fredag 23 juni 2023

Om hur DSA kommer att missbrukas

"Om vi går in för att förbjuda lögnen kommer vi förr eller senare också att rensa ut sanningen" (Jan Myrdal). Citatet är säkert inte ordagrant, men det är taget ur minnet och innehållet är korrekt återgivet. Jag kom att tänka på detta viktiga citat när jag läste om den nya EU-lagstiftningen om vad som får sägas på nätet (DSA). Lagens mål är att komma åt hatiskt och farligt innehåll på nätet och kräver att de stora aktörerna, som Twitter och Facebook, allt hårdare censurerar det innehåll som finns på deras plattformar. 

I nyheten på ÖT sägs det att plattformarna måste klara av att moderera t.ex. desinformation i samband med val samt övergrepp mot barn. Båda dessa kategorier räknas som "farligt innehåll". 

Det är framför allt det första här som utgör ett stort problem. Låt mig ta två exempel. Först beskyllningarna om rysk påverkan i det amerikanska presidentvalet 2016. Dessa beskyllningar, som fick bred spridning i media och som låg som en mörk skugga över i princip hela Trumps tid i ämbetet, har numera bevisats vara falska. Men handen på hjärtat. Om en liknade situation skulle uppstå, finns det någon som, på allvar, tror att EU skulle kräva att beskyllningarna måste censureras? Givetvis skulle det inte ens finnas på kartan. 

Det andra exemplet hämtar jag från presidentvalet i USA 2020. Då framkom det att Joe Bidens son Hunter gjort sig skyldig till grov korruption och att han, under Bidens tid som vicepresident, av allt att döma sålt tillgång till sin far till sådana som betalt för det. Dessa uppgifter gömdes noggrant undan från den amerikanska allmänheten före valet och kom så att med stor sannolikhet avgöra valet till Bidens fördel. Igen, handen på hjärtat: Finns det någon som, på allvar, tror att EU skulle kräva ett annorlunda handlande från de stora internetjättarna ifall en liknande situation skulle uppkomma igen?

Det jag vill få fram här är att denna nya censurlagstiftning kan, och garanterat kommer att, användas för att påverka allmänhetens tillgång till korrekt information. Den som tror något annat är med förlov sagt alltför naiv. Vänsterkonglomeratet vid makten kommer att använda denna lagstiftning för att tysta sanningen och befordra lögnen. Myrdal visst knappast hur relevant hans citat skulle bli i våra dagar.

56 kommentarer:

  1. Ska man vara noga, så hänvisar Kristian i den första länken ovan till en artikel i the Federalist, en högertidning, som handlar om en republikansk senators utredning av Trump-administrationens kopplingar till rysk påverkan på det amerikanska presidentvalet. Den ryska påverkan anses vara klarlagd, något tiotal personer fällda i rätten, de flesta av dem utvisade. Trump & Co betraktas som oskyldiga, hur annars, med tanke på referenten.

    Sanningen finner man om man läser brett. Med russiagate + wikipedia kommer man långt, om inte skygglapparna får en att snubbla före det.

    Spurgun

    SvaraRadera
    Svar
    1. -->Spurgun, Kristians första länk går till ÖT, de citerar knappast till nyheter från "the Federalist" ?

      Radera
    2. Spurgun. Ja, man behöver läsa brett. Alltså inte bara det som vänstermedia och vänstersympatisatörer skriver. Gör man det inser man att det inte fanns någon substans i anklagelserna. Men jag förstår att det finns sådana som måste fortsätta tro det och även argumentera för det.

      Radera
    3. Spurgun, fortsättning. Min poäng med denna text var just den att denna lag kan komma (och med säkerhet kommer) att användas för att hindra människor från att läsa brett. Vänstermaktkonglomeratet får ännu ett medel att styra informationsflödet.

