fredag 18 augusti 2017

Jag blir så frustrerad!


I efterdyningarna av det brutala mordet i Charlottesville har vår media på ett synnerligen tydligt sätt avslöjat sig. Donald Trump var visserligen lite sen med att i klara och tydliga ordalag fördöma högerextremismen, men när han samtidigt konstaterade det alldeles uppenbara – alltså att detta inte alls är svartvitt och att det finns goda krafter också på högersidan och att också vänstern har gjort sig skyldiga till våldsamheter och övergrepp – då flippade vår media ur totalt.

Till exempel vänstertidningen Aftonbladet i Sverige har, allt sedan Trump blev president, haft en stående artikel på sin framsida på nätet som talar om procedurerna kring hur "Trump kan tvingas bort". Nu, efter mordet i Charlottesville, finns givetvis denna artikel kvar men den har fått sällskap av en massa artiklar, ledarstick och kolumner som alla, i samma tonart, svärtar ner Trump och försöker få honom att se ut som extremhögerns hantlangare. Detta samtidigt som man helt blundar för extremvänsterns våldsamheter. Aftonbladet missar (avsiktligt) vad Trump de facto har sagt om extremhögern och förmår helt enkelt inte se att de egna leden också kan göra fel – och vad värre är: Med detta målar man en fullständigt galen bild av verkligheten som man tvångsmatar sina läsare med.

Verkligheten är inte svartvit. Även om Aftonbladet (och i princip hela vår vänstermedia) försöker få oss att tro det.

Lika frustrerad blir jag när jag läser t.ex. svenska Yles kommentarfält under de artiklar som behandlar detta ämne. Där finns det många som, tack och lov, har insett skevheten i medias rapportering och som påtalar detta. Dessa kommentarer har dock fått mothugg, och det är här frustrationen kommer in. Trots att INGEN av kommentatorerna har försvarat extremhögern (endast konstaterat att det gjorts övergrepp på BÅDA sidorna) tals det om "nazistförsvarare". Hur blind kan man bli i sin vänsterbubbla? Det är oerhört frustrerande att se denna blindhet. Men så här blir det säkert om och när man blir smittad av vänstermedias världsbild.

Till sist behöver jag säga detta för att om möjligt undanröja möjligheterna att misstolka denna text: Extremvänstern (med "vit makt"-rörelsen) är något jag med största bestämdhet tar avstånd från. Jag äcklas av deras anspråk och deras metoder. MEN. Detta får inte göra att vi blundar för extremvänsterns övertramp. De är också våldsbenägna och farliga för den allmänna säkerheten. Dessutom omhuldas dessa element av vår vänstermedia, och inte minst detta gör denna rörelse MYCKET FARLIGARE än den ytterst marginaliserade extremhögern.

9 kommentarer:

 1. Det riktiga är att ta klart avstånd från nazismen och extremisthögern, utan att relativisera och utan några MEN.

  SvaraRadera
 2. Det riktiga är att samlas till en kärleksdemonstration. Det gjorde man i Stockholm när en lastbil plöjde ner mänskor. Det fanns ingen statsminister som stod och fördömde muslimsk extremism.

  SvaraRadera
 3. Det är typiskt vita "kristna" män som tror dom är supermänniskor och kan nedvärdera alla andra människor med andra åsikter och annan hudfärg som minde värdiga människor.

  Länge leve super kristna vita män som vet allt och kan döma alla andra människor. Känns tryggt med en världspresident som är nazist och andra kristna vita människor i europa håller med. Heil heil heil heil Trump, han är på vår kristna vitas sida. Jesus är på vår sida. Trump är den nya Jesus, hallelujah. Död åt alla negrer och mindre värda löss till människor. Kristendomen är härlig. Hallelujaaa.

  SvaraRadera
 4. Det har nog slagit slint för Anonym. Det senaste inlägget skingrar alla tvivel. Om Kristian är snäll så ser han till att inlägget avlägsnas. Företrädare för "det goda hatet" verkar lida av nån skada så att de tror att vilka grodor de än häver ur sig så är det konstruktivt och gott.

  SvaraRadera
 5. Anonym 16:52. Menar du att vi inte behöver ta något avstånd från extremvänstern? Trump tar avstånd från båda, och det gör jag också. Hur är det med dig?

  SvaraRadera
 6. Patrik. Nej, så snäll är jag inte. Inlägget av Anonym 19:58 är ett praktexempel på hur galet det blir när en människa inte klarar av att se nyanserat på tillvaron. Dessutom är denna kommentar ett bra exempel på hur hatet dels förblindar och dels får människor att se sådant som inte finns i en text. "Det goda hatet" är en bra beskrivning...

  SvaraRadera
 7. Genom att som Trump tala om båda sidor, avleder man focus och ger större utrymme åt extremhögern, vilket redan apploderats av KKK.
  Genom sådan retorik kan man också förminska förintelsen, genom att påpeka att kommunismen skördat fler offer.

  SvaraRadera
 8. I det specifika fallet Charlottesville begick nog de goda krafterna på högersidan ett stort misstag då de tågade tillsammans med Ku Klux Klan, nynazister och andra högerextremister. De goda krafterna på högersidan kunde t.ex. ha talat de som skrek antisemitiska slagord (videobevis finns) till rätta. Denna antisemitism berör Trump personligen, hans dotter har konverterat till judendomen och hans svärson är jude.

  Du har rätt i att vi kommer att se mera våld i USA från vänsterextremister. Det politiska läget i USA polariseras alltmer och extrema högerorganisationer känner att de har medvind. Detta föder en motreaktion så vi kommer att få se mera våld från s.k. antifascistiska grupper. Kryddar man det här med rasmotsättningar så har man en situation som genererar mera våld. Tyvärr så verkar det inte finnas någon politisk kraft varken hos republikanerna eller demokraterna som kunde samla och ena den amerikanska nationen. Trump är inte problemet, Trump är bara ett symptom på att det amerikanska samhället och den amerikanska politiken har mått dåligt en längre tid.

  SvaraRadera
 9. Beroende på hur man uttrycker sig så ger man indirekt stöd åt endera extremvänstern eller extremhögern. Nu uttryckte sig Trump så att han inte tog parti för någondera. Men det räcker inte åt vänsterfascisterna. Enligt deras dagordning måste extremhögern alltid kritiseras förbehållslöst. Detta har varit praxis i alla tider för att man har kunnat göra kopplingar till Hitler och Hitler är synonymt med den ultimata ondskan enligt konsensus.

  Men det vore dags att faktiskt börja relativisera lite. Om nu Stalin var en vidrigare mördare än Hitler (vilket han högst troligt var) så vet jag inte varför det har blivit ett större ont att förknippas med Hitler än Stalin. Det är två onda ting och jag kan inte se att det riktiga alltid är att peka finger i en riktning. Trump skötte detta exemplariskt och det är nog det som svider lite hos vänsterfascisterna.

  SvaraRadera