onsdag 2 augusti 2017

Om den inifrån kommande förföljelsen, del 2


Jag skrev för ungefär tre och ett halvt år sedan om en profetia jag hade snubblat över som handlade om detta fenomen som jag beskriver i den senaste texten. Texten som jag skrev är aktuell på flera sätt, inte minst på grund av det som sägs i slutet av sista stycket. Vi har snart nått halvvägs in i den tidsram jag då drog upp, och mycket har hänt. Mera ligger säkert strax bakom hörnet. Jag klistrar avslutningsvis in en del av texten "Lehtonen, Israel och Finlands Sion" från 26/2 2014.

Jag hörde för en tid sedan om en profetia/vision som Ensio Lehtonen (1906-1971) framförde något år före sin död. Han menade att det kommer en tid när landet Israel, som det gamla förbundets löftesfolk och löftesland, och Finlands Sion, alltså den lilla skara som vill hålla sig till Guds ord och bud, kommer att råka in i liknande svårigheter. Enligt Lehtonen kommer Israel att bli utstött av alla andra länder och få stå helt ensamt mot resten av världen. Finlands Sion, igen, kommer att få lida förföljelse inte bara från världen utan framför allt – och detta som det nya i sammanhanget - kommer förföljelsen att komma från sådana kretsar där man till det yttre bär det kristna namnet.

Israel har alltid varit en nagel i ögat på sina grannländer, det är inget nytt. Men jag menar nog att vi idag ser något nytt komma runt hörnet. Media överlag har en längre tid vinklat nyheterna så att Israel och Israels försvar av sina medborgares säkerhet har framstått som orsaken till den svåra situationen i Mellanöstern. Denna propaganda börjar så småningom bära frukt, och här torde vi ha mycket ont osett ännu. När man dessutom ser på hur Israel behandlas i FN och vilket tryck på eftergifter landet utsätts för i det internationella samfundet kan man bara ana sig till vad den nära framtiden kommer att kunna föra med sig.

Vad gäller Finlands Sion och det lidande hon utsätts för ser vi också här en förändring under de senaste några åren. Som kristna har vi alltid fått utstå kritik och hån från världen, det hör liksom till. Men i takt med att sekulariseringen går framåt och kyrkans betydelse minskar har denna kritik blivit kraftigare och mera påtaglig. Men detta är ännu inget som vi ska förundras över. Det nya här är detta med den inifrån kommande förföljelsen. (Om vi använder oss av det ordet.) Vi talar om prästvigningsstopp, obehörighetsförklaringar och allmän marginalisering. De röster som vill hävda Guds ords auktoritet tystas ner och fråntas sina plattformar (läs: Predikstolar) där de kan föra fram ett oförfalskat och klart evangelium. För att inte tala om en klar och tydlig lagförkunnelse! Nu kanske någon tycker att det för lite väl långt att tala om ”förföljelse” här, och det stämmer säkert nog åtminstone till en del. Men se hur rasande snabb utvecklingen har varit under de senaste åtta åren! Tänk sedan åtta år framåt i tiden med samma snabba (och t.o.m. eskalerande!) utveckling. Var befinner vi oss då?
  

8 kommentarer:

  1. Några länkar till finsk text som berör ämnet du skriver om, speciellt den första är väldigt intressant ! http://www.sanansaattaja.com/KUNINKAANSOTURIT/ISRAEL.htm
    http://www.luterilainen.com/fi/lue/artikkeleita/israelin-asema-uuden-testamentin-seurakunnassa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:20. Nu hinner jag inte läsa de texter du länkar till så noggrant som jag kanske borde, men jag ögnade igenom den första och kunde konstatera att författaren förenklar och drar förhastade och direkt felaktiga slutsatser. Så långt jag kunde se luktade det ersättningsteologi, och sådan är aldrig vacker i vilken form den än presenteras. Och framför allt är den direkt obiblisk. Men jag kanske misstolkade texten i hastigheten? Nåväl, jag ska försöka läsa den mera noggrant när jag får tillfälle.