      Radera
    4. Min uppfattning är nu den, att om man *måste* läsa ensidigt höger eller ensidigt vänster eller annars ideologiskt motiverad rapportering om någonting alls så missar man sanningen. Och det blir inte bättre av att man låtsas läsa brett i avsikt att förstå hur fel de tänkta motståndarna har.

      Det är möjligt att DSA kan komma att missbrukas så som du skriver. Det blir i så fall en biprodukt av en process som är avsedd att skydda samhället mot informationspåverkan från krafter med syfte att destabilisera den rådande samhällsordningen. Europa behöver inte förvandlas efter amerikansk modell, där mycket är så politisk polariserat och inflammerat och människor eggas upp mot varandra på grumliga grunder.

      Spurgun

      Radera
    5. Hur avgör ni, Spurgun, vad som inte är "ideologiskt motiverad rapportering" om ett sådant ämne som rysk valpåverkan eller korruptionsanklagelserna mot Hunter Biden?

      /Turboanonym

      Radera
    6. @Turboanonym Vi (pluralis maiestatis: jag och min mage) anser det vara klarlagt att ryssarna påverkar i stort sett alla viktiga val i väst. Det amerikanska presidentvalet är av global betydelse, så självklart har grannen haft skeden i den soppan med. CIA med Comey i spetsen undersökte ärendet tills Trump gav honom sparken på oklara grunder. Amerikanernas utredning ledde till fällande åtal i tiotals fall. Om pressen i det ena politiska lägret förringar och bortförklarar och ogiltigförklarar statliga myndigheters utredningar tyder mycket på att man talar för sin sjuka moster.

      Jag tror på kalla fakta bortom politisk ändamålsenlighet, såväl beträffande russiagate som Hunter Biden.

      Spurgun

      Radera
    7. Tack för svaret, men det var inte direkt det jag frågade efter.

      Om jag förstod dig rätt anser du att "ideologiskt motiverad rapportering" är någonting som man helst ska undvika. Jag frågade därför hur du avgör vad som är "ideologiskt motiverad rapportering" och vad som inte är det. När du läser rapportering, hur avgör du att den inte är ideologiskt motiverad? Vad är din metod? Sakfrågorna kring valpåverkan eller Hunter Biden är egentligen ointressanta, jag nämnde dem som exempel för att förstå din metod, varpå du svarade med att förklara att du är säker på din sak, och en del detaljargument i de särskilda fallen (som jag kanske håller med om), men det var inte det jag ville ha. Jag ville ha din metod. Hur vet du vad som är "ideologiskt motiverad rapportering" och vad som inte är det?

      Du hänvisar till kalla fakta, men förstår säkert själv att det inte finns någon konflikt mellan "ideologiskt motiverad rapportering" och "kalla fakta". Man kan ju nog vara "ideologiskt motiverad" när man rapporterar, och insätta en hel del "kalla fakta" i sin rapportering, eller hur? Du håller säkert med, eller så missförstår jag dig. Hur som helst, din förklaring så här långt löser ingenting, så utveckla gärna.

      (Även jag ser det som säkert att Ryssland försöker påverka utländska val, på samma sätt som USA och säkert många andra aktörer också. Varför skulle man inte påverka andras valprocess om man kunde? Men det är en rätt ointressant fråga. Det intressanta är hur du avgör vad som är eller inte är "ideologiskt motiverad rapportering".)

      /Turboanonym

      Radera
    8. Jag läste slarvigt. Du skrev "kalla fakta bortom politisk ändamålsenlighet". Då måste jag bara fråga: Hur kan det finnas sådant i fallet Hunter Biden eller rysk valpåverkan? Vad man än säger i dessa frågor ligger det, åt ett håll eller annat, inom politisk ändamålsenlighet och inte bortom.

