torsdag 13 mars 2014

Respekt och beundran


Jag har nått den åldern och sett så mycket att jag ganska långt börjar veta hur människan fungerar och vad som överlag driver oss. Således har jag börjat inse att människan på det stora hela inte är något man ska eller ens kan beundra. Ja, många gånger kan det till och med vara svårt att ens uppbåda någon respekt. Men tack och lov finns det undantag! Osjälviskhet och ridderlighet finns ännu, om än dessa egenskaper är relativt sällsynta. Likaså finns det människor som gör det rätta och kämpar mot strömmen trots att de vet att det rent mänskligt sett skulle vara så oerhört mycket lättare att flyta med den stora massan. Sådana människor har jag respekt för och ser jag upp till.

En sådan grupp idag, som jag kan säga att jag beundrar, är de kristna homosexuella. Människor som har fått ett tungt kors att bära och som har valt att bära det ändå. Som kämpar inte bara mot sina sexuella drifter – som i sig säkert är alldeles tillräckligt – men som idag också tvingas kämpa mot världen och tidsandan på ett alldeles speciellt sätt. Dessa homosexuella kristna ses idag mer eller mindre som paria av de homosexuella som har valt att strunta i Guds goda ordningar. Det finns exempel vad som kunde karakteriseras som regelrätt förföljelse. Och inte nog med det. Idag håller den instans, alltså kyrkan, som borde vara dessa homosexuella kristnas största stöd på att svika dem. Ja, du läste alldeles rätt! Om, och när, kyrkan börjar välsigna homosexuella relationer innebär detta inte att kyrkan stöder de homosexuella, utan att kyrkan sviker dem. Sviker dem i deras kamp mot synden och mot världen. Till detta kommer sedan också den principiella misstro mot homosexuella och homosexualitet som finns bland sådana kristna som anser att utlevd homosexualitet är fel och som bland annat beror på rädsla för det okända.

De kristna homosexuella är idag en grupp som tvingas kämpa en kamp på tre plan – mot sitt eget kött, mot världen och mot kyrkan och de kristna homoliberalernas svek. Jag tror inte att det finns någon som själv inte är inne i denna kamp som kan förstå hur jobbig den är. Inte jag åtminstone. Men för att de väljer att ta denna kamp och inte ge efter ser jag upp till och beundrar dessa människor!

24 kommentarer:

  1. Vad driver dig och vad tror du driver mig och andra läsare här?

    Det är nog människans ego som är den stora boven skulle jag påstå, därav vill jag påstå att monoteismen också drivs av egot eftersom den är ganska självcentrerad, jag den utvalde och min gud är den enda som existerar, om man jämför med polyteism eller monolatri.

    SvaraRadera
  2. jag tycker du Kristian börjar vara lite "för" intresserad av homosexualiteten. Undrar om även du kämpar mot din egen homosexualitet? då är det nog bara att stiga ur skåpet och delta i Jeppis Pride paraden i sommar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:37. Som jag tidigare har sagt så REagerar jag i denna fråga. Se vad som sker runt omkring oss idag, i media och annars - det är fullt propagandakrig på gång! Det senaste som kom just idag var en undersökning som visar att finländarna blivit mera positiva till samkönat äktenskap. Propagandan biter, alltså! I denna situation, då bara en sida får komma till tals i media (propagandamonopolet!), menar jag att det är oerhört viktigt att hålla fram även den andra sidan av saken.

      Vad gäller Jeppis Pride så har jag redan tidigare meddelat att jag kommer att protestera mot detta skämt högljutt och våldsamt. Genom att stanna hemma...

      Radera
    2. Du har nog rätt där att det mest kommer fram sådana synpunker som är för en "jämställd"äktenskapslag, iofs. är det ju ditåt vi är påväg oboeroende om vi som stöder lagförslaget har Propagandaministeriet med oss eller ej, det är tidens anda.

      Men så har dom kristna också haft över 2000 år på sig att sprida sitt budskap(+judarna före det i hundratals år) med en ännu starkare propagandamonopol så dom har ju nog haft gott om tid, och alla vet säkert också vilken åsikt man har där om saker och ting, inget nytt på den fronten alltså, så jag tycker det är lite lamt att gråta över spilld mjölk nu, istället borde man se sig i spegeln, kavla upp ärmarna och fundera på var det gick snett, inte skylla på andra. Men eftersom kristendomen mest söker brister i allt och alla så är det ju inte så konstigt att det tills sist bara blir pannkaka av det hela, för mig är det ett stort under att det höll ihop såhär länge.

      Mao. att upprepa diverse bibelverser i 2000 år mister både sin kraft och glans när tron till det auktoritärä minskar.

      Radera
    3. Det är nog ändå rätt talande att det är just den här frågan du väljer att reagera på och att det här ligger så "nära ditt hjärta". Har följt din blogg länge och ditt intresse för just den här frågan är slående.

