lördag 27 juni 2015

Uppvärmningspausen, klimathysterin och Lars Sund


Det har varit mycket den senaste tiden. Så mycket att bloggandet har fått anstå. Det betyder att det har samlats en del saker på hög som borde kommenteras. Jag får väl, nu när det förhoppningsvis blir lite lugnare, börja beta av dessa saker. Jag ska börja med en fullständigt huvudlös kolumn av Lars Sund som publicerades i ÖT redan för snart två veckor sedan, den 16/6.

I kolumnen ("Sluta publicera felaktigheter") avslutar Sund med att tycka att alla tidningar borde införa censur och sluta publicera insändare (och artiklar) som ifrågasätter klimathysterin. Nu vet jag, som (f.d.?) kolumnist på samma tidning, att kolumner inte nödvändigtvis speglar den redaktionella linjen. Men jag menar ändå att detta är mycket graverande. Om inte annat så för att många läsare inte utan vidare inser att en kolumn inte gör detta.

Vad gäller själva saken, alltså uppvärmningspausen och den studie som publicerats i tidskriften Science och som - enligt studien själv och även enligt Lars Sund - visar att det inte existerar någon uppvärmningspaus, skulle det finnas mycket att säga. Jag ska försöka fatta mig kort. De flesta, såväl klimatskeptiker (som jag är) och klimathysteriker, har långt varit överens om att den verkliga eller inbillade klimatförändringen har drabbats av en uppvärmningspaus under de senaste knappa två decennierna. Ändå tills nu då, vill säga. Nu har en studie gjord under ledning av Thomas R Karl visat att temperaturen ändå har stigit under dessa år som tidigare alltså har ansetts innebära en paus i uppvärmningen. En paus som, bör tilläggas, klimathysterikerna inte har kunnat förklara orsakerna till och därför haft stora problem med. Det har således funnits en klar och tydlig beställning på en dylik studie - förstår alla som klarar av att tänka logiskt i denna fråga. (Oberoende av vilken åsikt man sedan än har i själva frågan.)

Problemet? Ja, denne Karl har av allt att döma utgått ifrån vad han och de andra klimatforskarna (som de flesta lever på forskningsanslag som andra klimathysteriker inom den politiska sfären har beviljat dem) anser att mätningarna BORDE visa och sedan konstruerat mätresultat som visar just det som de alltså borde visa. För att förenkla saken en aning. För att tala klarspråk: Man har, för att få de resultat man ville ha, korrigerat tillförlitliga data utifrån mindre tillförlitliga data. Detta eftersom den mindre tillförlitliga datan säger det man vill höra. Vilket alltså den mera tillförlitliga datan inte gör.

Hängde du med? Lars Sund gjorde det av allt att döma inte. Eller så är det bara så att han har hört om en studie som säger det han vill höra och gått igång på den. Utan att kolla upp innehållet desto mera och framför allt utan att läsa (den omfattande) kritiken som framförts mot studien. Och så anser han sig kunna kräva att censur införs. Säkert för att få sitta i orubbat bo och inte konfronteras med fakta som kanske säger annat än det han vill höra.

Det jag inte begriper är varför det för vissa tycks vara så oerhört viktigt att alla ska tro att det sker en klimatförändring att de till och med kan sträcka sig till att börja ropa på censur för att andra röster än de som de vill höra ska kunna tystas ner. Själv är jag den första att erkänna att jag inte vet hur det ligger till med denna sak. Att det sker en klimatförändring är väl helt klart - sådana har skett med jämna och ojämna mellanrum så länge jorden har funnits -  men jag är inte på långt när övertygad om att det är människan och hennes handlande som ligger bakom skeendet. Jag menar, klimatförändringar har ju skett tidigare utan att människan har åstadkommit dem. Eller hur?

Eller egentligen så tror jag nog att jag vet. Alltså varför det för vissa är så viktigt att alla ska tro på klimatförändringen. Men det får vi ta en annan gång. Tills dess gäller här det samma som i många andra frågor - och för många andra undersökningar och studier: Follow the money! För även forskare ska ju leva, och dum är ju den som går in för att såga av den gren han själv sitter på!

