögon. I det politiskt korrekta samhället får "de goda" sätta sig till doms över de som gjort bort sig - och det saknas helt nåd och nystarter i detta system.

      Radera
    2. Har man betett sig som ett as, så finns det konsekvenser att vänta. Nu är det ju säkert så, att misshandeln har lett till polisanmälan eftersom NHL hade fått reda på det. Småbråk för 15 år sen hade knappast dykt upp annars, och är man i straffregistret så är det vad det är.

      Menar du med nåd det hur du ändlöst skriver om hur syndiga hbtq-människor är?

      Radera
    3. Frågan är om 14-åringar finns med i straffregistret - ens i Kanada?
      Anonym1

      Radera
    4. Förvirringslobbyn. Ja, det som skett i det här fallet ska ha fått konsekvenser. Men frågan jag ställer är inte om Millers gärningar ska gå utan konsekvenser utan om dessa ska få förstöra hela hans liv. En fjortonåring är trots allt bara ett barn.

      "Menar du med nåd det hur du ändlöst skriver om hur syndiga hbtq-människor är?"

      Jag kan tyvärr inget åt dina misstolkningar av vad jag skriver - du måste själv korrigera dessa.

      Radera
    5. Anonym 1. Jag håller det för föga troligt, men man vet ju aldrig... Kanada är Kanada.

      Radera
    6. Knappast är ens liv förstört av att inte få spela i NHL, men på den nivån behövs kompetens för att fungera i lag och antagligen har man bedömt att en mobbare som inte visat ånger på 15 år, har inte de nödvändiga egenskaperna.

      Radera
    7. Faktalobby
      Hur många mobbare ber om ursäkt? Alla förnekar det om det går.
      Har du läst om Kent som hämnades på sina mobbare från ungdomsåren?
      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6noO03/mobboffer-hamnades--efter-36-ar

      Förövarna förnekar och Kent blir straffad för sin hämnd. Så fungerar det. Mobbarna ber aldrig om ursäkt.
      Det spelar ingen roll om man mobbar svarta, vita, funktionnedsatta eller högfungerande. Mobbning är mobbning oavsett.
      Om det nu är så oerhört det som Miller gjort så borde övrig mobbning överlag beivras mycket mer än det gör. Det är just det det handlar om. Detta fall har blivit en grej. Alla godhetsknarkare suger ut allt ur på detta. Sen när de haft sin tid i rampljuset ger de fan i det och väntar på nästa tillfälle att godhetshata någon.

      Radera
    8. Patrik, du har ju så rätt. En gång mobbare, alltid mobbare. De anser ju sig inte ha fel. Är det en mobbare NHL behöver?

      Radera
    9. Patrik.

      "Hur många mobbare ber om ursäkt? Alla förnekar det om det går."

      Det håller jag helt med om. Kristian och hans gelikar gör det väldigt tydligt här på bloggen. Hur många gånger har de kristna mobbarna med sin heliga moral bett om ursäkt för sina spydigheter? Aldrig en endaste gång och det kommer aldrig att ske! Där har vi de kristna hycklarnas goda moral.

      Radera
    10. Anonym 07:01. Det är liksom lite svårt att be om ursäkt för dina, och dina gelikars, misstolkningar. Det är tyvärr något du behöver göra själv.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn. Läs på lite innan du skriver. Det är INTE fråga om 15 år, och saken är just den att de som hade att göra en bedömning om spelarens kompetens skrev kontrakt med honom. Det är mobben som är utan insikt i spelarens psyke och färdigheter som fick kontraktet brutet.

      Radera
    12. Faktalobby
      Det är inte riktigt det jag skrev. Vad jag skrev är att vi rent allmmänt har en allt för förlåtande inställning till mobbning för att dra så här stora växlar på det Miller sysslade med. Han är mobbaren som man offrar och sen förlåter man alla andra. Det är lite omvänd kristendom.

      Det är märkligt hur det sekulära samhället har sin onda "förebilder", Trump, Putin , Orban och så sådana som Miller som dyker upp i offentligheten nu som då. Ständig denna syndabocksideologi där allt det onda projiceras på vissa personer. Våra makthavare har lyckats bra. Fårskocken tror faktiskt att de är de goda.

      Radera
    13. Anonym19 november 2022 07:01

      Jag vet inte vad du menar med kristna mobbare. De finns nog i vissa byar men här på bloggen har jag inte sett dem.

      Att vara emot hbtq är inte arr mobbba. När hbtq lobbyn hela tiden är på offensiven så måste ställningarna faktiskt försvaras. Denna i ideologi försöker få fotfäste överallt, även i kyrkan.
      Att försvara är inte att mobba.

      Radera
    14. Patrik

      Du säger att en mobbare ber inte om ursäkt, förnekar, vilket bottnar i att de anser sig inte göra fel. Anser de inte att det är fel, finns inget incitament att förändras. Mao: en gång mobbare, alltid mobbare.

      En alltför förlåtande inställning till mobbning känneteckar bloggen, Kristian ger sig på minoriteter, hycklande, och ursäktar sig aldrig. Det enda han försöker är att rättfärdiga spyorna, drar till med brist på åsiktsfrihet om han inte får skriva skit om hbtq. Så kom inte och prata om syndabocksideologi hos andra så länge Kristian får hålla på, tack.

      Kristian

      Han blev DÖMD i ungdomsdomstol, dock inte för 15 år sen, nej. Men han har en dom. Mobbning som leder så långt som till en fällande dom, är ingen liten sak. Man ska vara en riktigt skitstövel för att hamna i rätten, och bara de värsta av de värsta blir fällda. Och som Patrik säger, de ber inte om ursäkt. De bara fattar inte.

      Radera
    15. Ungdomsdomstol är för mig ett nytt begrepp.
      Vad menas med
      detta?
      Bev det böter eller fängelse?
      Villkorligt?

      Anonym1

      Radera
    16. Saker man inte vet, nya begrepp, brukar man vanligtvis ta reda på, på ett sätt eller annat. Google är ett bra sätt att börja.

      "It was absolutely brutal," she said. "Had he not pled guilty, the video would have been released. It would have been so much worse on Mitchell because of the brutality to our son … He's smashing Isaiah's head against a brick wall."

      Hans medbrottslingar hade bett om ursäkt i samband med rättegången, inte Miller. Enligt ovanstående hade han aldrig medgett om rätten inte hade i så fall valt att visa övervakningskamerans bilder där han slog offrets huvud i tegelväggen.

      Om engelskan, eller vilket språk som helst, vållar bekymmer, kan man klistra in hela webbadressen och välja språk.
      https://translate.google.com/?sl=en&tl=sv&op=websites

      https://eu.azcentral.com/story/sports/nhl/coyotes/2020/10/26/arizona-coyotes-top-draft-pick-bullied-black-disabled-kid-4-years-ago/3735555001/

      Radera
    17. Faktalobby
      "Du säger att en mobbare ber inte om ursäkt, förnekar, vilket bottnar i att de anser sig inte göra fel."

      Nej du drar fel slutsatser. Precis som du säger i ett annat inlägg så förnekar de så långt det går. De förnekar, sen bagatelliserar de det och säger att det inte var så allvarligt menat. De försöker med allt utan att erkänna och om de blir överbevisade så erkänner de och ber om ursäkt. Så är det allltid.
      Miller är som vilken mobbare som helst. Alla mobbar är som Miller och samhället gör inte ett piss.

      Radera
    18. Samhället fångar de värsta, som i Millers fall. Men mobbning är inte mål för allmänna åklagare, utan det kräver att den utsatte tar sig besväret att resa åtal, och den tröskeln är hög. Kristian hade nog, jämfört med ex Räsänen, blivit dömd eftersom mängden skriverier kan nog med råge tolkas som grovt. Men vem ids? Vem skulle söka upp en jurist? Vem skulle orka hantera den process som ändå inte skulle leda nånvart, Kristian skulle ändå inte anse sig ha fel, han skulle fortsätta med nedsättande beteende gentemot andra. Varför du Patrik inte ids sätta dig emot Kristian är inte så konstigt, man skyddar de egna. Fegt, men mänskligt.

