måndag 3 juni 2024

Kontraproduktivt

En av dagens "heta" nyheter i trakten är att de två Pride-flaggor som kommunen skulle flagga med (en vid kommungården och en vid Sursik skolcentrum) stals inom en timme efter att de hissades. Som jag flera gånger har skrivit här på bloggen är det inte att rekommendera att ägna sig åt stöld, och speciellt inte att stjäla en Pride-flagga. Helt enkelt för att det är kontraproduktivt, förutom förstås det faktum att det är olagligt. 

Kort sagt: Beslutet att Prideflgga var, även om det var ett synnerligen dåligt beslut, ändå ett demokratiskt fattat majoritetsbeslut. Därmed kan vi inte göra annat än acceptera flaggningen, även om vi förstås kan och bör uttrycka avvikande åsikt. Men givetvis på lagligt sätt. Att stjäla flaggan leder bara till ökad uppmärksamhet. Så i stället för att flagga i all tysthet, vilket alltså skulle ha varit fallet, blev detta nu en riksnyhet. Helt i onödan. 

Samma sak med diverse Pride-parader. Hur anstötliga dessa än är är de fullt lagliga och att störa paraderandet på något sätt är bara kontraproduktivt. De måste helt enkelt få hållas och helst få så lite uppmärksamhet som möjligt. Protesterandet utförs bäst genom att man helt enkelt nonchalerar hela spektaklet. Helst på så stort avstånd som möjligt från eländet. Allt annat skänker bara onödig uppmärksamhet åt det hela.

25 kommentarer:

  1. Nej!

    Det finns en gräns för lagligheten. Att skaffa bort denna djävulssymbol är lika rätt och rättfärdigt som när tyskar, bland dem bekännande kristna, planerade och genomförde olika slag av attentat och sabotage mot Hitlerregimen.

    Man måste också se till bevekelsegrunderna. Stölden - bortskaffandet - hade knappast ondskefulla motiv. Den drabbar inte heller människors liv och hälsa och den ger ett tydligt uttryck för att alla inte finner sig i den skam som drabbat kommunen.

    Fortsätt med sådana aktioner!

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså, jag visste inte att regnbågsflaggans grupp (vilka nu det är, jag slår vad om att ni inte ens kan namnge denna grupp annat än "den rödgröna falangen" eller något annat luddigt.) kan likställas med en annan grupp som systematiskt ville utrota judar, polacker, zigenare, utvecklingshämmade personer och homosexuella.

      Får se den dagen en homosexuell person faktiskt blir dödad i Pedersöre, om ni då kommer att jubla och säga "bra jobbat!" Det är ju som att förinta en nazist, eller hur?

      Radera
    2. 15:13 När man refererar till en allmänt känd sak betyder det inte att man likställer dem till alla delar. Det var naturligtvis det gemensamma jag tar fasta på: den kristna rätten och skyldigheten att utöva medborgerlig olydnad, då som nu.

      Kristian hänvisar till att beslutet fattats i demokratisk ordning. Men samvetsfrågor avgörs inte med omröstningar. Ett kommunalt beslut i exempelvis planeringsärenden eller liknande är inte en medveten demonstration och ett ställningstagande mot kristna värden.

      Vår eftergivenhet kan också tolkas så att saken inte uppfattas som särskilt allvarlig. Här nämndes de röda fanorna. När Sovjetunionen väl upplösts, var det säkert många unga som undrade hur en äldre generation kunde finna sig i och tillåta skräckväldet: "Varför protesterade ni inte i tid?" Finlandiseringen blev ökänd i världen.

      Det där med att förinta en nazist vill jag inte kommentera. Jag förstår att det inte är lätt att vara saklig i hettan.

      Nonymos

      Radera
    3. Så vad gör du den dagen en person känner att t.ex det kristna korset inte hör hemma på en allmän plats, och den personen ser det som sin rätt och skyldighet att bruka civil olydnad och ta ner det. Tänker du ge den personen rätt? Eller tänker du den dagen hänvisa till vårt lands lag och säga att det borde ha varit bättre för personen att gå den lagliga vägen? Då går det minsann inte att gömma sig bakom civil olydnad?

