lördag 11 november 2023

Sjukt i kvadrat

 Den 27/3 i år skedde en skolskjutning i Nashville i USA. Skjutningen skedde i en kristen skola och skjutaren var en transsexuell kvinna som i dådet kallblodigt mördade sex personer, tre barn och tre vuxna. 

Denna, liksom alla andra, skolskjutningar är förstås fruktansvärd och ingen kan eller vill förstås tänka sig hur svårt de drabbade och deras familjer har kommit att lida som en följd av detta dåd. Men med detta sagt går det inte att gå förbi de speciella förhållanden (och följder) som vidlåder just denna skolskjutning. 

Skytten, som alltså var en transsexuell kvinna, utförde dådet i anslutning till något som har kallats "Death Day" och som, enligt de som menar sig veta vad detta handlar om, går ut på blodig hämnd för de oförrätter som transsexuella människor har utsatts för. Detta har dock givetvis tonats ned i media eftersom media (enligt den marxistiska maktläran) förväntas stå på de förtrycktas sida. Alltså ska inget, eller så lite som möjligt, negativt skrivas om just denna grupp av människor. 

Vidare lämnade skytten efter sig något som svårligen kan ses som något annat än ett manifest. Detta manifest har emellertid undanhållits allmänheten med motiveringen att det kunde vara förödande ifall innehållet i manifestet blev känt. Det har spekulerats i att manifestet innehåller sådant som skulle kunna stämpla skolskjutningen som ett hatbrott mot vita kristna - alltså sådana som förväntas förtrycka i stället för att vara offer för förtryck. Sådant får förstås inte ges offentlighet eftersom detta kunde tänkas rubba den marxistiska maktläran och dess schablonmässiga uppdelning i förövare och offer. 

Nåväl, inget kan gömmas undan i all evighet. Nu i dagarna har tre sidor i manifestet offentliggjorts, och föga överraskande visade sig spekulationerna vara helt korrekta. I de delar av manifestet som offentliggjorts talas det om både "Death Day" och finns grovt rasistiskt och kristofobiskt material. Vilket alltså innebär att skolskjutningen var ett klart och tydligt hatbrott. Riktat mot vita kristna, och inte bara vita kristna utan vita kristna BARN. 

Om någon har tvivlat på förekomsten av denna marxistiska maktlära med dess uppdelning av människor i förövare och offer och den avgörande betydelse denna maktlära har på vårt samhälle och på media är det dags att sluta tvivla nu. Så här oerhört vridet är vårt samhälle faktiskt. 

Och ja, märkligheterna slutar förstås inte där. Den stora frågan nu, sedan dessa tre sidor av manifestet har offentliggjorts, handlar inte om hatbrottet i sig eller om varför vissa typer av hatbrott måste gömmas undan eller bortförklaras utan om hur det kan komma sig att hemlighållningen av manifestet inte höll. 

Detta är sjukt i kvadrat.

 

75 kommentarer:

  1. Barnen åtminstone var då oskyldiga vita blods martyrer och de vuxna också om de inte ljugit och falskat. Dessa sex personer, :det fanns stora mängder vita kristna blods martyrer under andra världskrigets hedniska tid i Tyskland Europa Ryssland och i Asien bland alla folk var de oberoende av folkslag, de som var kristna dog många då som dött i Tro i bärgades till himmelen under det krigets fasor. Men eftersom USA - Amerika och bBritannien envist hållit fast vid sin rasism och sitt beroende av de alltid så näriga och alltid på levande och väntande kristen tro hatande tyskesvin med luthersk oförmåga att förstå vad som pågick för judarnas del och ännu står kampen het och jag tyckte att Libanons kristna kvinnor var vackrare än Messias förnekande judiskornaså fick de med lögner igång vässtyskland och mot Asien efter andra världskriget eftersom alla blivit pansarskeppsberoendeväntade sig en vite Krist som regent i himmelen och på jorden men då hade man redan i sin matematik och räkneiver bland vetenskaper mätt upp både himlar och jord. Efter Jesu härstamning på mödernet och från Moses hade Jesus också svarta mannens genom och säkert också asiatiska människors genom tidigare anmödrarMEN den som trons öga sett hans härlighet på tronen och fått sina synder förlåtna och gjort upp med sitt förflutna enlig nyatestamentliga och gamlatestamentliga råd börjar tycka. Luther var både rädd för åskan som ung och som äldre var han väl rädd för vad bergsprängarna gjort i hans hembygd. Ty metallurgi och jakten på skatter och den omättlig dårskapen hos de konungar hus som menade sig vara av Davids släkt har gjort att de trots alla hotelser som de tvingar med i maskintidenatt de kommer alla att komma på skam sedan de genom tvång stödja folkutrotning så fort det gällde de vita europeiska daviditernaefter metaller skulle också senare i tiden tala om vilka mängder sprängning som man sysslade. Luthers hat mot judarna han klagade ju på att lagen kändes som en kall pust när åkte genom något av deras områden de hade fått rådet att vänta när kyrkorna krävt för mycket av den som ändå blev ibland messianska och sedan gick tillbaka till judendom som folk i tv ex Afghanistan vet att de någon varit den rätte fridskristi lärjungar men alltid av giriga västvärlden blivit södra till enbart förmögna att hålla sin lärjunaordning med hot och våld. och fortfarande fast det m det säkert finns otaliga svarta pastorer som kan förmedla tron

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessutom vill jag tillägga att barn av alla folk och släkter i så många tider blivit blods martyrer för Kristi skull och de är nu lycklige i himmelen så tala inte här som det vore värre att det just var vita barn denna gång. Ulrik

      Radera
  2. Kristian, du är sjuk. Du borde söka vård.

    SvaraRadera
  3. Så sitter han på ljugarbänken igen, ännu försöker du med din "maktlära", nya definitioner på löpande band.

    Fram till denna dag har inte mindre än 520 skolskjutningar ägt rum, enbart under 2023. Givetvis lystrar Kristian först då han hör hbtq, de andra 519 berör tydligen inte.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2023

    Skyttens partner hade dött 2022, och skytten hade varit under vård efter denna händelse.

    Kristian länkar till det offentliggjorda manifestet, men i själva verket går länken till ÖT. I själva verket är inte manifestet offentliggjort, tre bilder har läckt och man vägrar publicera manifestet. Konspirationsteoretikerna har olika förklaringar, eftersom en hel bunt poliser hamnade på skrivbordsjobb, började man undra om någon försökte skydda nån på skolan. Hur som helst, manifestet är inte offentliggjort, och det borde Kristian ha vetat eftersom det inte finns på nätet, men ändå, ändå väljer han att skapa en länk. Och nånstans måste länken leda, de lättlurade kommer ändå inte att öppna en länk till någon engelskspråkig sida.

