fredag 17 november 2023

Mer om medias totala blindhet

Det blir snart presidentval, och det märks. Då talar jag förstås inte om det finländska presidentvalet som, måste jag medge, ter sig lika spännande som den årligen återkommande älgvandringen. Nej, jag talar givetvis om presidentvalet i USA, som nu när vi har begått misstaget att bli Nato-medlem, också berör oss i allt högre grad. 

Det är oerhört beklämmande att valet igen ser ut att stå mellan en bufflig åldring som har svårt att hålla sig till sanningen och en halvdement dito som knappt vad vad som är sanning. Igen: Borde inte ett land med 300+ miljoner innevånare klara av att vaska fram bättre kandidater? Tydligen inte. 

Men till det som rubriken talar om. Jag läste Anna Souranders ledare i ÖT, och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hennes text ekar, som vanligt när vår mainstreammedia skriver om USA, precis det som vänstermedia i USA skriver. Det värsta är ändå det hon skriver om att Trump, om han skulle vinna valet, "öppnar för att använda justitiedepartementet och federala polisen i jakten på politiska motståndare". Detta är tydligen, enligt Sourander, något alldeles oerhört. 

Men vänta nu... Detta är ju PRECIS vad Biden-administrationen gör just nu, alltså bussar Justitiedepartementet och FBI på sina politiska motståndare. Läs: Trump. Men enligt Sourander är detta tydligen inget problem - det är däremot ett så stort problem att det förtjänar en ledare när Trump, i spansk media, talar om möjligheten att göra det samma.

Det går knappast att beskriva detta som annat än en total blindhet. 

 

38 kommentarer:

  1. Vad lär vi oss av det här inlägget? Jo, att det inte finns några brott som borde utredas, ingas domar som borde fällas. Allt är bara politik. Åtminstone om det handlar om Trump. Cynism i högsta potens!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Kristian är mycket dåraktig när det kommer till USA analyser med hans egna slutsatser. Ulrik

      Radera
    2. Anonym 08:03. Lär vi oss att inga brott borde utredas? Nu förstår jag inte hur du läser min text. Ser du, det är skillnad på att utreda brott och på att attackera politiska motståndare genom rättsväsendet.

      Radera
    3. Allmänt taget överlastar storkriminella domstolsväsendet i världen med onödiga tvistemål och bra betalda småkriminella i hopp om att deras egna brott skall preskriberas skriver Ulrik hej i9 hej igen och tack för att få en ny tid för att vara sann

      Radera
    4. Tehey Tehey they say that they connect People. But they try To connect us To some beast. Cry Cry freely To The Lord Jesus and you might get saved IF you are not already corrupt. Ulrik prövar engelska språååket och jag har inte fått in några stora problem med det här med min skrivapparat

      Radera
  2. Hej Kristian,

    Nyfiken fråga: vilka belägg finns det för att det är BIDEN och hans administration som har "bussat" (?) justitiedepartementet och FBI på Trump? Menar du alltså att justitiedepartementet och FBI på något viss skulle ha agerat på order från Biden? Vilka belägg föreligger för den teorin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christian. Direkta bevis finns knappast att tillgå (den sitter Biden-administrationen på), men när man ser vad som pågår är det tydligt vad som pågår. Detta är givetvis inte bara mina funderingar utan detta är något som allmänt diskuteras i sådan media som inte öppet stöder Biden och demokraterna. Men notera att jag skrev Biden-administrationen och inte Biden. Vem som till syvende och sidst ligger bakom det sätt som rättsväsendet just nu används för att jaga Trump och blanda sig i valet 2024 kan vara svårt att slå fast.

      Radera
    2. Kristian,

      Det finnas alltså inga som helst belägg för att så är fallet? Hur kommer det sig, i sådant fall, att du presenterar denna föreställning, som vore det fakta, i ditt blogg inlägg?

      "Detta är givetvis inte bara mina funderingar utan detta är något som allmänt diskuteras i sådan media som inte öppet stöder Biden och demokraterna".

      Jo, tack, jag är fullt medveten om att den här typen av konspirationsteorier florerar i somliga miljöer, men som du själv nu faktiskt erkänner finns det ju inte belägg för att detta är någonting annat än just konspirationsteorier. Blotta FÖREKOMSTEN av en konspirationsteori kan ju inte gärna bevisa att konspirationsteorin i sig är sann, eller hur?