      "Till detta kommer sedan också den principiella misstro mot homosexuella och homosexualitet som finns bland sådana kristna som anser att utlevd homosexualitet är fel och som bland annat beror på rädsla för det okända." Anfall är som bekant bästa försvar...

      Om du på riktigt menar allt du säger i det här inlägget så borde du gå Priden! För att visa ditt stöd för alla celibathomon, som är lika välkomna de. Priden är långt ifrån något skämt. Den gås bl.a. för att motverka den principiella misstron du nämner (men väljer att projicera på andra).

      Radera
    4. Anonym 00:13. Jag reagerar på det som det talas om. Idag talas det om denna fråga. Om du har följt min blogg har du säkert också läst texten där jag skrev att jag inget hellre skulle vilja än att aldrig mera skriva ett ord om denna sak - men att eftersom denna fråga ska dras fram i media i princip varje dag (och märk väl: Behandlas enbart från en sida!) så går det inte riktigt att låta bli om man vill kommentera det som är aktuellt.

      Du skriver att de homosexuella som valt att leva i renhet och lydnad för Guds bud och ord (Det är det det är frågan om) är lika välkomna på Pride. Tillåt mig tvivla! Pride handlar om UTLEVD homosexualitet och fungerar som ett stöd för alla de som kämpar för rätten att få leva ut sina böjelser. I ett sådant sammanhang passar inte de in som menar att detta är en synd. Oberoende av vilken sexuell läggning dessa sedan må ha. Det finns exempel, talande sådana, på att så är fallet.

      Radera
    5. Markus. Det som du nu uppenbarligen missar är att den kristna tron inte i första hand handlar om åsikter och värderingar. Dessa följer givetvis med s.a.s. på köpet, men den kristna tron är framför allt LIV. Det fördolda livet i Gud. Det som alltså inte syns (för utomstående) men som får följder. EN av dessa följder är att man som kristen vill påverka samhället i önskad riktning. Men detta är inte huvudsaken. Långt därifrån.

      Radera
    6. Fel Kristian. Priden handlar uttryckligen om mångfald där alla ryms med utgående från att man inte dömer någon annan förutsatt att man inte heller dömer de oliktänkande (gäller i båda riktningarna). Har du någon aning om hur många heteron som kommer att gå paraden!? Ingen kommer att fråga efter om eller hur någon lever ut sin sexualitet. Det är liksom det som är grejen. Men om man har väldigt stor principiell misstro och rädsla för vanligt folk som har ett sexliv så gör man förstås bäst i att stanna hemma.

      Radera
    7. Anonym 07:31. Nej. Inte fel. Pride handlar om att vara stolt för att man är homosexuell OCH lever ut sin homosexualitet. Sådana som säger att utlevd homosexualitet är en synd och som hävdar att total avhållsamhet är Guds lösning är INTE välkomna. För att inte tala om sådana som hävdar att man kan bli fri från sin homosexualitet. Om du orkar läsa en lite längre grej på engelska kan du försöka bekanta dig med Donnie McClurkin och vad han råkade ut för... http://www.charismanews.com/us/40607-why-the-gay-agenda-is-attacking-ex-homosexual-donnie-mcclurkin

      Radera
    8. Ok. Du kan sitta vid datorn och surfa på nätet medan vi som faktiskt är med och ordnar Priden försöker förklara hur det är. Du vet alltså bättre än vi hur vi ser på saker. Det är just så det kan gå när man väljer sin egen svartvita bubbla framom verklighetens mångfald.

      Radera
    9. "Priden handlar uttryckligen om mångfald där alla ryms med utgående från att man inte dömer någon annan " jag har sett 4 pride tåg Stockholm x2 helsinki,oulu.där har i alla fall förnedrande kommentarer haglat, årets råttapris har delats ut med domar o förolämpningar mm.

      Radera
    10. Anonym 18:33. Vad du/ni avser och tänker med Pride i Jakobstad är givetvis inget jag kan veta. Jag pratar om hur Pride uppfattas, och som Anonym 22:10 också säger, hur olika Pride-tillställningar i sinnevärlden hittills har fungerat. I ditt/ert huvud kan det kanske se annorlunda ut, men för alla som ens har lite begrepp om vad detta fenomen innebär är nog dina funderingar smått obegripliga.

      Radera
    11. Borde ni inte egentligen ordna en egen tillställning som hyllar dom kristna homosexuella som står emot det syndiga köttets lustar med hjälp av tron?

      Radera
    12. hmm, hur kom jag att tänka på 12 män utan kvinnosällskap, som äter, sover och lever tillsammans, och tvättar varandras fötter. Torde väl förekomma homoerotiska aktiviteter i ett dylikt sällskap?

      Radera
    13. Anonym 20:09. Det där var lågt.

      Radera
  3. De finns många sorters homosexuella. Det finns i djurvärlden och hos oss människor, kristna, muslimer, ateister, dvärgar och urbefolkningarna i amazonas. Helt naturligt verkar det som.

