tisdag 5 november 2013

Dagens profeter?



I Antje Jackelen kommer den lutherska kyrkan i Sverige att få en synnerligen märklig ärkebiskop. Men inte ligger Kari Mäkinen, alltså vår äb här i Finland, så alldeles långt efter. I går öppnade han höstens kyrkomöte, och konstaterade i sitt öppningstal att ”I [IPCC:s klimat]rapport kan man känna igen samma raka, oförskönade budskap som hos Gamla Testamentets profeter. Profeterna jämförde den omgivande verkligheten med Guds vilja och avslöjade det som stod i strid med det liv Gud menat. Så gör klimatforskarna nu. Deras budskap är dagens profetiska budskap. Kyrkans profetiska budskap för livets skull skiljer sig inte från IPCC-forskarnas”

Här tror jag faktiskt att äb Mäkinen träffar helt rätt. Kyrkans (profetiska) budskap har blivit lika det budskap som hörs i världen – och det är där det har gått galet. I stället för att utmana synden och visa på Guds kärlek och nåd i Kristus har kyrkan gått in för att, på basen av t.ex. denna ändå rätt så kontroversiella rapport, utmana det som man eventuellt kan uppfatta som fel och orättfärdigt och visa på samma lösningar som världen går in för. Nu ska jag säga detta så tydligt jag bara kan: En profet talar i enlighet med Guds ord. Alltid i enlighet med Guds ord. Alltså är Kari Mäkinen ingen profet, och inte heller är IPCC:s klimatpanel det. (På sin höjd är de profeter med ett specifikt adjektiv före ordet ”profet”, men det får man inte säga högt, eller?)

Dessutom, och detta går helt enkelt inte att bortse ifrån, upplever vi INTE någon global uppvärmning. Tvärtom torde vi gå mot en ny istid så småningom. Falskt var alltså ordet. Och sådana profeter ska man akta sig för att lyssna på och följa.  

18 kommentarer:

  1. Miljöförstöringen genom vår kultur är på många sätt ett faktum. Klimatuppvärmning vet jag ingenting om. VI är alla storligen skyldiga till att fördärva jorden genom de behov som alla folk och länder gjorts beroende av. Genom Ordet, Tron Sakramenten och Ande tar Gud ifrån dem som låter sig frälsar alla världens synder. Jag vet att du har rätt på det sätt som du skriver men handen på hjärtat, det behövs i Världen framförallt en rak och ärlig Jesu Kyrktro som felks falsklärande ledare inte har.
    MEN I SAKEN... KRISTIAN KRISTIAN de röda och gröna har nog gjort också mycket upplysningsarbete i världslig och för jordens natur i mening och avsikt som vi inte kan säga emot. Vi skall inte låta de bli söndring för den skull oss emellan. Det står skrivet något om en kultur och samhällsordning som beskrivs i Daniels bok 7 kapitlet vers 7. Alla Bibelord har också en bokstavlig tolkning så du kan grunna på vår "demokrati och kultur" och vinningar som du sett i aktion på gamla journalfilmer på teevi säger en som är lärd också av Laestadius Lars Levi. Sorry nu bara. Förneka dig inte heller till skökan position du heller Kristian.Amen. svara mig på txt eller offentligt. Hela Guds Ord fölr oss till Frälsning men vi vill alla sitta i stugvärmen en stund till p.s. Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Nu vet jag inte riktigt om jag förstår vad du menar. Men jag kan väl börja med att säga som så att det är milsvid skillnad på verklig miljöförstöring (som vi som kristna också behöver oroa oss för och arbeta mot) och denna "klimatförändring" som knappast finns annat än på papperet och för att skrämma oss människor in i ledet. Jag tror att den antikrist som Bibeln talar om är både en andlig och en politisk ledare, och jag tror att han kommer att gripa politisk makt genom att måla upp ett skräckscenario som mänskligheten måste bekämpa i enad front. Denna klimathysteri är som klippt och skuren för detta ändamål. Därav följer då i så fall att de "profeter" som förkunnar klimatdomedagen står i A:s led...