      Kanske du inte vill kommentera för att du vet att jag har rätt. Om man likställer hbtq-rörelser med nazismen (eller sovjet om du nu plötsligt inte vill använda nazismen) så blir den logiska slutsatsen att det är en farlig rörelse som måste motarbetas med alla nödvändiga medel. Och det finns de personer som skulle se det som sin kristna plikt att gripa till hot och våld för att stoppa denna farliga rörelse.

      Radera
    4. 15:56: Som du vet och ser, finns det olika meningar bland bibeltrogna kristna om när civil olydnad är på sin plats. Så är också regnbågsfolkets aggressivitet varierande. Knappast finns det någon annan plats i Finland, där en ledare i lokaltidningen hotar kristna väljare med polis för att de röstat fel... Ni är verkligen utsatta (jag bor på annan ort).

      Det är också i praktiken skillnad på om en aktivist avlägsnar ett kors i en muslimsk stad eller om en rödgrön aktivist gör det i Finland, även om samma principer gäller i deras rättsordning. Som jag skrev, måste de vilkas uppgift är att döma se till avsikt, bevekelsegrunder och mycket annat.

      Jag vill inte likställa rörelser i den meningen att samma handlingar kan rekommenderas överallt. Men jag ser det du kallar "hbtq-rörelser" som "farliga och nödvändiga att motarbetas" - men vad "nödvändiga medel" är kan knappast entydigt bestämmas. Jesus drev ut månglarna ur templet i stor upprördhet medan Han i andra situationer manade till passivitet och saktmod.

      Vi är hänvisade till vårt samvete men med preciseringen "av Bibeln upplysta samvete". Det räcker inte med känslor och emotioner, vi bör söka motiveringar och höra andras omdömen i församlingen.

      Prästerna, som har absolut tystnadsplikt, borde naturligtvis gå i spetsen i ett kristet land när det gäller berättigad civil olydnad.

      Nonymos

      Radera
    5. Så kristna har en "rätt" att utöva medborgerlig olydnad, det är minsann intressant. Inte vill anonymos kommentera någon förintelse, tydligen inte fördöma det heller, och då ska vi komma ihåg att Tiainen blev misshandlad pga sin sexuella läggning, som är varenda en människas mänskliga rättighet.

      Hur mycket mörker ska vi behöva se födas i det svarta bibelbältet?

      Radera
    6. Faktalobby. Jag känner ingen Tiainen, vem är det? Inte heller det du kallar "svarta bibelbältet" vet jag just något om. Jag är en enkel och olärd medborgare utan det svenskarna kallar 'koll" på dagshändelser. (Om det nu gäller en sådan.)

      Ja, kristna har inte bara rätt utan också skyldighet att utöva medborgerlig olydnad, det trodde jag du visste. Men jag upphör egentligen aldrig att förvåna mig över de avgrunder av okunskap som ibland framkommer i våra diskussioner - också på min sida, som du ser ovan.

      Och sådana samtal är ju nyttigare än utdragna verbala tennismatcher.

      Nonymos

      Radera
    7. Det är mycket du inte känner till.

      Radera
    8. Nonymos. Här är vi nog av olika åsikt. Jag tror, trots allt, ännu på samhällets funktionalitet (även om jag har mina dubier), och det betyder att om man förväntar sig att själv få åtnjuta en korrekt behandling behöver man ge andra samma rätt. Även de gånger man djupt ogillar det. Sedan betyder det givetvis inte att man behöver gå in under Pride-flaggan. Om flaggningen t.ex. skulle ha ägt rum under skolåret skulle våra barn troligtvis ha stannat hemma den dagen, och det tror jag många andra skulle ha gjort också.