    Vidare, Kristian spekulerar vilt, så skriver han: "föga överraskande visade sig spekulationerna vara helt korrekta.". Ingen har spekulerat, och inget har visat sig vara nånting. Om vi ska tro det som läckt, så skrev skytten om "vita privilegierade barn". Men det kunde ju inte Kristian ens nämna, för hur hade det då gått för den kvadratsjuka antihbtq-propagandan?

    Kristian, kanske skulle du ta och läsa klasskampen och börja referera till den istället, och börja skriva på rätt sätt om förtryckare och förtryckta, att det under 1800-talets slut handlade om arbetare, som var de förtryckta, som måste nedlåta sig till att göra vad som helst, och den översittande minoritet med makten och pengarna, som styrde. Men sen igen, hur skulle du få kombinerat din propaganda med en riktig lära? Nä, det går ju inte, så du kommer att fortsättningsvis rida på Marx' namn och använda din egna hitta-på-lära (som du hört nånstans av en jurist) och som inte kan refereras till.

    Och länken, menar du att Mette och Filippa har manifestet? :D

    SvaraRadera
  4. Men alltså, jag glömde ju kolla The Federalist, som hindrar sökrobotar indexera det som de skriver, vilket ju säger en hel del. Där hittar vi ju Kristians slambrunn, och föga förvånande, är artikeln fem dagar gammal. Kristian har ju slutat länka till The Federalist, för att det bara bevisar hur enspårigt och snävt han läser, och i detta fall, skulle Kristians antipropaganda rasa, Federalist skriver ju inget annat än om vita privilegierade, inget om trans.

    https://thefederalist.com/2023/11/06/breaking-trans-identifying-nashville-shooter-allegedly-targeted-school-children-for-their-white-privilege/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Du blir allt mer desperat i dina försök att nonchalera verkligheten sådan den är. Att haka upp sig på termer och därigenom försöka slå dunster i ögonen på bloggläsarna är närmast patetiskt.

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. Datorn spelade mig ett spratt vad gäller länken. Jag klistrade in, vad jag trodde var, en länk till just The Federalist men av någon anledning hade inte Ctrl + C registrerats av datorn varför den förra länken hamnade på den aktuella länkens plats. Nåväl, jag har korrigerat saken.

      Radera
    3. Slå dunster? Det gör väl den som inte lyckas hitta på vedertagna teorier utan istället hittar på egna? Eller som länkar till en sida, där det inte överhuvudtaget nämns att hbtq skulle ha nånting med dådet att göra, skriver att "går ut på blodig hämnd för de oförrätter som transsexuella människor har utsatts för"?

      Din oärlighet skiner dessutom igenom i det senaste du skrev, det du tror, och avslöjar i din teori, är att hbtq har blivit utsatta för oförrätter, vilket du själv har gjort hundratals gånger. Hur menar du nu riktigt, utstår hbtq för kristna människors oförrätter, som du påstår här, eller gör de det inte, som du annars brukar påstå, att det skrivs bara av "kristen kärlek" till dem?

      Ska man börja med att ljuga och vara oärlig, offentligt, så bör man vara betydligt smartare än vad du är, Kristian.

      Men du kommenterade förstås inte de andra 519 skolskjutningarna, de berör dig säkert inte.

      Sedan engelskan, "leaked" betyder inte offentliggjorts, utan läckt, vilket innebär att man kan inte med säkerhet ens veta om det som läckt stämmer. Hur kommer det sig att du inte vet vad ordet "leaked" betyder? Finns det flera andra engelska ord du inte förstått i The Federalists artikel?

      Om vi bortser från rubriken, där det står att orsaken var de vita privilegierade barnen, så står följande:

      "Conservative media personality Steven Crowder allegedly obtained three pages of Nashville school shooter Audrey Hale’s manifesto, revealing that the transgender-identifying killer targeted Christian school children because they are white."

      Crowder, en KONSERVATIV, mao bör man inte läsa detta som objektivt, har inte bevisligen fått tre sidor, utan ALLEDGELY, påstås inneha, och ordet "because" följs av orsaken, för att de är vita. Vad av detta är svårt att förstå? Eller ville du bara slå dunster i bloggläsarna?

      Var fick du för dig att "spekulationerna visade sig vara korrekta"? Kan du ge en hänvisning?

      Känner du till Klasskampen? Har du som "historiker" läst den? Om du har läst den, tänker du inte att det är lite konstigt att Marx hade skrivit två teorier om samma sak? Om förtrtyckta och förtryckare? Eller kanske du inte alls känner till Klasskampen?

      Copy/paste är ju lite svårt, men menar du att du inte kopierat och klistrat in nånting mellan 8 och 11 november, eller skriver du färdigt dina texter på förhand, och publicerar då kommenterandet avtar?

      Radera
    4. Faktalobby lever helt i sin egen värld. Stackars förvirrade människa! Kristian, det börjar vara dags att börja radera hans osakligheter.

      Radera
    5. Om anonym vill hjälpa Kristian, som inte kan försvara sig, så gå gärna åt mina argument. Bevisa gärna "osakligheterna" om du kan.

      Radera
    6. Anonym 14:31. Jag raderar inga kommentarer om de inte innehåller svordomar, påhopp på tredje person eller reklam för afrikanska häxdoktorer. Eller annat liknande. Vad gäller förvirringslobbyns kommentarer så måste jag säga att jag inte längre riktigt orkar läsa dem, och jag antar/hoppas att det samma gäller för de flesta andra som läser kommentarfältet här. Det är samma gamla söndriga skiva och samma hatdrivna förvirring. Otrevligt, visst. Men han får väl hålla på tills han inte orkar mera.

      Radera
    7. Ok. Men jag är inte säker på att det är smart att ge en så uppenbart störd människa som denne faktalobby möjlighet att sprida sitt gift.

      Radera
    8. Anonym borde akta sig, så att inte Kristian raderar kommentarer som är påhopp.

      Du kunde Anonym då inte argumentera för vad som skulle vara direkt fel i mina kommentarer, och vad beror det på? Är det så, att du förstår ingenting om innehållet, men tycker du med obefintliga kunskaper behöver försvara bloggskribenten? Kanske du kan nånting om Klasskampen? Då du kommenterar, försök gärna hålla dig till saken, istället för att hitta på oförskämdheter. Försök uppvisa lite kristen medkänsla och kärlek till din nästa nu... ;-)

      Radera
  5. Källa på att Death Day faktiskt existerar, och inte bara ett hjärnspöke som Kristian har kokat ihop?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:32. Kolla länken! (Som nu är korrekt.)