      /Turboanonym

      Radera
    9. Fakta är fakta, oberoende om det handlar om rysk valpåverkan eller Hunter Biden. Fakta som sådana kan betraktas som värdefulla/användbara eller skadliga beroende på politiska ändamålsenlighetsresonemang, vilket styr konsekvensbedömning och rapportering. Ergo: russiagate i förening med kopplingar till Trump & Co blåses upp på ideologiskt demokratiskt håll och tonas ner eller avfärdas i högerpropaganda, det senare förefaller uppenbart i Kristians rapportering.

      Även om det politiska systemet och yttermera rättsväsendet i USA ter sig handikappat på grund av den starka politiska polariseringen bedömer jag utredningar gjorda av myndigheter och för ändamålet inrättade kommittéer som trovärdiga. Vad saklig bedömning beträffar väljer jag media utan politisk slagsida och vid behov läser jag brett i syfte att hitta substansen.

      Spurgun

      Radera
    10. Precis, jag tror vi kan hålla med om mycket i det första stycket. Det finns fakta, vilket är det som båda sidor nästan måste hålla med om för att inte se dumma ut, och denna fakta kan man på olika sätt tona ner eller förstärka beroende på vart man vill komma.

      Du skriver att du litar på myndigheter och för ändamålet inrättade kommittéer. Du menar knappast alla myndigheter och alla kommittéer? Det gäller väl inte ryska myndigheter, eller kinesiska? Vad jag nu skulle gissa antar jag att du litar på västeuropeiska och amerikanska myndigheter, och kanske FN också? Bara en gissning, jag kan förstås ha fel, men hur som helst, hur vet du vilka myndigheter som går att lita på, och vilka man inte ska lita på? En annan viktig fråga, nära sammankopplad: Tänker du att myndigheterna/kommittéerna själva saknar politiska mål, och därför är objektiva?

      Jag kan hålla med om det där med politisk slagsida, 100%. Ett gott tecken att man är på rätt spår är att det baserat på en artikel är svårt att gissa vilken åsikt artikelförfattaren har, och detta gäller nog tyvärr inte The Federalist. Angående ukrainakriget har jag tyckt at Al Jazeera står sig rätt väl. Till skillnad från svenska yle eller globaltimes.cn är det ofta genuint svårt att veta vilken sida de står på i konflikten.

      Radera
    11. Spurgun. Överlag gäller väl att myndigheter och de kommittéer dessa har inrättat är att lita på. Tyvärr gäller detta inte längre i USA eftersom det där har gått politik i precis allt.

      I övrigt menar jag att turboanonyms fråga angående hur man avgör vad som är politiskt motiverad rapportering är central för detta tema. Denna fråga, parad med en rejäl dos skepticism, behöver vi alltid ha med när vi tar del av det som media rapporterar.

      Radera
  2. Spurgun: Kristian är hela tiden på krigsstigen mot lögnare och falskhet, det är lögner överallt hela tiden. Det är dock en ärftlig folksjukdom bland evangelikala. Sen spelar det ingen roll vilka källor eller eventuella lögner man far fram med själv...man står ju av hävd på sanningens sida. I en svartvit värld där man själv tillhör de goda så är de andra på den onda sidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 01:28. Nej. Men vi lever i en värld där lögnen regerar. Detta av den enkla orsaken att denna världens furste är lögnens fader. Tyvärr väljer många människor att tro lögnen framom sanningen eftersom den är bekvämare och låter dem fortsätta leva i syndens mörker.

      Radera
    2. Och i var stund definierar KN vad lögn och sanning är, ty däremellan finns inget.

      Radera
    3. Kristian, att påstå att 350 kvinnor blivit mördade pga en orsak du inte kan bevisa, är en lögn. Är det bara du som får ljuga?

      Radera
    4. Förvirringslobbyn 24 juni 2023 kl. 22:01, Var har Kristian påstått att 350 kvinnor blivit mördade av en viss orsak ?

      Radera
    5. Anonym 15:45. Och varifrån får du det? Givetvis finns det ett stort grått område i många frågor. Något annat har jag aldrig påstått, så du fabulerar friskt.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Svara gärna på anonym 22:47:s fråga. Jag skulle också vilja se ett svar på den. Det svaret kan eventuellt kasta lite ljus över frågan vem som ljuger här...

