onsdag 1 februari 2023

Ännu en ödesdag för Finland

Idag, 1/2 2023, är det något av en ödesdag för vårt land. Den fråga som ska besvaras i riksdagen är om Finland ska ta ytterligare ett avsteg från sanningen gällande kön och sexualitet eller om vi ska vänta en stund med att göra det. I dylika frågor befinner vi oss på ett sluttande plan (något tillskyndarna faktiskt godkänner, om än inte med de orden!) där utgången alltid är given om än inte farten på utförsåkningen alltid är det. Precis som Håkan Salo skriver i sin mycket läsvärda insändare i ämnet när han konstaterar att "Lagen kommer att godkännas, för i västvärlden i dag vinner liberalismen alltid, oberoende om den har rätt eller inte. Jag tror att många riksdagsmän inser att ”translagen” är galenskap, men de kommer ändå att rösta för godkännande, för de tycker inte att detta är en fråga som det lönar sig att löpa gatlopp i den liberala pressen för." (Läs gärna Salos insändare! Den ger en mycket bra motvikt till de galenskaper vi får läsa i media idag.)

Det handlar som sagt om den infamösa s.k. "translagen" som ska upp till behandling i riksdagens plenum för en avgörande omröstning. Diskussionerna i plenum inför dagens omröstning har varit polariserade, och hårda ord har uttalats. Gränser för det accepterade har överskridits, vilket i och för sig inte är konstigt eftersom gränsen för vad som accepteras i dagens läge går vid att inte godkänna allt som hbt-lobbyn vill få igenom. 

Jag skrev "ödesdag" i inledningen av texten. Jag är övertygad om att en del anonyma kommentatorer här på bloggen - som inte är så noga med sanningen och som är mer eller mindre blinda för samhällsutvecklingen - kommer att haka upp sig på detta ordval. Men jag valde ändå att använda ordet eftersom det är så väldigt träffande. Hbt-lobbyns mål är att förändra hela samhället, och denna förändring börjar med hur vi tänker. Denna lag, om och när den godkänns, kommer att cementera den galna uppfattningen att kön är något som sitter mellan öronen. Detta är givetvis en grov lögn, men nu kommer lögnen att befästas i lag. Jag tycker oerhört synd om de generationer som ska växa upp i detta samhälle i framtiden! 

Det kanske mest oroväckande, och stötande, i hela denna olustiga affär är emellertid ändå det sätt tillskyndarna, både inom politiken och inom media, har gått in för att skuldbelägga alla som vågar säga sanningen. Statsminister Marin bad t.ex. om ursäkt för debatten som förts, och givetvis då inte för de lögner hennes sida sått ut utan för de sanningar som uttalats i plenum. Det kanske värsta jag läst i media står Fredrik Westblom i ÖT/Vbl för i en artikel där han kallar debatten i plenum för en fars och frågar om "detta är nivån på debatten i Finland". Det Westblom, Marin och många av de andra "nyttiga idioterna" gör här, medvetet eller omedvetet, är att de arbetar för att dra gränsen för vad som kan och får sägas så snävt att snart ingen som vågar ifrågasätta ens det lilla minsta krav hbt-lobbyn kommer med vågar, vill eller kan yttra sig. 

Det finns många sätt att inskränka yttrandefriheten. Detta sätt är kanske det fegaste av dem alla.

43 kommentarer:

  1. Som jag hänvisade till i ett annat inlägg, har en ännu mer liberal version av lagen i Irland lett till att 150 personer per år har valt att ändra sitt juridiska kön. Det är en sak som minst sagt är personlig och ska inte beröra nån annan. Hur en sådan sak skulle påverka "landet" som stort, kommer ju förstås att förbli ett frågetecken. Inte ens Kristian själv kan klä det i förståeliga ord.

    Det håller jag med om med Kristian, det är en ödesdag om det är så perversa religiösa homofober ska lägga sig i andra sexualitet. Nåväl, lagen kommer att godkännas, och ni kommer att fortsätta med er skallgång i att behöva veta hur underliven ser ut hos för er okända människor. Alla har vi olika intressen i livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. "Inte ens Kristian själv kan klä det i förståeliga ord."

      Det har jag gjort, många gånger. Att du väljer att inte förstå (alternativt inte klarar av att förstå) kan inte jag belastas för.

      Radera
    2. Kan du, eller kan du inte nämna de viktigaste punkterna i lagförändringen?

      Radera
    3. Än en gång får man då konstatera, att Kristian har ingen aning om innehållet, men slår och skramlar på cymbalerna så mycket han orkar. Enfald och envishet är en dålig kombination.

