lördag 10 juni 2023

Mer blindhet

Vi lever just nu mitt i ett propagandakrig, och det finns all orsak att misstro egentligen allt som rapporteras i media om Ryssland och Ukraina. Men ibland blir det som media rapporterar så galet att det blir helt rätt. Iltalehti berättar i en artikel idag om att "Rysslands TV visade ett absurt specialprogram om Sanna Marin". I artikeln nämns en hel del säkert helt absurda saker, men mitt i allt träffar allt helt rätt. I artikeln sägs att "Venäjän propagandalle tyypillisesti ohjelmassa annetaan ymmärtää, että länsimaat olisivat jonkinlaisen seksuaalivähemmistöjä ihannoivan ideologian sokaisemia." Alltså att det i programmet låter förstås att västländerna är förblindade av någon slags ideologi som idealiserar sexuella minoriteter. 

Detta är ju faktiskt fullständigt sant. Och intressant nog bevisar artikelskribenten påståendet om förblindelsen genom att hävda att detta är ett absurt påstående.

Låt mig bara ge ett litet exempel på hur oerhört förblindade västländerna de facto är. Iltalehti berättar i en annan artikel om ett TV-program som kommer att visas ikväll. I den danska dokumentären "Omaksi itsekseen" följer programskaparna två personer som menar att de är födda i fel kropp - den 18-årige Frderik och den 5-åriga (!!!) Asta. 

Ja, du läste faktiskt rätt. 5-åriga! Det här är ju bara så fullständigt sjukt. Och då talar jag inte främst om det att Astas föräldrar utsätter sin son (för det är fråga om en pojke, inte en flicka) för detta och dessutom tror att de gör honom en tjänst, utan framför allt att vi tolererar dylik misshandel av en femåring och dessutom gör ett TV-program om det och håller fram detta som något positivt.

Jag upprepar: Det här är så fullständigt sjukt! 

Den som vill argumentera för att västländerna inte är förblindade av en ideologi som idealiserar (och skyddar in absurdum) alla möjliga sexuella minoriteter och avvikelser har nog en fullständigt omöjlig uppgift. 

 

30 kommentarer:

  1. Klart att sexuella minoriteter ska skyddas för hatet är stort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hatet mot media som är fullständigt berättigat eller hatet mot minoriteter som är obefintligt ?

      Radera
    2. Varför är hat mot media berättigat? Jag ser ingen anledning till hat pga det jag läser i våra vanligaste dagstidningar samt media. Hatet mot sexuella minoriteter är verkligen inte obefintligt, så kan man skriva då man själv tydligen inte hör till sagda minoritet. Vi har kommit en god bit i Finland och väst, men nyligen stiftades lagar om dödsstraff i ett afrikanskt land.

      Radera
    3. Anonym 21:22. Skydd av minoriteter är en sak, tolerans av barnmisshandel (som i exemplet jag gav) är något helt annat.

      Radera
    4. Hat är den gemensamma faktorn för de troende kommentatorerna på denna blogg. Däremot är den gemensamma faktorn för kristna kärlek.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Kärlek kan inte acceptera barnmisshandel. Svårare än så är det inte.

      Radera
    6. Men Kristian, om du tycker det är misshandel så anmäl då, och sitt inte där och låt det ske. Men nu är det ju så att din fria tolkning håller inte i verkligheten.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Det går knappast att göra en polisanmälan i Danmark från Finland. Men tanken är god. När det kommer till något liknade fall i Finland kanske vi borde överväga att göra just det...

      Radera
    8. Kanske inte, EU-domstolen skulle nog gå. Men varför har ingen gjort det i Danmark då? Varken barnskyddsmyndigheterna, läkarna eller föräldrarna? Skulle du i en anmälan påstå att nästan alla i hela världen har inte ögon att se att det är barnmisshandel?

      Eller borde du helt enkelt läsa vad barnmisshandel innebär i juridiska termer?

      Radera
  2. Det rapporterades i HSS media om kommuner som kommer att "Pride-flagga", hoppas så många som möjligt halar dessa flaggor och bränner dem ! Även om det innebär böter och ersättningskrav är det värt det !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:18. Det du talar om är olagligt. Nej, skriv i stället brev eller ta på annat sätt kontakt med förtroendevalda och tjänstemän och förklara, på ett sansat sätt, vad Pride-flaggan egentligen står för. Det får knappast någon större effekt det heller, men media kan åtminstone inte måla upp det som ett "hatbrott".