      Radera
    3. Christian. Nu hade du otur när du läste. Försök igen? Jag skrev inte alls att det inte finns belägg. Sådana finns, det är bara att öppna ögonen och se. T.ex. är det givetvis ingen slump att Trump ska upp i federal rätt 4/3, alltså dagen före den s.k. Supertisdagen.

      Men alltjämt gäller det samma: Om du väljer att blunda ser du inte ens det uppenbara.

      Radera
    4. Kristian,

      Spännande! Var hittar jag dessa belägg? :)

      Radera
    5. Kristian,

      Spännande: noterade just ytterligare en fantastifull konspirationsteori i dina skrivelser:

      "Vem som till syvende och sidst ligger bakom det sätt som rättsväsendet just nu används för att jaga Trump och blanda sig i valet 2024 kan vara svårt att slå fast."

      Det finns alltså även, ovanför Joe Biden, människor som styr och dikterar hur han sköter sitt arbete? Ytterst oklart vilka dessa människor skulle kunna vara dock. Har du några tankar eller funderingar?

      Radera
    6. Svårt för Trump att undvika domstolsdagarna, han har dem var och varannan vecka...

      https://www.justsecurity.org/88039/trumps-legal-and-political-calendar-all-the-dates-you-need-to-know/

      Tycker det hade varit mindre slump om det varit på självaste supertisdagen, med hänsyn till den fullbokade rättegångskalendern...

      Radera
    7. Christian. Var du hittar beläggen? Jag nämnde ett, flera kan förstås hittas om du ids söka.

      Sedan hade du igen otur när du läste det jag skrev. (Anar jag ett mönster här?) Ingenstans skrev jag om någon "över Biden" - det är dina egna fantasier. Jag skrev om Biden-administrationen. Ser du, ingen amerikansk president sitter och detaljstyr precis allt. Biden är, precis som jag har skrivit flera gånger tidigare, närmast en galjonsfigur. Hur mycket eller hur lite han ens är medveten om allt som pågår runtomkring honom kommer vi knappast någonsin att få veta. Därav det jag skrev ovan.

      Radera
    8. Kristian,

      Var hittar jag dessa belägg? Var skall jag söka, menar du? Du nämnde att Trump skall upp i rätten dagen för den s. k. "supertidsdagen". På vilket sätt tyder det på att det är Biden-administrationen som har bussat justitiedepartementet och FBI på Trump? Datum bestäms väl av domarna?

      Allvarligt talat, Kristian: är det inte ganska fantasifulla konspirationsteorier du sprider omkring dig nu? Finns det faktiskt någonting substantiell som tyder på att det är Biden-administrationen som bussat rätsväsendet på Trump? Menar du alltså att det inte skulle ha väckts några åtal, om det inte vore för påtryckningar från Biden-adminstrationen?

      Radera
    9. Jan. Du hittar nog belägg om du ids läsa annat än vänstermedia. Dessutom gav jag ett belägg.

      "Datum bestäms väl av domarna?"

      Nu ska du inte spela dum. Domarna i USA är politiskt tillsatta, och de vet nog var de hör hemma och vem de har att tacka för sina utnämningar. Dessutom deltar många av dem gärna i det politiska spelet.

      "Menar du alltså att det inte skulle ha väckts några åtal, om det inte vore för påtryckningar från Biden-adminstrationen?"

      Det kan jag inte heller uttala mig om. Men många av åtalen är helt tydligt politiskt motiverade. Utan denna faktor skulle åtalen i vilket fall som helst ha varit betydligt färre.

      Radera
    10. Kristian,

      "Nu ska du inte spela dum. Domarna i USA är politiskt tillsatta, och de vet nog var de hör hemma och vem de har att tacka för sina utnämningar. Dessutom deltar många av dem gärna i det politiska spelet."

      Men nu var ju datumen ett belägg, sade du, för att Biden-administrationen hade "bussat" justitiedepartementet och FBI på stackars Trump?

      "Det kan jag inte heller uttala mig om. Men många av åtalen är helt tydligt politiskt motiverade."

      Vilka av dem är politiskt motiverade, menar du?

      (Väntar för övrigt fortfarande på det här med belägg för att det är Biden-administrationen som har bussat rättsväsendet på Trump. Det här med super-tisdagen, verkade ju inte fungera som bra som belägg för den uppfattningen.)

      Radera
    11. Jan. Varför skulle det inte fungera? Vad är det du inte begriper här?

      Radera
    12. Kristian,

      Jag väntar fortfarande, med spänning, för någon form av belägg för det du skriver om i ditt blogginlägg:

      "Detta är ju PRECIS vad Biden-administrationen gör just nu, alltså bussar Justitiedepartementet och FBI på sina politiska motståndare. Läs: Trump."