      Miller mobbade en mörkhyad, med handikapp, en minoritet. Kristian kör inte hbtq-personers huvuden i tegelväggar, men arbetar allt han kan för att attityden mot dessa förändras. Patrik gör ingenting, accepterar. Det gör inte jag.

      Radera
    19. Faktalobby
      Jag stöder inte hbtq-ideologin. Därför sätter jag mig inte upp. Det är inte fegt.

      Du däremot som aktivt stöder hbtq-ideologin borde ju göra mer än att skriva några halvsketna meningar om du nu anser att det Kristian gör här är ett stort brott. Är du feg eller..?

      Radera
    20. Varför smutskastar denna "Faktalobby" bloggaren på detta sätt? För alla som har ögon i huvudet är det tydligt att Kristian skriver mot ideologin, inte mot människorna. Men det är väl så här det görs idag. Mobba de som försöker måna om stackars människors väl.

      Radera
    21. Anonym, de som känner dessa "stackars människor" vet att de inte är några stackars, utan de finns mitt ibland oss i samhället utan att vi vet vem eller var. De klarar sig väldigt bra utan idioter som tror sig veta nånting om dem.
      I världshistorien behöver vi inte gå så långt bakåt innan vi hittar ledare som intalade sina egna om en annan minoritet i samhället som är av sämre slag. Det pågick tills allmänheten började tro på lögnen, och började förfölja dem.
      Skulle Kristian måna om dem, varför riktar han sig inte till hbt, utan enbart till sina egna? Hur har du anonym tagit till dig attityden att de är fråga om "stackars människor" utan att du knappast har träffat en enda?
      Kristian tycker synd om en som under lång tid mobbat en med handikapp, matat med urinerad slickepinne, och blivit dömd. Klockor borde ju ringa, eller hur? Hurdan människa är en som vill visa sitt stöd till en dömd mobbare?
      Jag behöver inte smutskasta, han klarar av det riktigt bra på egen hand.

      Patrik, det finns ingen ideologi, det är bara ett påhitt av människor som känner sig träffade.

      Radera
    22. Förvirringslobbyn. Igen försöker du förvirra. Varför gör du på detta sätt? Vad anser du dig vinna på att tillvita mig saker jag inte har skrivit?

      Det är oerhört problematiskt i dagens samhällsdebatt när sådana som du inte klarar av att se skillnad på att göra och att vara, för att ta ett exempel. Miller gjorde en fruktansvärd sak, ja. Och jag tycker sannerligen inte synd om honom. MEN. Han fick en dom och avtjänade den. men det räcker inte idag. Det är inte det han gjorde som är fel, utan det är HAN som är fel. Och då måste han bort. Ser du inte hur oerhört galet detta blir?

      Radera
    23. Faktalobby
      Det finns hbtq organisationer har en uppfattning om mänskans natur och vill förändra samhället så att det är mer anpassat till hbtq personer. Man anser att könet mer är en idé än biologi och man arbetar bla annat för utökade möjligheter till underlivskirurgi, även för barn.
      Man brukar arbeta för homoadoptioner, könsneutrala toaletter och andra väldigt viktiga saker.
      De har en absurd verklighetsuppfattning och önskar styra samhället enligt den. Det är en ideologi.
      Förvisso är den luddig. Man köper lite grisen i säcken om man ger dem tillträde och makt över något. Men det vi vet om dem är tillräckligt för att jobba för att hålla dem borta från allt man värdesätter.

      Radera
    24. Jo, det finns organisationer, men vad har det med ideologi att göra? Ingenting.

      "uppfattning om mänskans natur", och det är människor som känner sig själva bättre än hur du känner dem.

      "vill förändra samhället så att det är mer anpassat till hbtq personer." Rättare sagt, de önskar att samhället förändras till den mån att de kan leva enligt samma förutsättningar som alla andra, utan att nån ska försöka frånta dem rättigheter som andra har.
      "anser att könet mer är en idé än biologi ", du vet Patrik ingenting om vad vad hbt anser om könet, så det är onödigt att du ens försöker.
      "man arbetar bla annat för utökade möjligheter till underlivskirurgi, även för barn." Igen en massa smörja, visa gärna vilka organisationer som skulle föreslå nånting liknande.
      "Man brukar arbeta för homoadoptioner," och vad är fel med det? De som vill ge sitt barn till adoption åt samkönade gör det, andra inte.
      "könsneutrala toaletter " hur många årtionden har de funnits i Sverige?
      " andra väldigt viktiga saker. ", jamen, dessa ospecificerade sakerna är ju såå förkastliga, eller hur?
      "De har en absurd verklighetsuppfattning", ett konstigt påstående av en som inte känner nån, och som tror på bibeln. Men vi har alla rätt till det. Eller?
      "önskar styra samhället enligt den", vilken organisation vill styra samhället? Däremot kan man ju se hur religiösa vill styra samhället enligt sina absurda verklighetsuppfattningar.
      "Det är en ideologi." Lite lösryckt där, inga argument, bara plumpt konstaterande, men det betyder inget.
      "Man köper lite grisen i säcken" Ingen har bett dig köpa den säcken, såtillvida du inte själv är hbt.
      "Men det vi vet om dem är tillräckligt för att jobba för att hålla dem borta från allt man värdesätter." Patrik, utifrån vad du påstår så vet du ingenting om en enda hbt, du har knappast ens träffat en. Vad du värdesätter, är din egensak, du har verkligen ingen rätt att panta på vad du gillar, att hindra att andra skulle få ta del av det.
      Och igen: dessa tankar du har, de är diametrala till det som bibeln förespråkar. Hata din nästa som vill gilla det som Patrik gillar. Precis så.

      Radera
    25. Faktalobby
      ""anser att könet mer är en idé än biologi ", du vet Patrik ingenting om vad vad hbt anser om könet, så det är onödigt att du ens försöker."
      De anser att man kan vara kvinna fastän man har allt fysiskt som kännetecknar en man. Varför skulle man annars stöda underlivskirurgi? Kommer den könsuppfattning de anser stöder köskirurgi , bla för barn, nån annastans ifrån än huvudet i form av tankar och känslor?


      " "man arbetar bla annat för utökade möjligheter till underlivskirurgi, även för barn."
      Igen en massa smörja, visa gärna vilka organisationer som skulle föreslå nånting liknande "

      https://www.rfsl.se/hbtqi-fakta/konstillhorighetslagen/
      "Vi är skeptiska till 18-årsgränsen för underlivskirurgi eftersom vi är principiellt emot åldersgränser för vård. "

      Detta betyder att man stöder en utveckling till att ge underlivskirurgi till barn. I remissvaret från rfsl angående ett lagförslaget som länken handlar om säger man

      "Men eftersom det i nuläget inte finns varken vetenskap eller beprövad erfarenhet som stödjer
      underlivskirurgi för minderåriga så gör det i praktiken ingen skillnad om lagen innehåller en
      åldersgräns eller inte."

      Man stöder alltså underlivskirurgi för barn men uttrycker sig försiktigt än så länge.


      "vilken organisation vill styra samhället?"
      rfsl och många andra.
      "Lagen som RFSL vill förändra heter “fastställande av könstillhörighet i vissa fall” men kallas ofta för könstillhörighetslagen. "


      "Patrik, utifrån vad du påstår så vet du ingenting om en enda hbt, du har knappast ens träffat en."
      Jo jag har träffat.
      Sen menar du nog din uppfattning om vad jag påstår. Du skriver som om din uppfattning vore något objektivt.


      ""Man brukar arbeta för homoadoptioner," och vad är fel med det? De som vill ge sitt barn till adoption åt samkönade gör det, andra inte. "

      De som vill ge sitt barn (insert random adress). Hör du hur knäppt det låter?





      Radera
    26. Du hade inget att kommentera om att ideologi och organisation har inget med varandra att göra, vackert så.