      Radera
  3. Minns inte var jag läste nyheten om att föräldrar i UK numera ska bestämma sitt barns kön.. kanske denna länk duger ? https://www.netmums.com/pregnancy/the-growing-trend-for-parents-choosing-their-babys-sex

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:26. Det låter märkligt, men som sagt är förblindelsen sådan idag att inget egentligen längre förvånar...

      Radera
    2. Skulle ju inte skada om man skulle också försöka förstå det man läser, istället för att låta ens agenda styra tolkningen. Det som det handlar om, är att det finns enskilda som får behandling för barnlöshet, IVF, och i samband med det kan de plocka bort embryo av det ena eller andra könet, och på så vis garantera att det får ett barn av ett visst kön.

      Radera
  4. Det intressanta med det här blogginlägget är att den ryska propagandan sväljs glupskt, utan att se efter vad man sväljer, än mindre tugga för att avgöra om betet ens går att äta.

    Om "idealisera" betyder vad man normalt menar med ordet i svenskan innebär det att föremålet för denna okritiska beundran upphöjs till norm och ideal.

    Är det här vad den ryska propagandan vill låta påskina om väst? Av allt att döma. Är omdömet korrekt? Under inga som helst omständigheter!

    I det påstått dekadenta väst idealiseras inga sexuella minoriteter. Det är inte inne, hippt, allmänt acceptabelt eller rekommendabelt att någon ska anta en minoritetsidentitet i strid mot sin egen natur. Däremot har man fått upp ögonen för att folk faktiskt kan ha en identitet som inte passar i den gamla religiösa binära modellen och man förhåller sig positivt till individernas rätt att definiera sig själv och uttrycka sig själv, vara den man är så länge man inte skadar någon annan.

    Den värda bloggskribenten förstår tydligen inte det här. Till och med i det påstått dekantenta väst tillåts heteron var sig själva. Det som idealiseras är människors rätt att förstå sig själva och uttrycka det på sätt man behagar.

    Solklart finns det förvirring av alla slag, både bland dem som vill lösa upp alla normer och bland dem som med allt våld i världen vill tvinga sin konservativa livssyn på varenda en oliktänkande, med hot om fruktansvärda följder av än det ena, än det andra slaget.

    Hur skulle det vara med ett iskallt bad? Det verkar som om till och med kvalificerat strunt kan få somliga att gå upp i varv...

    Spurgun

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spurgun. "Det intressanta med det här blogginlägget är att den ryska propagandan sväljs glupskt, utan att se efter vad man sväljer, än mindre tugga för att avgöra om betet ens går att äta."

      Det skulle underlätta diskussionen om du läser vad som skrivs innan du kommenterar. Jag har inte alls svalt någon rysk propaganda. Tvärt om konstaterar jag att det säkert fanns mycket absurt i det ryska programmet. Men i en sak hade de ändå helt rätt - och jag ger sedan ett exempel som visar att det är så. Men det missade du tydligen helt.

      "I det påstått dekadenta väst idealiseras inga sexuella minoriteter."

      Fel. Det är precis vad som sker.

      "Det är inte inne, hippt, allmänt acceptabelt eller rekommendabelt att någon ska anta en minoritetsidentitet i strid mot sin egen natur."

      Tala om att okritiskt svälja propaganda! :) Försök analysera (om du kan) vad du skriver här ska du se att du anammat Pride-propagandan och dess sätt att meddela sig.

      Radera
    2. "Den klokare viker undan, sa bonden och steg ur vägen för lokomotivet."

      Spurgun

      Radera
    3. Spurgun är inte de klokare här, men det går att låtsas vara.

      Radera
    4. Ville de plötsligt tala bondevishet eller funderade någon någonsin vad man menade medan folk som brukat ta sig ner på fordon medan de gick hade varnat så gott det gick. Ulrik

      Radera
  5. Det är samma sak på gång som alltid. Man gör sådant som inte är tilllååtet medan man funderar över vad som är på gång. Ständigt nya nyheter medan vet att de inte vviill anväända frälsarens namn. För Han vvittnar alltid rätt och medan man funderar över allt sådant. Så är Fadern jah Sonen den helige i Full verksamhhet och man börjar fundera på vad de säger när de inte var medvetna om annat än vad tiden kan medföra. Ulrik

    SvaraRadera
  6. Det enda som är dekadent är fundamentalister, en i raden "kristna" som försökte knivhugga fd pastorn Tiainen i Tallinn. Helt klart att allt stod nog inte rätt till, men ansvaret för gärningen faller nog delvis på den som med sin bibeltolkning rättfärdigat ett mordförsök.