      Radera
  6. TRE gånger nämner Kristian "den marxistiska maktläran" i en kort bloggtext, och det antydningsvis som en lära om förövare och offer. Det är inte klokt!

    Den som begår ett brott är en förövare och den som blir föremål för brottet kallas offer. För det här behövs ingen marxistisk eller annan maktlära, i synnerhet inte i USA, där rätten att inneha skjutvapen är den största religionen och den som vill inskränka den gott kan skjutas för sitt övermod och sin synd.

    I konflikternas USA genererar arrogansen, cynismen, hatet och våldet mentala problem som punktuellt löses med skottlossning så ofta, att vi i Europa inte har en chans att hängas med annat än genom sporadiskt rapporterad statistik över antalet förövare, offer (döda och sårade) och kanske antalet använda vapen av olika slag.

    Av alla dessa brott plockas här ny fram ett över halvårgammalt fall, kanske speciellt för att skolan var kristen (illa nog) och förövaren transsexuell (etter värre!) kvinna (hör och häpna!)

    För att vara tydlig: ALLT VÅLD är förkastligt. Förkastlig är också den polarisering och segregering som alldeles speciellt i USA bara understöds och matas och som skapar det inre tryck som gör att somliga flippar ut, oavsett antaget marxister eller vita ytterkonservativa (de som stormade Capitol häromåret var ju rena änglarna, det förstår ju alla).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:17. Vad är det som enligt dig inte är klokt? Detta är en grundläggande syn på människan och samhället som totalt dominerar i speciellt media idag. Du får kalla den vad du vill, men saken finns där och styr på ett närmast totalitaristiskt sätt hur media rapporterar om olika saker och även vad de rapporterar. Att lyfta fram detta är inte bara klokt, det är synnerligen nödvändigt.

      Radera
    2. Vad som inte är klokt? Svar: ditt maniska fokus på "marxistisk maktlära".

      Du bygger en pappersdrake, kastar den i luften, skjuter ner den och tycker att du gjort nåt viktigt.

      Försök i stället tänka efter lite: vad skulle hända om din marxistiska maktlära verkligen försvann - ens i din föreställning av världen. Hur skulle världen förändras av det?

      Radera
    3. Anonym 12:39. Det är faktiskt ganska oroande om du inte ser problemet med hur denna inställning till människor gör att olika grupper behandlas på helt olika sätt. En av grundprinciperna i ett demokratiskt samhälle är att alla ska vara lika inför lagen och behandlas på samma sätt. När detta inte längre gäller är vi verkligen ute på sju famnars vatten.

      Svaret på din fråga torde väl vara att vi då skulle ha en mycket mera rättvis värld där alla behandlades lika. Tills nästa förvilling inträder...

      Radera
    4. BLUFFEN I DET HELA ÄR ATT DEMOKRATIERNA, DET FALLNA FOLKVÄLDET SOM INTE KUNDE SKILJA Sanning ifrån lögn med Skriftens hjälp eller vägrade göra det för att de redan hade så många järn i elden för att smida på stålet och dess härliga härdningsmetoder och /,, eller när maskintidens slavdrivare slöat ner sig själva på gamla dar började de ropa bland andra försoffade medelklassare så där enkelt var det inte förr. En präst som hette Esa ville försvara sin folkväldesbiskop med att teologer a blivit odugliga till rätt prästtjänst så fort de kommit i kontakt med ffrimuräriet och dess materialism och ett brödraskap som sedan ville blanda in i allt en satanism köttslig relativism som skulle göra tidshållning omöjlig nästa i hur små och stora grupper som helst. Och då ville präster och biskopar som gjort synd och styggelse lovlig tvärtemot den ursprungliga meningen med lag och Nåd fort tillbaka för att bedra folket med enskilda trygghetslöften för att skryta med sin döda tro den tro som de övergivit i praktikenännu fortsätta sina girighet bedrägerier tillsammans med myndighetspersoner utan erfarenhet annat än vad ett kort liv i en fallen demokrati eventuellt tilldelat dem av något som verkade gudligt. KÖTT FRÅN KÖTT ELLER KÖN FRÅN KÖN ens göra skillnad på alla kulturkretsar SPRED SINA STYGGELSER Vidare OCHDOMARNA EFTER GUDS LAG OCH VILJA ALDRIG KONTROLLERADES. SÅ VAR DET I FÖRSAMLINGARNA SOM ÖVERGAV VITTNESBÖRDET FÖR ATT I NYA NEJDER SÄGA DEN OCH DEN GJORDE SÅ OCH BLEV ALDRIG Dömd. Ulrik

      Radera
    5. " En av grundprinciperna i ett demokratiskt samhälle är att alla ska vara lika inför lagen och behandlas på samma sätt."

      Vänta nu, vart tog logiken vägen? Sloganen eller tesen, om du vill "alla ska vara lika inför lagen" gäller *rättsväsendet* - men du för egen del ondgör dig ovan över *massmedias* agerande. Det där skulle gälla i ett totalitärt samhälle, där opinionsbildning genom media är en del av samhällets, nåja, den politiska elitens "dom".

      Skulle du på det där sättet konsekvent jämställa likhet inför rättsväsendet med likhet inför medborgarna skulle du sluta referera the Federalist och andra opinionsbildare och sluta angripa tänkta meningsmotståndare, men nej, se det går ju inte.

      Som människa väljer du vad du tror på, understöder och vilka du ser som bundsförvanter. Acceptera, att andra gör andra val!

      Radera
    6. Anonym 11:33. Du missade det lilla ordet "och" i min kommentar. Det som kommer efter "och" gäller för både juridiken och media. Sedan kan man i vårt samhälle inte bara så där skilja mellan juridiken och media eftersom det media hugger tänderna i idag (och behandlar den allmänna opinionen) i morgon med största sannolikhet blir någon form av lag.

      Och ja, vi lever idag i ett samhälle som är, om inte totalitärt, så åtminstone kraftigt styrt av ett värdeliberalt åsiktskluster som regerar så gott som oinskränkt inom media. Det är svårt att säga vem som egentligen styr detta, och att gå på djupet och studera denna mekanism låter sig knappast göras med vanliga vetenskapliga verktyg.

      I denna situation är det däremot inte så som du skriver att jag/vi borde "sluta referera the Federalist och andra opinionsbildare och sluta angripa tänkta meningsmotståndare" utan det diametralt motsatt gäller. Det är oerhört viktigt att ta del av nyhetsförmedling som INTE underkastar sig denna mekanism.

      Radera
    7. "Det som kommer efter "och" gäller för både juridiken och media."