      Radera
    2. Jag förstår nog din tanke . Jag har aldrig brytt mig att följa med detaljer om "klimatuppvärmningen" och när jag ser hur t. ex kustfisket hindras av streber- gossar med akademisk examen och utan grundläggande kunskaper och erfarenheter i produktivt vardagsarbete och vardagsmänniskors ekonomi så kan jag förstå att också andligt med dagens utbildning står man utan grund annat än att springa med medieuppslag och vetenskaps och lagstiftningstrender och visst kommer Antikrist att utnyttja också miljöhoten för att han skall ha något att erbjuda alla där de kan känna sig viktiga. FAKTUM kvarstår: Allt vad människan åstadkommer på teknologisk väg har med sig oerhört destruktiva bieffekter. Naturen är ett levande kretslopp. Teknosamhället skapar giftiga avfallshögar. Den här himlen och jorden skall förgås i eld. Teknosamhällets ättlingar tror sig kunna bevara den. Men vår kultur är så full av antikristiska impulser och verksamheter i alla fall så att enda vägen som du och andra har förkunnat på din blogg är att låta Gud i Ord och Ande och Sakrament ta bort ifrån oss världens synder. Jag skrev åt en präst häromdagen att just de falska profeterna vinner hjärtan genom att naturförstöring och orättvisa anses bekämpas av rödgröna tankar(det är vad vanligt folk tänker). Jag anser att denna tidens kultur är världsvilddjurets sista emanation i teknisk mening. När det gäller det andliga så uppträder de två hornen lika lamm i så många konstellationer och varianter som världen själv. Väckelserna på 1800talet slut betraktade muslimerna och papisterna som dessa makter (synkretism) och vi ser ju att utvecklingen går åt det hållet idag.
      Men Du och Jag borde veta bättre. Såsom du vet att en icke troende flygare och tekniker handhar dina eventuella resor med flyg och du "tror" att resan går bra ändå de är nu bara så "här i världen". Så har dessa falska lärare(Satanas) förstått att utnyttja människornas rädsla inför faktum(miljöförstöring, rovdrift,orättvisa) för att lära att vi som mänsklighet med egna tekniska och politiska medel skall kunna rädda oss. SÅ Där ger jag din Tanke Full poäng.
      Vi skall ändå fast mäkinen knappast är kristen ge honom rätt i att vi skall alla medge vår skuld i miljöförstöringshänseende och andra hänsynslöshetssynder.Alla människkor är ju helt och hållet syndare i sig själva+
      Men VI KRISTNA LÄR HELA GUDS ORD; TROR DET OCH UNDFÅR NÅD GENOM ANDE ORD OCH SAKRAMENT i församlingarna.
      Nåd ges inte felks nuvarande ledare fast de miljoner gånger skulle fira formell gudstjänst. Det har genom sitt avfall från GUDS UPPENBARADE ORD den Heliga Skrift ställt sig utanför Guds Nåd.DETär också Antikristendom++++ Torsten Nils ulrik Hälsar i en förpestad värld med Guds Frid!

      Radera
  2. Intressant det här med att du hävdar att vi inte går mot en global uppvärmning. Jag är, som vanligt, rätt oinsatt men undrar spontant hur du kan vara så säker på det? Förklara eller länka gärna till något som övertygar mig:-)
    /Hurrit

    SvaraRadera
  3. Hurrit, jag kan säga åt dig att Herrens Ord i Bibeln talar i uppenbarelseboken att "solen fick makt att bränna människorna med stark hetta" det är ju det som ser när ozonskiktet försvinner. Nöj dig med att inte vet jag Ulrik allt och inte heller Kristian,,,,,,, ve dem som medvetet kör med falsk flagg+++++ ulrik dummerjöns som egenkärt ger sig sig själv många namn säger till och med dummerjöns kunde veta att det blir varmt på jorden och sedan "eldsjön tillredd med eld och svavel för djävulen och hans änglar och den falske profen,vilddjuret och antikrist" Helveten och Gehennna och också Gode Guds eld som bränner upp allt människoverk när Han sätter sig till doms över världen som inte blev det glada budskapet "evangelium" lydig. Idag är det Dagen som Herren har gjort, låt oss tro på Gud och Hans förlåtelse för ännu är Nådens tid mitt i vreden. I Jesus kan själen finna ro men här i tiden stormar och slingrar sig satan med lög och list varje dag mot dem Som Har Jesu vittnesbörd och "håller Guds Bud". Det är i första hand att låta sig föras till Tro i enlighet med Bibeln ur vilken jag tankesurfat fram de detaljer som visar att "vår kunskap är ett Styckverk". Ingen kan svara på allt framför all inte i tekniska frågort eller lidandes frågor. Sök Tron på Jesus av Nåd ,be omm ångerns och bättringens Nåd och tro synderna förlåtana. Det är första steget för att "hålla Guds Bud+++++¤