18 kommentarer:

  1. Käre broeder i Tron på Evangelium, vi skall alla nu ta stopp och belägg.
    Berätta för mig Kristian på vilka ting Babylon och vilddjuret tronar.
    Nej, jag skall göra det själv. Vilddjuret; den totala Gudsförnekaren av naturvidrighet; i människo- maskin- och djävlahamn drivs enbart av "drifterna"= ögonens begärelse, köttets begärelse och högfärd över detta livets goda såsom framgång, ekonomisk tillväxt och den världsliga enandets makttankar, framgångsteologi inte att förglömma; Yppighet=överdriven bekvämlighet och prydning, ting som människosjälen i fallet tillstånd har begärelse till (Upp 18:3, det Babylons otuktsvin som alla folk druckit sig druckna av i alla tider och som nu kulminerat i "maskintiden" med möjlighet tilll bekvmlighet och lyx för kreti och pleti ,Avgrundens Ängels, tid då vi? har öppnat(s) avgrunden och djupet i naturlig mening genom fossila bränslen varav väldiga Smogen- röken stiger upp dag och natt ,och Ids nu int blunda, SANNERLIGEN HAR VÅR KULTUR DEN INVERKAN PÅ MILJÖN SOM MÅNGA GRÖNAKTIGA Teknologer TALAR OM men ÄVEN de Saker DU FÖRTJÄNSTFULLT predikatmot; Syndens avgrund i andlig mening med ogudaktighetens massmediaförstärkta Otuktsliv och gränslös styggelse.
    Jag hänvisar i första Hand till Jesaja BOKS Kapitel 2 och Kapitel 24 och alla andra profeter framförallt Daniel och Uppenbarelseboken gällande vilddjuret och "hur det kan se ut" ;järn och kol och stål och koppar och förtrampande och grym ondska;men gällande Hettan framförallt till Jesaja och de mindre profetiska Skrifterna. JAG HAR MÄRKT ATT VI KRISTNA i dessa frågor bara får den symboliska och frälsningens synpunkt presenterad och nutiden är så bra så bra och vi skall tacka så ödmjukt och glömma vad skapelse och "ekosystem" är och hur den naturligen fungerar OCH men om vi inte predikar som jag gör nu så blir vi en gång bedragna på lönen då vi hellre sitter kvar på rutten kvist(tar samrbetsmärket i vilddjurstaten som i nazityskland t.ex än att vi med Guds Hjälp skulle skynda ut (Dragen Ut ifrån henne ni mitt folk) från Allt vad Babylon heter.
    Vad som gäller geologiska och meterologiska omstörtningar i naturen får vi lägga det på Guds Konto; att fönstren i Höjden är öppnade (Jesaja 24) och som uppenbarelseboken kallade det förr; vredesdomarna rasar men GUDI VARE TACK OCH LOV: GUDS KÄRLEKS SOL LYSER ÄNNU SJU GÅNGER STARKARE GENOM EVAANGELIUM I JESUS KRISTUS och ISRAELS Förskingring upphör och de/vi Samlas till Sion det HIMELSKA SION samt NYA HIMLAR och EN NY JORD.
    Du får nog tänka om KRISTIAN. DET LIGGER Något i vad de blinda klimatforskarna säger och svaret har du i den BIBEL som är vårt riktiga FAKTABRÖD.
    NU är det samma som med otukten, våga säga: Ske Guds Vilja i stället för att Rida på maskinvilddjuret drucken som en sköka. HÄNVISAR DIG NU TILL FJÄLLSTEDT och säger VI ÄR NU I KRISTNA AVFÄLLiGHETENS TID.
    Våga säga nej till synden och till Babylon. och Ske Guds Vilja så vinner du.i JESU NAMN AMEN säger torsten nils ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag var en liten ekologisk snusande drömmare i naturbruksbranchens utbildninganstalt talade jag föraktfullt om ting av plastik men nu tackar jag Gud för att "bergsoljan" användt oxå till otaliga sådana fredliga plastföremål som gör att även tekniskt sett genom dem kommer det kanske att finnas liv efter tredje världskriget när det nu sen kommer. Prutilutt, nu har jag gett svinet en blåsning säger ulrik

