söndag 12 februari 2023

Ny(gammal) kommentarpolicy

Jag är en vän av yttrandefrihet, och därför har jag velat ge alla som har något att säga om det jag skriver (och även de som går off topic) möjligheten att kommentera mina texter. Svordomar, uthängning av "icke offentlig" tredje part (antingen med namn eller så att det har gått att förstå vem som avses) samt reklam för diverse afrikanska häxdoktorer har jag dock raderat.

Emellertid har nu denna min generositet missbrukats av diverse anonyma belackare som avsiktligt, eller av ren och skär oförmåga att läsa skriven text, misstolkar det jag skriver och därmed tillvitit mig åsikter och känslostämningar jag inte har. Sådant kan givetvis inte accepteras. Emellertid trumfar yttrandefriheten över mina personliga upplevelser av obehag över de tilltag jag nämnde ovan, varför jag inte anser mig kunna börja radera andra kommentarer än sådana jag nämnde i slutet av första stycket ovan.

Dock har jag beslutat mig för att införa en praxis som jag hade i början av mitt bloggande men som jag under de senaste åren har kommit bort ifrån. Dock nu så att jag öppet och på förhand meddelar om denna praxis.

Jag vet inte (med kanske ett eller två undantag) vem som döljer sig bakom olika pseudonymer i kommentarfältet, och jag vet givetvis inte heller vem de anonyma kommentatorerna är. Jag har heller inga möjligheter att ta reda på detta. MEN. Allas vår gemensamma Skapare vet vem var och en är, även de som försöker dölja sig bakom anonymitet.

Den praxis jag hade var att be för alla som kommenterat i samband med att jag besvarade deras kommentarer. Min bön var, och är, att Herren skulle öppna deras ögon och frälsa dem. Tyvärr kan detta vara förenat med en del obehag, men vad betyder lite obehag i förhållande till evigheten? Som sagt vet jag inte vem som skrivit en anonym kommentar, men Herren vet och det räcker gott och väl. Så nu behöver var och en som kommenterar här på bloggen vara medveten om att de kommer att bli föremål för ett rop till härskarornas Herre. Du som kommenterar godkänner samtidigt som du trycker på "publicera"-knappen att jag ber för dig. Om du inte vill att jag ska göra detta ska du inte trycka på "publicera".

Detta som sagt till kännedom.

31 kommentarer:

  1. Kristian. Du vill alltså be för alla som är av annan åsikt än du själv, att Gud ska öppna deras ögon och göra dem till din avbild (så att dom börjar tänka som du)?

    Är inte det rätt så egoistisk?

    De grundprinciper som Jesus gav och som alla kristna har att följa är: "Älska din medmänniska som dig själv" och "Behandla alla andra så som du själv vill bli behandlad." Här finns naturligtvis ingen plats för egoism.

    Men, be på du! Kanske du även kan hälsa till din Gud att hen kan skicka några miljoner euro till mig? Tusen oskulder skulle inte vara så illa heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:29. Nej. Inte i första hand, åtminstone. Lägg därtill att jag säkert har fel i en del saker som Herren ännu genom sitt ord får arbeta med.

      Min bön för dig nu är att du ska få upp ögonen för din synd och för att du behöver Jesus som har sonat också dina synder.

      Radera
    2. Kristian. Jo, jag vet. Jesus förlåter allt och så vidare...

      Har du bett färdigt för mig nu? Ohh... Jag är så taggad... Skickar Gud mina miljoner direkt till bankkontot? Hoppas att dom är skattefria eftersom det är Gud som skickar dom. Hur får jag mina tusen oskulder? Kommer dom per postorder? Hemleverans? Eller, måste jag hämta någon app typ Badoo eller Tinder?

      Radera
    3. 12.2. kl 15:03
      Vad är Badoo?

      Radera
  2. Tack Kristian för dina förböner över oss alla !

    SvaraRadera
  3. Jag läser gärna dina inlägg och oftast är jag av samma åsikt men mycket sällan kollar jag kommentarerna. De flesta tillför 0. Ibland förstår jag inte varför du inte raderar dem men kanske det är bra att alla får se idiotin i dem. Ett litet råd, radera alla som inte har en signatur . Det blir omöjligt när 10 olika anonym ropar. Kanske de tillsist lär sig att skriva under .
    Odd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Odd. Jag har nog funderat på det, men jag har hittills nöjt med med att uppmana att använda pseudonym (om man inte vill skriva under med namn) för att det ska bli klarare vem som skriver vad i en längre tråd. Den uppmaningen kan givetvis upprepas!