    SvaraRadera
  4. De räcker med att läsa bibeln så är man tydligen professor i massa ämnen eller?

    Står det att i bibeln att Ozonlagret är falskt? Och att sen isen håller på att smälta bort beror på vad? Ändrat beteende i djurriket beror på vad? Att det har växt palmer på grönland engång i tiden beror på vad?

    Kom med fakta om du ska hävda nånting är falskt ?

    SvaraRadera
  5. "Hurrit" och Anonym kan t.ex. läsa här: http://old.theclimatescam.se/2012/06/08/ytterligare-ett-halvar-med-uppvarmningspaus/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fortfarande har vi fått ett varmare klimat så varför ropar du falskt?! du måste tänka långsiktigt inte kortsiktigt.. och ett varmare klimat innebär att permafrosten saktat börjar smälta och i permafrosten ligger koldioxid lagrad i miljarder ton och även metan gas. börjar permafrosten smälta så kan vi inget göra mera.

      Att det har växt palmer i nordpolen talar för klimatförändringar kan ske

      Radera
    2. Anonym. Angående palmerna på nordpolen så visar de helt klart att det någon gång har varit ett annat klimat där, ja. Men det finns flera olika förklaringar på varför klimatet har ändrat - jag lutar mot att det var ett mycket varmare, och jämnare, klimat i hela världen före den enorma klimatomvälvning som den stora översvämningen innebar. Men detta kan givetvis diskuteras - men det fungerar som EN förklaring.

      Sedan angående långsiktigt kontra kortsiktigt. När man ser på klimatuppgifterna på lång sikt så ser man att det alltid har funnits varmare perioder liksom det har funnits kallare perioder. Dessa har följt på varandra helt utan mänsklig påverkan på klimatet. Så även denna gång, menar jag. Varför? Jo. Om du ser på temperaturutvecklingen sedan slutet av 90-talet så ser du att vi har vad som kunde kallas en "uppvärmingspaus". D.v.s. att det INTE har blivit varmare på 16 år. Likväl har mängden CO2 i atmosfären hela tiden ökat. Varför blir det inte hela tiden lite varmare om mängden CO2 ändå ökar? Slutsats: Dessa två fenomen har inget med varandra att göra! (Säkert kan det finnas andra förklaringar också, men jag kan svårligen se att de skulle vara så övertygande att jag skulle ändra uppfattning i denna sak...)

      Radera
    3. Om du som förklaring refererar den stora översvämningen till myten om syndafloden, är du nog på djupt vatten :)

      Finns inga bevis på att en global biblisk översvämning har ägt rum, de är en gammal myt, som finns i många olika antika berättelser.

      Angående klimatet så kan man ju inte blunda för Nasas satellit bilder av trenden för polarisens utveckling. Om det är varmt eller kallt vet jag ju förstås inte, men i min skola fick vi lära oss att isen smälter när det blir varmt...

      http://www.youtube.com/watch?v=cujoirSratU

      Eflop

      Radera
    4. Syndafloden kan du helt ta och glömma, det svider i huvudet när du pratar om att global uppvärmning är fake och på samma gång tror jorden var översvämmad med 9 km vatten.