      Radera
  2. Kära kristna; hur vi var och en skall ställa oss i den tid och det land och den värld av beroenden och delar vi lever i idag i ljuset av ovanstående kommentar genom torsten nils ulrik överlåter vi i Jesus i Guds Fadren helige Andes Ledning.
    Men fakta får mig att betrakta; VI kan övervinna i kraft av (vårt) vittnesbördets ord och i kraft av Lammets Blod och varje sak och ting har sin tid. Inte frågar ni ju era skeppare och kaptener eller maskiner om varenda liten skruv eller om de är troende heller utan ni reser och/eller stannarr på stället och lever,arbetar av och i Tron på syndernas förlåtelse och vett att varje sak och ting och företeelse har sin tid, men man skall inte med vett och vilje bortse från vad Guds Ord uppenbarar om Tiden; om begärelsen, omatt dräpa och göra hor, eller viken synd som helst eller ha intresse av allt som finns i världen då vilddjuret ju gjort också vår tillvaro så komplicerat beroende av små kostsamma reservdelar som man medvetet söndrar i länder där mafian råder för att öka kommersen.
    Dont follow the MONEY, Pray for Mercy, Rely on GOD, Follow Jesus, read the Scriptures, my fellow, and you will have plenty and enough and the strength to say, stop. For me that is a sin.Help me Lord Jesus+
    Skrivet av Ulrik Fagerholm som har sitt enda hopp i Jesu Namn och Jesu Barmhärtighet och Han är ett med Fadern, Ja, Anden. Jesus alltså.
    ni konstaterad ju att jag är galen som tiden vår oxå, eller hur??+

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Givetvis ska vi inte springa efter pengarna. Det gör (förhoppningsvi) inte jag, och jag uppmanar inte heller någon annan att göra det heller. Men termen "follow the money" innebär att man uppmanas se varifrån pengarna kommer. Vem som står för finansieringen, helt enkelt. Uttrycket i sin helhet (som knappast någon använder) lyder: Follow the money TRAIL.

      Allt gott!

      Radera
    2. Jag följer bara med historiska begränsade kunskaper världsrikenas kulturellla sociala och ekonomiska historia och vill först som sist Säga: För den som Är i Jesu Förlåtelse så finnes ingen skuld, MEN vi skall ändå inte avvísa fakta och detaljkritik i tingens ordning som man upptäcker när man undersöker världen och megalomana hänsynslösa maktkulturer varav den maktkultur som nämns i bibeln kallas Babylon.
      Några fakta om industrisamhällenas historia:
      Arbetstider, löner och arbetarskydd. Läs på utan högerglas:)
      Miljöhänsyn. Läs på utan blåögdhet:)
      Utan att korrektiv (gäller nu det jordiska regementet) skulle ha kommit så skulle man inte kunna leva i Finland eller Europa Idag och vi är ändå ganska förgiftade och jordmån , källor och vattendrag är inte som förr.
      De produkter för europa och amerikamarknaden som nu produceras med stora rökmoln i länder där nivån på nämnda punkter gällande arbetstider,lön osv nu är som det var i europa på 16- 17 och 18-talet är billiga just för att Västerlandet inte är kristet och inte många kristna påverkare vill Straffa= (vara korrektiv) i dessa saker utan man skyller bara på den "onda vänstern" och rider i maskindjurens beskydd?
      Vart går ni/vi O, värld och Kristendom???+
      Comprehendo,amigo???+

      Radera
  3. Kristian,

    Du skriver:

    "Det betyder att det har samlats en del saker på hög som borde kommenteras. Jag får väl, nu när det förhoppningsvis blir lite lugnare, börja beta av dessa saker".

    Så ser jag fram emot svar i våra diskussioner om kreationism och evolution.