      Radera
    7. Kristians inlägg från 21 juni bygger på att 350 blev mördade av sina män och orsaken är sex före äktenskapet. Men klart att Kristian vill dementera den lögnen nu.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Igen: Läs vad jag skriver och försök låta bli att fantisera om vad jag skrivit utifrån din egen negativa förhandsattityd.

      Radera
    9. Hela ditt inlägg bygger på sex, och just sex före äktenskapet, och då tar du fram dessa 350 mördade kvinnorna. Du skriver så här:

      "Jag inser att jag också behöver säga att jag inte beskyller kvinnorna för detta. Det stora felet sitter i det sekulariserade samhällets dekadenta syn på sexualiteten, "

      Du beskyller inte de mördade kvinnorna, utan sexualiteten, det dekandenta, sex för äktenskap. Eller bestrider du nu ditt citat?

      Radera
    10. Förvirringslobbyn 25 juni kl. 20:12, Utan att ha kollat så utgår jag från att du citerar Kristian rätt. Skyller faktiskt Kristian detta på sexualiteten ? Sexualiteten är en Guds gåva med tanke på mänskosläktets fortlevnad och där har vår Herre bestämda regler för hur det bör vara ! Du kunde med fördel läsa Anni Blomqvists böcker om Stormskärsmaija om vikten av att leva efter Herrens behag, "Den lycka som tas ut på förhand blir ej långlivad" sa Maijas mor då hon önskade att hennes dotter kunde stå med sluten krona vid bröllopet. Vidare från Kristians citat, "Det stora felet sitter i det sekulariserade samhällets dekadenta syn på sexualiteten" . Hur kan du få detta till att alla 350 mördade kvinnor har sig själva att skylla ? Det är exakt som Kristian skriver, "Det stora felet sitter i det sekulariserade samhällets dekadenta syn på sexualiteten" , hur svårt kan det vara att läsa just som det står utan att skuldbelägga vare sig kvinnor eller män ?

      Radera
    11. Anonym, det är ju inte lätt att veta vad Kristian egentligen menar, det blir så vagt, och ibland dementerar han sig själv, så man vet inte ens hur han vill ha det. Men han skriver i inlägget:

      "Jag inser att jag också behöver säga att jag inte beskyller kvinnorna för detta. "

      Det är ju ett plus. Men vad är då "samhället"? Nånting annat än män och kvinnor?

      Sen säger han:

      "många av dessa mord skulle ha kunnat undvikas om vi skulle ha haft en sundare syn på sexualiteten."

      Och vem är då "vi"? Och hur skulle dessa mord i praktiken ha undvikits om vi har en annan syn på sexualiteten? Det är bara en massa ord utan förankring.

      Det blir ju så här då utfallet är bestämt på förhand, "sex före äktenskapet är synd", och då blir det att försöka konstruera verkligheten i enlighet med det förutbestämda, lite reverse engineering. Man måste ju få det att stämma, det måste ju synas i samhället att sex är synd, annars stämmer ju inte bibeltolkningarna.


      "Det stora felet sitter i det sekulariserade samhällets dekadenta syn på sexualiteten"

      Samhället är vi, män och kvinnor, och kvinnorna fick man som sagt inte skuldsätta.

      Själv ser jag inget som helst problem, vare sig med sex före äktenskapet, eller att vi skulle ha en dekadent syn på sexualiteten, och då Kristian börjar koppla ihop mord/dråp utförda av dementa seniorer, är det synnerligen långsökt att koppla ihop det med just dekant syn på sexualitet. Men du kanske ser sambandet med den 91-åriga kvinnan som dräptes då de skulle flytta och synen på sexualitet?

      Radera
    12. Anonym 22:08. Förvirringslobbyn är bara ute efter att trolla. Men tack för din kommentar!