      Inte alls så självklart som du försöker påstå. Domstolsväsendet förväntas vara opolitiskt och opartiskt och antas döma rättvist, där presumtionen är att alla skall vara lika och dömas på samma grunder.

      Tanken att alla skall vara lika i massmedia är orimlig. Den skulle förutsätta ett konfliktfritt samhälle utan olika åsikter. Nu har vi alla sorters konflikter: osämja grannar, byar, regioner, samhällsklasser, religioner och stater emellan och då hör det till saken att parterna ser på konflikten och världen runt omkring ur sitt eget perspektiv. Åsikterna och motsättningarna syns även i massmedia.

      Därför får vi nog aldrig på den här bloggen läsa ett äkta positivt, eller en neutralt, omdöme om allt det du bekämpar, hur behjärtansvärt det än kunde vara ur en direkt humanitär synvinkel.

      Du sitter inte på sanningen. Du är inte neutral utan en aktiv part. Du vill inte bemöta andra som du själv vill bli bemött. Varför väntar du neutralitet och saklighet av andra när du själv inte ställer upp på samma regler?

      Radera
    8. Anonym 08:02. Det är en sak att media inte alltid klarar av att vara opartisk, en helt annan när, som det är idag, de inte ens försöker. Jag hoppas att du ser skillnaden.

      Sedan rapporterar jag inte nyheter - eller åtminstone gör jag det mycket sällan. Det jag gör är att jag påtalar galenskaper och försöker få mina läsare att se dessa som vad de är. Du kan inte, som du gör, dra min blogg över samma kam som massmedia som ger sig ut för att vara objektiv men inte är det och min blogg som aldrig har haft som ambition att rapportera nyheter objektivt.

      Radera
    9. Här är det väl ändå fråga om
      Justitiedepartementet och FBI
      som bär på ansvaret enär man ej lämnar ut
      till media.
      -Däremot har
      Federalist eventuellt kommit
      över läckt information och man kan då fråga sig om inte
      vänsterliberal media hade
      samma möjligheter.
      Hans Ånäs

      Radera
    10. "Det är en sak att media inte alltid klarar av att vara opartisk, en helt annan när, som det är idag, de inte ens försöker. "

      Här är stenknuten i din mediekritik. Tidningar och andra media kan proklamera sig som *partipolitiskt obundna*. Men "opartiska" i betydelsen värdeneutrala är de aldrig. Skulle de vara det skulle ledarsidorna vara innehållslösa och tidningarnas rapportering om värderelaterade ämnen identitetsbefriade och därmed värdelösa.

      Radera
    11. " En av grundprinciperna i ett demokratiskt samhälle är att alla ska vara lika inför lagen och behandlas på samma sätt."

      Så är det, Räsänen friades idag, och vad media har skrivit om henne, har nog inte haft nån som helst inverkan på henne då hon står inför lagen. Nu kunde ju hon, och Kristian för den delen också, respektera och behandla alla på samma sätt. Men det kommer aldrig att ske. Nu hoppas Räsänen på ett prejudikat, så att påhoppen mot hbtq ska kunna ske utan fara för dom. Att hbtq inte ska behöva behandlas lika. Det är minsann verklig kristen "kärlek" till nästa.

      Du har Kristian inga ambitioner att vara objektiv, säger du, har du då heller inga ambitioner att vara sanningsenlig? Media kommer ju aldrig dragandes med "marxistiska maktläror", så du kunde ju hellre börja prata om din subjektiva egna maktlära, så skulle du slippa ljuga om Marx och Klasskampen.

      Radera
    12. Ja,vi tackar Gud att hon friades.

      Radera
    13. Var i bibeln stod det om då jesus stenade bögar, korsfäste lesbiska kvinnor och drev transmänniskor ut i öknen för att dö? Det kan ni nu tack och lov fortsätta leva upp till, trots att åklagaren överväger att ta upp det i HD.

      Radera
    14. Anonym 16:15. Nu pratar vi om olika saker. Det jag lyfter fram är hur ideologi påverkar vad som rapporteras som nyheter och hur det rapporteras. Det är något helt annat än att framföra en åsikt på ledarsidorna.

      Radera
    15. Hans. En helt korrekt iakttagelse. Tack.

      Radera
    16. Förvirringslobbyn. Försök förstå att det Räsänen (och även jag) säger/har sagt inte är något påhopp. Det är inlägg i pågående debatt i sak, och det är något som måste vara tillåtet i ett demokratiskt samhälle - så framt det samhället vill fortsätta vara demokratiskt.

      Radera
    17. Förvirringslobbyn. "Var i bibeln stod det om då jesus stenade bögar, korsfäste lesbiska kvinnor och drev transmänniskor ut i öknen för att dö? Det kan ni nu tack och lov fortsätta leva upp till,"

      Var det DET Räsänen stod åtalad för? Nu får du gärna ge källor på det du påstår, för nu har jag definitivt missat något!

      Radera
    18. Nazisterna som gjorde sådant hade själv med sina egna styggelser gjort dem sådana. Sammalunda kapitalister och kolonisatörer kommunister och alla lögnare överhuvudtaget. Men Jesus 6
      Kristus triumferar dagligen. Ulrik

      Radera
    19. " Det jag lyfter fram är hur ideologi påverkar vad som rapporteras som nyheter och hur det rapporteras. Det är något helt annat än att framföra en åsikt på ledarsidorna."

      Fel. Ledarsidorna är en integrerad del av själva tidningen och uttrycker, om man så vill, husbondens röst. Självklart syns ledarsidans värderingar i hela tidningen/mediet.

      Du har visserligen rätt i att ideologi påverkar rapporteringen. Ideologi påverkar i själva verket allt som har med värderingar och åsikter att göra. Föreställningen om tidningar/massmedia som värdebefriade och neutrala rapportörer är en illusion. Du är som en hund som skäller på en katt i trädet, men den katten har över huvud taget aldrig funnits.

      Radera
    20. Hovrätten ändrade inte på tingsrättens utslag, som sa att Räsänens uttalande var kränkande, men inte tillräckligt för en dom för hets mot folkgrupp. Två skilda saker. Men alla fattar att ni inte klarar av att missta rätten till att kränka minoriteter, det är luften ni andas.

      Var har jag sagt att Räsänen stod åtalad för att stena bögar? Varför läser du totalt åt skogen? Läs gärna som det står skrivet, oberoende om det är kommentarer i din blogg eller bibeln.