    En annan patetisk figur är också en homohatare, men det visade ju sig att han betalat för att se unga pojkar ha sex på OnlyFans. Dekandent, om man frågar mig. Efter att det kom fram, har han stängt sina konton på sociala medier.

    https://www.dailydot.com/irl/christian-influencer-onlyfans-subscription/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Denne Tiainen är alltså den samme som för ett antal år sedan bakband sig själv och låtsades ha blivit överfallen, eller är det en annan person detta handlar om?

      Radera
    2. Nej, men det verkar som om du läser skumma sexnoveller på nätet istället för riktig media, Patrick Tiainen handlar det om, och vad dina fantasier om bakbindning har knappast någon relevans här, såtillvida du inte vill förvirra läsarna genom att styra bort det från vålddådet och den kristna influencerns lögn och sexuella drift.

      https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/693289

      Inte är det ju konstigt att man vill vara anonym här, finns nog några virrhjärnor som kunde bli rentav farliga, föranledd av all smörja du skrivit här.

      Radera
    3. Hur kan någon vara så hatisk som denne faktalobby?

      Radera
    4. Varför skulle jag vara hatisk? Kristian har helt säkert läst ÖT, så ofta som han hänvisar till den. Han skulle helt klart ha skrivit om fd homopastorn Tiainen, om det inte hade varit för att en religiös fanatiker tagit till kniven, så bäst att spela dum och omedveten.

      Men anonym, stöder du alltså knivattentatet, eller fördömer du det?

      Radera
    5. Anonym, var det för svårt att berätta om du stöder knivattentatet eller inte?

      Radera
    6. Ja, det blev för svårt. Stöder man inte knivattentatet, så är vi överens. Stöder man ett knivattentat, är man sannolikt inte så enfaldig att man medger det offentligt.

      Det räckte ju inte med kniv, utan det skulle sparkas också, så käken är trasig på flera ställen. Är det nån som är blind, så är det "kristna" som är blinda av hat. Det är nog bevisat.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Varför skulle jag ha skrivit om "fd homopastorn Tiainen"? Som jag flera gånger har konstaterat så får han väl göra vad han vill - det rör inte mig. Men jag skulle nog vara försiktig med att tro allt vad han påstår. Han är, som historien visar, inte alls trovärdig.

      Radera
    8. Så du försöker påstå att bilderna är fejk, att allt var iscensatt, att inga polisanmälan gjorts? Att all reportrar som varit på plats har kommit överens om att ljuga ihop alltsammans?

      Klart att han, och alla hbtq för göra precis som de vill, men att säga att det inte rör dig är komiskt, med tanke på de hundratal inlägg du skrivit om vad hbtq gör. På tal om trovärdighet...

      Radera
  7. Kanske det lättaste vore att ta bort benämningen kön helt och hållet. Folk får va va de vill. Ibland spårar debatten totalt fel, ett värkligt knasigt exempel är ju vad som nyligen hände i Spanien. Där hade translobbyn lyckats få igenom en ny lag , Vem som helst kunde utan orsak meddela till myndigheterna att man ville byta kön och att man inte fick ifrågasetta orsaken. En känd Youtuber gjorde då narr av denna lag, vilket fick förespåkarna att ta till storsläggan , han skulle dömmas för transfobi och de krävde också att han skulle kastas ut från Youtube.Vad de inte hade räknat med var Youtuberns motdrag. Han meddelade helt fräckt att han kände sig som en kvinna , i och med att lagen var skriven som den var så blev lagförespråkarna helt paffa. Och enligt Spansk lag har en kvinna rätt till 3 dagar ledighet per månad om hon har svår mensverk. Youtubern uppmanade då men att använda lagen och bli kvinna , de hade då rätt till 3 dagars ledighet per månad i och med att ingen fick ifrågasätta att de inte hade mensverk.

    SvaraRadera