fredag 27 juni 2014

Den söndervittrade grunden



Österbottens Tidning har haft en liten paus med nyhetsförmedlingen (läs: Opinionsbildningen) kring samkönade förhållanden den senaste tiden, men nu tar man i med nya krafter. Tidningen rapporterar om lagutskottets nej till samkönade äktenskap (man använder, följdriktigt nog, termen "jämlik äktenskapslagstiftning"), och på detta tar man in en artikel med intervjuer med två aktivister, Jeanette Östman och Oscar Ohlis under rubriken "Kärleken kommer att segra". Ohlis säger att utfallet i lagutskottet var väntat, men att det bara är en tidsfråga innan lagen går igenom i riksdagen.

Ohlis har helt säkert rätt. Tyvärr. För när grunden för en sund syn på manligt och kvinnligt, äktenskapet och barnens rättigheter har försvunnit från ett samhälle går det inte att i längden stå emot denna utveckling. Eller om du så vill: När propagandan är så här massiv och den tutas ut i flera års tid i alla kanaler kommer en majoritet av folket att bli så hjärntvättade att de inte längre klarar av att se skillnad på det som är naturligt och det som är onaturligt. Så är det bara, och därför har Ohlis rätt. Det är bara en tidsfråga. Om inget drastiskt inträffar som på ett avgörande sätt förändrar historiens gång, vill säga. Men det hoppas knappast någon på.  Inte ens jag.

Grunden har alltså försvunnit. Vittrat sönder. Att den vanlige medborgaren i republiken Finland inte klarar av att stå emot propagandamaskineriet är kanske ändå inte alls så konstigt. Men jag skulle ju gärna se att sådana som kallar sig kristna - och då i synnerhet kyrkans prästerskap - skulle ha en starkare grund att stå på. Men tydligen icke. Den tredje artikeln i ÖT - som av någon anledning snabbt försvann från nätutgåvan så snart jag hade kommenterat den (igen en gång) - kommer med nyheten att nästan hälften av alla präster i kyrkan är för en könsneutral äktenskapslag. I själva verket var över hälften av de som hade svarat på enkäten för denna lag. Nu säger artikeln inget om hur stort samplet för undersökningen är och hur tillförlitlig undersökningen är, men den visar hur som helst riktningen.

Så här går det alltså när grunden försvinner. När, i synnerhet kyrkans och prästerna fall, Guds ord inte längre får vara den auktoritet det borde vara. Detta är synnerligen skrämmande. Och ledsamt, givetvis. Jag har också vid flera tillfällen reagerat på att sådana som jag har vant mig att betrakta som kristna ungdomar, och numera unga vuxna och vuxna, på sociala medier också ger uttryck för denna samma inställning, alltså att man är för en könsneutral äktenskapslag. Min fråga blir så att: VART TOG LYDNADEN OCH AKTNINGEN FÖR GUDS ORD VÄGEN?

Detta är  som sagt synnerligen skrämmande. Speciellt som vi inte kommer ifrån den "grundlag" i detta som Petrus ger uttryck för i 1 Petr. 2:4-8. Här gör han klart att den som "inte lyder ordet" kommer att stöta sig mot hörnstenen, alltså Kristus själv. Alltså: Den som inte går in under Guds ord i lydnad kommer, förr eller senare, att komma på kollisionskurs med Herren. Detta handlar om inget mindre än om den frälsande tron. Homofrågan i sig må vara en bisak (som vissa vill få den till), men den är i sig bara ett symptom på den stora sjukan som grasserar i den kristna kyrkan idag - alltså att man inte bryr sig om Guds uppenbarelse, Bibeln. Och, som sagt, den som inte går in under lydnaden inför Guds ord kommer förr eller senare att komma i konflikt med Herren själv. Troligtvis så att man kommer att avfalla från tron. Är det ingen annan än jag som finner detta så oerhört tragiskt?

