onsdag 17 januari 2024

Panik!

Jag fick mig ett gott skratt när jag läste Anna Souranders ledartext i ÖT. Förutom att texten på flera sätt är ett verkligt lågvattenmärke kan man riktigt känna hur paniken lyser igenom det som skrivs. Jag kan knappast tänka mig att någon läsare på allvar skulle gå på detta snömos (alltså att det är baktalandet av andra kandidater som gör att Halla-aho gick så bra i ungdomsvalet), men det säger säkert en hel del om nivån på ÖT:s ledarskribenter i allmänhet. Bedrövligt är ordet. 

Orsaken till att Halla-aho gick så bra i ungdomsvalet, och varför han på allvar tycks kunna utmana Haavisto om en plats i andra valomgången är helt enkelt att han skiljer ur. De andra kandidaterna, förutom Essayah, är i princip stöpta i samma vänsterliberala form och är så grådaskiga att det nästan tar sjukt att se på dem. Man får sedan förstås vara av vilken åsikt som helst om Halla-aho som person och om hans i flera frågor märkliga åsikter, men det är ett faktum att han skiljer ur och vågar gå mot strömmen. Och det är en egenskap som aldrig kan eller får underskattas.

3 kommentarer:

  1. Håller i stort sett med, en kandidat som är farlig är Jutta U. har visst gått i "skola" hos Klaus Schwab och deltagit i "World Economic Forum" liksom Sanna Marin...

    SvaraRadera
  2. Om det är nån som är i panik är det Kristian, som tvingas läsa kvinnliga journalisters åsikter. Svårt att se paniken, förutom i läsarens skribentens ögon, dessutom hänvisar ju Anna till Isotalus och Pöyry, men dem ger ju sig inte Kristian på, eftersom det är kvinnorna som ger paniken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en mycket hatisk kommentar, hatet lyser igenom i nästan varje ord.

      Radera