    Du menar att du i modern tid har rätt att döma två människor som älskar varandra, bara för att dom är av samma kön och lever ut sin sexualitet, och för att det är förbjudet i en gammal text som några gaggiga ökenmänniskor fantiserat ihop på bronsåldern?

    En människa som är homosexuell är det var sig hon är kristen, svarthyad eller taliban, och skall ha rättighet att leva ut sin sexualitet med sin partner på samma sätt som oss andra, utan att nån trångsynt "god kristen" skall ha rätt att fördöma.

    Vi har ju nog sett hur det blir med religiösa/kristna människor (främst präster) som skall leva i selibat. Dom blir till perversa pedofiler.

    Om man vill träffa många kristna homosexuella kan man med fördel göra en tripp till Vatikanen, för där finns dom.

    Ett tips dock, lämna barnen hemma....

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Inser du att du generaliserar? Visst har det skett saker som absolut inte borde få ske i olika kristna sammanhang, men det sker det också i icke-kristna sammanhang - och, vågar jag påstå, i betydligt större omfattning. Som sagt, du generaliserar. Dessutom tror jag att du borde fråga dig om du bedömer kristna sammanhang och icke-kristna sammanhang (alltså: människor) enligt olika måttstockar...

      Radera
    2. "som skall leva i selibat. Dom blir till perversa pedofiler."
      och jag som fått lära mej att dom blir födda såna =)

      Radera
    3. du har så rätt Anonym 22:08. Det verkar som om man föds till pedofil. Många av dom får säkert stora problem med det och dras till kyrkan eller annan religiös rörelse för att få bukt med problemen.

      Nedan två intressanta artiklar om pedofili, var det näms om att pedofiler ofta har mindre intelligens och att 30% är vänsterhänta eller tvåhänta.

      Kollade lite nätet ang. tvåhänta personer och hittade även där refereneser till intelligens och sexualitet. Tyder på att sexualitet och det om man blir höger/vänsterhänt händer ung. på samma gång man blir till?

      http://articles.latimes.com/2013/jan/14/local/la-me-pedophiles-20130115

      http://mentalfloss.com/article/30667/11-facts-about-ambidextrous

      Eflop

      Radera
  4. Men alltså...vad är problemet med homosexualitet. Jag vill ha motivering. En motivering som är på ett bredare plan än att det i bibeln står att det är dum idé. Jag antar att finns en utförligare motivering till detta i bibeln? För det måste väl finnas en orsak till att förtrycka människor som älskar varandra? Och här fungerar inget svammel om att det är onaturligt. Vad gör det om det är onaturligt? Människosläktet fortplantar sig tillräckligt ändå, och om någon procent inte bidrar med fortplantningen ser jag snarare som något nyttigt.
    Hur kan man ifrågasätta ett lyckligt par som skrattande går hand i hand en solig sommardag? Stänga av det emotionella centrat och rabbla bibelverser tomt stirrande framför sig?
    /arg hetero

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt, anonym! Finns inget problem, varken för andra individer eller för samhället i stort.

      Radera
    2. /"arg hetero". Jag undrar vem som borde stänga av det "emotionella centrat"... :) Helt kort kan jag bara konstatera att du tycks ha en helt annorlunda verklighetsbild än vad jag har. Frågan är om det då bär möjligt att föra en sansad diskussion. Vi får se, jag kommer att återkomma till det du skriver i en ny text när jag hinner med det. I detta skede ska jag bara ännu konstatera att det INTE handlar om att "rabbla bibelverser tomt stirrande framför sig", utan om att Bibeln är Skaparens uppenbarade vilja. När vi läser behöver vi göra vad vi kan - också intellektuellt - för att försöka första vad Han menar och hur detta ska tillämpas i våra liv idag.

      Radera
  5. Vi kan nog lugnt konstatera att jag har en annan verklighetsbild än dig:-) För mig är det intellektuellt att ifrågasätta saker som man inte håller med om, eller i alla fall be om mer förklaringar då man inte förstår. Det finns så mycket gott som kristedomen gett oss, men just homofrågan är en nagel i ögat för många, inklusive mig. Jag eftersöker kort och gott bara en förklaring till varför gud inte vill att två av samma kön skall få visa sin kärlek till varandra? Han är emot det, men varför? Det finns så mycket i våra liv som kan betraktas som synd, men återigen, jag får inte ihop det varför kärlek skulle kunna vara fel. Jag får vänta tills du förklarar detta i en mer utförlig text helt enkelt. Som en sann kristen misstänker jag att du inte ifrågasätter guds vilja, och därefter har svårt att motivera motståndet mot homosexualitet med annat än skriften i bibeln som är emot detta...
    /en inte lika arg hetero

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:17. Svaret kom i en ny text. :) Jag har annars nog motiverat mitt motstånd mot förändring av äktenskapsbegreppet med mycket annat än Bibeln i tidigare texter.

      Radera