    SvaraRadera
  4. Varför är ingen kristen blogare hysterisk när vilddjuret,det måttlöst tillväxande leviatan, ständigt införlivar folk och stammar till onaturligt beroende av och tilbjande till och kritikförbjudande av en världsvid marknad och teknologi där makten konecnetreras till vad "folket" anser om moralen och rätt och fel medan andligt blinda skickliga ekonomisk-.teknologisk strateger skapar en plattform för "laglöshetens Son" där han, den fallna människan, genom Media och allas vilja att vara med i svängen och allmänna syndfullhet får tillbedjan av sig själv och tidens vinningar istället för att Tacket skulle gå till den GUD och Skaparen SOM i Bibeln och Historien Nogsamt uppenbarat sig som Lagens Moralens och Frälsningens givare genom sin Sons Jesu Kristi Helige Ande???+
    Vi kristna har vunnit tid genom att Ge Gud Äran för allt. Men hur länge varar det. Jag hatar nog socialismens och vänsterna upplösande av Guds moralband också men blindheten för västerlandet synder r för stor - Därför skriver jag på säger syndig ulrik som tror på Jesus och bibeln

    SvaraRadera
  5. Nu tar jag semester och konstaterar några andra fakta som är bra för mig att inse: " Världen är så stor, så stor, ulka, ulka liten, storond mer än vad du trott då när du var liten.
    Därför är den i Guds Händer och för de sina Han det vänder så att frälsningen er sker när ni till Jesus vänder. Amen. Hall-Elu-Jeschua min Jesus¤

    SvaraRadera
  6. Tillbaka till sanningen. De tre största företagen i Europa i ordningsföljd: Shell, BP (British Petrolium) och Total. Dessa företag är alla verksamma i oljebranschen. Lägger man även till att amerikanska oljebolaget Exxon mobil år 2012 var världens största företag och att 7 av världens 10 största företag år 2013 var oljebolag, som får sin inkomst genom att förbränna fossila bränslen, får man en bild av hur vår industriella värld ser ut idag. Det som dessa företag har högst på agendan är att fortsätta ”business as usual”. De summor pengar det finns att hämta genom att visa att fossil koldioxid värmer upp planeten är obefintlig jämfört med det stöd man kan få från industrin för att påstå att förbränning av fossila bräslen är bra för planeten. Trots att forskareliten påvisar forksningsresultat som inte är i dessa giganters intressen klara man av att stå eniga. Är man ute för att tjäna pengar skall man gå storföretagen till viljes. Man måste väl vara religiös pälsfarmare för att påstå att klimatforskare ägnar sitt liv forskning på grund av ekonomiska orsaker. Bullshit!

    -Gunnar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunnar. Det är inte oljebolagen som finansierar IPCC och andra tillhåll för klimathysterikerna. Det finns pengar på annat håll också, nämlligen. Givetvis hävdar jag inte att klimatforskare "ägnar sitt liv forskning på grund av ekonomiska orsaker", men även de ska ha mat på bordet. Om du inte inser deras intresse av att hålla igång denna hysteri vet jag inte om jag kan hjälpa dig...

      Radera
    2. Men det är väl just det som är Gunnars poäng?! Oljebolagen har mest pengar och gissa vem de understödjer, för inte är det dem som varnar för klimatförändringar!

      Radera
    3. Mycket riktigt. Det jag ville lyfta fram var att visa inom vilken näringsgren kapitalet (och därvia makten) i världen finns. Om det gick att beställa forskningsresultat för pengar, att hitta på och manipulera fram data om man har kapital i ryggen, så kan ni vara säkra på att forskningsresultaten skulle stödja den näringsgren som sitter på överlägset mest kapital och makt. Detta är inte fallet eftersom man inte kan beställa och manipulera fram forskningsresultat samt publicera dem i ansedda vetenskapliga tidskrifter för pengar. Därför stöder inte forskningsresultaten den näringsgren (läs oljeindustrin) som besitter överlägset mest kapital av alla näringsgrenar på denna planet.