      Inte heller kunde du säga emot hbt:s strävan att inte bli fråntagen rättigheter som andra har.

      "De anser att man kan vara kvinna fastän man har allt fysiskt som kännetecknar en man. Varför skulle man annars stöda underlivskirurgi?"
      De anser det för att det finns transsexuella som vet det. Förklara gärna gärna mera om du varit i den situationen. Långt ifrån alla överväger kirurgi, och det är bara t:et av hbtq.

      "Kommer den könsuppfattning de anser stöder köskirurgi , bla för barn, nån annastans ifrån än huvudet i form av tankar och känslor?"

      Intressant att du måste fråga sådant du nyss påstår utan att veta. Om inte könsuppfattningen skulle komma från huvudet i form av tankar och känslor, varifrån kommer de då? Måste du gå och hålla om ditt könsorgan för att du ska veta att du är man, eller känner du på det utan att spela fickbiljard?

      Innantillläsningen fallerar lite med RFSL, du kan ju plocka ut en mening och läsa den som fan läser bibeln.

      "Vi är skeptiska till 18-årsgränsen för underlivskirurgi eftersom vi är principiellt emot åldersgränser för vård. "

      Detta betyder att man stöder en utveckling till att ge underlivskirurgi till barn.

      Det gör det ju inte alls. Orkar man läsa lite mer, och lämnar bort homofobi-glasögonen, blir man klokare. Den som vill, det vill säga.

      Meningen efter den du klistrade in, säger: "Vi hade hellre sett att vården kan ges om vetenskap och beprövad erfarenhet finns, som vid all annan vård."

      Svårt att läsa den meningen på annat sätt än att ansvaret ges över till medicinen.

      "Vi tycker det är bra att beslutet om underlivskirurgi skulle tas av patienten och den behandlande läkaren."

      Om du är så emot att för dig okända människor låter sig operaras, är du säkert emot all form av plastikkirurgi? Det har du rätt till, men vad har du med det att göra om andra förstorar eller förminskar sina bröst? Vem tror du att du är?

      ´vilken organisation vill styra samhället?´
      ​"​rfsl och många andra.​"​

      En organisation lyckades du nämna. Men det blir inga poäng för det.
      Kollade du upp hur länge det funnits könsneutrala toaletter i Sverige?

      Och vilka var de andra, väldigt viktiga sakerna? Eller hittar du på nu?

      Då du "träffat" nån hbtq, är det nån du möter regelbundet, kanske i familjen eller släkten, bekantskapskretsen, kollegiet, nån du är nära vän med så du diskuterar dessa saker, eller har du sett en på avstånd? Har du lärt känna denna du träffat, så du vet vad hen gått igenom?

      "Du skriver som om din uppfattning vore något objektivt."
      Ovanstående skulle du inte skriva om du visste att din syn är objektiv, om du visste att du vet någonting om hbtq som du själv kommit fram till.

      "De som vill ge sitt barn (insert random adress). Hör du hur knäppt det låter?"
      Ja, många forna östblocksländer adopterar inte sina barn till hbtq-föräldrar. Antog du förstod vad jag menade, att du hade koll på läget.

      Det som är värt att notera är vad du Patrik lät bli att svara på. Kanske det jag var mest intresserad av.


      "Men det vi vet om dem är tillräckligt för att jobba för att hålla dem borta från allt man värdesätter."

      ´Vad du värdesätter, är din egensak, du har verkligen ingen rätt att panta på vad du gillar, att hindra att andra skulle få ta del av det.´

      Vad är det för en rent idiotisk inställning att du skulle ha ensamrätt till en värdering, och tro dig dessutom ha rätt hindra andra från att ha samma inställningar? Det om nånting är att ha en absurd verklighetsuppfattning. I låga åldrar kan man bläddra i bilböcker, välja en från ett uppslag, men nån annan får inte välja samma bil, de måste välja nånting annat.

      Kristiligt? Det får var och en bedöma själv....

      Radera
    27. Faktalobby
      Jo det är en ideologi i någon bemärkelse. Kampen mot hbtq är inte mot personer som gör saker i sänghalmen, det är mot rörelsen som försöker skapa en förändring i samhället som man ser som oönskad.
      Hbtq har inte blivit fråntagen några rättigheter.


      "De anser det för att det finns transsexuella som vet det."

      Ok. Det finns transsexuella som vet. Om man vet får ingen betvivla eller motverka de önskemål man har utifrån det man vet.


      ""Vi hade hellre sett att vården kan ges om vetenskap och beprövad erfarenhet finns, som vid all annan vård."
      Svårt att läsa den meningen på annat sätt än att ansvaret ges över till medicinen. "
      Svårt att läsa den meningen på annat sätt än att det är en standardformulering i avsikt att verka objektiva. Man förväntar sig nog att medicinen så småningom kommer emot.


      ""Vi tycker det är bra att beslutet om underlivskirurgi skulle tas av patienten och den behandlande läkaren."
      Om du är så emot att för dig okända människor låter sig operaras, är du säkert emot all form av plastikkirurgi? Det har du rätt till, men vad har du med det att göra om andra förstorar eller förminskar sina bröst? Vem tror du att du är?"

      Halmdockor. Varför inte fästa uppmärksamhet på det du citerar i stället. Du citerar ett önskemål om att hörsamma patienten.
      Det finns i stort sett två fall där patienten har makt att få sin vilja igenom, det är vid abort och könskorrigering. Det är lättare att få snoppen bortskuren än en tand utdragen. Det är inte könsdysfori-patienter som är diskrimerade behandlingsmässigt.


      "Kollade du upp hur länge det funnits könsneutrala toaletter i Sverige?"
      Nej. De har funnits länge men rfsl har likväl jobbat för det. Bara för att en toalett är könsneutral så räcker det inte. Det skall vara könsneutralt av rätt anledning också.

      " Har du lärt känna denna du träffat, så du vet vad hen gått igenom? "
      Frågan var om jag träffat någon (känner någon). Svar ja. Jag vill inte diskutera den saken desto mer.


      "Ja, många forna östblocksländer adopterar inte sina barn till hbtq-föräldrar. Antog du förstod vad jag menade, att du hade koll på läget."
      Ingen äger barnen och kan således inte ge bort dem. Att avstå hbtq-föräldrar är inte likvärdigt med att välja hbtq-föräldrar.


      "Kristiligt? Det får var och en bedöma själv...."
      Ja. Jag har aldrig hävdat att min hållning är kristlig.

      Radera
    28. Jo det är en ideologi i någon bemärkelse.

      Så nu är det i "någon" bemärkelse? Nej, fortsättningsvis är det inte det. Men du har ju rätt att tro precis vad du vill.

      "Kampen mot hbtq är inte mot personer som gör saker i sänghalmen, det är mot rörelsen som försöker skapa en förändring i samhället som man ser som oönskad."

      Eftersom hbtq inte är någon ideologi (i någon bemärkelse?) som du "kämpar" emot, så kvar finns människorna. Ideologin som inte existerar, gör ju ingen förändring som du påstår, utan det är ju människorna som gör det. Lätt att upprepa mantrat att det inte påverkar människorna, fast det gör det.

      "Hbtq har inte blivit fråntagen några rättigheter."

      Fint, varför tycker du att du skulle ha rätt att ta hbtq-människors rätt att påverka sin plats i samhället? Vad tror du att du har för rätt att lägga in veto för sånt du inte tycker om i samhället? Sånt som inte angår dig det minsta, såtillvida du inte är hbtq? Det är en fråga som precis varenda homofob vägrar svara ärligt på. Märkligt.

      "Om man vet får ingen betvivla eller motverka de önskemål man har utifrån det man vet. "

      Du har nån övertygelse som grundar sig på, ja, vadå? Och det i jämförelse med transsexuella som levt med det i åratal, som pratat om det, sökt hjälp, genomgått undersökningar, och efter allt detta har sista utvägen för några tiotal per år, har varit kirurgi.
      Ditt försök att veta bättre är bara löjligt.

