tisdag 2 juni 2015

Ännu om regnbågsflaggan


Jag brukar säga att jag här på bloggen reagerar. Inte agerar. Detta gör att det emellanåt blir kanske lite väl mycket enahanda saker som jag lyfter fram. Den senaste tiden har det handlat mycket om den nya fascismen, och här kommer ännu en text i samma ämne. Så om du inte orkar med mera nyfascism så kan du sluta läsa här och nu. Sen ska jag lämna detta ämne för en tid, avser jag åtminstone.

Österbottens Tidning berättar idag, trots att det egentligen är en icke-nyhet, att det blir rekordmånga Pride-festivaler i Sverige i sommar. 30 stycken närmare bestämt. Numera hålls dessa även i mindre städer, och man får nog intrycket att detta att ha en Pride-festival är något av ett måste idag. Annars är man inte riktigt med, så att säga. Motiveringarna till varför man behöver ha en Pride-festival och varför man behöver samlas under regnbågsflaggan är som vanligt att man vill "manifestera alla människor lika värde". Den samma motiveringen använder också Örebro pastorat som harköpt in en regnbågsmatta till sina kyrkor. Anders Lennartsson, kyrkoherde i S:t Nicolai kyrka, "hoppas nu på att fler församlingar hakar på trenden".

Nå, när alla säger att regnbågsflaggan står för alla människors lika värde är det säkert så. Det ska jag inte försöka bestrida. MEN. Regnbågsflaggan står för så väldigt mycket mera också. Det finns mycket finstilt här, om vi säger så. Regnbågsflaggan står också för normkritik, för deformeringen av äktenskapet och för samkönade pars rätt att adoptera. (Som, hur politiskt inkorrekt det än är att säga det, innebär ett lidande för barnen.) Bland annat. Jag har tidigare visat att det också finns ett dolt "P" i den idag allt längre bokstavsraddan. Dessutom har vi allt detta med tvånget och likriktningen också. För att inte glömma hur man ser på och behandlar sådana som ännu vågar tänka själva och gå mot strömmen.

Nå, detta borde också sägas klart ut så att ingen som inte står för dessa saker så att säga i misstag stiger under regnbågsfanan. Det blir liksom lite falsk marknadsföring om man inte berättar att det handlar om ett helt paket - och av vilket människornas lika värde bara är en liten del. Men det är klart, för de flesta har detta ändå kanske inte någon större betydelse. Ja, det kan till och med vara så att det är bäst att inte berätta allt. Att helt enkelt låtsas att det bara handlar om människors lika värde. (Om man vill manifestera människornas lika värde kunde man lika gärna ställa sig under korsbaneret. Det står nämligen också, bland annat, för alla människors lika värde - och detta inte endast i ord utan också i praktisk handling, och det under 2000 år redan.) Trycket att ställa sig under regnbågsflaggan är hårt idag. Många som inte skulle köpa hela paketet mer eller mindre tvingas in under regnbågsflaggan för att inte bli utsatta för kritik - och kanske ännu värre saker. I en sådan situation kan det ju vara en fördel om man inte säger klart ut vad allt denna flagga står för. Även om knappast någon idag inte vet.

Som slutkläm kan jag säga att jag föredrar mattan framom flaggan. Jag skulle till och med kunna tänka mig att gå i en sådan kyrka som har en regnbågsmatta. Inte på gudstjänst eller annat möte, men annars bara att GÅ i den. Den som fattar symboliken får gärna göra det.

9 kommentarer:

  1. Jag som studerat religionsvetenskap undrar om toalettpappret som går under namnet "Lotus" kanhända i hemlighet irriterar finska buddavärderingstroende; åtminstone dem som inte har den genuint asiatiska synen på alltings lika värde.
    För formel-1-föraktare som jag är toalettpapperet av märket Lotus riktigt renande brakafjärtsroligt; ja rent av katharsiskt roligt.
    Den moderna regnbågsflaggan är bara en av "flaggorna" som vilddjurets massor viftar med idag.
    Jag menar det vilddjur; den människogeneration för vilken ingenting av GUDS, skaparens och Frälsarens Herrens heliga Saker och Ord är heliga.
    Det vilddjuret bara skapar konsumenter, trampar ner sedlighet och stillhet och förkrossar allt i sin väg mot total förnekelse av allt Gudomligt samt sedlig vishet.
    Det är bra att bete sig sedligt okk ödmjukt men ibland är det ett brott att inte låtsas att också mycket annat än "regnbågssynd" är synd och orätt. (som t. ex mina bildskärmssubbor säger torsten nils ulrik)
    Credo ut salvatoriam+! P:S ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heija ulrik, det där var något av det roligaste jag läst på länge! Ps. Kristian, jag läste i ts idag att det i regeringsförhandlarnas arbetsgrupper föreslogs att det blir partiledarna som beslutar om den könsneutrala lagen går framåt ellet inte så loppet är inte kört för din del ännu! (denna gång) i väntän på nästa tema :)

