måndag 31 oktober 2022

Ingen hejd på klimathetsarna

Aftonbladet utmärker sig igen. Inte nog med att de stiftat ett pris som delas ut till sådana som under året bäst lyckats hetsa upp människor att tro att en katastrof är nära förestående, nu slår de också ner på allt och alla som försöker göra livet drägligare mitt i den extrema dyrtid som vi är på väg in i. Vissa av dessa klimathetsare tycks anse att allt som gör livet svårare och dyrare är bra. Detta t.o.m. så att de helt bortser från den (när)historiska situationen. Men detta är förstås inget nytt. När grafer om uppvärmningen görs upp bortser de förstås alltid från det faktum att den tid som vår jämförs med i historieböckerna kallas för "den lilla istiden". Men effekten blir förstås mycket mer dramatisk på det sättet. 

Nu har en klimatforskare uttalat sig och menar att Sverige, när den nya regeringen hjälper människorna genom att vilja sänka drivmedelsskatten med en krona litern (vilket skulle göra att bensin- och dieselpriserna kom ner ens lite mot de priser som gällde före denna dyrtid inträdde), har gjort att "Sverige skämmer ut sig internationellt". 

Det här är förstås bara löjligt. Men Aftonbladet hakar på och försöker, genom att göra denna lilla sänkning till en stor sak, skrämma de svenskar som bryr sig om vad som sägs i deras "syskonkretsar" utomlands. Nu ska ingen få för sig att påstå att jag för fram konspirationsteorier, men det här luktar nog faktiskt som en sammansvärjning mellan likasinnade inom journalistskrået för att dels svärta ner Sveriges nya högerregering och dels för att, genom på falska grunder frammanad klimatskam, påverka opinionen.

 

6 kommentarer:

  1. Programtips, "Grönt samvete till salu", https://arenan.yle.fi/1-50979211

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Detta är nutidens sätt att ha avlatshandel dvs med pengar försöka skaffa sig gott samvete ( ha förlåtelse) medan man gör både onyttiga och nyttiga saker i industrisamhället. Detta är ju bara en fråga om hur alla antikrister i överflödsländerna vill på något sätt klä sig i en ny klädnad som inte finns =den tyskromerska kejsaren och hans anhang står naken som förr i sina nya kläder men med med nakenheten som kejsarstaven som trollstav för att till slut få alla till uppror mot Herren Herren som skapat Himmelen och Jorden skriver Ulrik i all hast.

      Radera
  2. Vad är detta om inte att införa "Grönt samvete" även inom biltrafiken, om än påtvingad sådan ? https://svenska.yle.fi/a/7-10022142

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:23. Hela detta klimathetseri håller på att gå fullständigt ur händerna på alla. Vi borde inse att vi inte räddar klimatet genoma tt svälta ihjäl vår egen ekonomi. Men det förstår inte dagens beslutsfattare. Det är absolut dags att vi får en ny regering i det här landet. Om ens det hjälper.

      Radera
  3. Nu är det som t ex i bloggen att det är fråga om bränslePRISET. Nästa gång bränslet blir aktuellt är att om det ens finns tillgängligt för civila när krigets fasor börjar drabba. Lindra beroendet av att köra och förbered er på att gå ni som orkar så att ni kan hjälpa dem som är mindre mobila. Lägg upp hemförråd av vatten och mat och förnödenheter ;det kommer dagar när pengar och bankkort och snabba klipp och fina bilar inte hjälperJag frågar: Om det har kommit profetord på att det blir svårt för privatbilismen vid krig; vill man då gömma huvudet i busken och säga: sådant har vi aldrig hört medan allt flera gör sig allt mera beroende av att köra bil. Jag förstår själv hur det är att gå tränad och gå otränad men landsbygdens folk som i allra högsta grad gjorts beroende av bilismen måste tänka på hur försörjningen skall gå till när bilen står stilla och man inte kan brassa iväg till billiga stormarketen.( Just när jag skrev detta sket jag mig i byxan och jag gick och tvättade kläderna och kroppen. Det går åt mycket vatten för bara en liten blört i kalsongen. Något att tänka på när det blir problem med infrastrukturen då får man vara nöjd och man ens har våta och torra torkdukar medan man låter skiten i kalsongerna skrapas bort och torka på att kunna damma bort resterna.) Jag vet inte om det var Guds vilja att jag sku skita i byxan istället för att kristidshetsa men jag funderar offentligt på det och hoppas att det jag skriver alltid skall vara någont ill eftertanke eller väckelse helst bådadera.ulrik

    SvaraRadera
  4. När jag skriver " kristidshetsa" kommer jag ihåg att man lekfullt kallade mig " domedagsprofet" i dragsvik i tiderna 83-84 och inte med ett ord hade jag där antytt något kristet. Jag sade bara: det blir nog värre ännu (ifråga om utbildningen i armen. )Jag tänkte mig så att det nog blir värre och jag säger samma idag då jag fattat hur lite folk bryr sig i vad som händer i världe. Också på kristians blogg är det knäpptyst om att olkiluoto trean tycks vara obrukbart redan från början och man vill från nyhetsvärlden inte forska i hur länge det dröjer innans skadorna är undersölta och reparerade. Så om det bli problem med elektricitet i vinter får vi tvätta rumpan i kallt vatten som bästa. Jag fick skylla mig själv att tarmen gav efter ( tror jag) för jag åt en grötportion mitt i natten då tobaken var slut och då kom den stora lunchen från igår ut eftersom de hade smält dåligt. Jag vill väl inte tro att man preparerat brödskivorna jag hade till middag med något gift; eller hur sade den paranoidschofrent diagnostiserade ulrik

    SvaraRadera