      "Svårt att läsa den meningen på annat sätt än att det är en standardformulering i avsikt att verka objektiva. Man förväntar sig nog att medicinen så småningom kommer emot."

      Vet inte varför du har svårt att läsa meningen som den står. Men du för givetvis ha en tolkning helt för dig själv.



      "Halmdockor. Varför inte fästa uppmärksamhet på det du citerar i stället. Du citerar ett önskemål om att hörsamma patienten. "

      Varför hörsammar du inte patienten själv då? Varför skulle nån ta din vilja i beaktande? Ska behandlingen ta patientens vilja eller Patriks vilja i beaktande?



      "Det är lättare att få snoppen bortskuren än en tand utdragen. "

      Fattar inte vad det är som gör att ni här är så fixerade att det finns några tiotal per år som väljer kirurgisk korrigering av sin penis? Ni behöver inte leva in er så mycket i transsexuellas liv att det börjar påverka ert dagliga liv.



      "Bara för att en toalett är könsneutral så räcker det inte. Det skall vara könsneutralt av rätt anledning också."

      Vet du nu riktigt själv vad du är ute efter?



      "Svar ja. Jag vill inte diskutera den saken desto mer."

      Klart du inte vill. Man uppskattar det finns runt 5% av befolkningen som är hbtq, och med en viss sannolikhet hittar vi dem i familjen, släkten, närståendes släkt eller bekantskapskretsen, oberoende de givit sig till känna eller inte. Via ett par rätt så närstående, känner jag ett dussintal och har gjort det i många år.

      Antog du förstod hur det ligger till med adoption, men du vill tydligen inte förstå.


      "Jag har aldrig hävdat att min hållning är kristlig. "

      Något för Kristian och andra "troende" homofober att notera.
      Det är ingen kristlig hållning, det är en egoistisk hållning där man antar att den egna inställningen, till något som inte berör en själv, skulle vara mera värd än dem det berör, att inte beakta dem som det faktiskt gäller.
      Skulle det gälla alla andra tänkbara grupper (politik, ideologier etc), så skulle man framstå som en stor idiot, men då denna ogina inställning bara begränsas till transsexulla (och för säkerhets skull resten av hbtq) så framstår man bara som en simpel homofob.
      Så tänker den sexuella minoriteten jag känner.

      Radera
    29. Faktalobby
      Ja det är en ideologi i någon bemärkelse efterom rörelsen har en agenda att ändra lagar och förhållningssätt i samhället. Om rfsl bara skulle köra sänglekar skulle ingen bry sig.
      Du har väldigt svårt att fatta att det handlar om mer än sexet i sig.
      Vad det exakt handlar om är svårt att säga eftersom det sker nya yttringar hela tiden. För ett par år sen hade man tex. obligatorisk homoerotisk filmförevisning i Karleby gymnasium.

      För några årtionden sedan skulle man inte bry sig om vad folk gjorde i sänghalmen. Nu måste man bry sig. Fattar du fortfarande inte att det inte handlar om vad folk gör i sänghalmen? Det handlar om allt väsen om det och om hur det tvingar sig på i alla sammanhang.


      "Fint, varför tycker du att du skulle ha rätt att ta hbtq-människors rätt att påverka sin plats i samhället? Vad tror du att du har för rätt att lägga in veto för sånt du inte tycker om i samhället?"

      Jag tog som exempel filmförevisningen i Karleby gymnasium för ett par år sen. Man skall inte behöva se homoerotik i skolan. Vem vet vad nästa övertramp är.


      "Du har nån övertygelse som grundar sig på, ja, vadå? Och det i jämförelse med transsexuella som levt med det i åratal, som pratat om det, sökt hjälp, genomgått undersökningar, och efter allt detta har sista utvägen för några tiotal per år, har varit kirurgi.
      Ditt försök att veta bättre är bara löjligt."

      Åh så känslosamt. Men fortfarande bygger det på att transsexuella "vet". Ganska tunt.



      "Vet inte varför du har svårt att läsa meningen som den står. Men du för givetvis ha en tolkning helt för dig själv."

      För att det som man säger innan visar att man uttryckligen stöder könskirurgi på barn. Vetenskapshänvisningen som avrundning på kommentaren är en uppenbar flirt med densamma och en taktfull avrundning.


      "Varför hörsammar du inte patienten själv då? Varför skulle nån ta din vilja i beaktande? Ska behandlingen ta patientens vilja eller Patriks vilja i beaktande?"

      Eftersom jag är med och betalar borde jag ha nåt att säga till om. Jag vill dessutom skona folk från att bli förledda av hbtq-lobbyn.


      "Fattar inte vad det är som gör att ni här är så fixerade att det finns några tiotal per år som väljer kirurgisk korrigering av sin penis? Ni behöver inte leva in er så mycket i transsexuellas liv att det börjar påverka ert dagliga liv."

      Om könskorrigeringsoperationer en av två typer av sjukvård där patienten har total makt så är det skäl att påpeka att de inte är diskriminerade utan redan positivt särbehandlade. Givetvis så missar du att det är principen det handlar om och snöar in dig på den ringa mängden operationer.


      "Vet du nu riktigt själv vad du är ute efter? "

      Ja. Könsneutrala toaletter (och badrum) har varit på rfsl:s agenda länge. Detta trots att könsneutrala toaletter har funnits sedan länge på många ställen.
      Frågan är vad du är ute efter då du frågar om jag vet hur länge de funnits. Vad har det för relevans hur länge de funnits. Rfsl har ändå haft dem på sin agenda.


      "Klart du inte vill."

      Det är inte klart på något sätt.


      "Antog du förstod hur det ligger till med adoption, men du vill tydligen inte förstå."

      Det är nog du som inte vill förstå.


      "Det är ingen kristlig hållning, det är en egoistisk hållning där man antar att den egna inställningen, till något som inte berör en själv, skulle vara mera värd än dem det berör, att inte beakta dem som det faktiskt gäller. "

      Det berör givetvis mig då de skall involvera hela samhället. Nu grinar de tex. om armbindlar fotbollsstudion i stället för att snacka fotboll.
      Jag tog upp homoerotikförevisningen i Karleby gymnasium som exempel på hur påträngande rörelsen är. Hbtq-lobbyn vill involvera alla. Då berör det mig.
      För nåt år sen försökte de göra stafettkarnevalen till en prideparad också.


      Radera
    30. "Ja det är en ideologi i någon bemärkelse.."

      Låt oss då låtsas att det är en rörelse. Ska vi förbjuda den, tycker du? Är det just du som är den som väljer vilka rörelser som förbjuds? Eller är det nån annan som förbjuder religiösa rörelser?

      Just nu försöker en KD-rörelse ändra på lagar, ska vi förbjuda den i samma svep då? Varför inte skapa en diktatur på samma gång där ingen har rätt att uttrycka sin åsikt. Skulle det passa dig, Patrik? Diktaturen skulle kanske förbjuda dig.

      "Du har väldigt svårt att fatta att det handlar om mer än sexet i sig."

      Det är det enda ni skriver om, så jo, det är svårt att tänka sig att allt detta handlar om annat än homosex, (inte transsexualitet eller lesbiskhet då). Eller borde jag förstå att ni menar nånting helt annat än sex, ni som skriver om penisar och sånt?

      "Vad det exakt handlar om är svårt att säga..."

      Men säger du det?? Kanske du skulle ta och fundera på det då?


      "För ett par år sen hade man tex. obligatorisk homoerotisk filmförevisning i Karleby gymnasium."


      https://svenska.yle.fi/a/7-1358944
      'Ett tiotal elever från Karleby svenska gymnasium slapp se filmen då de hänvisade till sina värderingar och sin tro.'

      Väldigt obligatoriskt.


      "Fattar du fortfarande inte att det inte handlar om vad folk gör i sänghalmen? "

      Men varför skriver ni inte om annat än penisar och sex då?