Kom till honom, den levande stenen, som visserligen är förkastad av människor men är utvald och dyrbar inför Gud. Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap, som skall frambära andliga offer som Gud tack vare Jesus Kristus tar emot med glädje. Det står nämligen i Skriften: Se, jag lägger i Sion en utvald, dyrbar hörnsten, och den som tror på den skall aldrig komma på skam. För er som tror är den alltså dyrbar, men för dem som inte tror har den sten som byggnadsarbetarna kastade bort, blivit en hörnsten, en stötesten och en klippa till fall. De stöter emot den därför att de inte lyder ordet. Så var också bestämt om dem.(1 Petr. 2:4-8)

12 kommentarer:

  1. Hej! Jodå, Kristian. Visst håller jag med om att det är tragiskt att kyrkan inte har Guds Ord som sitt högsta rättesnöre. Däremot tycker jag att denna tidsålder också bär mycket gott med sig. Nu om aldrig förr har vi kristna en chans att visa på Jesus. Det finns en öppenhet ibland den stora massan som inte funnits på länge. I vårt lilla land kommer det människor till tro på Jesus hela tiden. Hur det än blir med den könsneutrala äktenskapslagen så tror jag att det kommer en tid då folk börjar fråga efter helande o upprättelse i sin sexuella identitet, därför att folk mår så dåligt idag. Jag vet nämligen att många av de homosexuella mår jättedåligt och jag har fått dela någras lidanden. De mår dåligt eftersom deras eget samvete o den egna naturen protesterar. Att engagera sig i jämlikhetsfrågor kan bedöva samvetet och ge livsinnehåll för en tid, men tomheten och mörkret finns kvar. Hjärtat är oroligt tills det finner frid hos Gud. Min bön är att vi inte står handfallna utan skulle vara rustade till tjänst o engagemang den dagen när det frågas efter vår hjälp. Tills dess kan vi "bara" be o hålla oss nära Herren...förresten, skriva kan vi också. Fortsätt med det Kristian! Guds Frid! H. Anonym

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:02. Du ser mycket ljusare på detta än vad jag gör. Jag hoppas att du har rätt och inte jag! :) Det stor problemet i sammanhanget är att de som kommer till tro också behöver undervisas - och få god, bibelcentrerad undervisning. Annars kommer de att avfalla och då är de sämre till innan de kom till tro. Frågan är vem som ska ge denna goda, biblelcentrerade undervisning när de som har lön, tid och möjligheter att göra det inte själva längre står på Bibelns grund? (Visst finns det ännu undantag, men de blir färre och färre.) Som jag skrev i texten ovan har jag sett allt för många sådana som jag har vant att betrakta som kristna människor (de har deltagit i samlingar och synts i kristna sammanhang och även bekänt Herren) som nu faller av i den aktuella frågan. Och, som sagt, om vi inte lyder ordet kommer vi förr eller senare att komma på kant med Herren själv.

      Vad gäller de homosexuella och deras illamående är jag fullständigt övertygad om att du har rätt. Problemet är bara det, som jag tidigare har varit inne på, att när detta illamående börjar diskuteras är det stor risk att man inte går till källan (homosexualiteten sjjälv) utan ser på och skyller på de som "skuldbelägger" dem för deras leverne. Alltså oss.

      Men du har givetvis helt rätt i det sista du skriver, och jag instämmer gladeligen i den bön du initierar, och som sagt hoppas jag att du har rätt och inte jag.

      Radera
  2. Ids du definiera vad du menar med "naturligt" och "onaturligt". Du kan ju inte mena "i naturen förekommande" eftersom du är väl medveten om att homosexualitet förekommer hos hundratals djurarter, medan det bara finns en art som hittat på att det skulle vara något fel med det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Det är betecknande för den tid vi lever i att man ska tvingas definiera vad som är naturligt och vad som är onaturligt. För inte så alldeles länge sedan var detta så självklart att ingen ens kom på att fråga efter någon definition! Men det oaktat finns det många sätt man kan leda det i bevis att homosexualitet är onaturlig. Du kan börja med att se på fysiken. Där syns det vad som är tänkt att fungera (=naturligt) och vad som inte är tänkt (=onaturligt). Sedan kan du se vilka relationer som producerar avkomma - vilket ju är den primära avsikten med sexualiteten. Samt vilka som inte gör det.

