lördag 17 juni 2023

Varför berättar inte media hela nyheten?

En av morgonens förskräckligaste nyheter är att minst elva bönder i norra Nigeria (igen) har utsatts för ett jihadistangrepp och mist livet. I de nyhetsartiklar jag har lyckats hitta om ämnet har det sagts att bönderna attackerats eftersom de betraktas som "spioner och uppgiftslämnare". Det som INTE sägs är att de, med största sannolikhet, var kristna. (Det torde klarna inom några dagar när andra, mer trovärdiga, mediekanaler rapporter om händelsen.)

När vi läser nyheter som detta i mainstreammedia idag får vi tyvärr inte hela bilden. Det är t.o.m. så att det mest centrala lämnas bort. Jag kommer snart att komma in på frågan varför så sker. Men först behöver jag berätta att under de första 100 dagarna av år 2023 har över 1000 kristna blivit brutalt mördade av muslimer i framför allt norra Nigeria. Under de senaste 14 åren har över 50 000 kristna nigerianer blivit mördade av muslimer. Bara för att de är kristna.

Men detta är som sagt inget som mainstreamedia vill rapportera om. I stället talas det om "bönder" och om livsmedelsbrist och om "spioner och uppgiftslämnare". Genom att göra på detta sätt gör sig mainstreammedia skyldig till spridande av fakenews. Igen: Inte genom att rapportera lögn utan genom att snedvrida nyheten eftersom de inte berättar allt. I detta fall genom att utelämna det mest centrala.

Så till frågan om varför som egentligen inte alls är svår att besvara. Mainstreammedia idag är fullständigt i klorna på vänsterideologi och vänsterideologer, och en av de viktigaste redskapen som används inom vänsterideologin idag är, vad jag tidigare har kallat, den marxistiska maktläran. Den som alltså går ut på att ju högre upp på listan du är desto mindre kan du bli diskriminerad för vad du är. Män kan inte diskrimineras av kvinnor, vita kan inte diskrimineras av svarta, heterosexuella kan inte diskrimineras homosexuella. Och vad som är relevant i detta sammanhang: kristna kan inte diskrimineras av muslimer. 

Detta handlar förstås om minoriteter och om ett (in absurdum drivet) skydd av dessa. Givetvis helt och hållet sett ur ett västerländskt perspektiv. I detta passar det förstås inte alls in att kristna skulle bli diskriminerade, eller som i detta fall förföljda och mördade, av muslimer. Därför väljer media medvetet att inte rapportera om just den delen eftersom det inte passar in i den bild av verkligheten man vill förmedla. I stället är det alltså "bönder" som blivit attackerade och mördade av jihadister. Inte kristna.  

Behöver jag säga att media som låter ideologi påverka deras nyhetsförmedling på detta sätt inte är trovärdig? 

    

32 kommentarer:

  1. Riktig media gör inga sådana antaganden som du gör, Kristian, och såtillvida du inte varit på plats i Kuwayangiya för att bekräfta att bönderna varit kristna, (och "riktiga sådana") vet ingen vad de dödade bönderna var. Därför skriver inte media mer än vad de vet. Sökte och läste översatta franska källor (väldigt lätt att googla på byns namn) men ingenstans fanns mer information än vad vi kan läsa.

    Det du alltså gör är att du beskyller riktig media för att inte hitta på fakta som stöder din agenda, där kristna är offer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. "Riktig" media har en agenda som de, säkerligen många gånger inte ens medvetet, följer. Denna agenda går ut på att följa den marxistiska maktläran. Det är möjligt att det ännu inte har klargjorts att dessa bönder var kristna, men även om det skulle vara klargjort skulle "riktig" media inte skriva ut det eftersom det inte är något man vill låta folk veta.

      Men du läste uppenbarligen inte det jag skrev om vad som pågått länge i Nigeria. Eftersom det är jihadisternas modus operandi att mörda kristna bönder - och just på detta sätt - är det inte alls långsökt att anta att det också denna gång var fråga om just kristna. Som jag konstaterade kommer detta sannolikt att bekräftas så småningom.

      Radera
    2. Nej, det är inte alls långsökt, men precis som du säger, är det inte klargjort. Det betyder att du säger själv att det du beskyller media oförtjänt, om vi inte vill att media ska ljuga. Vill du det?

