tisdag 16 december 2014

Biskopsord

Efter den svarta fredagen har flera av vår lutherska kyrkas biskopar uttalat sig angående det beslut som togs. Äb Mäkinens uttalande är väl i särklass när det gäller sådant som en biskop INTE borde säga. Hans uttalande har fått följder av vilka alla ännu inte är helt möjliga att överblicka. Bland annat har det startats upp fyra olika adresser på adressit.com som kräver hans avgång. Även om jag inte tror att dylika addresser har någon större betydelse har jag undertecknat en av dem. Gör du gärna det samma!

På andra kanten finns bland annat biskop Häkkinen i St.Michel som har gjort väldigt klart att äktenskapet ingås av en man och en kvinna. Gott så, och all heder åt honom för att han sagt det som förväntas av honom - och av alla biskopar. Den klaraste signalen kommer ändå, som väntat, från Missionsstiftets biskop Soramies som konstaterar bland annat att: "Den nya äktenskapslagen gör dock livet svårare för oss. När synd görs till något rätt, då förändras det goda till något ont och det onda till något gott. Människor förblindas och mister till och med det enkla, sunda förnuftet."

När man, som jag, har försökt diskutera denna sak med de som står på andra sidan kan man bara konstatera att biskop Soramies har helt rätt. Du kan läsa hela hans brev här.


1 kommentar:

  1. läste brevet , kan instämma till 100 % det som Soramies skriver.

    SvaraRadera