      Radera
    2. På samma sätt trodde jag under min ångests dagar att toalettpappret av märket "Lambi" var en provokation mot Beteckningen "Guds Lamm" men sedan jag orkat och förmått se djupare in i försoningens verklighet kom "jag tillrätta" med den ångesträdslan också.
      MIN ´sjukdom´ (besatthet? eller insikt) ser och hör djävulens angrepp, människornas och min egen latenta ondska och lättsinne avspeglas i många av de lättsinniga skämt och fraser som idag är helt normala.
      Det betyder att jag är djupt själisk,överkänslig, det betyder psykotisk, och inte alltid är kapabel att umgås och verka normalt i denna onda värld som inte så många ser som ond längre eftersom vi har det fysiskt så bekvämt. Men jag har varit med om att "shit happens" och därför avslutar jag för ikväll min offentliga psyktoalett med Orden av ett troende hjärta:
      O, Guds Lamm som borttager världens synder, förbarma dig också över mig ty Äran tillhör dig och Fadern. Amen säger ulrik

      Radera
    3. Ja, djävulens angrepp är inte alltid lätt att identifiera, den smyger in, tar boning utan att man vet om det. Börjar tala med dess tunga. Varför skulle den ta mig i besittning, en som inte gör väsen av sig, som inte leder nån? Några kommentarer som inte noteras? Helt bortkastat. Men en som leder en stor skara, kan djävulen förleda en sån så är det mycket allvarligare.

      Så, om jag säger: "Bra jobbat, Kristian", betyder det att:
      1. jag är god och du är god
      2. jag är besatt och ser att du också är det
      3. logiken fallerar eftersom jag är enligt din definition ond och du är det inte
      4. det inte spelar nån roll vad nån säger

      Det jag bara ska säga här till sist, upplevde häromdan ett betydligt större problem i vårt samhälle, något jag ser komma från den Onde. En ung mänskas liv som är på väg att gå till spillo. Såg killens blick, rädslan, kylan, och det är något jag aldrig mött tidigare. Och nej, drogerna kom inte efter HBQT...

      Radera
    4. Heij, hopp och stopp du pedagoginna(kvinna) eller pedagog(man)!+
      Du har inte läst den läxa som Kristian predikar. Vi människor är alla syndiga (=onda) framhåller Kristian alltsomoftast.
      Alla människor upplever inte all synd som ond eller att vi alla människor ens vore syndare.
      Endel brukar begreppet ondska bara om det som är brutalt.
      Könliga Synden är man i "världen" inte så noga med bara man får ligga av sig eller få bort trycket. Kärt barn har många namn kan vi säga om otrosbarnet "den könsliga synden".
      Inom äktenskapet är hänsynstagande och vårdande samliv i könen mellan man och kvinna inte synd; utanför äktenskapet är den könliga samlivet synd.
      Bibeln är solklar; likakönade som har könlig lust och lustliv tillsammans gör styggelse vilket är lika allvarligt som äktenskapsbrott om inte värre. Al förförelse i världen är inte könlig, den kan också vara ideell eller som du antyder; kemisk. säger lärjungen torsten nils ulrik uppe med tuppen på toppen av sitt liv

      Radera
  2. Ett faktum att de som "sett" hur homoförbunden i amerika lade upp sin strategi för att forma om det allmänneliga normtänkandet i världen måste medge att deras principer och metoder var fascistiska.
    Kristi Ord och Kristi församlings budskap och arbetssätt är inte fascistiskt; det är ett framförande av den Allsmäktiges varningar till oss människor och Framförallt ett Budskap att Herren genom den Helige Ande förkunnar för världen Sanningen Om Jesus Guds Son;det heliga GUDS LAMM, Om synden, Om Rättfärdighet ty Jesus har farit upp i Himlen till Fadern och skänker de i sanning bedjande sin Nåd och Ande,
    om världens furste;åklagaren han som då kastades ut ur Himmelska världen och vars makt över Guds barn krossades men nu i den yttersta av den yttersta tiden tycks gå lös och sprida ut all slags synd och förförelse och hat och brott mot Guds Lagar,mot det utvalda folket, och bland oss människor som blev döpta till Kristus och Skriftens rena Lära.
    Endast I Tro och Lydnad för Herrens Jesu Ord i Skriften kan vi behålla en rätt tro och få frälsning säger uuu som mitt i all stor och stark tro är ledsen när det blir ett riktigt vee. Ty en gång lades ner i mitt syndiga hjärta kärlek till Gud och människan och ibland ser jag skuggan av den rena kärleken i Jesu Sanning till MÄNNISKAN ni och vi i så mycket förförda och skingrade i dessa de yttersta dagarna i världshistoriens perspektiv