      Radera
  3. Spurgun och anonym. Ni käftas ju mot allt som Kristian kommer med just för att han har sin värdegrund i Bibeln som säger om promiskuiteten av all sort och alla tider: Det är SYND! VI ÄR NU I EN AV DE MEST ANTIKRISTISKA TIDERNA NÅGONSIN OCH NI ÄR ANTIKRISTI FÖRESPRÅKARE.
    KRISTIAN. BEFATTA DIG INTE MED ORDSTRIDER MERA. DU VET VAD NYA TESTAMENTET SÄGER OM ORDSTRIDER.... DET GAGNAR INTE GUDS SAK ELLER NÅGON. DESSA ANTIKRISTER SOM DU FÖRSÖKER VEDERLÄGGA MED FAKTA SOM DU TROR ATT DU HAR GER SIG INTE. DE VILL HÅLLA DEN FALSKA FRIHETEN OCH DET HAR GÅTT FÖR DEM OCH HELA " VÄRLDEN" SOM I PSALTAREN TVÅ.... ULRIK. DETTA MED ATT TRO SIG VINNA I ORDDEBATT ÄR ONÖDIGT. DE ÄR SJUTTIO GÅNGER SJUTTIOFALLT VARNADE OCH KÄFTAS ÄNNU. SLÖSA INTE BORT TIDEN KRISTIAN NÄR DU SER DERAS DEBATT- TEKNIK. VEDERLÄGG DEM MED BIBELNS ORD OM DET LÅTER SIG GÖRAS. MEN OM DU ORKAR TVISTA MDD DEM SÅ GÖR DET DÅ. ÅHÅÅ.. ULRIK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Jag skrev kommentaren ovan innan jag läste vad du skrivit. Tack för din kommentar!

      Radera
  4. Hur skulle det vara om du Kristian kunde koncenterar dig på Joe Biden, visst är det så att det är han som är president? Eller har du tankar om hur långt ifrån i släktskap/vänskap som en person måste vara absolut fläckfri?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fråga off- topic till ' faktalobby' av en som anser att grönvänstern behövdes som korrektiv tills den visade sig vara lika materialistisk som den hårda vetenskapen som regerar världen med falsk lära om Skapelsen och Gud och människan, kol och stål och en massa andra material som det går att göra pengar med en tid medan kolonialmakterna igen polariserar sig kring euroromerska tecken tex natostjärnan som förebådades av dollargrinen och finland igen har glömt all sin historia och berövats i stort sina traditionella sätt att klara nödtider genom elektricitetsberoendet, fabriksberoendet och syndaberoendet där lögnen och fegheten präglar det mesta även bland bröderna och systrarna i olika kretsar.
      Frågan lyder? Vad är ett samvete?

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. Du läste alltså inte alls vad jag skrev. Nå, du får försöka på nytt om du verkligen är intresserad av ämnet.

      Radera
    3. "...av allt att döma sålt tillgång till sin far till sådana som betalt för det. Dessa uppgifter gömdes noggrant undan från den amerikanska allmänheten före valet och kom så att med stor sannolikhet avgöra valet till Bidens fördel"

      Det var ju spekulation på spekulation, bevis har du ju inte denna gång heller att bjuda på.

      Om det nu vore så att några miljoner vore dåligt, så ska vi se på Trumps familj? Visst kan man jämföra den? Jo, klart man kan.

      Jared Kushner, svärson, med sin fru Ivanka som hade direkt insyn i Vita huset, gjorde ett extraordinärt köpeavtal, fick 400 miljoner cash, och dessutom kunde ett 250 miljoners lån kvitteras för 50 miljoner. Men det vägrar du ju tro är suspekt eftersom allt Trump gör är bra.

      https://www.businessinsider.com/afp-family-of-trump-son-in-law-in-4-bn-deal-with-chinese-company-2017-3?r=US&IR=T


      Vad är ett samvete? Ja, det är nånting som gör att man känner sig illa till mods när man ljugit, och att man undviker att göra det i fortsättningen. Det är lite som en sextant som visar om man är själv befinner sig på den ärliga breddgraden, om man lever som man lär. Frågar man fortfarande vad det är för något, är det knappast nånting man kan lära längre.