      Sedan ska jag bekänna en sak. En orsak till att jag låter t.o.m. grova kommentarer stå kvar är precis det du nämner. En annan är att jag gör lite förarbete till en ny (möjligen) bok. Jag vill ha svart på vitt hur dagens människor tänker om kristna/värdekonservativa tankar och åsikter. När de kan skriva anonymt håller de inte tillbaka så mycket...

      Radera
    2. Du får nog inte svart på vitt hur dagens människor tänker om värdekonservativa tankar genom att läsa kommentarsfältet till din egen blogg. Om du inte med "dagens människor" avser några av de få som läser din blogg och som du kontinuerligt undervisar i konsten att provocera. De flesta som kommenterar berättar ju inte hur de tänker. De fabulerar precis som du, Kristian.

      Radera
    3. 16.40

      att rådgöra med Odd om en ev. ny bok är väl att ta i.
      en sådan person som Odd som hotar folk och skall komma en mörk natt.
      K.N. sök nu någon mera seriös typ som kommer på dagen,

      Radera
    4. Anonym 19:30. När man skriver en roman får man ta sig en hel del friheter. Jag får mycket material här i kommentarfältet som går att använda. Oberoende av om det som skrivs är representativt för dagens människor eller inte. Åsikterna finns hur som helst där.

      Radera
    5. @ 00.18

      Är du säker på att du inte blandar friskt nu?
      Mej veterligen har jag aldrig hotat nån.
      Jag har svårt att få min kommentar till hot men allt tycks lyckas här.
      Kanske du menar nån annan av mina kommentarer, den senaste för ca 1,5 år sedan då ämnet var corona men inget hot där heller .

      Radera
    6. Odd. De anonyma trollen här stämplar och ljuger friskt. Man kan inte ta åt sig av det, om det på något sätt går. Jag känner närmast en stor sorg för dem då de har sålt sig till lögnen och lögnens fader.

      Radera
  4. Skriv nu ut hela namnet Odd och adressen och telefonnumret. Så blir du inte raderad.

    SvaraRadera
  5. Anonym 13.2. kl 22:56
    Är du Matti Bertlin (Nkby) eller Stefan Bergfors (Närpes)? Skriv nu ut ens förnamnet!
    Annars kan du inte vara säker på att ingen uppenbarar sig bakom din dörr en mörk natt. Det behöver inte gå så illa som i Bonds film: "..It's a kiss of death from mista Goldfingaa.." - men ändå en liten varning !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:26. Vad menar du att du/vi vinner på att hota anonyma kommentatorer? Det går ju inte att få reda på vem som ligger bakom, och att hota någon för hans/hennes åsikter är verkligen inte förenligt med demokratiska/frihetliga principer.

      Radera
    2. jag är inte den du tror, så sök vidare.

      Radera
    3. 12,26
      Då får du en längre resa. Matti Bertlin bor inte i Nykarleby.
      Men res i väg du, så kanske du hittar den du söker en mörk natt kanske på vridin i Närpes.
      Då blir du nöjd Anonym Odd som delar ut varningar.
      Vet du att det finns läkare i Vasa för dina åkommar. Ring dit.

      Radera
    4. 12.26
      Nu får du alla att skratta som läser Nymans blogg, Se nu på ngn, gammal Bond film så är du lugn,
      Du behöver inte förfölja ngn. som inte tycker som du.

      Radera
    5. 15.2. kl 00:10 (är du uppe och skriver mitt i natten nu också, det får ju en att tveka om du ens är vid "sunda vätskor")

      Matti (kallad "Butler") Bertlin emanerar från Nkby. Hans far Sigfrid kom ursprungligen från Vörå. Det gör även Dan Bertlin, men de äro icke släkt.
      Jag förföljer väl dig inte men förtjänar få veta din identitet, om så bara förnamnet och möjl. tel.numret, ty som det heter i sången "Natten har tusen ögon.." Finns en annan sång därtill: "The walls have ears.."