      Argumentet att homosexualitet finns i naturen och att det därför är naturligt håller inte. På sin höjd visar detta att det är något galet också med naturen. Att det är något som har gått sönder.

      Radera
    2. "Argumentet att homosexualitet finns i naturen och att det därför är naturligt håller inte. På sin höjd visar detta att det är något galet också med naturen.

      "Eller alternativ 2 att hissen inte går hela vägen upp för dig

      Radera
    3. Anonym 15:29. På skolgården brukar det heta att "när argumenten tar slut tar nävarna vid". På sociala medier kan man inte ta till nävarna, där tar man i stället till personangrepp. Vad ville du visa med denna din kommentar annat än att du inte har några argument att komma med i sakfrågan?

      Radera
    4. Kristian, att angripa person är inget du inte gjort tidigare! Du har otaliga gånger insinuerat att personer som kommenterat dina inlägg inte är kapabla att läsa innantill och dylikt. Grandet i din broders öga...?

      Med din definition på naturligt/onaturligt märker jag att du har en verkligt rudimentär syn på människan och hennes sexualitet. Jag förstår inte varför så gott som alla religioner skall utöva sitt inflytande på människans sexliv och helst skall de styra över kvinnans kön.

      Radera
    5. Jan. Nu for det nog galet för dig. Jag har inte "insinuerat", utan jag har påpekat. Klart och tydligt. Där det har funnits fog för det. Men att påpeka att (anonyma, dessutom!) kommentatorer inte klarar av att läsa innantill är INTE att angripa person.

      Detta med natruligt/onaturligt är något som för bara något tiotals år var fullständigt självklart för de allra flesta. Tyvärr har propagandamaskineriet burit frukt så att de flesta (?) idag inte klarar av att se skillnaden. De har helt enkelt blivit hjärntvättade.

      Detta handlar inte om att "utöva inflytande på människans sexliv", utan om att opponera sig mot att utvecklingen går i riktning mot något som kan komma att bli en av historiens största tragedier.

      Radera
  3. ... eller Magnus Uggla i IQ: Där hjärnan tar slut där tar nävarna vid..

    SvaraRadera
  4. Även de skenheliga jänkarna blir förståndigare med tiden, enligt ny statistik. Nog kanske det finns hopp för mänskligheten i alla fall, när vi skippar de här religiösa fantasierna.

    http://www.gallup.com/poll/171998/majority-says-religion-answer-today-problems.aspx

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Din länk visar att det går utför i USA också. Det är för bedrövligt, och följderna kommer att synas sedan när vi är pensionärer, eller kanske ännu senare.

      Radera
  5. Ett problem som uppkommer när man följer ordet och ser hur fienden då tycks triumfera och tillta i orättfärdigt missbrukande utnyttjande av endel kristnas och de hjälplösas återhållsamhet i att t. ex besvara våld med våld, osv är att man då med alla sina svagheter i dumhet väljer att förkasta bönen om nåd och begära dom, också över sig själv, man gör sig till ngn slags hjälte som förhärdar sig till eget fördärv. Jag tänker att t o m landsförsvarare kan ha känt av detta inför skriftens Ord. Att gå i fångenskap där man vet att man möts av kemisk tortyr är inte lätt utan vissheten om att det är Guds vilja; att låta bli att öva sig för Krig eller ta till vapen och istället bli "slaktfår" ja där protesterar kött och blod=människan. Jag tar min tillflykt till Gud Fadern sonen den Helige ande i Jesu Namn och ber om nåd för mitt hat och min syndiga lust varje dag och ångrar tankar ord och gärningar som jag finner Strida mot Guds Ord säger ulrki

    SvaraRadera