      Radera
    4. Ja. Kära faktalobby samvetet gäller all lögn och synd och när man sett sina egna spår så har man inför Gud i ånger velat sluta t ex ljuga. Och då har man få eller inga vänner när man spontant som ett barn kommer ihåg saker och vill fråga t ex.
      Nu Minns jag ulrik att straffet för uppsåtligt barnaskändande bara var 2 år och fyra månader på tukthus enligt 1734 års lag som lades en gång som grund för landet finland efter humanismens och upplysningens tidevarv. Tänka sig att släppa ut osnöpta människor på nya sexfarbror och sextantslekar... det skapar en väldigt lättrubbad kultur det fast Gud vet att det alltid är fråga om våldtäkt vilket enligt äldfe lagar bestraffades med döden när de tillämpades. Och det var prästerna som fått sin fransksvenska latinska undervisning just under slavperioderna som alltid flydde till sverige när ryssen kom och gjorde ännu värre saker bland folket som då blev otillgängliga och karga för allt främmande som kunde beröva dem deras boskap och liv läs karja ja elämä.

      Radera
    5. Jag tror pedofilpredikanten från Jakobstad fick ett längre straff.

      Radera
    6. I den saken ger jag faktalobby rätt. Nästan alla maktmän och speciellt i usa har varit sådana som trump och biden. Det var trygga fakta du lobby och jag tror varje ord om trump som du skrev ovan... ulrik

      Radera
    7. Ja du lobby hans ångestskrin på dödsbädden var början på Hans eviga liv. Jag hördevhans röst att ropa några veckor som bandad nära min dåvarande adress i åbo. Man ville väl höra om någon " bortom " skulle trösta honom med ett ljuvligt blodsevangelium. Han dömdes aldrig i domstol på jorden har jag förstått och samma sak väntar alla som förgått sig på försvarslösa tror jag säger ulrik

      Radera
    8. Ännu faktalobby vill jag berätta en sak som på gammalt laestdianspråk heter " att bära sin syndasäng".
      Så länge jag var i äktenskapet var jag så bunden till sexuell lust att jag t o m före prästvigningen hade sett pornografiska saker på tv fast vi inte hade några köpkanaler installerade. Nåväl efter att " min hustru " inssjuknat i cancer så ville jag i min uppdämda lust se på datorn om jag kunde finna något utlösande. Det blev början till ett över tio år långt intermittent pornografisurfande som inte ens tog slut 2016 en kväll när jag vid telefonen fördes ner till helvetet ty jag hörde kvinnan från min barndom och hennes ångesskrin och jag frågade mig djälv om hon låtit så vid sin " omvändelse" men det var hennes helvete och skulle jag själv inte regelbundet bekänt och fått förlåten min synd på internät tills jag fick en själavård med förståelse som gjorde att de nu och då terkommande porrlusten försvann så skulle jag själv en gång ha låtit likadant för evigt. Akta er för synd och Otro. Synder kan förlåtas. Ouppgjorda brott och synder kan göra att de frommaste bland predikanter en gång vrålar sin förtvivlan i eldsjön. Ulrik

      Radera
    9. Ulrik, bästa kommentaren ever på denna blogg :D :D D:

      "om jag kunde finna något utlösande"

      Kyrpäkylän Jooseppi

      Radera
    10. Nånstans borde det finnas en spärr på vad som ska skrivas på en offentlig blogg...

      Radera
    11. Anonym 13.17. Kom käppen för nära hyndegalta... ? Ulrik

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. "Det var ju spekulation på spekulation, bevis har du ju inte denna gång heller att bjuda på."