      Radera
    6. hoppsan, du skriver på natten?
      vad är det för skillnad om ngn. skriver kl. 23 eller 24? Har du inte gått och lagt dig så är du inte vid sunda vätskor! Säger han som skriver kommentarer efter kl, 21.00.
      Varför skulle du FÖRTJÄNA att veta min identitet?? och telefonnumret? Vad skall du med det?
      Enligt säker källa har Matti B varit i Sverige sedan tidigt 1970-tal? Men du anonyme Purmobo som ser bra i mörket vet kanske hur det är med den saken.

      Radera
    7. 22.41
      Matti Butler Bertlin skriver du. Han kallades aldrig Butler.

      Radera
  6. Anonym 15.2. kl 00:10
    Du kunde äntligen "låta masken falla" som Niinistö sa och Odd önskade. Eller är du feg? Visserligen har inte många avslöjat sig på denna blogg, minns på rak arm bara Lars Back och Johan Lumme. Inte behöver du vara rädd för besök.
    Men på bloggen har du nog hädat och häcklat Kristian, Jesus och kristna så pass hejvilt att det vore motiverat och önskvärt att du gav ut ditt namn, det skulle ju inte ske publikt utan endast här på Nymans blogg.
    Visserligen ströks hädelseparagrafen efter Hannu Salama-rabaldret och vi har yttrandefrihet, men man kunde be att det skulle ske officiellt här.
    Förstås skulle dina bekanta som läser Nymans blogg kunna höja extra på ögonbrynen. Du täcks tydligen inte träda fram med rätt identitet för rädslan huru de skulle reagera. Skäms! Kanske de skulle bränna broarna till dig?

    SvaraRadera
  7. här uppmuntrar du till mera skratt.

    SvaraRadera
  8. Det skulle ju inte ske publikt men bara på Nymans blogg,
    Skrattretande: det är ju typ som när telefonbolaget hade ett nummer dit folk kunde ringa och vara med i ngn, grupp. Vissa trodde att när de viskade hörde inga andra vad de sade Det är samma nivå på det du skriverl
    Vad har det för betydelse vad ngn. heter eller var de bor?
    Skriv nu ut ditt namn - så behöver inte dina bekanta bränna broar för din skull. du skriver sådan smörja - vem bryr sig om vad Hannu Salama i tiden gjorde. Men du KD som du är vill minsann lägga näsan i blöt - i saker som du inte har ngt.att göra med.
    Skriv ut ditt namn - det finns ju sedan bara på Nymans blogg,

    SvaraRadera
  9. 16.2. 19:12
    Det är absolut snedvridet och fel att häckla de kristna, Gud och Bibeln om det tillsvidare än är yttrandefrihet i landet. Det är fel att härja anonymt, varför är du rädd att göra det utan signatur? Säkert beror det på att du inte vill skämma ut dig inför dina bekanta om de nu skulle råka stöta på bloggen. Det finns ju några som trätt fram med namn: John Lassfolk, Lars Back, Johan Lumme, Ulrik Fagerholm. De förtjänar all heder och respekt!

    SvaraRadera
  10. Vad heter du som tar stora ord i din mun?
    Meddela namn, adress ocjh telefonnummer , tack
    Du skriver ju själv anonymt - träd nu fram med ditt namn.

    SvaraRadera
  11. 17.2. kl 18:16
    Fortsättningsvis har du, stortrut, fortfarande vägrat avslöja ens ditt förnamn, vilket Odd åtminstone vågade. Allt du har att komma med är kvalificerat och negativt råskäll av ALLT K.N. publicerar på sin blogg. ALDRIG någon sakligt uppbyggande kritik.
    Om du vill vara 'karl för din hatt' ombeds du avslöja åtminstone ditt förnamn och - ifall du vågar - din adress, please !!
    För: Ty booda fystaa att "Natten har tusen ögon.." som man säger i Purmo och i en berömd världslig sång.

    SvaraRadera
  12. Aha nu har vi en Purmobo på krigstigen. Det är herr Purmo som är ute i spalterna - och ser bra på natten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 14:38
      Ja, kan du fystaa, från Lillby till på köpet !!

      Radera
  13. Fortfarande har du inte vågat ge ut ens ditt förnamn vilket Odd gjorde och efterlyste av andra.
    "Ty tycks nooo ha na feil i hövo ty" eller är du skamlig om dina anförvantar skulle råka läsa din antikristliga smörja?

    SvaraRadera