lördag 1 april 2017

Inga aprilskämt i år?

Jag läste en nyhet på svenska.yle som berättar att många mediehus i år låter bli att publicera något aprilskämt. Detta som ett led i kampen mot de s.k. "Fakenews". Men hallå! Hur skenhelig får man vara? Om våra mediehus på allvar vill ta upp kampen mot snedvriden och felaktig nyhetsrapportering och opinionsbildning ska de börja på den egna nyhetsredaktionen och med den nyhetsrapportering de ägnar sig åt varje dag. Aprilskämten är inget problem. Ett stort problem är däremot den ideologiska och värderingsmässiga beskärningen av nyhetsfältet som våra medier ägnar sig åt. Här skulle de kunna börja. Om de verkligen vill göra något åt problemet.

Men det är förstås lättare att fortsätta som förr och kapa aprilskämten och så mena att man har gjort något bra. På så vis kan propagandamakeriet och hjärntvätten fortsätta som förr.

4 kommentarer:

  1. Jag har nu insett att Jesus verkligen är min Frälsare! Jag är pånyttfödd! Halleluja! Prisa Gud!

    Eflop

    SvaraRadera
  2. Man får verkligen hoppas att dina ord här ovan en dag inte är ett aprilskämt, Eflop.

    Ha en bra söndag!

    Annika Cederborg

    SvaraRadera
  3. Instämmer i Annikas kommentar!Så här kan det verkligen gå till när en människa drabbas av Guds Ord.Många kan vittna om detta!Men eftersom Eflops kommentar är att uppfatta som ett aprilskämt(ett dåligt sådant)är det ingen bekännelse!"Gud låter inte gäcka sig",Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer.Hebr.10:31

    SvaraRadera
  4. Hahhaa, Eflops kommetar ovan har nån lustigkurre skrivit i mitt namn. Jag har själv varit på semesterresa i Lappland och inte behövt kolla Kristian blogg under tiden. Jag tar det som ett aprilskämt ;)

    Eflop (den riktiga)

    SvaraRadera