      Detta är allmän kunskap idag för alla som inte bara läser vänstervriden media.

      Radera
    13. Kristian, good for you, då skulle det ha varit lätt för dig att länka till flera ställen, om det verkligen är allmän kunskap. Men du själv använder ord i dina påstående som är spekulationer, inte allmän kunskap. Varför gör du det om det nu är så allmänt känt? Var står det att Hunter sålde "tillgång" till sin far?

      Det som det står skrivet på engelska är att Hunter levde på sitt efternamn och släktskap, att man hade nytta av att göra samarbete med en Biden. Men engelska har ju visat sig vara lite utmanande ibland...

      Radera
    14. Ulrik, ingen har nytta av att du viker ut dig på nätet som du gör här ovan. Tvärtom skadar skriverierna dig. Och det finns människor runt omkring dig som önskar dig något bättre än offentlig förnedring.

      Mvh 13:17

      Radera
    15. Anonym 25 juni 2023 kl. 19:50, Hur kan det skada ngn att öppet och ärligt bekänna sina synder ? "Det betyder föga här i världen, om jag mycket eller litet har, blott jag har min Jesus med på färden" !!!

      Radera
    16. Jag talar om synd och nåd och råkade använda mig själv som exempel. Större skada har de som menar synd och styggelse vara lovlig och ständigt stör bloggaren. Dessutom; knappast någon minns från dag till dag vad som avhandlas här. Offentlig bekännelse av en och annan synd är inte orätt. Jag själv skulle ha haft det lättare om vissa andra skulle ha gjort bekännelser i tid. Ulrik

      Radera
    17. Det privata mår bäst av att vara privat. Tyvärr finns de som älskar att läsa sånt som skrivs av folk som saknar den där hälsosamma spärren och skadeglatt applåderar när gränsen överskrids, ju mer dess bättre. Inom kristenheten finns den allmänna / offentliga syndabekännelsen där man formulerar sig i allmänna ordalag och den enskilda bekännelsen där särskilda synder bekänns privat i biktstolen. I regel skrattar man inte bakom ryggen åt bikthemligheter.

      Mvh 13:17

      Radera
    18. Den där "hälsosamma" spärren brast då man började medicinera mig. När jag klagade på sådan " sladderbensin" sade psykiatern att det är att föredra hellre än att du bär allt inom dig.
      Kanske du anonym 13.17 skulle ta kontakt med dina kyrkliga och religiösa vänner för att hjälpa mig att bli fri från tvångsmedicineringen då. Du kan ju ringa upp mig så får vi tänka ut en plan men sedan jag är förlåten och tagit bjälken ur mitt eget öga så grundligt som på bloggen så kanske jag inte tål din sakliga honungsljuva skrymtareröst. Ulrik

      Radera
    19. Förvirringslobbyn. "då skulle det ha varit lätt för dig att länka till flera ställen"

      Igen: Jag är inte din personlige tutor. Så det får räcka med ett ställe. Om du vill ha flera kan du ju leta reda på dem själv. De finns, men av förekommen anledning inte på de ställen på nätet du rör dig.

      Radera
    20. Tänk att det kan vara så otroligt svårt för dig att länka till något som enligt dig är allmän kunskap. Men sanningen är att det är inte så. Varje gång du vägrar besvara en fråga, är bara ett tecken på att det var lögn du kom med igen.

      Radera
    21. Ser det igen och igen, troll kan inte läsa.

      Radera
    22. Kristian, det brukar höra till i debatter att varenda gång man kommer med ett påstående så bör man kunna backa upp påståendet med en källa. Speciellt när någon ber dig om att föra fram en källa, då måste du kunna göra det.
      Du som enligt dig själv är en teolog borde känna till detta, om du alltså har gått en teologisk utbildning vid någon akademi som t.ex Åbo Akademi. Gulnäbbarna lär sig detta. Till och med gymnasie-elever lär sig detta!