      Men då vi är inne på ämnet, var hittar vi händelser då jesus uppmanade allmänheten till att prata illa om andra? Var hade han själv, gång på gång, poängterat att vem som helst får gå skallgång och söka fel i andra människor och deras beteende? Var gav han fullmakt åt er att stämpla, håna, utpeka och kräva rätten att få fortsätta med det, som ni vet upplevs som sårande? Och kom inte Kristian och säg en gång till att "det inte är sårande", för du påstod nog själv att skolskjutningen berodde på en hämnd, låt mig citera dig: "hämnd för de oförrätter som transsexuella människor har utsatts för". Det stod inte i Federalist, utan det var ett faktum du kommit till själv, att transsexuella har lidit oförrätter.

      Hoppas Anu Mantila, åklagaren, för ärendet vidare till HD, och så hon ska begripa vad galjonsfiguren Räsänens hetsande leder till, tänkte jag skicka en länk till bla din blogg, till texten 29 juni 2022, det är säkert ok? Där står inget om bibeln, utan pang på med att hbtq och pedofili är samma grupp. Eller hur säker är du på din sak?

      Annars, Adobe Acrobat kan ladda ner en hel sajt med bara webbadressen och skapa ett pdf-dokument av den, visst är det underbart vad tekniken klarar av idag?

      Radera
    21. All sexualitet kan perverteras både invärtes och utvärtes under och med yttre sken av gammal kristen släkt, ingen panik, och yttre när ännu knappt tonåriga sexualisera av media eller gamla svinpälsar spyr ut sitt skändligheternas avgrunds avgrund skum så skickligt att endast de utvalda och utkorade förstår ta sig i akt och söka rening i Kristi blod säger Ulrik slaskhögsvaskare.

      Radera
    22. Anonym 11:07. Katten finns, och jag lyfter här på bloggen fram exempel på exempel på just det. Men givetvis kan man välja tt blunda och leva kvar i sin bubbla. Jag tvingar ingen att se.

      Radera
    23. Förvirringslobbyn. Så, du sade inte det? Nehej. Men samtidigt fortsätter du på samma galna tankegång. Nej, kom igen nu!

      Radera
    24. Nej, det sa jag inte, men rätt roligt att du nog har registrerat mina raljeringar till den grad att du vet att de inte finns i åtalet, men inte en tillstymmelse till att du skulle hänvisa till bibeln att man visst ska gå an mot hbtq-människorna. Jag vet att det kan bli förvirrande, men:

      om det skulle stå i bibeln att det är ok, till och med uppmanas, och att hjälten i sagan gör riktiga korståg mot hbtq-människor, då skulle jag fatta att det är av religiösa orsaker som ni håller på som ni gör.

      Men något sånt står inte i bibeln, ni gör det helt av egen vilja, av egen tolkning. Därför försöker ens ingen hänvisa till bibeln, för ni vet lika bra som precis alla andra, att jesus sårade aldrig, men det gör ni, medvetet. Och gläds över att ni kan fortsätta med det utan risk för åtal efter Räsänens friande dom i hovrätten.

      Tankegången är inte min, jag bara reflekterar över hur ni agerar. Eller finns det någon annan orsak till att du inte hänvisar till bibeln där jesus går hårt åt tex skökan? Eller barnskändarna? Eller hellre, att lärjungarna uppmanas gå omkring och sinsemellan prata sårande om människor? DET vore först galet om något sånt skulle uppdagas...

      Radera
    25. Du skriver att Jesus aldrig sårade. Hur tror du det då var när Han till de självgoda och självrättfärdiga som var övertygade att de gjorde allt rätt och vissteallt om tron och invärtes var de ändå fulla av de dödas ben rofferi och ondska sade han och ytterligare. ' Ve, er ni Skrift lärda och fariseer som silar myggen och sväljer kamelen'. Minns också alla de andra veropen.
      Men i det har du nog rätt att Jesus aldrig vill såra en människa som är ärligt betryckt och i ånger över sin synd eller styggelse. Han kan nog göra det för att öppna deras ögon ytterligare så att det ser att hela deras Livsbehov består i att bli frälsta ochh då bekänner de inför Gud och människor vad som bör bekänna får Förlåtelse i Jesu Kristi Namn och Blod. Börjar ta de domar som ges och går i sanningskärlek mot det eviga livet under kamp och strid mot egen vilja och villoandar och lustar och begärelser som får på fall om de är naturliga och efter Hans allvetenhet inte skadar någon ständigt i strömmen av Guds förlåtelse rakt in i medvetandet om man inte ljuger går med Vägen Sanningen och Livet vilket Herren Herren ju Är. Och har man ljugit. Rätta till i tid för många fördärvar andras tillit till ordnat förssamlingsliv när man ljuger medvetet mot Kristi Ord i Bibeln eller bildar ett lögnkotteri för att inte t ex medge att man gjort brott eller också ljugit mot kristna syskon för egen äras eller vinnings skull. Det är sant att en drinkare inte ärver Guds Rike. Måttet för vin och stark dryck var då ca 3 bägare per. DAG. MEN LÖGNEN OCH FÖRNEKELSEN ÄR FASANSFULL REDAN I TIDEN OCH BINDER VÄRRE ÄN MYCKET ANNAT. DÄRFÖR!! TILL KRISTI ANDES VITTNESBÖRDET ENLIGT SKRIFTEN BÖR VI ALLA GÅ. ÄVEN DU FAKTALOBBY SKRIVER ULRIK

      Radera
    26. Din centrala tes (katten jag syftar på) är den om media som opartiska nyhetsförmedlare. Och tanken på att ledarsidorna är fristående i förhållande till nyhetsförmedlingen.

      Det är söndagsskoltänkande. Nyheter förmedlas av människor med kulturbetingad, inte objektiv, rättskänsla och dito emotioner, som självklart återspeglas i urvalet av nyheter som förmedlas samt sättet på vilka förmedlingen sker.

      Du är själv ett lysande exempel på just det här. Du analyserar lite smått, men försöker inte ens vara opartisk, snarare då manipulativ. Och du har mage att kräva av media en opartiskhet du själv inte på några som helst villkor vill ställa upp på själv!

      Jo nej, du behöver inte se det här, inte erkänna någonting. Men så där hemskt trovärdig är du inte.

      Radera
    27. Ulrik, jag blir så fruktansvärt trött på att ni, som ska låtsas representera nån riktigare version av tron, försöker gång på gång åla er undan. Om jag nu frågar teologiskt kunniga (är ni ens det?) om jesus själv gick hårt åt minoriteter, så ska du nu för tusan inte ställa samma fråga till mig om vad jag tror? Är din kunskap så otroligt obefintlig i denna sak så du måste undvika min fråga med en motfråga? Eller antar du att min teologiska kunskap är på en högre nivå än din egen, så du antar jag är bättre att svara på den frågan?

      Men nej, så kommer det en massa lösryckt smörja från blahaj-generatorn som avslutning på kommentaren.