      "Det handlar om allt väsen om det och om hur det tvingar sig på i alla sammanhang."

      Men voi då. Om det känns att det tvingar på, så försök att inte vara så lättpåverkbar. Om du inte är hbtq, så gäller inte hbtq dig. Enkelt. Om det är de gröna som pratar om vad gröna pratar om, så gäller det inte dig. Då stenreligiösa pratar om stenreligiositet, så vet jag att det gäller inte mig. Mycket enkelt. Men du vill kanske vara den som väljer och vrakar bland dem som har åsiktsfrihet?


      "Man skall inte behöva se homoerotik i skolan. Vem vet vad nästa övertramp är."

      Sluttande plan, om du nu vill ta in klassiska övertramp i retorik (då du mindre korrekt pratade om halmdockor). Och, man behöver inte se homoerotik... hej, vänta, du sa att det handlar inte om sex? Varför skriver du om sex om du menar att det inte handlar om sex?


      "...utvägen för några tiotal per år, har varit kirurgi.
      Ditt försök att veta bättre är bara löjligt."

      Åh så känslosamt. Men fortfarande bygger det på att transsexuella "vet". Ganska tunt.

      Det är inte alls känslosamt, vi kommer bara till kärnan. Det handlar om att alla dessa hbtq (jag känner och vet vad det har gått igenom) så vet jag att det är ingen modefluga. Allt du skriver om är bara dina egna inbillningar, som ter sig helt banala och löjliga. Men du börjar vara utan argument, så du kan inte svara med sak utan börjar ifrågasätta saker du inte har en aning om. Det om nånting är tunt.


      "För att det som man säger innan visar att man uttryckligen stöder könskirurgi på barn."

      Det gör ju inte det. Hur du än vill dribbla med orden så står det inte så.
      "Vetenskapshänvisningen som avrundning på kommentaren är en uppenbar flirt med densamma och en taktfull avrundning."

      Säger en som anklagar andra för att vara känslosamma...

      "Varför hörsammar du inte patienten själv då? Varför skulle nån ta din vilja i beaktande? Ska behandlingen ta patientens vilja eller Patriks vilja i beaktande?"

      "Eftersom jag är med och betalar borde jag ha nåt att säga till om."

      Nej, det har du inte. Ingen av oss har den rätten att vi lägger in något veto-rätt om sådant vi kan ett dyft om. Vad du tycker du borde ha rätt till spelar ingen roll.

      forts.

      Radera

    31. "Jag vill dessutom skona folk från att bli förledda av hbtq-lobbyn."

      Vad du vill är din ensak. Jag vill verkligen inte att nån kommer och tycker nånting om hur jag knasar, gör jag det doggy eller missionär, oralt eller på annat sätt. Det är min ensak. Om du känner fortfarande att du gärna skulle vilja bestämma hur jag och min fru knullar, så hoppas jag du söker hjälp. Eller så söker du dig till sadomasochistiska sällskap, där tvång och underlägsenhet är de centrala komponenterna. Så hur är det: vill du bestämma över andras sexualitet?

      "Om könskorrigeringsoperationer en av två typer av sjukvård där patienten har total makt så är det skäl att påpeka att de inte är diskriminerade utan redan positivt särbehandlade."

      Du sa att det handlar inte om sex, men kan du snälla skriva om annat än sex så vi förstår vad du menar att det handlar om?

      Då man läser innantill, så är det tämligen lätt att förstå att det är läkare och psykolog som har en total makt i könskorrigeringsoperationer. Läser man det annorlunda, läs igen.


      Givetvis så missar du att det är principen det handlar om och snöar in dig på den ringa mängden operationer.

      Ok, då pratar vi om principen då, eftersom du själv inser att det är en obefintlig mängd operationer. Vem ska då bestämma vilka operationer, helt för oss okända, människor behöver? Det handlar inte om mängden, dvs kostnaderna, inte om vad Patrik är med och betalar, utan principerna. Vilka operationer vill du att vi principiellt slutar utföra?


      "Vet du nu riktigt själv vad du är ute efter? "

      "Ja. Könsneutrala toaletter (och badrum) har varit på rfsl:s agenda länge."

      Jag är inte ute efter nånting, det var du Patrik som började, du är helt klart ute efter nånting. Vad är det som stör dig att det finns könsneutrala toaletter?

      "Klart du inte vill."

      "Det är inte klart på något sätt."

      Klart du inte vill avslöja nånting alls. Absolut inte ens att låta de anonyma åsikterna du tagit till dig komma fram. Klart att vi inte skulle ens för en sekund misstänka att det var en vit lögn du kom med.



      "Det är ingen kristlig hållning, det är en egoistisk hållning där man antar att den egna inställningen, till något som inte berör en själv, skulle vara mera värd än dem det berör, att inte beakta dem som det faktiskt gäller. "

      "Det berör givetvis mig då de skall involvera hela samhället."

      Om du inte klarar av att motstå allt vad sämhället för ut, så då har du verkligen stora problem. Sug inte åt dig allt som en svamp, lär dig välja och vraka bland det som finns i samhället. Gå inte till Alko för då blir du ju alkoholist. Gå inte till en butik där det säljs cigaretter, för då börjar du röka. Håll dig borta från det mesta, så klarar du dig, enligt dina egna devis.

      "Nu grinar de tex. om armbindlar fotbollsstudion i stället för att snacka fotboll."

      Ja, vi ska förbjuda fotbollen. Ingen fotboll, inga armbindlar.

      "Jag tog upp homoerotikförevisningen i Karleby gymnasium som exempel på hur påträngande rörelsen är. Hbtq-lobbyn vill involvera alla. Då berör det mig."

      Är du i gymnasieåldern? Och du vågade inte säga att du inte vågar se en film där män kramas utan att bli påverkad till att börja krama män, vilket du inte gillar?

      Vet du, då jag gick med i en Pride-parad, pga att en närstående och många är hbtq, så påverkades jag inte. Jag var på ett party med en massa hbtq, och påverkades inte alls. Helt hetero fortfarande. Om du har svårt med att inte ryckas med, så är det inte fel på en endaste hbtq, utan på att du inte riktigt vet vad du hör hemma.

      "För nåt år sen försökte de göra stafettkarnevalen till en prideparad också."

      Men nej!!! Gissar redan att du påstår att lågstadiebarn skulle idka homosex. Obligatorisk homosex.

      Det sista jag skrev låter ironiskt, satiriskt, och det är precis vad det ska låta om jag håller med om vad du säger. Det du säger är satir i allmänhetens öron.

      Syftet med att jag skriver, är att jag har närstående jag vill försvara. Vad har du för syfte, Patrik?

      Radera
    32. @Fövirringslobbyn, nu har mitt tålamod tagit slut, Kristian har försökt tala dig tillrätta otaliga gånger, så även andra ! Må du brinna i helvetet om du inte ändrar din inställning !

      Radera
    33. @Förvirringslobbyn, det var hårda ord av mig men icke desto mindre är det just vad vår Herre fäller över sådana som dig ! Gör bättring och tro Guds ord ! Som kristen är det ju ingenting man önskar sin nästa om det inte är absolut nödvändigt...

      Radera
    34. @Förvirringslobbyn, du har just bevisat med ditt svar 25 november 2022 23:33 på vems sida du står! Kan med säkerhet säga att det i allafall inte är Guds sida !!!

      Radera
    35. @Förvirringslobbyn, Faktalobby 25 november 2022 23:33, Sluta upp med att "förgifta" Kristians blogg med dina ogudaktiga kommentarer ! Vi övriga gillar att få oss till "liv" ett och annat "Gudsord" !!!