      Om vi läser vidare, om just Nigeria, så inser vi att Boko Haram dödar nästan lika många muslimer som kristna, 50 000 jämfört med 34 000. Inte konstigt att det blir svårt att rapportera sanningsenligt.

      "Iskut eivät kohdistu vain kristittyihin, vaan myös 34 000 maltillista muslimia on kuollut nigerialaisten terroristien iskuissa."

      Det är inte långsökt, nej, men det är nästa precis lika sannolikt att bönderna inte var tillräckligt renläriga muslimer. Inte konstigt att media lät bli att dra förhastade slutsatser.

      https://fides.katolinen.fi/yli-50-000-kristittya-tapettu-nigeriassa-viime-14-vuoden-aikana/


      Jag har tidigare frågat dig vad den "marxistiska maktläran" går ut på, men du besvarar ju aldrig frågor. Jag undrar fortfarande vilka argumenten vore att man med stöd av en marxistisk ideologi skulle låta bli att berätta att just kristna skulle ha dödats.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Jag förklarar alldeles tillräckligt tydligt i texten ovan vad den marxistiska maktläran går ut på. Men den som inte vill se och förstå (eller som läser slarvigt) kan givetvis inte förstå.

      Vad sedan gäller själva saken så är det förstås svårt för oss att veta om bönderna var kristna eller inte. Därav ordet "sannolikt" i min text. Jag kunde kanske tillägga att om denna nyhet skulle ha handlat om något mindre kontroversiellt skulle det vanligen ha funnits en eller ett par rader text i slutet som förklarat situationen. T.ex. så här: "Inledningen av året har varit ytterst oroligt och blodigt i Nigeria. Bara under årets första 100 dagar har över 1000 kristna dödats av muslimska extremister. Muslimska extremister har också attackerat och mördat andra muslimer" Men icke. Av nämnd orsak.

      Jag befarar dessutom att ifall de som tar besluten om vilka nyheter som publiceras skulle ha vetat att det handlade om krsitna offer skulle nyheten inte alls ha publicerats - som sagt har över 1000 kristna mördats i Nigeria bara under januari - mars, och egentligen inget av detta har rapporterats i din "riktiga" media.

      Radera
    4. Det pågår krig och strider i tiotals länder, med tusentals döda, och ÖT skriver nu inte heller om vilka narcos har dödat, men du tycker förstås att då kristna dödats så är det viktigare att rapportera om än andra dödade?

      Det du förklarar är inte någon marxistisk maktlära, eftersom nån sådan inte existerar överhuvudtaget. Men nu ser jag ju ett viktiga ord i det du skriver:

      "vad jag tidigare har kallat, den marxistiska maktläran."

      Det du KALLAT. Det är alltså ditt (eller nån annans) påhitt. Av samma orsak haltar den riktigt ordentligt och därför kan du inte heller besvara frågor om den.

      Om denna påhittade maktlära vore marxistisk, skulle den bygga på två samhällsklasser, den starkare högerklassen, och den svagare vänsterklassen. Men i Nymans maktlära verkar vänstern ha övertag, vara "högre upp i listan", vilket gör den till en icke marxistisk.

      Och listan då, den ser mest ut som Kristians personliga hat-lista, snarare än något som ett samhälle kunde kategoriseras enligt. Vad betyder "män kan inte diskrimineras av kvinnor"? "Diskrimineras" innefattar i sig den andra parten, så meningen lyder i stora drag "män kan inte av kvinnor behandlas sämre än kvinnor". Logiken går helt sönder då man lägger in en kristen kvinna och muslimsk man, ingenting stämmer.

      Kristna kan inte diskrimineras av muslimer.
      Män kan inte diskrimineras av kvinnor.
      Kristna kvinnor kan inte diskrimineras av muslimska män.

      Förklara gärna ovanstående, den som kan.

      Och plötsligt då jämstora grupper har i denna lista lagts emot varandra, förvandlas allt till snack om minoriteter. Är det nu kvinnorna eller männen som är minoriteter? Nymans maktlära har fler hål än en emmentalerost.

