lördag 19 november 2022

Godhetsknarkande teaterspel

Signaturen "Patrik" använde ett intressant ord i en kommentar under texten om den nådelösa "godheten". Ordet var "godhetsknarkare", och det beskriver mycket bra sådana människor som slår ner på människor som, likt Mitchell Miller som den texten handlade om, gjort bort sig ordentligt. Det vi ofta ser i sådana sammanhang är en mobb av "godhetsknarkare" som sätter sig på höga hästar och kräver att sådana människor måste bort. Boret från sin anställning, bort från rampljuset och bort från allt som de byggt upp. Det finns många, många exempel på sådana "godhetsknarkande" mobbar och vad de ställt till med, och jag har också skrivit om en del av dem här på bloggen.

 Tanken slog mig att kanske det är samma sak, alltså "godhetsknarkandet", som även driver klimathetsarna? Vi (eller helst "de andra") ska späka oss in absurdum och rasera vårt samhälle och vårt välstånd för att sedan kunna slå oss för bröstet och visa upp vad vi har åstadkommit. Strunta sedan i allt det som detta ställer till med för oss (eller hellre för alla andra). 

Aftonbladet går i täten för klimathetsandet i Sverige, men ibland kan det finnas en del matnyttigt i deras artiklar i ämnet. Som t.ex. i artikeln som beskriver hur koldioxidutsläppen har utvecklats de senaste decennierna. I grafen som finns i artikeln kan man se att Kina år 2021 släppte ut mer koldioxid i atmosfären är USA, EU, Indien och Ryssland tillsammans. Och att Kinas siffror har ökat dramatiskt och även fortsätter att öka. 

Sett med denna bakgrund är alla världens klimatkonferenser, liksom den i dagarna avslutade konferensen i Egypten, bara slöseri med tid och resurser. Om man alltså bortser från "godhetsknarkandet", vill säga. Men faktum kvarstår: Så länge inget görs åt Kinas koldioxidutsläpp (och ökningen av dessa) är dylika klimatkonferenser bara teater. 

Men deltagarna kanske får en ordentlig endorfinkick av att vara med? Förhoppningsvis dröjer effekterna av denna kick kvar längre än vad flygresan hem från konferensen tar.

9 kommentarer:

  1. Kinas kommunistparti
    frågar ingen hur mycket koldioxid
    landet släpper ut...
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kina producerar för Väst. Girigbukarna i väst älskar billiga produkter och slopade egen manufaktur. Stordrift har alltid lett till utarmning. På vissa ställen har naturen repat sig. P.S.Jag såg regnbågens färger kring kondensstrimmorna på jetplan. Vad betyder det? Ulrik

      Radera
    2. Ulrik. Regnbågens färger kring kondensstrimmorna betyder att det fanns ispartiklar i atmosfären som speglade solljuset.
      Det betyder INTE att något gudomligt under skedde eller att hbt rörelsen hade leasat flygplanet.

      Radera
    3. Jag såg det som så att Gud visade med förbundstecknets färger att Han tillåter flygandet och beskyddar i luften dem som rör sig där så långt att Han giver Lyckan och hemkomsten för många men att Han också skapar olyckan och drabbar dem som inte har rent mjöl i påsen. Hbt-rörelsen har ingen annan konnektion till regnbågen annat än att de skyndar snabbare än vissa andra mot den dag då ingen tid ( till omvändelse)mera skall givas... Ulrik

      Radera
    4. Ulrik. Det är din åsikt. Du brukar ju inte ha särskilt mycket rätt när det gäller intelligenta åsikter.

      Radera
    5. Kravet på och flirtandet med 'snillet' eller ' intelligensen' är enligt Fjellstedt en av de arttypiska tecknen på den antikristiska människans tidevarv. I barnatron skriver jag och bryr mig inte i om det är klokt för Gud har i Bibeln sagt vad Regnbågen är ett tecken på och vad den symboliserar. Ulrik

      Radera
  2. Kristian. Nu är du ut på villovägar igen.
    Det är ändå ingen idee med att försöka bilda dig eftersom du är helt förblindad för sanning och fakta. Tragiskt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du anonyme! Det enda tragiska här är din kommentar. Det går an att ropa och hopa, men tänk om du skulle försöka lägga fakta bakom ditt ropande? För oss andra åtminstone, vi som menar att detta är en bra text, om du nu menar att Kristian är obildbar. Vad består villovägarna i? Har Kristian räknat ihop utsläppen fel? Eller haft grafen upp och ner när han läst den?

      Radera
  3. "....en mobb av "godhetsknarkare" som sätter sig på höga hästar och kräver att sådana människor måste bort."

    Exakt, Kristian och hans gelikar har hållit länge på med att hbtq ska bort, de lever nedknarkade av det vad de tror är godhet.

    "...en grupp av religiösa "godhetsknarkare" som sätter sig på höga hästar och kräver att hbtq-människor måste bort."

    Bulls eye.

    SvaraRadera