torsdag 4 juni 2015

Rysshatet

Gång efter annan slås jag av det fullständigt blinda rysshat som grasserar här i vårt land - speciellt då kanske på finskspråkigt håll. Nu senast i samband med nyheten om att ett landområde i närheten av försvarsmaktens övningsområde i Taipalsaari eventuellt skulle hamna i rysk ägo. Ägaren ville sälja området åt staten/Försvarsmakten, men det pris som erbjöds låg, enligt uppgift, till och med under inköpspriset. Nå, inga finländare är tydligen intresserade av att köpa området, varför ägaren funderar på att godkänna ett erbjudande som han fått från andra sidan av östgränsen. Som ett resultat av detta har han fått motta "hundratals dödshot", och kommentarerna under nyheten i Iltalehti är inte mycket bättre. De andas hat och mordlust, om vi vill använda oss av bibliskt språkbruk. Både mot förre försvarsministerna Carl Haglund, SFP, svenskspråkiga överlag, alla som skrivit någotsånär balanserade kommentarer samt framför allt mot Putin och ryssar överlag.

Jag tycker det här är mycket skrämmande. Mordhot är ett brott, även om de såshjärnor som framställt dessa hot knappast har varken avsikt eller ens förmåga att verkställa sina hot. Men det som är mest skrämmande är ändå det fullständiga hjärnsläpp som många kommentatorer visar prov på. Av allt att döma vill vissa, på fullt allvar, ha någon form av krig med Ryssland. Eller åtminstone med ryssarna. Det hat som här flödar är bland det grövsta jag har sett på nätet, och då har jag ändå sett en del. Jag måste säga att jag är mycket oroad av den här utvecklingen!

8 kommentarer:

  1. Dethär är ju oroväckande Kristian, jag håller helt med om vad du skriver. Men rysshatet kommer väl med modersmjölken, det är ändå inte SÅ länge sedan kriget.

    SvaraRadera
  2. Kristian. Vi är oense om många saker, men på den här punkten håller jag fullt och fast med dig.
    Man tappar ju hakan fullständigt när man läser kommentarerna under artikeln.

    SvaraRadera
  3. Vaksam och uppmärksam på stämplingar skall vi alla vara. Jag tror alltid på vad folk säjer. Och sen går jag till mitt läger och begrundar och finner att jag är en misstrogen dummerjöns säger lättrogen lantvärnsman Anonymous... Jag fick tusen euro för att täcka matlusten då man stickade mönster i skanken på mig och int säjer ja naa heller