      Avslutningsvis, vilken plats i listan har då världens all media fått? Ovanför vem, och under vilka andra? Och varför? Börjar vara hög tid för dig Kristian att ge referenser till denna "marxistiska maktlära" eller bara medge att det är dina egna funderingar, annars är din trovärdighet rejält på minus.

      Radera
    5. Faktalobby. Ha ha! Kristians trovärdighet skulle lida av att du inte förstår? Dagens bästa!

      Radera
    6. Anonym borde läsa lite bättre, det är inte att jag inte förstår, det gör jag, och därför vet jag också att ingenting stämmer med denna "maktlära". Om Anonym tycker det är skrattretande enkelt, så bara att förklara, men varje gång jag ställer en fråga, så försvinner alla och gömmer sig under en sten.

      Som också kommer att ske denna gång...

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Din kommentar ovan visar klart och tydligt att du inte ens försöker förstå vad detta handlar om, så anonym 12:59 träffar nog huvudet på spiken.

      Radera
    8. Din kommentar och ovilja att inte länka till "marxistisk maktlära" som du grundar ditt inlägg på, visar med tydlighet att du bara hittar på en massa lögner och för dina läsare bakom ljuset.

      Googla och försök hitta, på engelska är det "doctrine of power".

      Radera
    9. Varje gång har jag rätt, en liten fråga som skulle avslöja lögn, skrämmer iväg varje hare långt in i lögnskogen, där under stenen är det tryggt att vara.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. varför skulle jag länka till det? Det enda du behöver göra är att öppna ögonen och se dig omkring så ser du denna praktiserad. Att sedan termen inte används på så många håll förändrar inte detta faktum. Men, som sagt, den som inte vill se klarar förstås inte av att se.

      Radera
    11. Varför skulle du inte, om något sådant existerar? Och visa hur fel jag har, och så jag skulle få känna mig dum? Klart att du skulle ta den chansen om en sådan fanns, så är inte fallet.

      Igen en gång levererar du osanningar, som på löpande band. Blinda och döva sväljer utan att blinka, utan att våga kolla upp, eftersom det kunde misstänkliggöra precis allt annat.

      Nu handlar det inte om "vad man kan se", utan nu har du med en exakt term påstått att någonting existerar, men denna term existerar inte.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Igen en gång förväxlar du (givetvis avsiktligt) det att jag inte svarar på dina frågor med att jag ljuger. Inser du inte hur pinsamt du beter dig?

      Det att en term inte använts frekvent innebär inte att saken termen beskriver inte skulle finnas. Men i din värld (där det viktigaste är att slå mig på fingrarna) är det tydligen så. Behöver jag säga att du gör dig betydligt dummare än du behöver vara genom att göra så?

      Radera
    13. Det är en term som inte existerar. Istället för att bevisa att jag har fel, och du har rätt, att termen faktiskt skulle existera, lägger du möda på det enda möjliga för att du ska eventuellt klara dig utan att tappa ansiktet: ad hominem.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Visst existerar termen! Den existerar om någon använder den, och jag har bevisligen gjort det. Men sedan är termen i sig en bisak. (Du har en tendens att hänga upp dig på bisaker...) Det som betyder något är själva saken, och den kan ingen som har ögon i skallen undgå att se när vi betraktar samhället idag.

      Radera
    15. Nå jo, du har hittat på termen, därför länkar du inte till wikipedia eller någonstans överhuvudtaget, utan gör det enda du kan för att slingra dig ur denna sits: tjafsar.

      Jag hakar mig upp på lögner, Kristian. Det borde du veta vid det här laget, och du borde ha lärt dig att varenda gång du hittar på nånting, så är sannolikheten stor att jag avslöjar dig.

      Radera
    16. Kristian kunde inte komma upp med någon länk, den marxistiska maktläran var bara ett påhitt som kom vädrande morgonluft.

      Radera
    17. Förvirringslobbyn. Igen samma gamla skiva. Bara för att termen inte används frekvent betyder det inte att saken inte skulle finnas. Men du som bara är ute efter att förvirra får ju det genast till det.

      Och nej, det är inte jag som har hittat på termen. Jag hörde den i en föreläsning som hölls av en jurist. Jag tyckte att den var träffande och tog den till mig. Fenomenet är som sagt allerstädes närvarande och kan ses av alla som ids ha ögonen öppna.

