tisdag 2 juni 2015

Den nya fascismen, del 3


Exemplen på den nya fascismens frammarsch kommer slag i slag. Visste du att det numera är obligatoriskt att gå med i Pride-marscherna i Sverige? Det visste inte jag heller, men tydligen är det så. Fotbollsklubben AIK, som deltagit i Stockholm Pride fem år i rad, beslöt i år - i demokratisk ordning - att avstå. Men nej, det går inte an. I en kolumn i Aftonbladet blåser Oisin Cantwell till strid mot det demokratiskt fattade beslutet och försöker trumma upp massorna för att få till stånd ett ändrat beslut. Retoriken är som vanligt skarp och synnerligen polariserande. (Han lyfter fram ett exempel på ett grovt övertramp och framställer det som om alla som motsatt sig AIK:s medverkan uttryckt sig på samma brutala sätt. Behöver jag säga att jag motsätter mig dylik påtryckning?)

Nå, hur går det? Min gissning är att AIK viker ner sig och är med i år också. För som sagt tycks det vara obligatoriskt att vara med. Det visste jag som sagt inte, men man lär så länge man lever!

14 kommentarer:

  1. Ja alltså klubben har fått kritik för att dom är MED i festivalen och pga. det avstår dom nu från att delta.

    Så vem har rätt och vem har fel, att motståndarna till homosexuella trycker på och hotar laget/ledningen/medlemmar/anställda då dom är med i pride eller att dom som tycker att dom borde vara med också i år går ut med kritik eftersom det skett påtryckningar från motståndarna?

    SvaraRadera
  2. Kristian. Vem är du att lyfta fram kritik mot beslut fattade i demokratisk ordning?
    Du har själv här på din egen blogg i strid mot demokratiskt fattade beslut försökt trumma upp massorna för att få till stånd ett ändrat beslut.
    http://kristiannyman.blogspot.fi/2014/11/nytt-medborgarinitiativ.html
    Sedär, ett exempel på att den kyrkliga fascismen lever och mår bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så är det ju med dom flesta, inte är man ju intresserad av principerna utan det är ju den egna agendan som är det viktigaste, det är ju som i politiken, först säger man en sak och gör något annat.

      Du måste ju tänka på att detta är Kristians anti-gaypropaganda forum och man behöver inte vara konsekvent när det handlar om propaganda, det viktigaste är att man får basunerat ut sitt eget budskap. Och samma sak gäller ju "motståndarsidan" också, budskapet är att alla får vara som dom är men har man fel åsikt så är man inte accepterad.

      Radera
    2. Men kära vän, ser du inte skillnaden?

      Radera
    3. Nej men jag antar att du kan förklara skillnaden åt mig inte sant?

      Radera
    4. Markus,
      Nu kan man verkligen tala om"slag under bältet "!Att beteckna bloggen som
      "Kristians anti-gay propaganda " är verkligen magstarkt!!

      Radera
    5. Markus. Instämmer helt och hållet i det du säger. Precis så fungerar vi människor, oavsett på vilken sida av staketet vi står i en så känslig fråga som den här.
      (Anonym som skrev 11:35, men inte 13:28)

      Radera
    6. Ole, hur då, största delen av inläggen går ut på att motarbeta homosexuella, mao. anti-gay, sedan en kort text. direkt kopierad från wikipedia:

      Propaganda (av det latinska propagare, 'fortplanta', 'utbreda'), är ett meddelande eller en framställning som är avsedd att föra fram en agenda, ett visst budskap eller väcka positiva eller negativa känslor för något (politik, policy, religion, uppfattning, förändring, vara, tjänst, etc.) eller någon (politisk, religiös eller annan kandidat till eller innehavare av ämbete, befattning, position eller tjänst). Den som sänder budskapet är som regel part i målet. Syftet är således inte att informera utan att påverka, och innehållet brister ofta i saklighet, är avsiktligt ofullständigt, vinklat eller rentav falskt.

      Och bloggen är Kristians, således hans forum.

      Jag ser inget fel eller negativt i dethär, det är ju bara bra att någon för fram tankar och åsikter som Kristians plus att han oftast skriver väldigt bra och intressant, och förövrigt så brukar ju Kristian också prata om homolobbyn och deras propaganda som vilseleder oss dagligen så inget nytt under solen här inte.

      Radera
    7. Markus,hur kan vi läsa så olika?!Du är en av bloggens åtta medlemmar o följt den under en längre tid.Hur kan du så ha missat/missar bloggens huvudbudskap Frälsningen i och genom Jesus Kristus?!