    SvaraRadera
    Svar
    1. I första meningen skall det stå "Ett faktum är att...."
      Ett faktum är också att om vi ser till den info som Kristian presenterat om "homolobbyns" principer mot motståndarna så är den strategin fascistisk. Huruvida den ännu varit rent våldsam fyssikt vet enligt min mening Gud Nog bäst. uuu = ulrik torsten nils

      Radera
  3. Att bekänna sin syndfullhet och ta emot Guds glada budskap (=evangelium om Jesus Kristus och syndernas förlåtelse i Hans Namn) gör att vi är frälsta och en gång förlossas till den Nya världens Liv(i Nya himlar och på en ny Jord där Rättfärdighet bor). ((OM vi Lyder Evangelium enligt Skriften)) DET uppmanar oss till Kärlek och till den säger vi amen trots att vi alla vet att Ondska hat lättsinne och synd ligger nära oss och många gånger får oss på fall i tanke och ord. TY De flesta i vårt samhälle och bland de kristnakan ju ännu berömma sig av "att de inte "gör någon något ont". Fast de flesta baktalar fritt och generaliserar i fall där bara enskilda utlänningars brottsliga gärningar och stämplingar mot Landsens trygghet är värda att Hatas och Straffas.
    Därför är det allt skäl för vem som helst att undvika droger och onykterhet vilken ofta leder till att vår syndighet kommer i dagen. Våld och sextande, eller kanske mera Sextande och avgudadyrkan är ju rådande bland dem som inte lever enligt tron.
    Om vi trott som Bibeln lär har vi hatat Synden och synderna så att vi sökt Guds Ord och Ande så att vi låtit/försökt sluta med och undvika sådana ord och gärningar som helt laglösa eller sorglösa syndare lever i utan att de därvid känna eller medge sin synd.
    Vi har så att säga låtit Guds Ord och Ande döda våra synder och predikat,arbetat och bett såsom avskiljda från "världen" (den sorglösa) även om jag själv inte kan säga så frimodigt som Paulus om att ha lyckats tukta och kuvar kroppen för att hålla provet men jag har ändå levt som jag lärt och som jag lärt mig: Jag har fått Nåd att ångra min synd;bekänna; och inse Rikedomen i Tron och Bibeltestamentlig Kärlek där ju Lagen ändå består för att ge kännedom om Synden och så ständigt hålla oss till Kristus där vi i bön och bikt bekänner var vi felat och får höra Avlösningens Ord i Ande Ord Gudstjänst och inbördes gemenskap.
    Det betyder inte att vi gjort alla synder i praktiken men att vårt sätt att tala gör att de som inte vet något om tron ser en möjlighet att ljuga emot oss; endel kristna t. ex jag är ju så svagsinta att de som jag t. om. talar om tankar och känslor som man bara bearbetar när man som döpt råkat ut för att bli/vara ett lamm bland vargar och själv ylat av smärta och rasat som vargen över de skador som gjorde att man långa tider vandrade bortåt från Trons gemenskap med Jesus;dock var Han med oss på vägen men på den tiden skrev Han i domsboken; det som var SANNA syndafakta men som nu är förlåtet i Hans Namn och blod.
    Jag tror på Herren Gud Treenig; vill Han; till min frälsning++++ säger Torsten Nils Ulrik Fagerholm. Betryckt men glad, fattig men rik och helt nöjd trots många spekulationer om vart det bär men i vårt land kan man vara lyckligare än på månget annat håll ty de finns många som ber för Landet och männsikorna här. Må vi Kristna också tänka på dem ute i världen som Lider konkret för Kristi vittnesbörds skull. Här är ännu relativ lugnt. Trots mina många ord om mitt lidande så är allt okej Men VÄND ER NI TILL SKRIFTEN GUD OCH BÖNEN och Kristnas gemenskap;vill gud; så hittar ni GUDS NÅD OCH HJÄLP I RÄTT TID etersom vilket hat eller synd som helst dras en gång till doms och då gäller det att vara Förlåten....OTRON är Största synden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ulrik ! Som en närstående en gång sade, man kan inte synda sig till helvetet eftersom synderna redan är betalda ! Det är bara otron som för dit !
      "Visst har du valt en fattig brud men valet var ju fritt" :)
      "Du brudgum god ger aldrig skiljebrev,sen du med eget hjärteblod förbundet underskrev."
      http://linasandell.blogspot.fi/2009/07/forvissningens-frojd.html
      http://www.logosmappen.net/uppbyggelse/sanger/jm/mp3/38_jagarsaglad.mp3

      Radera