tisdag 30 juni 2015

Missionsunderstödet, äktenskapssynen och kyrkoockupationen


Det finns som sagt mycket som lämnat okommenterat av sådant som kanske borde ha kommenterats under de senaste veckorna. Jag försöker "jobba ikapp", men får välja och vraka. En av de mera iögonenfallande sakerna som har hänt var när Helsingfors kyrkliga samfällighet beslöt om fördelningen av missionsunderstöden. Det värsta var inte att man valde att fortsätta på sin linje att inte stöda alla missionsorganisationer jämlikt (se, detta modeord fungerar inte alltid!), utan det vi borde reagera på är motiveringen till varför man gör det. "Orsaken till beslutet...är den konservativa syn på kvinnliga präster och äktenskapet inom de organisationer som inte får stöd." (Kp 25-26/2015)

Den konservativa syn på äktenskapet som finns i dessa organisationer? Men hallå! Denna konservativa syn är vår kyrkas syn! Således är det vår kyrkas syn som används som motivering för att förvägra dessa organisationer missionsunderstöd. Är det någon annan än jag som ser problemet här?

Frågan är om inte dessa, som röstade för det vinnande förslaget, borde inse att de ockuperar vår kyrka. Att de för fram främmande eld. Ett enkelt råd: Sluta med det! Gå hellre ut och grunda en egen intresseklubb där ni kan skapa era egna stadgar och egna regler. Men sluta ockupera vår kyrka! Och sluta framför allt med att försöka bedra allmänheten till att tro att verkligheten är vad ni vill att den ska vara och försöker göra den till. Lögnen må vara ett effektivt redskap, men den är ett smutsigt sådant.  

2 kommentarer:

  1. Vet du Kristian, det är inte många som tål sanningen längre. Onaturligt blir naturligt o allt som inte går att få jämlikt ska ändå på något sätt försöka lirkas så det liknar jämlikt. Ingen får mobbas eller bojkottas förutom trångsynta och konservativa kristna som envisas med att läsa innantill i Skriften. Jag lyssnar ofta på Michel Brown som i förra veckan hade 4 miljoner besökare på sin fb sida. Det viktigaste för honom är inte ifall folk gillar honom eller inte, det viktigaste för honom är om Han har Guds favör eller inte. Jag tror att Herren välsignar de som lyder Hans ord o missionsorganisationer som inte får något understöd kommer att ha framgång i alla fall!
    Hälsn. Benita

    SvaraRadera
  2. Handen på hjärtat,alla, och se av Historien att det komi myki främand eld förut redan.
    Detta var det nästsista, svarta skitskottet. Sedan Shoa för den fallne kristendom. Upppenbarelseboken.
    Laglydnad och Lagivrande är Rätt men Frälsningen ges i Jesu och Skriftens Lydnad.
    Jag kan inte räkna alla skitskott.
    Till "köti" och samhällsberoendet är jag ganska skiti själv.
    Det betyder inte att JAG brutit mot någon människa säger vargarivna lammet ulrik torsten nils som är Hel och Ren till själ och Ande, tack vare Tron.
    Gud straffe alla frestare, lögner lögnare och främmande eld enligt sin Vilja i Jesu Namn. Amen Amen Amen.

    SvaraRadera