      Radera
    4. Förvirringslobbyn 2 februari 2023 kl. 18:34, "Enfald och envishet är en dålig kombination." Här är du själv faktiskt det största och bästa exemplet på just det !!!

      Radera
    5. Du kom inte på något själv, så du lånar mina kommentarer.

      Jag antar att du anonym inte heller har en blekblå aning om vad lagändringen innehåller?

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Givetvis vet jag det. Men det är ingen som helst ide´att försöka diskutera med dig.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn 2 februari 2023 kl. 22:47 , jag "lånar" inte dina kommentarer, jag citerar dig !

      Radera
    8. Om du Kristian skulle ha på koll, så finns det inget som hindrar att du låter oss veta, men det finns ju Kristian ett problem med det, eller hur? Det blir ju väldigt knepigt för dig att få det att gå ihop att det är en ödesdag om det handlar om att ett läkarintyg blir onödigt i processen.

      Men det är väl nog som i alla andra frågor som du bräker om på din blogg, ingen kunskap varken elmarknad eller nånting annat heller. Ska vi alla anta att du vill ha en tvångssterilisering för en viss sexuell minoritet?

      Anonym 23:03
      Låna kommentarer och citera är synonymer. Men pointen var att du hade ingenting eget att komma med. Du kunde inte tänka till nånting själv, så du upprepar det som jag redan skrivit.

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Det stora med denna lag är inte detaljerna, utan det feltänk som ligger bakom och som blir cementerat i.o.m. att lagen godkänns. Men det kan jag förstås inte förvänta mig att du ska förstå.

      Radera
    10. Samma tänk finns i lagen innan, då det gäller ändringen om läkarintyget, där tänket förstås är att ingen religiös läkare som Räsänen börjar leka gud.

      "Feltänket" gäller fortsättningsvis inte dig (vad vi vet) så väntar ännu på ett svar varför du tror att du ska ha nånting med andras sexualitet att göra.

      Om en kille klär sig som tjejer gör sminkar sig, och du kunde inte se skillnaden på gatan, varför bryr du dig? Det är enbart då denna sminkade pojke köper öl och måste visa sitt ID som ändras i och med denna lag. Varför det stör dig så här mycket är underligt, ännu mer underligt att det skulle vara en "ödesdag".

      Men du har ju inte sakerna på koll, därför kommer vi aldrig att få en kommentar av dig gällande tvångssteriliseringen.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn. "varför du tror att du ska ha nånting med andras sexualitet att göra."

      Som en söndrig skiva kommer samma gamla, felaktiga, argument fram i dina kommentarer gång på gång. Att du orkar!

      "Det är enbart då denna sminkade pojke köper öl och måste visa sitt ID som ändras i och med denna lag. "

      Igen visar du att du inte alls begriper hur stor sak denna lag är.

      "Men du har ju inte sakerna på koll, därför kommer vi aldrig att få en kommentar av dig gällande tvångssteriliseringen."

      Tänk så fel du hade. Igen.

      Radera
    12. "Igen visar du att du inte alls begriper hur stor sak denna lag är."

      Med tanke på vad du skriver har du inte läst lagen. Jag har.

      Du svarade aldrig rakt om tvångssterilseringen, utan att vi inte borde ha en lag alls. Det skulle ju tillåta allt då. Är det det du vill?

      Du har en agenda du inte täcks komma ut med ärligt, utan vänder och vrider på dig.

      Radera
    13. Förvirringslobbyn. Så. Nu skriver jag för lite. Och andra gånger klagar du på att jag skriver om detta överhuvudtaget. Hur ska du riktigt ha det?

      Och ja, varje kommentar i detta ämne du skriver visar att du inte alls begriper vad det handlar om. Tack för det, by the way.

      Radera
  2. Röd-grön regering med många kvinnor i toppen- resultatet är förutsebart....
    Men det är snart riksdagsval.
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. Det behövs absolut ett maktskifte. Men jag är inte övertygad om att en samlingsparti-ledd regering kommer att vara så mycket bättre. Tyvärr.

      Radera
  3. Kristian. Du kan inte bestämma hur människor lever sina liv, men du kan välja hur du själv beteer dig mot dina medmänniskor.
    Att du medvetet väljer att sprida lögner, hat och fördomar mot människor du inte gillar, har inget stöd i Bibeln. Jag tycker det är ett respektlöst beteende mot din Bibel och Gud.