      Radera
    36. Faktalobby
      "Låt oss då låtsas att det är en rörelse. Ska vi förbjuda den, tycker du? Är det just du som är den som väljer vilka rörelser som förbjuds? Eller är det nån annan som förbjuder religiösa rörelser? "

      Hela denna konversation startar med att du beskyller motståndet mot hbtq-rörelsen vara nån sorts mobbning av hbtq-personer. Nu när du hypotetiskt utgår ifrån att det handlar om motstånd mot hbtq-lobbyn så undrar du om man är ute efter att förbjuda?
      Nej , det handlar fortfarande om försvar mot en aggresssiv och påträngande rörelse. Det handlar om rätten att få säga ifrån. I detta scenario är hbtq-lobbyn en gaphals som får mothugg.


      Din diskussionsteknik når sen nya bottennnoteringar. När jag genom ett exempel påvisar att det inte handlar om sex utan om att det trycks upp i ansiktet på en så blir ditt svar en "finurlig" fråga om varför jag då skriver om penisar och sex .
      Jo du, jag kan inte säga att det inte handlar om sexet utan att skriva sex. Jag kan inte skriva om att det handlar om hur sex förmedlas till oss utan att skriva sex. Jag kan förvisso börja använda kodord så att du slipper göra utlägg om orden jag använder.


      Sen lite om filmen i Karleby gymnasiom. Skolan skickade alltså i förväg ut ett hot om böter för de som "skolkade".
      Sen så sägs det att vissa slapp ändå att se den pga att de hänvisade till värderingar och tro. Men då fick de skriva en essä om jämlikhet.

      Det låter som en efterhandskonstruktion efter att rektorn fått lite fränare feedback från fältet. Det är inte alls heller en likvärdig uppgift. Man får intrycket att de som såg filmen hade anammat den jämlikhetsidé skolan stod för medan de som inte såg den behövde utveckla/förklara sin syn på jämlikhet.

      Om jämlikhet var temat borde alla ha skrivit en essä. Att se en gaypedofil-film är inget mått på nån vakenhet eller mognad i jämställdhetsfrågor.
      Vi ser här att när sinnet fördunklas av hbtq så så försvinner logiken och förnuftet.


      Vad transpersoner vet, vad du vetom dem, och vad jag vet om dem är bara en ja- och nej-diskussion vi inte kommer nån vart med.
      forts

      Radera

    37. forts

      "Om du känner fortfarande att du gärna skulle vilja bestämma hur jag och min fru knullar, så hoppas jag du söker hjälp.Eller så söker du dig till sadomasochistiska sällskap, där tvång och underlägsenhet är de centrala komponenterna. Så hur är det: vill du bestämma över andras sexualitet? "

      Här har jag inte ha mycket att lära dig. Du verkar bekant med dessa grenar av sexualiteten.
      Men av din fråga att döma så har du helt vänt på steken nu. Jag har aldrig velat påverka någons sexualitet. Det är det hbtq-rörelsen gör.
      https://www.varldenidag.se/nyheter/reagerade-starkt-pa-transbok-i-dotterns-forskola/repvat!TvkAsHRJjGOjCU8d002X3Q/
      Ett citat från artikeln om trans-barnböcker.
      "De här böckerna är alltså för tre- till femåringar och matar en med tankar om att ett barn kan ha det kön som man känner att man har för dagen"

      Trans-lobbyn försöker aktivt luckra upp könsidentiteten, i väldigt unga år. Jag motsätter mig den hjärntvätten.

      forts

      Radera

    38. forts

      "Ok, då pratar vi om principen då, eftersom du själv inser att det är en obefintlig mängd operationer. Vem ska då bestämma vilka operationer, helt för oss okända, människor behöver? Det handlar inte om mängden, dvs kostnaderna, inte om vad Patrik är med och betalar, utan principerna. Vilka operationer vill du att vi principiellt slutar utföra? "

      Jag vill snarare öka patientens bestämmanderätt. Könskorrigeringar är dock lägst prioriterat på min lista. Det finns en klar diskriminering och egentligen ett direkt utnyttjande av folk med ohälsa. Transpersoner är inte offer här, de är väldigt överprioriterade. Det är ingen diskriminering av dem.
      Vi bör bli restriktivare med underlivskorrigeringar, dels för att sätta allt i rätt relation till verkligt behov, dels för att minimera risken för felbehandlingar. Framförallt får det inte bli mer tyngdpunkt på denna delen av sjukvård.


      "Vad är det som stör dig att det finns könsneutrala toaletter? "
      Inget. Det som stör mig att det är ett uttalat mål och något eftersträvansvärt. Jag tror de flesta kvinnor föredrar separata.


      "Om du inte klarar av att motstå allt vad sämhället för ut, så då har du verkligen stora problem. Sug inte åt dig allt som en svamp, lär dig välja och vraka bland det som finns i samhället. Gå inte till Alko för då blir du ju alkoholist. Gå inte till en butik där det säljs cigaretter, för då börjar du röka. Håll dig borta från det mesta, så klarar du dig, enligt dina egna devis."

      Jag klarar av det alldeles utmärkt. Jag har nog mindre problem med alkohol och droger än vad du har. Jag är för total frihet på området.
      Men om man har frihet att tex. vara trans och packa på andra sina transgrejer så skall man ha rätt att be dem dra också, som man gör i Qatar. De önskar att fotbollsmatcherna är fotbollsmatcher och inte prideparader. Det är schemalagt bölande på svt och tv4 för att matcherna skall vara pridefria. Det är nästan att jag börjar gilla valet av Qatar som värd.


      "Vet du, då jag gick med i en Pride-parad, pga att en närstående och många är hbtq, så påverkades jag inte. Jag var på ett party med en massa hbtq, och påverkades inte alls. Helt hetero fortfarande. Om du har svårt med att inte ryckas med, så är det inte fel på en endaste hbtq, utan på att du inte riktigt vet vad du hör hemma."

      Nu fantiserar du igen om medryckande hbtq-partyn. Bara för att du tycker det är medryckande så betyder det inte att andra gör det. Men du har ju berättat om din alibifru så du är säkert hetero ändå. Man kan ryckas med i gay-fester och ändå var hetero. Jamenvisst.


      "Men nej!!! Gissar redan att du påstår att lågstadiebarn skulle idka homosex. Obligatorisk homosex.
      Det sista jag skrev låter ironiskt, satiriskt, och det är precis vad det ska låta om jag håller med om vad du säger. Det du säger är satir i allmänhetens öron.."

      Jag vet inte var gränsen går för denna rörelse. Jag citerade ovan ett stycke från en artikel om hbtq-certifierade barnböcker. Jag citerar igen.
      ""De här böckerna är alltså för tre- till femåringar och matar en med tankar om att ett barn kan ha det kön som man känner att man har för dagen"
      Hbtq-rörelsen har tagit ner det här med kön och sex till förskolebarn. Finns det spärrar alls?
      Vad är nästa steg? Kanske lite homoerotiska abc-böcker?


      "Syftet med att jag skriver, är att jag har närstående jag vill försvara. Vad har du för syfte, Patrik? "
      Syftet är att medverka i motståndet till den översexualiserade hbtq-rörelsen som tränger sig på överallt, till och med i småbarnslitteraturen. Ert försvar har övergått i anfall.

      Radera


    39. "Låt oss då låtsas att det är en rörelse. Ska vi förbjuda den, tycker du?"

      Jag hoppades du kunde ha besvarat frågan.

      "Nej , det handlar fortfarande om försvar mot en aggresssiv och påträngande rörelse. Det handlar om rätten att få säga ifrån."

      Har svårt att se denna "rörelse" som aggressiv, än mindre påträngade. Men det kanske handlar för din del om att en årlig pride-parad är för mycket för dig. Visst har alla rätten att säga ifrån, till många saker. Det är också synnerligen enkelt att ignorera.

      "Din diskussionsteknik når sen nya bottennnoteringar."

      Är det min teknik, eller är det en bottennotering då jag referar till din? Du kunde vara ärlig och säga att, "jo, det handlar om sex och jag skriver om sex".

      "Skolan skickade alltså i förväg ut ett hot om böter för de som "skolkade". "

      Enligt vad jag läst var det inga böter, utan, som då man låter bli att gå till tandläkaren utan att annulerat besöket, får man betala avgiften. Deltar man inte i en aktivitet under skoldagen, så skolkar man. Eller skriver en essä.