      Radera
    18. Aha, NU kom du på att du hört det av en jurist. Tidigare påstod du att det var allmänt känt. Hur som helst finns det ingenting allmänt känt som skulle kallas marxistisk maktlära. Jag ids inte heller fråga vad juristen heter, för du kommer ändå att bortförklara det.

      Radera
    19. Förvirringslobbyn. Ibland börjar jag tro att du är dum i huvudet på riktigt. Eller så trollar du bara. Igen blandar du nämligen ihop två saker. Vill du försöka en gång till?

      Radera
  2. " Det som INTE sägs är att de, med största sannolikhet, var kristna."
    Jag ser fram emot den nyhetsartikeln där det står "Bönderna var högst sannolikt riktiga kristna!"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:05. Varför detta "riktiga"? Varifrån kommer det? Det låter som om du försöker håna någon här. Inte de döda, hoppas jag?

      Radera
    2. Det går att skrapa bort "riktiga" om det är där skon klämmer för dig och bara lämna kvar "kristna". :) Låt mig försöka igen:

      "Jag ser fram emot den nyhetsartikeln där det står "bönderna var högst sannolikt kristna!".

      Låter det bättre?

      Radera
    3. Anonym 18:31. Lite bättre. Men så till själva saken: Förklara gärna varför du ser fram emot en sådan nyhet. Jag ids inte försöka spekulera i vad du avser, men det låter inte riktigt bra.

      Radera
  3. Ja, det är fruktansvärt med den förföljelse mot de kristna som pågår i Nigeria och som har pågått under så många år!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog på gång på många andra ställen i Afrika också. Och i Asien och mellanöstern i europa amerika och nordamerika. Gog och magog har inringat de flesta städer och människor på deras nattläger och dagläger. Gog är uppfunnaren och magog är de människor som tillämpar tekniken för att fånga människor och göra dem otroende. Men som Uppenbarelseboken säger; Saliga är de som dör i Herren härefter så prisar vi dem lyckliga som lidit martyrdöden och hoppas att vi själva inte tjänar Gog och M' aGog. Ulrik

      Radera
    2. Och naturligtvis; vi sörjer med dem som sörjer.... ulrik

      Radera
    3. Cilia. Så är det. Och att media så gott som helt förtiger det gör det hela förstås bara värre.

      Radera
    4. Det blir nog snart dags för en bok som kunde heta förlagsmässigt! Den Vrålande jorden. Ty man gråter nog ännu medan styggelserna förhärdar sig och förnekar både nya och gamla lögner. Och här i natofinland vill man plötsligt i de rikaste bland rika länder göra det svinaktigt svårt för alla både tidigigare komna och senare komna och när man i radio har kulturkväll var det frågan om underhållningskultur bland de bortskämda ormaynglen av denna tid. Inget tal om nästa års eller ens detta års verkliga arbete i en världskultur som går mot storkriget igen..

      Radera
    5. "Den vrålande jorden"... Intressant!

      Radera
  4. Jihadisterna ser på kristna som spioner för USA, så det är nog tryggt att anta att det är fråga om kristna här när de använder det ordet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur står det till egentligen med usa. Måste de flexa alla sina kraftmaskiner tillsammans med alla andra länder igen. Jag märkte att tolken vid pingstmötet inte ville använda ordet Almighty God; han sade hela tiden powerful. De är så fd kolonisatörer och deras vänner på jorden vill ha det; de vill inte ha en Allsmäktig Gud som skulle ha stoppat dem i tid medan de överallt tillsammans med Brittiska samväldet menade att all Vishet som kunde hindra deras " powerfulness nu var så ömklig att de ville fortsätta att försöka trälbinda en fri värld och efter andra världskriget sålde man i össtyskland ut åt ryssarna alla nazihemligheter och andra " wshrheiten," medan västtysklande med sina öppnare kontakter till usa blev västvärlden stålhårda ingeniörsläktens företrädare. Ni skall se att denna gång vågar de inte trixa med valytor eller valutor för varje land är sitt eget vilddjur full av uppsåtliga aborter till synes lovliga avguderier och så säger de att de inte hann utrota alla från världshaven som hade vaemrnat så gott de kunde... ulrik

      Radera