      Forskningsresultaten försöker istället, som i alla fall av naturvetenskaplig forskning, ge en ovinklad bild av hur vår värld fungerar idag, dvs sanningen om hur världen fungerar. Vissa kan godkänna denna bild, andra inte.

      Oljeindustrin har råd, om de vill, att pumpa in miljoner efter miljoner på smutskastning av klimatforskare. Detta är också något de har anklagats för. Motsvarande kapital till stöd för de idèer som besitts av majoriteten av klimatforskarna existerar inte eftersom planeten drivs av ett näringsliv som baserar sig på fossila bränslen. Jag kan inte sluta upp med att förvånas varje gång man stöter på påståenden att klimatforskare driver sina idèer pga ekonomiska orsaker. Dessa personer verkar inte ha en aning om hur naturvetenskaplig forskning bedrivs eller var kapitalet i världen finns.

      -Gunnar

      Radera
    4. Och den fallna kristendomen är skökan som håller sig väl med och, ja, (stundom) rider på maktens vilddjurs rygg. Dessa ord skrämmer skiter ur mig själv så det så... säger ulrik
      Rädd är jag eftersom många kristna som fattat, tillber trots denna jordiska regementets insikt sexuell styggelse, äktenskapsupplösning(brott) och Ämbetsförakt samt moralupplösning i stort. Det är en verkligt disparat tid och jag väntar mig inte längre att bli förstådd... Vilketdera mest prövar/medgång eller motgång/är svårt att säga, skaldade Erik Granvik ulrik smulrik

      Radera
    5. Anonym 10:59 och Gunnar. Nu var det inte fråga om vem som INTE finansierar, utan vem som de facto finansierar. Givetvis vet jag att oljebolagen har mycket pengar, men de behöver knappast vara oroliga för att vi ska sluta använda oljeprodukter. Det kommer vi nämligen inte att göra även om klimatalarmisterna ropar så mycket de kan.

      För att illustrera vad jag är ute efter:Vad tror ni skulle hända ifall t.ex. IPCC skulle publicera en rapport som talr om att vi människor knappast eller inte alls är orsaken till klimatförändringen? Hur många arbetslösa klimatforskare tror ni vi skulle ha efter det?

      Radera
    6. Inte många arbetslösa klimatforskare. Klimatforskning kommer det att finnas på denna planet så länge det finns människor, det behöver varken du eller jag vara orolig för. De fungerar som en gren i det nätverk av naturvetenskaplig forskning som har bedrivits i hundratals år.

      Motståndet till deras forskningsresultat, och graden av smutskastning, kommer dock att variera beroende på om resultaten tjänar näringslivet eller ej. Nu påvisar man resultat som inte stödjer näringslivets “business as usual” och därför blåser det om öronen på dem. Vissa har lättare att godkänna sanningen, för andra är det svårt.

      -Gunnar

      Radera
    7. Kristian. Fel. Till klimatforskarnas uppgift hör bl a att mäta temperaturen på olika delar av planeten och se hur dessa korrelerar med vulkanutbrott, atmosfärens sammansättning, solstormar, aerosoler, luftströmmar och havsvindar etc. Denna uppsamling och analys av data görs oberoende av slutsatserna. Att planeten värms upp på grund av ökad koldioxidhalt i atmosfären är bara en slutsats från datainsamlingen.

      Behovet att förstå och förutspå väder, och speciellt extremväder som stormar och orkaner, ökar även i takt med att befolkningsmängden ökar och människorna breder ut sig till alla delar av planeten. Datainsamlingen och forskarnas analyser blir bara viktigare. För att förstå vart vi är på väg måste man naturligtvis förstå hur klimatet varit tidigare. Du behöver inte vara orolig Kristian, klimatforskningen eller deras finansiering går ingenstans.

      -Gunnar

      Radera
  7. Does a whore "follow the Money trail" or what the scratching of the Money cost nature when it was scratch from "angel ground".
    Is´nt she not more likely to commit her fornication and not ask Anything that might cause her poverty or make her work in a natuaral way.
    This is the quest for a believer+
    Save our souls O Lord Jesus+
    torstn ils ulrik

    SvaraRadera