      Men vad finns det egentligen för belägg för att det faktiskt är Biden-administrationen som har bussat Justitiedepardementet och FBI på sina politiska motståndare?

      Hitills har du pekat på två saker:

      (1): Det faktum att det finns andra människor som också omfamnar denna konspirationsteori,

      samt:

      (2): Det faktum att Trump ska upp i rätten dagen för den så kallade "super-tisdagen".

      Inte speciellt mycket till belägg va?

      Radera
    13. Christian. Och så har jag skrivit: Du hittar nog belägg om du ids läsa annat än vänstermedia.

      Radera
    14. Kristian,

      Var ska jag vända mig då? Har du några bra tips? Jag är verkligen jätteintresserad av att få ta del av de här beläggen.

      Synd och trist bara att du inte själv har möjlighet att presentera dem!

      Radera
    15. Christian. Jag har gett ett exempel. Hur många vill du ha? Två? Tre? Eller alltid ett mer än jag ger? Som sagt, om du skulle läsa annat än vänstermedia skulle du lära dig mycket du aldrig får veta som det nu är. I USA finns det en hel del man kan ta del av. Jag läser t.ex. The Federalist. Där lyfts mycket sådant fram som förtigs i vänstermedia.

      Radera
    16. Samma här, Kristian Nyman 20 november 2023 kl. 06:46, svarar du "Jan" eller "Christian" ?

      Radera
    17. Kristian,

      Du har inte presenterat några belägg alls. Det faktum att människor håller en konspirationsteori för sann är naturligtvis inget belägg för att den faktiskt är sann, och det tror jag att du också begriper. I sådant fall vore det synnerligen välbelagt att världen styrs av ett gäng ondsinta ödlor, samt att NASA aktivt ägnar sig åt att dölja det faktum att jorden är platt.

      Och det faktum att Trump skall upp i rätten dagen innan supertisdagen har vi ju domaren, och inte justitiedepartementet att tacka. Om Jack Smith hade fått som han vill, hade ju rättegången startat mycket tidigare än så.

      Ingenting att det du har skrivit styrker dina föreställningar om att Biden-Administrationen "bussat" justitiedepartmentet och FBI på trump, och jag tror inte heller att du KAN presentera någonting som styrker denna uppfattning. Det är bara en massa förvirrade och fantasifulla konspirationsteorier som du har hittat i synnerligen tvivelaktiga publikationer, och som du, naivt och okritiskt, har svalt med hull och hår.

      Radera
    18. Anonym 21:16. Det for fel i hastigheten. Christian ska det givetvis vara.

      Radera
    19. Christian. Som jag skrivit många gånger finns det ingen så blind som den som inte vill se. Jag kan knappast göra annat än att uppmana dig att öppna ögonen, men om du inte vill kan jag inte hjälpa dig mer än så.

      Sedan: Har du undrat över varför Trump gick ut med detta uttalande? Givetvis för att detta är precis det han själv utsätts för. Rätt är det inte, men det är trots det föga förvånande att han säger en sådan sak i denna situation.

      Radera
    20. "Som jag skrivit många gånger finns det ingen så blind som den som inte vill se. "

      Samma sak gäller dig. Som politisk aktivist och agitator är du blind för andra perspektiv än ditt eget.

      Radera
    21. Kristian,

      "Har du undrat över varför Trump gick ut med detta uttalande? Givetvis för att detta är precis det han själv utsätts för."

      Har han presenterat några belägg för dessa påståenden? Trump är ju ingen speciellt trovärdig person. Du beskriver ju honom själv, i ditt blogginlägg här ovan, som "en bufflig åldring som har svårt att hålla sig till sanningen". (En väldigt träffande beskrivning, tycker jag).

      När det kommer till åtalen finns det naturligtvis åtskilligt som tyder på att den gode herr Trump faktiskt gjorde sig skyldig till ett serie olika brott. DÄRAV åtalen.

      Svårare än så är faktiskt inte den frågan, Kristian. Du behöver inte ge dig ut på jakt efter några konspirationer för att förklara åtalen mot Trump.

      Radera
    22. Anonym 12:06. Alla har vi blinda fläckar, det är sant. Men åtminstone läser jag BÅDE höger- och vänstermedia i motsats till många andra här som bara förlitar sig på vänstermedia.