      Radera
    2. Kristian, läs på lite mer innan du kallar ersättningsteologin obiblisk. Nåja, egentligen är nog denna term missvisande, men tycker du bättre om "utvidgningsteologi"? Dvs. vi hednakristna är inympade i samma olivträd som det judiska. Det finns bara ett egendomsfolk i dag, och vad det är läser vi om i 1 Pet 2:9f.

      Det finns god undervisning också på svenska. Främst rekommenderar jag Seth Erlandssons småskrift: Israel som Guds tjänare (den kan jag posta åt dig om du vill). Det mesta i skriften finns också som enskilda föredrag, det första här: http://sanktjohannes.info/multimedia-archive/sinaiforbundet/ – du kommer vidare till de övriga i serien via länk.

      Radera
    3. O ola. Fyy att du säger så när du annars känner vad tiden är liden. Maskinsvin är vi allihopa. Du är antikristlig trots all god tro. Läs Fjällstedt igen och gråt så det skvättar hälsar torste nils ulrik

      Radera
    4. 1 Pet 2:9 Men ni är ett utvalt släkte, ett kungligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk för att förkunna hans härliga gärningar[e],[f] han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus. 10 Ni som förr inte var ett folk är nu Guds folk, ni som inte hade fått barmhärtighet[g] har nu fått barmhärtighet. !!! @ Kristian, ta dig tid ! @ Ola, tack för din kommentar ! @ Ulrik, vad menar du med Fjällstedt ? Läste en gång Fjällstedt med förklaringar som aftonandakt vid ett tillfälle och vill minnas att det var någonting jag ångrade mig över senare....

      Radera
    5. Med Fjällstedt menar jag att hans och (gezeliernas?) förklaringar om att Judarna skulle få sin stat igen och förutsagda tid när Antikrists tidevarv skulle bli tydligare; (enl. Fjällstedt i skiftet av 1960-70) ;talet verkar mycket plausibla. Taistoiter oxh sexfixeringoch förakt för äktenskapet o s v visar att avfälligheten eskalerat just då. Och det är här som gammallutheranernas och andra kyrkors områdens feghet och girighet och lusta och den själviska mot profetiorna skriande ersättningsteologi gjort judarna och deras stat en björntjänst och oss själva till skam inför Livets Gud och människor med att bortse från otaliga bibelord för att samla var och en sitt eget kyrkskrå som enda värdiga. Ulrik

      Radera
    6. Nåja, det som hänt är att vi har fått en tidsfrist så många vi är var och skall bliva då världskriget inte brutit ut '67 el 73 eller senare. Guds barmhärtighet iJesu blod och namn och väldiga sanna Nåd och Sanning har jag hört hos Ola och laestadianerna och några andra barmhärtiga i kyrkan. Nu gäller att kalla till hörande, till att lägga upp ett uppehällesförråd, bedja för gamla och sjuka och sluta med sektpolariseringen och något lite om möjligt stärka undantagsfärdigheter ty det nuvarande uppehället går mot kris och vi berJesus förlåta oss våra beroenden samt giva en sund kärlek enligt Petri och Johannibreven och även Jakobii och Judas brev och vi i anden fattiga må äta smörlimpa medPaulus och Besinna O syskon O StoreGudsOchJesuväldiga Nådmotmänniskorsbarn. Ulrik Torsten Nils tacksam...

      Radera
    7. Kristian,sände dej för en tid sedan(drygt ett år sedan)skriften,Israel som Guds tjänare,som Ola rekommenderar.Tydligen har du inte läst skriften.Israel frågan är en större och viktigare fråga där det råder en sån förvirring bland kristna och politiker.Föreslår att du tar dej tid och bekantar dej med skriften och eventuellt behandlar frågan i någon blogg.Den är större och viktigare än dina EU kritiska kommentarer:-)

      Radera