    SvaraRadera
  4. Det kommer nog att uppstå ett hat mot våra egna myndigheter nu.
    Mätta vilddjur rasar inte:
    Respekten för överhet har det ju ofta eller alltid låtit si och så med, åtminstone om man skall döma efter folks prat.
    Själv är jag i stånd att i nuläget minska i köpkraft upp till 10% men en långtidsarbetslös eller ensamstående låginkomsttagere eller pensionär eller skuldsatta av dessa kategorier kommer inte att klara detta som vår egen regering nu alltför sent tar itu med.
    Välgång igen??+
    Det är en världens Hela Omvändelses Angelägenhet! Minns det!!!+
    På grund av att man inte vill höra om GUD mera bland folket ej heller bland majoritetens elit som kanske heller inte begrundar händelserna i GUDS ORDS ljus så har olyckan kommit över västerlandet ekonomiskt först; men nu för denna väg som politikerna satt igång i barnslig korrigeringsbrådska i en ändå dödsdömd värld troligen bara till hat och samhällsbristning;
    ja; till bristning i de flesta fall där man bara tänkt på den egna buken och kanske t o m för endel av välgörarna.
    Satans hat är grymt men också Himmelens fönster öppnas mer och mer av vredesstorm och regn och alla andra skickelser. Ja GUD ÄR GOD OCH MILD!
    Ta hand om själen först mina vänner i Jesu Namn efter Skriften ja efter ande och Sanningen. Låt er Försonas med Gud.
    Dö skall väl d flesta av oss ändå; dö bort ur tiden; om Inte Jesus återkommer...
    Jag skäms över "partiet"partiet2partiet och partietbröder och systrar av Tronenes när ni applåderar vad som pågår. När syndaren fått kaos till stånd tar pöbeln ifrån oss vår materiella välsignelse som man gjorde i nazityskaand och sovjet och andra länder. Nu gäller det ändå inte att skaffa vänner, NU GÄLLER DET ATT VRÅLA OM FÖRBARMANDE för oss själva och de fattiga som vi helst inte kanske talar med... Vi är ju innerst inne blyga och chockade över vår synd och otrognas svåra öden och ibland eget ont som här av Guds ord sublimeras i form till varningspredikan YTTERLIGARE EN VARNING. säger ulrik i Jesu Namn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det att jag säger att jag skäms över oss kristna som ju lever i samhället;ja sanna goda och heliga kristna som jag högaktar och känner pga mycket gott som de är och gör; är för att det ändå är så många skiftande saker som vi ju borde protestera mot t. ex. i hela samhällskickets riktning och vårt lands riktning där vi ändå kohandlar istället för att göra på stället halt.(...och ta följden, men ack ack detta vill framförallt ondskan påskynda.Han vill förinta oss från påverkningsmöjligheter)
      Följden för min halttagande del var en spruta i röven varannan vecka och lite mera slantar som plåster på såren::: trots allt är Demokratin där vi är upptagna med att räkna näsor är just nu den enda räddningen till samfundsanda men den kan föra oss bort från Guds Ord med vilket vi alal i en multipelsplittrad värld synes tvingas kohandla även om Anden leder det till frälsning för den enskilda själen om vi behåller vår tro och bekännelse.
      Förändringen bland folket i västerlandet, ja världen, måste ske inifrån; Med Guds Ande; ut med otron och in med Tron På Gud och Jesus och det kan inte ske med tvång.
      Därför är de som oroar mig mest, men som vore bekvämast för mig själv är om tiderna blir sådana att var och en får rädda sig bäst den kan; att vargen rävar löst vet ju alla med insikt; och ens lite nutidskunskap i Guds Ords ljus.
      Kära vänner, vi skall inte kasta yxan i sjön eller hugga sönder himlastegen utan vi ska vara och göra som Rätt predikan lär oss(checka med Den Heliga Skrift) så kan också de som inte tror lära sig av oss som vi lärt oss av dem:-) ???

      Radera
  5. ATT LÅTA SIG FÖRSONAS MED GUD I VÅRA DAGAR BETYDER ATT ÅTERIGEN HÅLLA EVANGELIUM (GUDS LAG OCH NÅD) HELIGT; ATT UNNA ISRAEL och FRAMFÖRALLT DET MESSIANSKA ISRAEL och alla troende FRIHET FRÅN Sekulärkyrkornas och BARNASKÄNDARKYRKORNAS FÖRAKT FÖR GUDS HELIGA Ord, LAGAR, TIDER ,OCH SEDER. ATT GÖRA DETTA I TRO PÅ KRISTI FRIHET är att låta Guds Evangelium för Juda och Israels ättlingar frigöras från "ERSÄTTNINGSTEOLOGIN" och galenpannors gyckelunderhållning i denna anomistiska värld som uppstod av att "vi" lyssnade mera till falskaherdar som var köpta Galenpannor eller druckna, kanske drogade, av lögnaktig universalism, lyssnade mera till alla syndapåvar och andra som inte såg det som inte heller jag ser och förstår men som jag nu skriver likt Evangelium Enligt Herrens Ord i Hesekiels bok och Skriften den heliga för Staten Israel som vi alla svek då vi skulle lyda våran myndighet och behovet av bränsle.... Död tro skapar människor som föraktar Herrens Ord i All dess Helighet och komplexitet. vi förstår inte allt. Långtifrån:
    Jag är nog "taso" men jag tror att fel sorts "Ersättningsteologi" och Oförmåga att vilja se att GUDS EVANGELIUM när det förklaras enligt Hesekiel faktiskt också ÄR geografiskt, jah,bokstavligt sant till punkt och pricka Israel och Juda och Kristi allmänneliga församlingar tillgodo en och en.
    Den andliga tolkningen som var insedd som sanning av Rättrogna, gäller ju hur myki vi än blandar in nutidens (avgrundens ängels tid) samt dess vinningar till världens eldsjöberedning.
    Och sitter vi på påttin med falska översättningar och vilseledande sådana av Herrens Ord ja då höves oss att frukta för vad som skall övergå oss och världen. Se, det kommer NU Herrens Ord uppfylls dagligen inför allas våra ögon.
    Låt oss be om förbarmande och Kristi milda Sanna domar barmhärtighetsdomar ännu; för nära och kära, och fjärran varande DOCK i Ande och Sanning;så kanske vi undkommer svärdet som utvecklingen och avfälligheten och kanske medlöpandet dragit över oss.
    Jag tror på Jesus Guds Son Som min Frälsare Gud och Fader ty Han och Fadern är ETT och jag skakar i hjärta och ben och gråter gråter: Men inte över den ondes och antikrist skaror av onda andar som skall förgöras utan för den vilseförda MÄNNISKAN; oss materialist- och könsskändade sinnesrubbade döpta till DE gamla kyrkornas avfälliga ersättningssurdeg.
    Inte ont sagt om Jesu Guds Ord och apostlarnas och Profeternas ord som är Herrens ORD, inte ont mot de heligas gemenskap enligt Skriften.
    Herre, du Judarnas Konung de Kristnas Frälsare, ala folks rätt Hop och LJUS som behålles av Himmelen men sänder din ande till ångrande bedragna syndare medan världen mognar i Faderns eviga Sanning och försyn mitt i världens avfällighet och otro och uppror, du vet de betrycktas rop och bön och böner, låt oss följa dig . Amen i Jesu ditt Namn säger torsten nils ulrik, fri i tron, människa i världen. glad och Sorgsen. Hoppas på dig Fadern. Amen på Skriften.. i Historiens skiften