    SvaraRadera
  4. Kristen offensiv: kristna
    vandrade med ett träkors från Ystad till Eiffeltornet sommaren 2022 ( Världen i dag).
    Även muslimer påståtts ha bemött
    de kristna positivt!
    Har detta uppmärksammats av HSS
    media?
    Nog en händelse som borde nå över nyhetströskeln kunde man tycka oberoende om man är troende eller ateist.
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1

      Pilgrimsvandringar sker varje dag. Även du själv, kan göra en sådan. Varför skulle muslimer eller media vilja bry sig om det?

      Radera
    2. Nu var det en ganska lång vandring ftån Ystad till Paris över 3 månader.
      Sker ej varje dag.
      Och en del muslimer påstås ha stannat till
      och pratats vid.
      En rätt så unik vandring väl som även HSS-
      media gott kunna uppmärksamma
      som balans till Hbtqi, Prideparader och translagar.
      Anonym1

      Radera
    3. Anonym1

      Det är ca 1200 km från Ystad till Paris.
      Det tar inte 3 månader att vandra det avståndet. Kröp dom eller ålade dom sig som maskar?

      Radera
    4. Lagarbete och uppehåll!
      Anonym1

      Radera
  5. Vi torde omfatta de tankar och åsikter som grundar sig på Guds ord och allas vår samlade erfarenhet av att Han som skapat allting och själv är kärleken vet vad som är bäst för oss människobarn av alla åldrar och i alla tider.
    Det är viktigt att kunna se ungdomarna i ögonen och ge dem kristen sexualetik. Vi vet alltför mycket om lidande och nöd som ungdomar dragit över sig själva och andra genom att följa världens råd och åsikter ang. "transseriet" (märk väl min hånfulla skrivning!!)
    Man skulle förvänta sig att alla som vill kalla sig kristna och särskilt statskyrkans anställda själva frivilligt skulle följa Herren Jesus Kristus och lära andra hålla allt det Han befallt. Men sidu, nej det gör de icke!
    Man får höra om att "gammal skåpmat, moralkakor som inte fungerar i vår tid lyfts fram".
    Vid överträdelser av budorden blir såren ofta så djupa och följderna så allvarliga, att det är skäl att påminna om Jesu egna ord i Matt. 18:6-7: "Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup. Ve dig värld med dina förförelser. Förförelserna måste ju komma, men ve den människa genom vilken de kommer". Här har Marin o.a. i riksdagen som röstar FÖR transseriet något att tänka på redan före "the Doomsday".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan inte undgå hånet, det måste man ju lyfta på hatten för att Anonym medger att det är hån. Hån är fult, ingen egenskap som man normalt skryter med. Kristian har ju försökt fördunkla hånet med att kalla det för "omsorg", vilket alla har sett igenom. Men du kallar det för precis vad det är.

      Är du stolt över att håna människor? Jesus gick ju omkring och hånade människor, drog lustiga skämt om spetälska? Eller hur?

      Radera
    2. "Hån är fult", skriver helgonet Faktalobby själv, lol.

      Tack för att du förgyller min vardag.

      Radera
    3. Kan anonym 16:59 svara om hån är förenligt med bibeln? Hade Jesus lärt sina lärjungar den konsten?

      Radera
    4. Nyman
      Translagen gick igenom. Nu får du sluta med dina skriverier om detta tema. Du vet inget om detta.
      KD-gänget har förorsakat att många skrivit ut sig ur ev.luth. kyrkan.
      Kom nu med ngt. annat än dina dumma skriver om människor som du inte ens känner.
      Jo en känner du som du lyfter till skyarna och det är KD.n Räsänen. Hennes dumheter kan spolas.

      Radera
    5. kristus nyman är orsaken till att jag skrev ut mig ur kyrkan för ca.20 år sen.

      Radera
    6. 19,37
      Det var fint, fortsätt med det. Nyman, ditt bullshit

      Radera
  6. När jag nu första gången bekantade mig med denna blogg, kom jag först att möta och läsa kommentarerna. Många var råa och hatiska, präglade av ovilja att visa just den tolerans och den förståelse de själva kräver och ordar så mycket om!

    Sedan läste jag själva inlägget och fann att det var hållet i ett sakligt tonläge utan personangrepp. Kontrasten var stor.

    Jag har själv lagt märke till att förespråkarna för den nya synen på könen och förhållandet mellan dem är mycket aggressiva och osakliga. De gånger jag blivit hotad med grövre våld för mina åsikters skull - innefattande dödshot - har det alltid varit dessa kärleksapostlar som varit i farten. Debattörer i andra samhällsfrågor är ärligare och mera rakryggade.

    Ett utmärkande drag för hotelserna har alltså varit fegheten. Man går till angrepp under falska namn eller anonymitet. I andra frågor vågar meningsmotståndare oftare tala i sitt eget namn.