      Men jag ska försöka göra det riktigt enkelt: vad kan ni hitta för texter i bibeln som säger att jesus skulle ha agerat helt och hållet annorlunda gentemot hbtq än mot skökan? Följdfrågan vet ni ju på förhand, och den vill ni inte mota, så ingen kommer ju att träda fram som någon teologiskt kunnig denna gång heller.

      Radera
    28. Han sade åt äktenskapsbryterskan som ju då räknades som en hora eller sköka. : Gå, och synda inte härefter!!!++**

      Radera
    29. Exakt så, ingenting att det skulle bli en ständig påminnelse i 10 år, 300 meddelanden, samt uppmaningar åt alla lärjungar och följare att speciellt sätta vikt på skökan? Inget om "normnedbrytning" eller sånt? Nej, bara ett enkelt "gå".

      Det helt tragikomiska med alla som försöker rättfärdiga hbtq-förföljelsen och hänvisar till bibeln, är noga med att begränsa vad som citeras och vad som inte citeras. Ska vi ta lite mer av citatet kanske?

      När de stod kvar och frågade honom, reste han sig och sade: ”Den som är utan synd må kasta första stenen på henne.” 8Och han böjde sig ner igen och skrev på marken. 9 När de hörde detta gick de därifrån, den ene efter den andre, de äldste först, och han blev lämnad ensam kvar med kvinnan som stod där. 10 Jesus reste sig upp och sade till henne: ”Kvinna, var är de? Har ingen dömt dig?” 11 Hon svarade: ”Nej, Herre, ingen.” Då sade Jesus: ”Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer!”

      Av allt att döma finns det många utan synd här...

      Radera
    30. Tydligen ändå så få som vågar döma ondskan sedan de upplevt att t o m den kristna tryggheten som de trodde sig ha inte håller nutidens tryck och krav emot som innebär att att ondskan kräver beröm för sina styggeliga gärningar. Säger du alltså faktalobby att de homosexuella eller annars perverterade och äktenskapsbrytare otuktiga och samboende de skall sluta med sina gärningar och propaganda eller skall de fortsätta. Frågar Ulrik för att se om Din kärlek är Äkta omsorg om människan. Eller något annat

      Radera
    31. Förvirringslobbyn 16 november 2023 kl. 16:35, ” Då sade Jesus: ”Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer!”

      Av allt att döma finns det många utan synd här... "
      Nu ska du göra åtskillnad mellan att döma ngn till straff och det att ngn påtalar vad som är synd ! Ingen kristen har här vad jag vet dömt ngn till ngt straff, däremot måste det vara tillåtet att påtala vad som är synd ! Gör inte Guds ord detsamma, påtalar vad som är synd ? Om saltet mister sin sälta.... På samma sätt som jag hoppas att vi är överens om att det är fel att stjäla kunde vi väl vara överens om att det är lika fel att utöva homosexualitet, trans eller vad du nu vill... ? Till man & kvinna skapade Gud dem ! Du är av allt att döma lika förblindad som B-G Åstrand...

      Radera
    32. Anonym 23:01. Tyvärr kan förvirringslobbyn inte se skillnaden. Inte heller klarar han av att se skillnaden mellan samhällsdebatt och "förföljelse av hbt". Jag kan knappast tro att detta är annat än ett aktivt val från hans sida, men oberoende av vad det är så omöjliggör det seriös diskussion.

      Radera
    33. Anonym 08:25. Problemet är att media låter förstå att de är opartiska nyhetsförmedlare trots att de inte är det - och enligt dig inte ens kan vara det. Men ponera att du har rätt, alltså att media inte är opartiska nyhetsförmedlare för att de inte kan vara det (eller egentligen har det ingen betydelse vilken orsaken är): Är det då fel att påpeka snedvridenheterna?

      Radera
    34. Det är en sak att vara partipolitiskt obunden; då rapporterar man neutralt om händelseförlopp i inrikespolitiken och i uppenbara konfliktsituationer låter man båda sidor komma till tals.

      Obundenhet innebär inte identitetslöshet. Västerlänningar i gemen håller fast vid värden typ demokrati, frihet, jämlikhet och broderskap. Subkulturer hyllar värden som kristen tro eller ateism, vit överhet eller alla etniciteters lika värde, kapitalism eller socialism. Där dessa värden förtrampas återspeglas den egna värdegrunden i rapporteringen.

      Snedvridenheten du syftar på är brytningsfel i ditt eget öga (tes), som hindrar dig från att se verkligheten ur andra synvinklar (antites) och därmed förhindrar samförstånd, samexistens och harmoni (syntes).

      Radera
    35. Ulrik:
      Jag frågade teologiskt kunniga, om det finns att läsa att jesus gick åt minoriteter, eller uppmanade sina följare att göra det. Och du Ulrik gör allt för att slippa svara. Men egentligen svarar du på frågan, utan att veta:


      "Tydligen ändå så få som vågar döma ondskan"

      Du använder ordet "döma", och den som är utan synd, kan kasta första stenen. Få upplever att de är utan synd, med andra ord. Du vågar döma, menar du? Du är alltså syndfri? Och att en sexuell minoritet kallar du för "ondska"? Så mycket för skitsnacket om kärlek och omtanke.


      "Säger du alltså faktalobby att de homosexuella eller annars perverterade och äktenskapsbrytare otuktiga och samboende de skall sluta med sina gärningar och propaganda eller skall de fortsätta."

      Nej, det säger jag inte, kanske du skulle läsa vad jag säger istället för att sätta dina ord i min mun?

      Ska vi tolka det så, att du ulrik inte är teolog nog att svara på en simpel fråga jag ställde tidigare? Eller anser du att bibeln inte ger det stöd för er perversa agenda som ni driver?



      Anonym 23:01

      "Nu ska du göra åtskillnad mellan att döma ngn till straff och det att ngn påtalar vad som är synd ! Ingen kristen har här vad jag vet dömt ngn till ngt straff.."

      Jag citerar ju bara självaste jesus.

      Jesus dömer alltså inte skökan, inte uppmanas nån annan heller, utan jesus föregår med gott exempel på kärlek till sin nästa, oberoende hur det mänskliga hatet skulle så gääääärna bespotta denna kvinna. Jag bara frågar om det finns teologer som kunde peka var lärjungarna uppmanas göra som bla bloggskribenten, gå på hundratals gånger och hitta på saker om "normnedbrytning", maktläror och allt möjligt för att bara trycka ner en minoritet så mycket som möjligt.

      "På samma sätt som jag hoppas att vi är överens om att det är fel att stjäla kunde vi väl vara överens om att det är lika fel att utöva homosexualitet, trans eller vad du nu vill..."