      Radera
    23. Christian. Det är inte Trump i första hand som skriver/talar om detta. Som sagt, läs annat än vänstermedia med dess kraftiga slagsida så kanske du ser vad som pågår.

      Vad gäller åtalen mot Trump så måste man nog vara totalt blind för att inte inse att många av dessa är helt galna. Sedan när har det blivit olagligt att, t.ex., be någon leta efter ett telefonnummer?

      Radera
    24. "Men åtminstone läser jag BÅDE höger- och vänstermedia i motsats till många andra här som bara förlitar sig på vänstermedia."

      Läsa är en sak. Förlita sig på är något annat. Du kanske läser vänstermedia, men det har nog inte hänt sig att du skulle ha tillmätt det du hämtat på det hållet något större värde, annat än som tecken på något vridet.

      På den punkten är politik släkt med religionen: den har en intellektuell dimension, men det är emotionerna som sitter i högsätet.

      Radera
    25. Kristian,

      "Det är inte Trump i första hand som skriver/talar om detta".

      Fast du själv skrev ju detta:

      "Har du undrat över varför Trump gick ut med detta uttalande? Givetvis för att detta är precis det han själv utsätts för."

      Som om den gode Trumps påståenden faktiskt gick att lita på. Det tror jag att både du och jag vet att de inte gör. Trump är beredd att ljuga om precis vad som helst, så länge det ligger i hans intresse att göra det.

      "Som sagt, läs annat än vänstermedia med dess kraftiga slagsida så kanske du ser vad som pågår."

      Spännande med alla dessa källor, i vilka du hittar substantiella belägg för din konspirationsteori? Kan du erbjuda någon konkret källhänvisning? Jag är verkligen väldigt nyfiken. Var hittar jag de här beläggen för att det faktiskt förhåller sig på det vis som du beskriver i ditt blogginlägg här ovan?

      Vad gäller åtalen mot Trump så måste man nog vara totalt blind för att inte inse att många av dessa är helt galna. Sedan när har det blivit olagligt att, t.ex., be någon leta efter ett telefonnummer?

      Radera
    26. Kristian,

      "Vad gäller åtalen mot Trump så måste man nog vara totalt blind för att inte inse att många av dessa är helt galna. Sedan när har det blivit olagligt att, t.ex., be någon leta efter ett telefonnummer?"

      Vilka åtal är det som är "helt galna", menar du? Kan du ge något exempel? Menar du att man har väckt åtal mot Trump eftersom han har bett någon letat efter ett telefonnummer? Vad är det du pratar om nu?

      Radera
  3. Kristian Nyman 20 november 2023 kl. 09:01, Du svarar "Jan"..., är Jan och Christian samma person eller har ditt svar hamnat på "fel plats" ?

    SvaraRadera
  4. Om vi vanliga här i Norden tror oss veta något om USA eller Amerika och vill uttala oss på basen av enskilda media eller slumpvisa besked i tidens ström så har vi alla orsak att medge samma totala blindhet som du anklagar media för. Och när det kommer till kritan som man sade i texter förr i tiden så tycks Kristian tro att det kommer något gott från en så heterogen smältdegel till förenta stater som finns i Nordamerika bara de får in en horbock igen som skrymtar till sig kristna röster genom sitt abortmotstånd och samma blindhet visar Kristian om vi studerar mkv:s historia hur chefen berömmer sig av samarbetet med president Clintons fru från det aggressivt abortförespråkande demokratiska partier eller usas vänster så att säga. Min far kände också en Nyman från esse som var så usafixerad och blind för denn tidens ondska som genom filmindustrin och krigsindustri och numera allmänt antagna format för idrotts underhållning underhållning och aktualitetsprogram jämte samma världshärskarnationernas iver som präglar de betydelsefulla staterna i det som vi ser som 1900talshistria. Där USA är jätten som alltid måste tillbes som hjälp. I Ljuset av kalla krigets fasor o och atomvapeupprustning efter andra världskriget som inte alls utrotade synden och styggelserna i världen måste jag säga. . Nej Kristian minns att Kristi kyrka är skingrad spridd och stridande över hela världen i kyrkor församlingar samfund denominationer och enskilda som ensamma strider sedan lögnen skymteriet fariseismen och den naiva tro att vi t ex lutherska kristna vore de enda som har Bibeln och Guds Ord om Lag och Glädje budskap om syndernas förlåtelse obesmittatoch om du tittar hela tiden efter ordning vad du söker hos usahögern så bedrar du dig grovt. Ulrik