    SvaraRadera
  6. RÄTT ersättningsteologi är att: Inget annat Namn under Himelen är givet än Jesu Nasarens Namn i vilket vi kan bliva frälsta. Ingen annan tro än Tro på Gud i Jesu Kristi tro enligt Skriften kan frälsa.
    Fel ersättningsteologi är att delta i några som helst privata förföljelser av Någon som helst folkgrupp eller syndaregrupp som man på basen av någon enskild skriftpunkt ser som syndare. Att predika och vittna efter sin tro det får alla göra enligt var och en sin församlingsrätt och ordning.
    Om myndigheterna inte inser behovet a Guds Lag och inte straffar syndenn så inse att vi därför är i pisset. (Jag har gått med män som högljutt kritiserade kristna för att de inte fick döda pedofiler medan de utan att tänka på det levde i äktenskapsbrott och total materialistisk otro.Det trodde ääven att ordet "otukt" bara var barnaskändande. Sådana är många i den västvärlden som varit lika falskt hårdnackad som Guds utvalda folk en gång var.
    Endel högerblogbrister"krister" har inte ännu genomskådat vår tids svekfullhet(Fräsande avgrund).
    Ora et labora. Det gjorde jag i min lyckas dagar säger Ulrik

    SvaraRadera
  7. O, Land, o Land, låt ditt hat dränkas i Bönen om Nåd och Förskoning inför Herren, Herren och de församlingar där man predikar Sanningens/Nådens Ord enligt Skriften.
    Mycket hor och hat och brott döljer finnen och ryssen och alla länders otrogna. Vänd om, sluta upp med dödens gärningar. Vänd om till Herren, ty ett stort Svärd är slipat och det går från folk till folk...
    I en folkets ödmjukande och helomvändelse till Herrens Jesu Ord och nationell Alliansfrihet finns en liten möjlighet för dig Finland att lindra den tidens dom som seglar upp för er alla säger Herren, Herren över Himmelen och Jorden. Allt levandes Gud.
    Ve, ve ve Oai Oai Oai är utropat över världen för förförelsernas skull, vänd om och upphör med den grymma bortvändelsen från Guds Ord och skändlig lära och gärning så måhända beskär jag er frälsning.
    Tiden och Historien blir dock som den förutsagts, men du i det helga Dopet kallade, TA VARA PÅ din själ så att Du,älskade; att du inte måste gå bort från mig med skam när jag åter uppenbaras från Himmelen säger Herren Jesus din förbarmare.
    Be om förlåtelse där du brutit, red upp de saker som den Helige Ande i Ordet och Samvetet uppmanar dig; Vaka be och var redo.för en olycka, ja, en och en halv kommer igen över alla folk.
    Det Är mitt sista Rop på er förrän Nådens dörr blir Stängd säger Herren, Herren alltings Skapare och Upphovsman som visat också er ni onda vansläktade folk sådan godhet, tålamod och materiellt överflöd.
    Var Är Tacksägelsen och Lovet som Min Son skulle ha haft, Var Är Eder Tro???+!¤
    Skrivare u fagebolm

    SvaraRadera