onsdag 10 april 2024

Monstret som hotar oss alla

Jag hoppas att alla är medvetna om det jag har skrivit om här på bloggen många gånger: Att EU hela tiden tar över olika uppgifter som de olika medlemsstaterna tidigare har kunnat besluta om. EU, som började som ett fredsprojekt, har stulit åt sig rovdjurspolitik, jord- och skogsbrukspolitik, energipolitik mm, mm. Nu har EU också beslutit att man inte längre får elda trädgårdsavfall på egen tomt. Uppenbarligen är detta något som de flesta inte känner till, men från och med 1/1 2024 är detta inte längre tillåtet. EU har nämligen bestämt att trädgårdsavfall ska återvinnas. 

EU är ett monster som glufsar i sig all självbestämmanderätt som de olika medlemsstaterna har haft. Frågan är om det inte skulle vara på sin plats med en aning civil olydnad här? Det finns dessutom ett lagligt sätt att kringgå denna nya bestämmelse, och det har med ett annat monsterbeslut att göra. Man får nämligen elda upp så kallade "invasiva arter" på egen tomt. Så när man eldar trädgårdsavfall är det bara att se till att man eldar en lupin eller två samtidigt...


13 kommentarer:

  1. Naturvårdsverket i Sverige definierar 'invasiva arter' så:

    "Invasiva främmande är arter som med människans hjälp flyttats från sin ursprungliga miljö och i sin nya omgivning börjar sprida sig snabbt och orsakar allvarlig skada för ekosystem, infrastruktur eller människors hälsa vilket medför stora kostnader för samhälle och enskilda."

    Det stämmer exakt på EU-byråkraterna. Driv ut dem!

    Nonymos

    SvaraRadera
  2. Tack och lov att man begränsar trädgårdseldning. Luktar svinilla och den där röken kan inte vara hälsosam. Kolla hur tätbefolkad/odlad det mesta av EU är, blir ju pissluft om det ska eldas i var och varannan gränd. Mycket bättre att kompostera. (Men bara jaaag får elda så stjiter jag i resten...).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:39. Din kommentar illustrerar på ett bra sätt problemet med EU-besluten. Eftersom en majoritet av EU-parlamentets medlemmar kommer från tätbebodda områden utformas lagstiftningen utifrån deras horisont. Ett eldningsförbud kan vara motiverat utifrån t.ex. en belgisk horisont där trädgården består av ett eller ett par träd och 25 m2 gräsmatta och grannen finns närmare än vad som borde vara tillåtet. Men inte när det handlar om en tomt på 5000+ m2 med en massa buskar och träd och närmaste granne en halvkilometer bort.

      Radera
  3. Var glad över det monstret!

    EU i sin nuvarande form är ett missfoster, som ingen riktigt förstår sig på, vare sig inom unionen eller utanför den. Än utgör den en enhet, med centralstyre i Bryssel, än består den av 27 länder som alla vill hävda sig själva, i politiska som ekonomiska frågor.

    I Moskva och Beijing ser man EU som en hydra med schizofreni, där alla lagar ska fastställas i Bryssel och ratificeras i regionens huvudstäder. Man spelar EU-domino och sår split mellan de olika medlemsländerna, som faller som brickor på grund av sin oförmåga till samsyn och beslutsfattande som gäller alla. Det småskaliga styr man med efter behag i det elaka spel som kallas geoekonomi och geostrategi, men den verkliga motparten globalt sett utgörs av USA. De nationalistiska rörelserna i de olika medlemsländerna tror att de kämpar för sin egen sak, men de inser inte varifrån drivkraften kommer, för i sitt egocentriska tänkande saknar de helhetssyn och verklighetsbaserat strategiskt tänkande. Notan kommer senare.

    Signaturen Nonymos' slutkläm här ovan är ett praktexempel på hur fel det kan bli.

    Spectator

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spectator. Orsaken till att ingen förstår sig på missfostret EU är att EU är skapat som en sak och har, utan medgivande från medlemsländerna, utvecklats till något helt annat. EU dammsuger beslutsrätt åt sig i fråga efter fråga och utarmar medlemsländernas självbestämmanderätt. Om inget görs kommer vi snart att vara medlemmar i Europas Förenta Stater, utan att ha gått med i dem. Så nej, ingen med bibehållen syn borde vara glad över det monstret!