      "Att se en gaypedofil-film är inget mått på nån vakenhet eller mognad i jämställdhetsfrågor."

      Gay och pedofil har inget med varandra att göra, oberoende vad din propaganda säger. Du säger att du nog känner en hbtq, betyder det att du umgås med pedofiler då?

      "Vad transpersoner vet, vad du vetom dem, och vad jag vet om dem är bara en ja- och nej-diskussion vi inte kommer nån vart med."

      Visst är det intressant att du vet på förhand att det är en ja/nej-diskussion, eftersom vi vet att jag känner till en del?



      "Men av din fråga att döma så har du helt vänt på steken nu. Jag har aldrig velat påverka någons sexualitet. Det är det hbtq-rörelsen gör. "

      och så säger du innan:

      "Jag vill dessutom skona folk från att bli förledda av hbtq-lobbyn."

      Först vill du lägga dig i med att "skona" andra, sen säger du att du inte vill lägga dig i. Försök bestämma dig för endera.

      Så du tror att en barnbok får barn att tvångsmässig byta kön? Vilka människor tror du är så lätta att hjärntvätta?

      "Jag motsätter mig den hjärntvätten. "
      Du får ju motsätta dig precis vad som helst, som gäller dig. Professionella vet varför det finns en barnbok, så att barn ska vara mer toleranta mot sina medmänniskor. Dessa samma professionella vet också att en barnbok med tjuvar, gör inte barnen till tjuvar.


      "Jag vill snarare öka patientens bestämmanderätt."

      Men då sade du lite tidigare:

      "Eftersom jag är med och betalar borde jag ha nåt att säga till om. "

      och det är väl inte att öka patientens bestämmanderätt om Patrik borde ha nånting att säga till om?

      "Könskorrigeringar är dock lägst prioriterat på min lista."

      Ingen tar notis av varken din eller min lista (som jag inte har).

      "Framförallt får det inte bli mer tyngdpunkt på denna delen av sjukvård."

      Du har ju ingenting med det att göra.

      forts

      Radera



    40. "Det som stör mig att det är ett uttalat mål och något eftersträvansvärt."

      Då är ju ditt mål med motsatsen nånting som borde störa dig. Det fungerar ju Patrik inte så att du avkräver andra motsatsen till vad du vill ha kvar själv. Vill vi att någonting eftersträvansvärt ska förbjudas, så förbjuds samtidigt det du själv ställer upp som eftersträvansvärt. Hoppas du begriper.

      "Men om man har frihet att tex. vara trans och packa på andra sina transgrejer så skall man ha rätt att be dem dra också..."

      Tja, skulle det vara en anstormning, så förstår jag, men nu är det ju inte riktigt så. Kan inte komma på något annat tillfälle för "transpackande" än den årliga pride-paraden, dit man gör frivilligt. Eller låter bli. Personligen är jag trött på att dagligen byta kanal på radion om jag vill slippa andakter. Men jag klagar ju inte, jag byter bara kanal.

      "Nu fantiserar du igen om medryckande hbtq-partyn."

      Läs rätt, partyt var ett födelsedagsparty, som liknade vilket annat födelsedagsparty som helst.


      "Vad är nästa steg? Kanske lite homoerotiska abc-böcker? "

      Sluttande plan, försök hålla dig borta från de klassiska retoriska missarna.


      "Syftet är att medverka i motståndet till den översexualiserade hbtq-rörelsen som tränger sig på överallt, till och med i småbarnslitteraturen. Ert försvar har övergått i anfall. "

      Har många gånger bett Kristian berätta var han ser all denna "anfall", men aldrig har jag fått svar. I media, säger han, men då jag kollat de gångna dagarna, så hittade jag ingenting. Du säger att det inte är sex du skriver om, men du får det vinklat till det iallafall. Filmen handlade om pojkar som kramades, barnboken om att lära barn att vara toleranta och inte lära sig mobba fast en pojke tycker det vore fint med nagellack.

      Du får allt detta till sex fast det inte är det.
      Skulle du på riktigt känna nån hbtq, så skulle du ha åtminstone en enda gång nämnt ordet kärlek. Det är vad som även får hbtq-människor att dras till varandra.


      Radera
  3. En fråga till Kristian.

    Seriemördaren Jeffrey Dahmer döptes och konverterade till kristendomen under sin tid i fängelset. Tydligen blev han "på riktigt" en troende kristen. Är Dahmers synder alltså förlåtna? Kommer han att träffa sina offer i himlen?

    Humanisten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humanisten. Jag kan inte sätta mig till doms över Dahmer och hans synder, och inte heller över hans påstådda omvändelse. Men även en mördare kan få nåd i Guds bokföring. Så stor är Jesu försoningsgärning. Du kan vara helt säker på att det kommer att ske många härliga möten i himlen. T.ex. kommer sådana mödrar och fäder som har låtit mörda sina små barn i moderns livmoder men som sedan ångrat sin synd och bett Herren om förlåtelse att få träffa sina mördade barn i himlen. Det ska bli härligt att se!

      Radera
    2. Kristian. Vilket skrattretande trams du lyckas trolla fram. Du är en mästare på idiotiska kommentarer!
      Tror du verkligen på sådant där skit själv? Alltså verkligen!?

      Radera
    3. Och om personerna inte ångrar aborten så får de aborterade personerna i himlen vara lyckliga utan sina föräldrar som istället är i helvetet. Men eftersom det inte finns någon sorg i himlen så är de precis lika glada för det. Och kanske personerna i helvetet är lite gladare för de kan åtminstone glädjas å sina aborterade fosters vägnar aom är lyckliga..och inte alls sörjer sina föräldrar. Och eftersom målet ändå är himlen så borde väl fler aborteras så de inte riskerar livet och att hamna i helvetet.

      Radera
    4. Alltså på riktigt, finns e folk som tror på himmel å helvete ännu? stackare...

      Radera
    5. Mördarföräldrar och embryon som går omkring och skrattar. Bloggaren som står i ett hörn och myser, Jesus som är som en doktor som reparera sådant som är dött... Det låter som att bloggarens himmel är ett mentalsjukhus.

      Radera
    6. Anonymerna 05:49 och 07:22. Jag tror bestämt att ni helt missade, alternativt har glömt, lektionerna i skriftskolan angående de yttersta tingen. Kanske ni skulle ta en funderare på att gå om?

      Radera
    7. Med den kunskap mänskligheten har idag behövs in sagor längre..

      Radera
    8. Kristian. Kanske du inte klarar av att förstå att Bibeln är en sagobok? Det finns inget liv efter döden. Det finns inga gudar och det finns ingen Jesus som väntar på dig. Allt är bara fantasier och sagor. Jag förstår att det kan vara svårt att förstå för dig, men så är det!

      Radera
    9. Sorgligt att läsa kommentarer som "Anonym 17 november 2022 18:24" , "Anonym 17 november 2022 20:17" , "Anonym 18 november 2022 05:49", "Anonym 18 november 2022 07:22" , "Anonym 18 november 2022 08:13" , " Anonym 18 november 2022 09:40" .... Mörkret är väldigt stort just nu på vår jord ! En dag skall också era ögon öppnas !

      Radera
    10. Anonym 18 november 2022 23:37 Mänskligheten har aldrig varit ljusare än nu när vi kan lita på olika vetenskaper som hjälper oss och våra medmänniskor mer än nån annan tid i historien. Miljontals barn har räddats tack vare läkarvetenskapen. Du hade bara bett en bön som aldrig hjälper nån. Vetenskapen om något är en verklig ögonöppnare.

      Radera
    11. Anonym 08:13. Sagor behövs nog ännu idag. Med hjälp av sagor kan vi lära oss mycket som vetenskapen inte kan förklara för oss och ens greppa. Sedan tycks du, sett till kontexten, tro att den kristna tron också är en saga. Du har givetvis all rätt att lura dig själv att tro det, men som historiker kan jag försäkra dig att så inte är fallet.