    SvaraRadera
  5. Dessutom Kristian om du nu är luthersk kristen. Har du följt upp hur lagarna som fanns på Luthers tid i Europa, hur stränga de egentligen var. T e x för dråp och mord och styggelse äktenskapsbrott och andra hordomens synder och fosterfördrivning och barnaskändning var straffet döden. Men drömmarna och ultraevangeliska här på bloggen vill hålla för att syndernas förlåtelse skulle avvända det jordiska straffet. Och så fort de förstår att av 1700talets frihetslagar och 1600talets humanism förblindade och korrumperade korrumperade myndigheter gärna vill dölja att lagarna inte är i skick för att avskräcka folk och människor soldater och andra från eget folk av ofta onyktra och desertöörer frånkrigförande länder som dräper och våldtar att ta sig hit för att straffsatsen är lågoch sedan är de glada att sitta en bekväm tid-tid och kräva specialmat i fångenskapen för att ändå gå ut obruten och utan avsikt att sluta sin vendetta mot t ex de kristna som håller fast vid Bibelns Gud Jesus Kristus Gud och Fadern Jah den helige Ande. Treenig Allsmäktiges stränga straff vill varken de Fallna kristna, muslimerna eller judarna de sekulära och de sekulära kristna som inte ser kriget förrän de har förlorat det de tror sig veta ngt om förblindade av underhållningens bespottande andar och sedan ropar till USA efter hjälp därifrån mycket sådan folk och besottelse oxå kommer. Ulrik

    SvaraRadera
  6. Hurraa!!! ++** Nu är landet Finland enligt en enkät på svenska Yle till över 80% enat kring sin egenlands lösaktighet och girighet. Inte bryr vi oss i ryssar och muslimer och andra flyktingar. Enade kring våra lösaktiga lagar väntande på att få grönt ljus från skökoeuropa för brott mot flyktingkonventionen fullkomligt likgiltiga för att vi på våra resor snart inte kan vänta att bli uppvaktade med god behandling för vårt lands goda ryktes skull varken för våra pengar eller de andra godheter som vi med USA buffring tror oss äga. Väl har Ryssland också antikrist i lagstiftning och ledning men det har Europa och Asien och andra världsdelar också. Vem skall då ta hand om vem när alla som barnungar plötsligt bara vill hem. Hemma är där man bor tror man till styggelser a och rasismen också dyker upp från det rödgröna fältet. Diplomati och skytteldiplomati. Tillåt mig storfjärta. Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
  7. Istället för att stifta nya gränslagar kunde man snabbt återställa straffsatserna för våldtäkt och väpnat rån till dödsstraff, för inbrott och stöld 6 år fängelse och be till Sanningens Gud att de som kommer till ett välfärdsland , (där det finns kristna människor kvar +) om de alltså kommer med med lögn svek eller brott i sinnet så skulle möta Kristi Kärlek och mänsklig omsorg av de humanister och grönröda rättvisedyrkarna omsorg i Sanningen om människans Frälsning och välfärd i en flyktingvärld och flyktande värld skulle överge eventuella uppsåt att göra otrygghet för medborgarna i det främlingsfientliga antikristliga räddhågadd paranoida finnhundars land. O Land o land ni har gjort det igen i girighet och själviskhet och falsk förtröstan ingiven av både lappgubbstidspredikanter och datanördsändare predikanter... Var står de kristna idag med sin sitt sin tro och sitt fosterland. Jo mitt i lögnerna och följderna av förakt för Guds Lagar och en superevangelisk tolkning ja t o m har jag hört en präst som ändå inte hävdade någon fromhet.: Jag vill inte ha någonting alls att skaffa med Lagen... Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vi nödgas alla dagligen och allt flera i kommande tid nödgas återvända till vittnesbördet: Evangelium jah men ock Lagen vår messianskaJeschuanu(=Kristi frihet under ansvar att inte ljuga inte mot Gud inte mot människor vetande att vi då inte alltid kan svara sant alltså bevisar Guds Ord då att de flesta är lögnaktiga åtminstone för vinnings skull. Ve ve ve kommer vi att uppleva. Lepo.) . Det glada budskapet ( evangelium) om syndernas förlåtelse men också ansvaret inför Lagen varav inte ett jota skall falla förrän Allt i tiden är fullbordat som Gud Allsmäktig vill alltså efter Herrens Herrens vilja skriver Torsten Nils Ulrik. Totinen Torsti i skizo bataljon intet finnandes fd luthersk präst numera kristen som vanligt

      Radera