      Om man kan de tio budorden, så kan vi inte riktigt jämställa stöld med att vara transsexuell. Eller finns det ett elfte budord som jag missat? Du "vill vara överens", menar du att vi ska komma överens om vad vi kallar för synd, och hur vi ska angripa denna synd? Det är ju praktiskt, vad gör man med en bibel om det räcker att man "kommer överens"?

      Radera
    36. Se till att ingen är otuktiga gäller för församlingen enligt hebreerbrevet och det gäller alla människor och alla andra synder och brott och så förkunnar vi det glada budskapet om syndernas förlåtelse och väntar i tålamod på förlossningen från denna värld där Fader och Sonen den helige Ande under sitt eget Namn är Allsmäktig Allvetande och nådigt nitälskande mot onda och goda på det att Herren Jesus Kristus under vilket Namn jag lärde känna honom och fick Frälsningen s Nåd och Tro skall få många Frälsta . Men min nöd och glädje är svår, fast jag vet att jag försöker vara sann inför Gud och medmänniskor så minns jag ibland felsteg brott och synder och lögner och vill ändå ha nitälskan för sanning och Sanningen Gud och människor och människor och människor emellan. Lepo. Säger Ulrik

      Radera
    37. Ulrik, nu var det inte det jag frågade efter, att Esau inte hade nån gud, i Hebr 12:16, handlar inte om att jesus utpekade en minoritet. Kan du, eller kan du inte, ge ett bibelställe där vi kan läsa att jesus uppmanar att håna, såra, skända eller uppträda på ett otrevligt vis gentemot en minoritet?

      Radera
    38. Det har t ex Kristian och Räsänen inte gjort. Ulrik

      Radera
    39. Bibeln ger nog stöd för alla som vill hålla Kristi församlingars lära Ren att föra debatt mot alla i angriparlobbyn. Ulrik
      Kommer man som ångrande till Guds Kyrka och Församling så gäller Bibelns ord. Man gör bättring får förlåtelse och låter Herren Herren Fullborda sitt verk på jorden och församlingarna. I lydnad för Guds Bud måste varje människa vandra ofta nog bedjande om förlåtelse utan att göra synd och styggelse lovlig. De som inte vet att Guds Ord gäller alla människor idag ännu vet det kanske en annan dag. Ännu är väl nådatid??!??? ++**Ulrik

      Radera
    40. Dessutom vi har alla sexuell orenhet eller ondska på något sätt men vi skall med världen fostras till avhållsamhet från styggelsgärningar genom Kristi blods renande och förlåtande verkan också i heteroförhållande och sluta synda genom att söka förlåtelse och rening i Herren. Många syndare och brottslingar gör så grova brott och synder var och en efter sin läggning och de kan inte sluta utan att underkastas tvångsåtgärder. Jag överlåter makten åt Gud att Gå hårt fram för att nya offer inte skall ske ty förödande djävulsdyrkan och styggelse sker på alla livsområden bla politik ekonomi och människorelationer

      Radera
    41. Ingen idé att fråga om teologi här inte. Frågade efter ett bibelställe, och jag måste själv ta reda på vad ulrik inte vill avslöja i sin helhet, eftersom det avslöjar att all hånande på denna blogg, har inget att göra med bibeln, utan allt utgår från helt mänsklig hatisk homofobi. Det får man tacka dig för, ulrik.

      Radera
    42. Förvirringslobbyn 17 november 2023 kl. 20:40, För det första, "homofobi" är ett påhittat ord ! På denna blogg har nog inte förekommit ngt hånande !

      Radera
    43. Förvirringslobbyn 17 november 2023 kl. 09:40, Det är just vad jag menar ! "Du "vill vara överens", menar du att vi ska komma överens om vad vi kallar för synd, och hur vi ska angripa denna synd?" Det är just vad jag menar ! Själv vill du inte kalla synd för synd, dock förtäljer Guds ord en helt annan sak !

      Radera
    44. Urik, homofobi finns i Svenska akademiens ordlista, och fobi är ett ord som kan anslutas till andra ord.
      https://svenska.se/saol/?sok=homofobi&pz=1

      Men eftersom påhittade ord stör dig, ska du få några ord som bloggskribenten uppfunnit, och i vilka inlägg de använts, och som inte finns i SAOL:

      31 december 2021
      värderingsmonopol

      16 januari 2021
      spegelkultur

      3 mars 2021
      könsnihilism

      24 maj 2021
      regnbågsfascism

      "menar du att vi ska komma överens om vad vi kallar för synd, och hur vi ska angripa denna synd?" Det är just vad jag menar"

      Ok, du kommer överens om vad synd är, men det gör då också jag. Det blev plötsligt himla enkelt att vara högreligiös...

      Radera
    45. Ulrik och anonym. Det är tyvärr ingen idé att ens försöka diskutera med denne förvirringslobby. Han svänger på precis allt som skrivs och när han fastnar i något hörn (vilket han gör ofta) låtsas han inte om det. Jag har faktiskt slutat läsa hans långa haranger.

      Radera
    46. Kristian, nu bevisar du inför ulrik och anonym, att du inte kan argumentera emot de mest simpla frågor, nämligen dina påhittade ord. Alla kan googla dessa ord, och konstatera att din blogg kommer överst, och sökresultaten ryms på en sida. Så där har du faktiskt rätt, hör och häpna, att det går inte diskutera då fakta finns på bordet. Då är det bäst att misskreditera eller ta till cancelering.
      Äsch då, glömde lägga till marxistiska maktläran till listan... ;-)

      Radera
    47. Låtsas du bara ' faktalobby'. Du vill bara alltså fastna på orden. Skall allt finlandssvensk och nutida nysprååk i media då vara allenarådande. Det kommer knappt en notis om alla skolskjutningar i de media som jag kan följa eftersom jag inte börjar googla på allt och alla. Och du skall veta just då du tycker att du bara hittar hittepåord hos Kristian. Varför gråter du inte i stället över skolskjutningar som kanske ibland görs av desperata gangsters eller fiendelobbyn som dopar någon att göra det för att binda polisresurser och rättsväsende medan man tvistar om vad som överhuvudtaget hör till Guds Lag eller mänsklig lag. Och du vet kanske att Kristian sagt att han sällan slösar tid på vilodagen att svara alla obstruktiva störande bokstavvsgalmhalsar. Ulrik

      Radera
    48. Ulrik, det var ingen annan än du själv som tog upp "påhittade ord", men nu vänder du kappan då, nu är det plötsligt ovidkommande? Hur skulle det vara om du kunde hålla en enhetlig linje från kommentar till kommentar, istället för att vimsa fram och tillbaka?