    Jag kan inte undgå slutsatsen att dessa nya läror också medför eller främjar en osund tankeverksamhet i övrigt.

    Men kristen tro har alltid mött denna reaktion, vilket i sig bara är en bekräftelse på Bibelns ord om den alltid kommer att väcka hat - om det framförs utan sidoblickar på vad människor skall gilla och prisa.

    De debattörer som menar att kyrkorna töms och att folk skriver ut sig ur kyrkan, har därför säkert alldeles rätt. Jesus sade aldrig att vi skulle tänka på formella medlemstal, tvärtom förbjöd Han oss att ta sådana hänsyn.

    SvaraRadera
  7. Automatiken fungerar inte, jag fick själv heta "Anonym" ovan men jag heter Johan Lumme.

    SvaraRadera
  8. Som vi länge här konstaterat lever vi i en tid då allt bisarrt och "trendigt" i samtiden skall godkännas. Nu senast den beramade "translagen". Dessa psykiskt sjuka individer bör få terapi för att åter komma in i sunda och normala tank

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:44. Vård borde ges, ja. Men tyvärr fungerar lagar som denna som cementering av det abnorma. Vård ses mer och mer som våld och förr eller senare kommer lagen som helt förbjuder det.

      Radera
  9. forts.: ..tankebanor. Den som motsätter sig transarna, homofilerna etc. hädas, smädas och hatas även av ljumma "vardagskristna" som springer de värdeliberalas ärenden (här t.ex. politiker Norrback, biskop B-G, opinionsledarskribenterna Stara och Ekholm).
    Men Päivi Räsänen har lovat att arbeta för att kullkasta denna "translag" bara kristdemokraterna igen blir regeringspart. Det var även många bland samlingspartisterna och centern som var förbannade på detta taskspeleri av narrarna i de "värdeliberala" partierna (märk väl mina hånfulla citationstecken runt värdeliberala narrar).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:53. Jag noterade Räsänens uttalande. Tyvärr tenderar lagstiftningsarbetet i värdefrågor bara gå åt ett håll, och att upphäva redan stiftade lagar, hur galna de än är, tycks vara fullständigt omöjligt.

      Radera
  10. "Spammade" KN i ett tidigare inlägg angående kromosomer, könsbestämning och om vi kan föreställa oss andra situationer från exempel. KN vill inte peta djupare i frågan med hänvisning till att det bara är fråga om undantag. Jag tycker inte frågans relevans försvinner nånstans bara för att man hänvisar till undantag. Likväl kunde man ju säga att frågan om homosexualitet är ett undantag och släppa homofokuset pga det. Eller, säga att frågan om tex "min" homosexualitet är ett undantag bland homosexuella och kan således förbises. Nedan det studiematerial jag hänvisade KN till. Men han hamrar frenetiskt på om translag si o translag så utan att det minsta sätta sig in i frågan på djupet. Osakligt kallat jag det!

    https://svenska.yle.fi/a/7-10001326.

    https://svenska.yle.fi/a/7-1213090.

    https://www.scientificamerican.com/article/when-sex-and-gender-collide/.

    https://www.scientificamerican.com
    /article/beyond-xx-and-xy-the-extraordinary-complexity-of-sex-determination/.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:30. Som jag sagt många gånger avgörs inte en fråga på basen av undantagen. Så där försvann relevansen av dina undantag. Visst skulle vi kunna diskutera undantagen också, men i den stora bilden saknar alltså dessa betydelse. Därför är det ingen idé för mig att ge mig in på den diskussionen när vi diskuterar sak eftersom du, förr eller senare, kommer att använda dessa undantag för att försöka visa att frågan borde avgöras på ett visst sätt.

      Radera
    2. "Visst skulle vi kunna..." Men du kan inte. Var går gränsen för undantag? Vilket %-tal eller vilken typ av avvikelse? Vilka avvikelser?

      Radera
  11. Snart kommer väl bögarna också i Finland fordra få ha "gosskärlek"?
    Se bara på NAMBLA i USA !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym5 februari 2023 kl. 11:15
      Du skulle bli lycklig då när du inte längre behöver dölja dina smutsiga gärningar och fantasier i bönehusen?

      Radera
  12. 5.2. kl 15:50
    Du drömmer tydligen att föra in ditt könsorgan i en ung pojkes "rusinareikä". Du är psykosexuellt sjuk, dvs. pedofil. Du försvarar Nambla !! Det torde vara olagligt åtm. i Finland, men kanske ej i Bidens USA.

    SvaraRadera