måndag 10 mars 2014

Synnerligen oroväckande!


Nordkoreas älskade ledare Kim Jong-Un har figurerat i nyheterna idag. Både på ont och... ja, ännu mycket ondare. Först kungjordes resultaten från det Nordkoreanska ”valet” där 687 parlamentsledamöter valdes för en ny femårsperiod. Valet var såtillvida snällt genomfört att alla kandidater blev invalda. Det fanns alltså en kandidat per valdistrikt. Kim själv kandiderade också i valet, och i hans valdistrikt röstade 100% av alla röstberättigade, och Kim fick 100% av rösterna. Detta måste vara någon form av världsrekord...

Nå, så långt kan man kanske dra på munnen en aning. Trots det bedrövliga i situationen. Senare under dagen visste nyhetsmedia rapportera att Kim Jong-Un dömt 33 kristna missionärer till döden för att de försökt ”störta staten”. De hade, enligt samma nyhet, grundat över 500 hemliga kyrkor i landet. När det gäller Nordkorea och denne Kim Jong-Un borde inget längre förvåna eller chockera, men detta är ett ont av sådan kaliber att man inte kan annat än förfäras.

Enligt en annan, lite äldre, nyhet som jag läste idag har New Yorks demokratiske, ”liberale” och ”tolerante” guvernör Andrew Cuomouttalat sig angående konservativa (kristna) – företrädelsevis då katoliker. Enligt Cuomo har konservativa människor ingen plats i New York. (”If they are extreme conservatives they have no place in the state of New York.”) “Extrema” definierar han sedan som sådana som motsätter sig samkönade äktenskap och som anser att aborter är fel. Märk väl att jag satte såväl ”liberal” som ”tolerant” inom citationstecken när jag beskrev nämnde herr Cuomo. Han är uppenbarligen ingetdera. Noteras bör att detta uttalande fälldes i en radiointervju (i mitten av januari) och att det, förhoppningsvis, gjordes i ett visst mått av affektion. Men likväl borde nog varningsklockorna börja ringa. Vad har New York och statens guvernör planerat att göra med sådana ”extrema” människor som inte har någon plats i New York? Knappast har han tänkt ta modell av Kim Jong-Un, eller?  

2 kommentarer:

  1. Ja extrema åsikter slår oftast fel, jag hoppas iaf. att både "konservativa/liberala/toleranta" har plats här var vi bor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Där har vi helt och fullt samma åsikt!

      Radera