      Radera
    2. Kristian, precis som Nonymos förbiser du det centrala i min text. Det verkliga hotet mot EU och Finland kommer från öst, i första hand från Moskva men i sista hand och allra främst från Beijing, för vilken även Moskva är en munsbit. Ett splittrat EU (nuläget) och dess individuella medlemsländer kommer att stå sig slätt i den maktkamp som just nu pågår. Det enda möjligheten är konsolidering - om vi nu ska tala realpolitik utan fromma och romantiska drömmar.

      Spectator

      Radera
  4. EU:s monstruösa sui generisform, varken förbundsstat eller statsförbund, gör att man samtidigt måste stifta lagar, tillämpa dem och göra den praktiska utvärderingen av deras halt i praktiken.

    Därför är EU en koloss på lerfötter. I historiskt perspektiv saknar unionen motsvarighet, om inte annat för att informationsgången aldrig tillförne varit lika snabb som nu.

    Detta betyder också att unionen kan upplösas och gå under snabbare än något jämförbart människoverk. Den är en risktagning som saknar det kitt som (påtvingad) enhetlighet i religion, seder och språk kunde utgöra i exempelvis islams expansion, Stor-Grekland eller en Napoleons eller Hitlers skapelser.

    Därför har unionen blivit en klubb för statsmäns och -kvinnors inbördes beundran, just en hydra som andas byråkrati och tjänstemannavälde.

    Det blir naturligtvis mycket svårt att montera ner unionen men att leva med den är värre.

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nonymos. En träffsäker analys!

      Radera
    2. Nonymus och Kristian var det inte vi västeuropeiska maskinoch samhälleligt kunniga och influerade som t o m efter andra världskriget trodde oss vara bättre och lättare människor och teologer med Herren på sin sida som en gång kallade sovjet och Kina för kolosser på lerfötter. Idag är ingen mer eller mindre flygg var vi än uttalar oss i och bland världens kolosser än andra så vi får stiga upp och göra korstecknet och be: Herren Allsmäktig förbarma dig över oss troende och människor som inte förstår vad vi säger; anta t ex om någon med 1980talsbildning om västvärlden i sovjet som blivit kristen läser sådant så måste hen väl säga. Vad de samhällsmedvetna sade om hatet mot vårt system i här öst var ingenting annat än rysshat eftersom de inte vet att med sådana Ord ökas nu och sås ökad missförstånd bland vanliga igen och splittring igen.
      HÅLL ER TILL EVANGELIET OCH BIBELN FÖR REDAN GÅR DET UNDAN MED HAST I VÄRLDEN OCH OM OCH NÄR FINLAND GÅR UNDER HJÄLPER BLOTT KRISTI FÖRLÅTELSE I JESU KRISTI KÄRLEK DÄRFÖR REKOMMENDERAR JAG VÄRDA TEOLOGER ATT LÄSA T EX KOLOSSERBREVET FÖRRÄN NI FÖRLORAR ERA ORDSTRIDER MOT ANTIKRISTER SOM INTE SKYR ALLA ONDSKANS LÖGNER SOM MEDEL ATT "SEGRA"I DEBATTEN SOM BÖRJAR VARA ONÖDIG NU SKRIVER UULLRRIIKK

      Radera
  5. O det hände sig vid den tiden att sovjets politbyrå tog sitt pack och flyttade från moskva till bryssel.Hoppas att går samma öde till mötes i bryssel helst redan inom detta år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:32. Alla imperiers kollaps har orsakat elände för undersåtarna. EU borde nedmonteras kontrollerat så att detta kan undvikas. Men det vet vi ju alla att det inte kommer att ske utan det kommer att gå på ett av två sätt: Antingen en okontrollerad kollaps eller så blir EU Europas Förenta Stater med allt elände det i sin tur för med sig.

      Radera
    2. eu är ett kontrollverktyg och kan betecknas som en delstat i usa eftersom båda kontrolleras av samma "osynliga" etablissemang på toppen av pyramiden,huvudcancern med
      cancersvulstar heltäckande utspridda i hela västvärlden på alla samhällsområden.Det är detta "imperium" som borde krossas,kollapsa inte bara eu som ett av många kontrollverktyg.

      Radera
  6. Här lite om pyramidtoppen för bättre förståelse av dagens västvärld med avstamp i historien som den ej berättats inom vårt skolsystem...https://x.com/PatriotPraetori/status/1742812394403799121?s=33

    SvaraRadera