      För att förstå global uppvärmning så kan du inte bara utgå från CO2 mängden i atmosfären utan du måste också ta Solen, solcyklarna och solens aktivitet i åtanke

      Radera
    5. Eflop. Angående de bevis du säger att inte finns så berättar du faktiskt själv om (en del av dem) dem i ditt andra stycke! Myter är aldrig bara sagor, utan de går alltid tillbaka på något verkligt - och att det finns berättelser om en världsvid översvämning i många olika kulturer visar faktiskt på att det finns någon form av historisk förlaga. Dessutom FINNS det faktiskt också både geologiska och arkeologiska fynd (en hel del, faktiskt!) som kan tolkas som att det har skett en världsvid katastrof (Läs: Översvämning), men denna tolkning av bevisen är givetvis inte legio idag, varför den bortses ifrån.

      Polarisarna ha krympt och vuxit genom historiens gång. Just nu är de lite mindre än de var för 30 år sedan. Men detta kan mycket väl vara del av ett naturligt skeende. (Som försiggår helt utan mänsklig påverkan.) Men, ja, isen smälter när det blir varmare. Där är vi eniga... :)

      Radera
    6. Anonym. Det där med att det svider i huvudet var en rolig beskrivning av vad du upplever! :) Men visst förstår jag att det, för vissa som sitter fast i dagens sätt att se på saker och ting och som inte klarar av att vara öppen för andra förklaringar, kan vara svårt att ta in detta med en världsvid översvämning. Men 9 km vatten? Varifrån har du fått en sådan siffra? Eller visst förstår jag varifrån den kommer, men problemet där är att det ju inte alls är säkert att geografin såg likadan ut före floden som efter den. Bergen var, högst troligt, mycket lägre före floden.

      Radera
    7. Kristian, du har så rätt. Geografin liksom evolutionen av arter ändrar hela tiden.

      Myterna om "översvämningar" har uppkommit när bronsåldersfolken (som skrev bibeln) upplevde naturkatastrofer, det var lokala tsunamin som de tolkade som världsomfattande översvämningar. Medelhavsområdet var ju "hela världen" på den tiden. Hela jordgloben har aldrig varit översvämmad av vatten som det beskrivs i bibeln, inte ens när jorden var platt ;)

      Nedan ett BBC videoklipp om hur och varför bergskedjor blir till. Intressant att en del av Himalayas berg höjdes med hela 5 m i samband med jordbävningen i Pakistan 2005. Under miljontals år med tusentals jordbävningar blir det ju en hel del meter...

      http://www.bbc.co.uk/science/earth/surface_and_interior/mountain_formation#p00fzsnd

      Mer info om plattektonik och kontinentaldriften.

      http://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/geologi/jordklotetochjordskorpan/plattektonikochkontinentaldrift.244.html

      Eflop

      Radera
  6. Tack för länken, den var intressant. Alltid bra att kolla andra sidan på myntet. Och ursäkta Torsten Nils ulrik, jag kan läsa dina för mig väldigt konfysa inlägg hur många gånger som helst, men de bringar ingen klarhet i kontexten. /Hurrit

    SvaraRadera
  7. Tack. Hurrit. du är inte den enda som säger så. Korta koncisa meningar och klar indelning i stycken skall det vara. Vi skall se om jag ändrar på mig säger universell "tok" som vill ropa ut ALLT på en gång. Då säger man:JEESUS?+!¤

    SvaraRadera
  8. Jesaja 24 kapitlet är nog högaktuellt som profetord idag. Vi ser ju att det stämmer men ingen vill samköra empirisk kunskap och Bibel. Och om någon gör det så mörkar man deras slutsatser. Kristian det som ni presenterade om syndafloden på Teologiska det var Kristall de he he ulrik dubbelchickar

    SvaraRadera
    Svar
    1. "ty de har överträtt Guds undervisning, kränkt lagarna och brutit det eviga förbundet."

      Det är sant som du skriver, och som vanligt nämns orsaken till att det kommer att gå på detta sätt. Det är märkligt att vi människor alltid tror oss veta bäst själva, mycket bättre än gångna generationer och vad gäller Guds ord ska vi inte ens tala om... Men högmod går före fall, som det så riktigt heter!

      Radera