      Radera
    9. Kristian, att hålla barnen hemma är just en sådan åtgärd som jag avsåg. Den är riskabel, det finns de som förlorat vårdnadsrätten för liknande saker. Därför behövs det flera likasinnade och samfällt agerande. - Nonymos

      Radera
    10. Nonymos. Ok, då är vi trots allt på samma våglängd. Ja, jag är medveten om att makten på sina ställen har slagit ner hårt på föräldrar som inte har låtit sina barn indoktrineras av hbtq-lobbyn och att det behövs ett samfällt agerande. I Pedersöre torde ett sådant dock inte vara svårt att frammana den dag det skulle behövas. Redan nu har vissa åtgärder gjorts (har jag förstått) mot vad som har setts som otillbörlig påverkan just i dessa frågor, och om åtgärderna ska intensifieras kommer helt säkert även motåtgärderna att gå samma väg.

      Radera
    11. Gomiddag, goda skrivare. Om man gör civil olydnad och straffsats finns så måste man så småningom ange sig själv och ta ansvar. Jag har lärt mig av Livet Vägen och Sanningen Jessu Guds Ande och uppenbarelseboken och bibeln att när överheten hämtar en skall man inte och får inte slåss. Till fångenskap den som skall i fångenskap o s v. Här är de heligas tro och tålamod.
      Den som åker fast gör ju vanligen sitt vittnesbörd och vittnesmål offentligt och i rättegång. Så får man tala ut. Om vittnesbörden och vittnesmål fördöljs eller förvanskas gäller ännu mera TÅLAMODBÖNOCH TRO OCH ATT FÖRA BUDSKAPET OM FRÄLSNING I JESU NAMN VIDARE INTILL NATTEN KOMMMER DÅ INGEN KAN VERKA UTAN ENBART HÅLLA TRO OCH I ANDE OCH SANNING UNDERHÅLLA TRON

      Radera
  2. Ingenting nytt under solen. SDP:s partimöte firades år 1933 i Tammerfors. I anslutning till mötet hissades röda partiflaggor i flaggstången vilket ledde till upprördhet bland stadens borgerliga invånare. En avdelning skyddskårister som leddes av den senare Mannerheimkorsriddaren Aaro Pajari tog ned de röda flaggorna och lämnade dem till poliskammaren.

    Marko Sjöblom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marko. Intressant! Speciellt det att de överlämnade flaggorna till polisen. Kanske något för gårdagens flaggtjuvar?

      Radera
    2. Ryktas på byn att flaggorna blivit returnerade till kommungården, således kan de nu sluta tala om stöld. Det är frågan om ett ställningstagande, och bra att det finns folk med civilkurage som vågar stå upp för sunda idéer, de som sitter passiva och ser på ger sitt tysta godkännande för dekadensen.

      Radera
    3. Flaggorna kan inte användas. Tjuven badade bastu och torkade sin stora familj. Trasorna fördes tillbaka. Det är stöld och skadegörelse. Det kommer att kosta för tjuven. Iniativtagaren till namnlistan hjälper väl till och samlar in pengar åt civilkuragen. Pedersöre finns på kartan över de kommuner dit ingen flyttar.

      Radera
    4. Hur kan man bidra till kostnaderna? - Nonymos

      Radera
    5. Det måste du fråga tjuven som mister barnbidraget.

      Radera
    6. Men ge då åtminstone en e-postadress till polisen eller kommunen så att så många som möjligt kan erkänna. - Nonymos

      Radera
    7. Om han har badat sin familj och torkat dem är ju flaggorna fulla av deras 'dna'. Det vet väl de flesta idag så anonyma anklagelser mot en och Anna barnfamilj bevisar hatet not storfamiljer i allmänhet. Eller hur anonym 4.6 16.49

      Radera
    8. Hatet mot skulle det stå i texten ovan

      Radera
    9. Jag läste nånstans att om man torkar sig/någon i en prideflagga så blir man queer.

      Radera
  3. Flaggorna kostar 600 euro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu vet jag ju inte hur många flaggor det var frågan om men det låter dyrt när en Finlandsflagga till en 12m stång kostar 94€ på "stark-suomi.fi"...

      Radera
  4. Undrar om syndaren gråtande ber om förlåtelse i bönhuset nu på söndag och får sina synder förlåtna i Jesu dyra försoningsblod? Skulle ju vara synd att hamna i helvetet för att man stulit en flagga.

    SvaraRadera