söndag 28 januari 2024

Bön i presidentvalstider

Herre, tack att du är en barmhärtig Gud som vårdar dig om dina skapelser. Tack att din nåd är gränslös och varar från släkte till släkte över dem som vördar dig och din rättfärdighet.

Herre, tack för dina välsignelser som du så rikligt har låtit flöda över oss. Du ser, Herre, att vi alltför ofta tar dem för givet och försummar att tacka dig, alla goda gåvors givare. Förlåt oss för vår otacksamhet.

Herre, du ser också att vi ofta trampar på och föraktar dina goda bud och ordningar och leder de vilsna i fördärvet. Du ser också att vi alltför sällan bryr oss om den som är svag och utsatt. Förbarma dig, Herre, över oss och led oss på rätta vägar.

Förbarma dig över vår blindhet för din kärlek, din nåd och din barmhärtighet. Hjälp oss att se vem Du är, vad Du är och vad Du vill ge oss. Hjälp oss också att se klart vad vi är så att vi kommer till dig för hjälp i rätt tid.

Ge oss, Herre, sådana ledare som du ser att vi behöver, inte sådana ledare som vi har förtjänat med vår otacksamhet, vår blindhet och vår obotfärdighet. Om du ännu vill förbarma dig över oss här i tiden ber vi Dig att du skulle välsigna vårt land med ett gott ledarskap, både i samhälle och kyrka.

Beskydda oss från det onda, framför allt när det gäller evigheten, men också i allt som rör den tid vi lever i. Vi ber, helt konkret, om beskydd för alla som arbetar med dagens val och alla som ska ut och ge sin röst. Håll Du, Herre, idag din starka hand över vårt land och vårt folk. Förbarma Dig över oss, Herre.

I Jesu namn, amen!  

 

21 kommentarer:

  1. Och om det blir Haavisto som vinner? ;) Har gud då gett oss den ledare vi behöver eller kommer vi att behöva läsa ett inlägg om hur hemskt allting är?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl det samma som att vi skulle få den president vi har förtjänat eller?

      Radera
    2. Anonym 29 januari 2024 kl. 20:52, du har helt rätt ! Får vi en bög som president då slutar jag tro på att vi skulle ha något som helst "bondförnuft" kvar ! Se, det har man skolat bort för länge sedan !

      Radera
    3. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/022176a4-0e5d-4955-b64a-9d8c6b879b0c

      Radera
    4. Finland ska välja republikens president. Det givna temat skulle vara ledaregenskaper, diplomatiska erfarenheter och visioner för landet.

      På den här sexfokuserade bloggen diskuterar man sexuell identitet och orientering. Kan ni verkligen inte bättre?!

      Radera
    5. Anonym 1 februari 2024 kl. 14:27, I kyrkan och församlingen gäller detta, https://sv.bibelsite.com/1_timothy/3-2.htm , som kristen applicerar jag detta även på "världsliga" befattningar ! "Kan ni verkligen inte bättre?!! Jo, vi kan bättre och röstar därför på det näst sämsta alternativet, Stubb....

      Radera
    6. Stackars pyttesmå människor, som i sin stora självgodhet bara kan välja mellan dåliga alternativ vid val av president.

      Skulle det inte vara stort att i det läget skylta med eget namn och bild och basunera ut: "Gör som jag: I stor vishet nedlåter jag mig inte att rösta i detta val!"

      Radera
    7. Anonym 2 februari 2024 kl. 17:53, att inte nedlåta sig att rösta är detsamma som att ge Haavisto en rösts försprång !

      Radera
    8. I dessa kristna homofoba kretsar har Haavisto redan vunnit, i och med deras rädsla att han faktiskt kan få över 50 % av rösterna. Hur klarade sig KD i valet?

      Radera
    9. Milda gomoron!

      Ja, tänk om Haavisto får en rösts försprång?! Så otroligt enkelt har livet blivit: den ena kandidaten utses att representera det onda (utan desto mer djupgående eller mångsidig analys) och då ska man rösta på den andra kandidaten som alltså står typ Gud närmare (också här utan all analys).

      Det är som att vara som en skrämd katt under sängen. Vad, skulle jag komma ut i sovrummet? I vardagsrummet?! I köket!! Ut på gården!!! Du är inte klok, kryp hit du med, matte!

      Radera
    10. Anonym 2 februari 2024 kl. 20:45, Antar att det var du som skrev också 17:53 ? Då uppmanade du andra att göra liksom dig, vilket naturligtvis betyder att det inte alls skulle vara detsamma som om Haavisto skulle få bara "en rösts försprång" ! Påstår inte alls att den andra kandidaten skulle stå "typ Gud närmare" men han är det näst sämsta alternativet.

      Radera
    11. Om du har två presidentkandidater och den ena betraktas som sämre pga sin sexuella orientering så måste väl den andra vara bättre (= mera biblisk = stå typ Gud närmare).

      Så resonerar nog inte jag, men tydligen du. Om du vill vara konsekvent.

      Själv hittar jag väldigt många andra kvaliteter som är av betydelse vid valet av nästa president till skillnad från den lilla grej du hakar upp dig på. Och för att vara tydlig: jag tänker nog rösta i valet, för jag tänker positivt och väljer mellan två bra kandidater, verkligen inte det näst sämsta alternativet.

      Radera
    12. Anonym 2 februari 2024 kl. 23:08, det är nog inte ngn "lilla grej du hakar upp dig på." ! Vad tror du själv skulle vara en större orsak att anfalla Finland ? "Putler" ser det säkert som en större orsak om vi har en bög som president än om vi har kärnvapen på vår mark !

      Radera
    13. Anonym 2 februari 2024 kl. 23:08, "och väljer mellan två bra kandidater, "verkligen inte det näst sämsta alternativet." Du kan väl verkligen inte kalla dem för "två bra kandidater" ?

      Radera
    14. https://www.youtube.com/watch?v=H0dpsB5lmk8 och https://www.youtube.com/watch?v=EGeRemf7YM0

      Radera
    15. Sist vi hade en president värt namnet i Finland var Kyösti Kallio!

      Radera
    16. Fråga: Hur ska landet bäst ledas i framtiden?

      Svar: Allting var bättre förr!

      LOL.

      Radera
    17. Anonym 3 februari 2024 kl. 12:01, Ja, det var bättre förr när det var sämre ! https://www.youtube.com/watch?v=158_Xp5Oyjs

      Radera
    18. Det här är också läsvärt:

      https://www.patmos.fi/blogit/presidentti-kyosti-kallion-rukous-onko-se-aito-kenen-se-on/

      Radera
    19. Anonym 22:49. Tänka sig, kristna i Finland som fabricerar författare och skapat pseudoepigrafisk texter. Som bloggaren skriver, det är bekant från bibeln.

      Radera