      Jag nämnde ju om alla masskjutningar som sker, undrade om inte Kristian bryr sig alls om de andra 519, (nej, nu har de stigit till 528), förutom då den som en transperson gjort sig skyldig till.

      Radera
    49. Du Kring kastar så myki styggelse fakta och en omsorg om de queera som det lär heta over there vet du ingenting om. Jag kastade min walkman radio i sjön 1994 när jag på nyheterna hörde att sfp: ungdomsrörelse ville promovera homosexualitet.
      Sedan for jag i land och cyklade i rasande fart tillbaka till larsmo via riksåttan edsevö osv och sjöng hånfullt modersmålet synd med hånfullt röst och halva ord urd ett minne som aldrig egentligen brytt sig om den sången och när jag kom förbi edsevö kastade en kvinna sin själ på mig. Ni vet hon som blev min hustru. Och det blev tungt att cykla men när jag väl kom till larsmo trodde jag mig vara fri. Hon arbetade ofta för djävulen på det sättet och jag vet nu att hon och hennes söner troligen huserat i Nymans våning ovanför mig på kackurvägen 2 c19 i laasmo.
      Och ja batterierna tog jag ur radion och lade i en tomburk för att säkert inte förgifta vattemiljön i larsnmlsjön. Ulrik

      Radera
  7. EN SAK ÄR KLAR IDAG Trots allt ont och all förvirring. Sällan eller ALDRIG HAR SÅ MÅNGA MÄNNISKOR HAFT SÅ MYCKET ATT TACKA GUD FÖR I EVIG POTENS om de bara skulle veta vad som följer snart. TACKOM OCH LOVOM HERREN HERREN som har skapat ALLTING och ALLTING RÅR Han Om. Ty om vi vill hålla Fast vid Guds bud och Jesus Kristus den himmelske Fadern så gör Han att de värsta vilddjuren och vilddjurssmaskinerna och allt vad människan säger sig ha skapat i den här världen så slöa att Guds Frid och Fred blir klar för Alla. Oberoende så har vi alla behov att be om dagliger ånger tro och tålamod, syndernas förlåtelse och visshet om att Guds Faderns löften Enligt Skriftenär Sanna. På ont för de genstridiga och lögnaktiga som döljer sina brott och synder medan styggelse människorna därvid får spelrum också i kyrkor och samfund som vi vet av kyrko och samhällsdebatten. Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
  8. En orsak till att inte publicera allt en skolskjutare skrivit är att det är bevismaterial i en pågående utredning. En annan är att inte ge skjutaren uppmärksamhet för att riskera att någon tar efter hen. En tredje, i alla fall i just det här fallet, är att föräldrar till offren motsätter sig publicering.

    https://apnews.com/article/covenant-nashville-shooting-manifesto-efb8c1d737bb24a88d6c91e6809af7d1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. En fjärde orsak, som torde vara gällande här, är att man inte vill lägga skulden där den hör hemma eftersom det skulle gå tvärt emot vad som bör gälla. Transmänniskor ska vara offer, inte förövare.

      Radera
    2. Tycker du bevismaterial från pågående brottsutredningar skall offentliggöras?

      Radera
    3. Jan. Det kan jag inte uttala mig om. Men varför hemlighålla det i detta fall när man inte har brytt sig om att göra det i andra fall? För faktum är att dylika skriverier/manifest ofta offentliggörs trots att utredningen pågår.

      Radera
    4. Enligt upphovsrättslagen kan inte dylika skriverier publiceras av rättsväsendet, eftersom det är enbart upphovsmannen som har rätt till det. Breivik, med Knights Templar, den kristna versionen av Al-Quaida, publicerade den själv, innan dådet, om vi ska ta in något exempel.

      Radera
    5. Vet att i andra fall har förövaren själv sett till att "manifest" och annat material publicerats på nätet eller skickats till media just innan dådet, precis som Faktalobby skriver ovan. Känner på rak arm inte till ett fall där en myndighet publicerat materialet under pågående utredning.

      Radera
    6. Då det gäller Finland, är det väldigt strikt med just integriteten, inga namn nämns, än mindre annat bevismaterial från rättegången. Är man intresserad, kan man bläddra i rättegångsfall på oikeus.fi, alla fall publiceras inte, och bevismaterial läggs inte ut, än mindre namn eller andra detaljer. Kristian (eller vad det månne The Federalist?) hade i något skede ondgjort sig över att man med könsbyte kan komma enklare undan, men om man förstår finsk lagtext, kan man läsa om en man, som gjort värnplikt, bytt kön, och ville bli tagen från reserven.
      https://oikeus.fi/hallintooikeudet/ita-suomenhallinto-oikeus/fi/index/hallinto-oikeudenfinlexratkaisut/ita-suomenhao7.11.202324882023.html

      ChatGPT säger att i amerikanska fall beror det på stat och domstol, och om dessa manifest använts som bevismaterial. Själv har jag då inte en gång stött på fall på nätet där bevismaterial lagts ut, det är enbart domstolsutdrag som jag hittat. Men sen igen, i många fall måste du kontakta domstolen och ta dig dit fysiskt för att kunna gå igenom de bevismaterial som är tillgängliga.

      Radera
    7. Jan. Är utredningen gällande skolskjutningen faktiskt fortfarande pågående? Jag försökte hitta information om saken, men hittade bara en massa ropande om hur bedrövligt det är att de tre fotografierna har läckt ut och sidor gällande utredningen gällande detta.

      Oberoende så är det oerhört anmärkningsvärt att inget motiv för skjutningen heller har getts offentlighet. Detta är en sak som så gott som alltid ges offentlighet inom timmar efter dylika attacker.

      Det står nog utom allt tvivel att det här handlar om att myndigheterna vill sopa motivet under mattan för att inte de som ska vara offer i det allmänna medvetandet kan tänkas utpekas som förövare.

      Radera
    8. Ids man kolla bilden på Audrey, så ser hon väldigt vit ut. Speciellt kristna är inte skolorna heller, men om de är registrerade som tillhörande en religion, får de väldigt ofta skattelättnader. Dessutom kom skytten från en väldigt religiös familj, så dit rök kristofobin, tillsammans med rasismen.

      https://abcnews.go.com/US/nashville-shooter-audrey-hale/story?id=98166039
      A neighbor of the family told ABC News that Audrey Hale lived at the family's home with Hale's parents, who the neighbor described as "very nice" and "very religious."

      Fox har tydligen orsaken till att inte publicera manifestet:
      Parents also believe releasing these writings will violate their rights as victims and will only traumatize the families and their children.

      https://fox17.com/news/local/nashville-tennessee-mass-shooting-journals-news-covenant-parents-believe-shooters-writings-will-traumatize-families-children#

      Radera