      Men eftersom du nu inte känner till detta, utan säger i princip "ta reda på själv!", så kommer jag bara utgå från att du alltså inte har någon sån utbildning. Det eller så ignorerar du helt enkelt det du har fått lära dig på seminarier och kurser. Det sistnämnda skulle inte förvåna mig.

      Radera
    23. Men kära nån! Hur många länkar behövs det? Detta påhopp på bloggaren är helt onödigt och avslöjar att den anonyme inte har läst diskussionen. T.o.m.lågstadieelever får lära sig att man ska läsa hela frågan innan man svarar. Det samma gäller diskussioner på sociala medier. PS

      Radera
    24. Anonym 20:11, det räcker med en som handlar om ämnet. Kristian har som vana att slänga in vilken länk som helst, och antagligen hoppas att ingen läser den. Precis som i senaste inlägget om Larsmo, hittar på en massa osanningar om hbtq och lägger in en bild som det står naturist på.

      Radera
    25. Anonym 20:11. Tack för din kommentar! Jag blir, måste jag säga, oerhört frustrerad när de mest inbitna kritikerna till det jag skriver här på bloggen inte bryr sig om att kolla upp de länkar jag ger utan bara fortsätter med sina mantran. Men det är tacksamt att det finns sådana som ser vad som pågår och som reagerar!

      Radera
  5. Betyder DSA " Den Sanne ALLSMÄKTIGE" så vet att snart är det slut på nyheterna och var och en har fullt upp med överlevnad medan de grupper av informationsexperter som trodde sig kunna regera världen med styggelse igen går under i den sanne Allsmäktiges vrede som redan visar sig varje dag medan alla vill ha allting nytt igen åtminstone som på vems tid. TIDEN ÄR I GUDS HAND också när ingen tid mera skall givas eller vara... ulrik

    SvaraRadera
  6. DSA. Den Sanne Allsmäktige behöver inga knep med datateknologiska informationsplattformar för att stoppa valfusk och barnaskändare våldtäktsmän och kvinnor och andra mördare. Man lyssnar tillräckligt hur de som predikat under efterkrigstiden börjar sluddra på ordet på gamla dar när de ännu hävdar att evangelie kunskap i de yttersta av de yttersta dagarna är idel ljuvlighet. Jo Guds nådsprofetior och vredesprofetior även de är ljuvliga men människan i oss lider av svåra kval. Ock så vill alla hem för att se om alla är lika bedragna som förr sedan bankhemligheterna också för det som var av eget land säljs ut åt unga stroppar utan känsla för rättvisa eller ens vad ett kontrakt betyder sedan de minns hur finland tuktades så svårt under andra världskriget att de måste börja göra förbund som aldrig håller... torsten nils ulrik

    SvaraRadera
  7. Den Sanne Allsmäktige Gud har sagt genom sin Den Sanne Allsmäktige Guds Son Messias åt lärjungarna genom Den Sanne Helige Ande Allt vad vi kan läsa i Skriften ingiven av densamme Helige Ande och när många förstått att de första och ännu många av skrifterna och sedan pengasedlarna var skrivna och tryckta på papper som är så förgängligt när det är vått så ville de skapa ett radiospråk i datatiden som skulle hindra folk att säga vad alla visste när de Sanna papperspåvarna regerade: Att Otro och synd gensträvighet och lögn och all slags mänsklig uppfinning döljer så många hänsynslöst åt sådan vetenskap offrade människor att sådana som faktalobby och eflop som ännu vill njuta styggelser på jorden blir rasande när de ser att kristna bloggare och kristna loggböcker vittnar alla detsamma. GUDS ORD ÄR EVIGT: FÖR ENDEL TILL FÖRTAPPELSE PÅ GRUND AV OLYDNAD MITT I ÄMBETET FÖR ENDEL TILL SALIGHET FÖR ATT DE INTE VISSTE HUR SVEK FUNGERADE. ULRIK TORSTEN NILS

    SvaraRadera