      Radera
    12. Anonym 09:40. Det är sorglig att se hur du har lyckats lura dig själv. Jag beklagar! Men det finns hopp så länge det finns tid. När Jesus kommer tillbaks, eller när du själv går att möta Gud, är det för sent att omvända sig. Men inte före det.

      Radera
    13. Anonym 08:14. Vetenskapen är en stor välsignelse, men liksom alla välsignelser kan också den bli en förbannelse om den används fel. "Sciense is good but it is not God."

      Radera
    14. Kristian. Vad som sker efter döden, lär du aldrig få veta. Du kan fantisera om gudar och jesusar om du tycker att lindrar din ångest. Jag själv väljer ändå att leva med den fakta som finns och acceptera att det inte finns något liv efter döden. Det gör att jag kan njuta av det här livet och visa så mycket godhet jag kan, istället för att vänta på något magiskt under till himmel och helvete som inte existerar.

      Radera
  4. Nu var det ändå en färgad och dessutom funktionsnedsatt
    ung person som mobbats.
    Om det varit en vit utan handikapp
    hade Miller väl
    legat bättre
    till.
    I det goda samhället
    Jfr Sverige:
    hets mot etniska svenskar ses mellan fingrarna men ej
    mot ex färgade invandrare.
    Fru Justitia dömer med olika mått.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. Tanken är förfärlig, men inte desto mindre torde det finnas fog för den.

      Radera
  5. En "färgad" handikappad person! Varför inte säga rent ut att det var en svart "funktionsnedsatt" person, en NEGER som blev illa behandlad. För en neger är alltid en neger och en viting är alltid ett blekansikte.
    Inte har du Kristian väl blivit färgblind om du inte ser skillnad mellan svart och vitt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Anonym 18 november 2022 22:08, Då jag gick i söndagsskolan i början på 70-talet var det ingen som såg ngt fel i att offra i "negersparbössan" ( som nickade till tack ) !
      Anonym 2

      Radera
    2. PS. Inte ens på denna sparbössa kan man längre finna bilder...
      Anonym 2

      Radera
    3. Anonym 22:08. Jag använder inte ordet "neger". Inte för att det rent etymologiskt skulle vara något fel på ordet, men tyvärr har det idag kommit att uppfattas som negativt av någon orsak. Om du har följt med här på bloggen en tid så har du säkert märkt att vissa kommentatorer gillar att slå ner på bisatsers bisatser och bisakers bisaker och röra upp himmel och jord över dessa. Man behöver helt enkelt välja sina strider, och ordet "neger" är inget jag väljer att strida för.

      Radera
    4. "Neger"
      kan försvaras rent sakligt men anses
      nedsättande
      av rådande
      politiskt färgat
      paradigm.
      Det verkligt nedsättande är ändå "Nigger".
      Frågan är vem som tar mest anstöt av "neger",
      de som benämns
      så eller de politiskt korrekta.

      Anonym1

      Radera
    5. Kristian. Istället för att bråka hela tiden kunde du försöka hitta fakta om "N" ordet. Jag vill inte ens ta ordet i min mun eftersom jag vet vilken ondska som ligger bakom. Hört talas om tvångsförflyttningar och slaveri och tortyr?

      Det är högst tråkigt att din gud inte gett dig empati och förstånd att skämmas.

      Radera

    6. Anonym1
      Min syn på saken. Ordet neger blev inte smutsigt, det gjordes smutsigt av de som ville vara föregångare. Genom att skapa en skiljelinje mellan de som "fattade" att ordet inte skulle användas så blev smutigheten självuppfyllande. Kultureliten behövde en språngbräda för att höja sig mot övriga och så hittade man ordet neger. Man förstörde en del av vårt språk för sin egen hävdelse.

      Radera
    7. '... så sjöng den lilla svarta Sara, ett litet negerbarn så glatt.... Du har helt rätt, det är omvänd rasism. Om man sakligt säger negro eller neger är det ok. Man hör nog på tonen och sammanhanget om det är rasism eller mobbning eller rentav djävulsdyrkan. Negrer var förr sällsynta i Finland och nu när de är många behandlar vi var och en individuellt. Ty brottsliga och onda finns bland alla folk och släkter. Ulrik

      Radera
    8. Anonym 10.07. Man kan undvika ordet neger om man vet vilken stamtillhörighet eller nationalitet vederbörande har men som samlingsnamn på svarta bruna och ljusbruna använde man ordet neger. Om det användes nedsättande borde det avgöras enskilt varje fall. Ulrik

      Radera
  6. Patrik 11:01

    Ett visst mått av sanning där.

    Anonym1

    SvaraRadera
  7. Salig James Baldwin (själv kol/nattsvart författare) nyttjade konsekvent epitet 'negro' i alla sina verk. Inte blev han väl en sämre författare för det?
    När har färgen blivit en ondska för raserna ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ras är ett begrepp från slutet av 1800- talet. Förr hette det folk,folkslag stammar och språk och släkten. Ulrik

      Radera
  8. Anonym 19.11. 13:32
    Visst har det blivit något av ett hyckleri när man inte kan använda ordet "neger" mera utan måste uttrycka sig med "n-ordet" både i tal och skrift.
    Förstås är det väl litet opassande att i syfte att vara "mean and nasty" driva med svarthyade (sistnämnda ord kunde vara ett alternativ till benämningen neger).
    anonym3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:44
      Att ha förmågan att visa hänsyn och respekt för sina medmänniskor är inget hyckleri. Gud har gjort alla människor till sin avbild. Jesus sade att du skall älska din nästa!

      Radera
    2. samma med L-positiv i stället för lessare..

      Radera
    3. "Lessare"? Kan väl vara ett skällsord för både lestisar och lebbar.

      Radera
  9. Det etnografiska epitetet neger torde komma från spanskans negro, vilket betyder svart. Alltså är den svarta rasen svart! Att man börjat använda "n-ordet" kommer väl ursprungligen från den sk. cancel-kulturen i USA.
    Visst säger man även "lapp" i stället för säppmi, tattare mtp. zigenare/romer osv.

    SvaraRadera
  10. Kristian,

    "Men den stora frågan är om något en människa gjorde som 14-åring ska tillåtas definiera och förstöra hela människans liv?"

    Det är fascinerande att du tycker så otroligt synd om den här mobbaren -- en människa som alltså fullt medvetet spottat på, sparkat på, förnedrat och förödmjukat en stackars handikappad människa.

    Någon speciellt stark sympati för den här handikappade människan -- en kille som tvingats äta en glass som stoppats ned i en urinoar, och som fått sitt huvud dunkat i en vägg, utan någon som helst vettig anledning -- verkar du däremot inte känna.

    Nej, istället är det alltså MOBBAREN -- den person som dunkade hans huvud i vägen, och tvingade honom att äta piss-glass -- som det är synd om om, som om den fjanten skulle ha någon slags rättighet att få spela för ett hockey-lag som Boston Bruins.

    Självklart kan Bruins bryta hans kontrakt om det finns skäl till det, vilket det naturligtvis gör. Det hade väl nästan varit pinsamt om de inte hade gjort det? Och bra och utmärkt på alla sätt med alla spelare i laget som öppet tar avstånd ifrån den här fjanten och hans vedervärdiga illgärningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christian. Jag tycker inte synd om Miller. Men jag ifrågasätter det sätt han behandlas på. Han gjorde något fruktansvärt, hans fall prövades i ungdomsdomstol, han fick ett straff och han avtjänade det. Hur många fler straff ska en dylik människa få innan brottet anses vara sonat? Vad anser du?

      Radera
  11. Låter litet som (religiös) moralpredikning då benämningen neger anses olämplig. Som neger har man ju enbart mer mörkt/svart pigment (melanin) i huden. Är inget vara skamlig för, skämmas över. Dessutom skyddas negrerna därmed mot melanom, nog så viktigt då de ska vistas under tropikens brännande sol.

    SvaraRadera