      Radera
    8. Ole, du ser man ser, läser, tolkar och framförallt förstår saker och ting olika, utifrån ens egen kunskap, erfarenhet och livsåskådning, så också i detta fall, endera förstår jag saker väldigt fel eller så skriver Kristian på ett väldigt diffust sätt så han vill få fram något annat än vad som står i texten, men efter att ha plöjt igenom inlägg efter inlägg, kommentar efter kommentar så torde jag (och många andra) ha en ganska klar bild av vilka åsikter/saker som Kristian vill föra fram här, bra så, oftast är det bara så att jag inte håller med om vad han skriver och det är en av orsakerna till värför jag fortfarande följer med bloggen aktivt.

      Hoppas att vi en vackerdag kan sitta runt ett kaffebord och diskutera dessa saker istället för här, det vore väldigt trevligt.

      Radera
    9. Markus,"endera förstår jag väldigt fel,eller så skriver Kristian på ett väldigt diffust sätt",tror att problemet finns i din förståelse i den första delen av citatet!
      Vårt förnuft förblindat är
      mörker all vår själ betäcker
      Om din Ande ej är när som
      nytt ljus i henne väcker.
      En gammal psalm vers från 1663 som du kan filosofera och reflektera över!
      Låter trevligt ditt förslag att sitta runt ett kaffebröd o samtala om livsfrågorna!

      Radera
  3. Mentalvården är en vänlig form av samhällsfascism om du nöjer dig med att vara ödmjuk och eftergiven och "lagom" medicinerad. Man sover ändå inte naturligt med medicin och då kan man vara trots saklighet lite "retlig" och så skriver man in det i jorunalen.
    Jag har varit under mild tvångskontroll av Finlands mentalvårdstvång sedan 1994 efter min reaktion på brottet mot Grundlagen i Republiken Finland som politiska eliten (också centern) gjorde då.
    Jag rekommenderar inte mera någon som orkar stå för sig själv att söka mentalvård.
    Sorry om jag fått nån att inbilla sig att annat än Guds Ord hjälper.
    Min medicin tar jag nog men märkligt nog går mitt budskap om att jag inte får ta mediciner som ka vara farliga om man har haft förlängd QT-tid på hjärtfilmen fram( senast jag sms-ade dem det var man så där passligt på sjukledigt.
    Jag höll på att dö i början av Juli 2013 efter 7 månader av supertung nedtryckning med medicin. Ock jag hade inte ens varit våldsam för att förtjäna min medicin.
    Högljudd är jag nog hemma; bland fräcka typer härefter men inte våldsam ty jag tror att Gud i första hand ÄR en fredlig Fader och som hans minsta och syndigaste barn har jag själv varit fridsam.
    Men livets strid och männsikors gensträvighet gör mig högljudd säger Torsten Nils ulrik Fagerholm utan rövslickarehälsning idag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nå, eftersom jag strävar till att vara saklig i mina uttalanden om psykvård och tvångsvård så kan jag säga att rikligt alkoholbruk om också bara tillfälligt för en människa även om hen inte har kroppsarbete är nog en lika stor fara för hjärthälsan som att man på 1980-talet lät mig slita i kroppsarbete med Orsanil som inte hjälpte ens mot ångesten, den gav bara biverkningar ock tog bort arbetsglädjen. Att hjärtat höll är Guds stora Nåd och Hjälp.
      När jag år tvåtusentretton "e.Kr." talat in mig till frivilligvård så blev jag rasande över tvånget att ta starka mediciner mot min vilja och fick både Ketipinor, haloperidol,pertsin Absenor och lite till men som människa med Guds Nåd och lite egen sisu höll jag ut tills kroppen nästan bröt samman i Början på Juli. Hela våren var svettningarna om natten onaturliga och sjukligt rikliga.MEN, eftersom jag visat at jag är en resonabel kille så blev jag befriad från ketipinortvånget som är den största risken för en människa som är fysiskt rätt aktiv och som haft en liten hjärtsjukdom. säger Ulrik efter att ha nu igen öppnat sin sjukdomshistoria också offentligt när jag sett vad döljandet fört med sig i samhället.
      Föraktfulla blickar ger vi människor ju varandra även om vi inte vet något om den andre. Också sådan är jag känslig mot;men vad gör nu det?; Jag Går mot den Himelska Fridens Land i min längtan och Tro.

      Radera
  4. Kristian, jag är ofta on-topic på konstig vänster.
    Jag hoppas dock att du i sak som är rätt Håller ut och behåller fältet och oxå står triumferande i de frälstas skara sedan du tröttat ut homlobbyn och all annan syndalobby i världen i Kraft av den Tro som Gud Fadern ger oss andra troende Hos Jesus och Bibelns ord.
    Detsamma önskar jag alla andra troende. Guds Ord är djup Kärlek. Att lyda Guds ord är bättre än många Ord säger jag åt mig själv. D.S Ulrik

    SvaraRadera