tisdag 15 augusti 2017

Prideprotester?


Jag deltog alltså inte i helgens högmodsevenemang i Nykarleby. Som jag konstaterade inför Jeppis Pride för några år sedan anser jag detta vara det bästa sättet att protestera och uttrycka sin åsikt om Pride. Att strunta i det hela och låta de som vill marschera. Av deltagarantalet att döma resonerade en stor majoritet av Nykarlebyborna likadant som jag här. I flera artiklar i ÖT har, i efterhand, det förundrats över att evenemanget mötte så lite motstånd. Det talades bara, i nedsättande ton, om några hundar som skällde på paraden. På något sätt får jag intrycket att ÖT skulle ha önskat sig någon form av konfrontation eller åtminstone protester. Så det skulle ha funnits något att skriva om, liksom. Nu fick man i stället gräva fram någon religionsvetare som fick leverera en (synnerligen vinklad) analys över bristen på motstånd. Men snälla ÖT, hur skulle det vara om ni i stället skulle se sakerna så som de verkligen är? Det var bara 500 som deltog. Resten ansåg att det här inte var något som de ville engagera sig i. Eller som protesterade på det bästa av sätt, nämligen genom att högaktningsfullt strunta i evenemanget.    

4 kommentarer:

 1. 500 i en kommun med 7500 invånare känns nog som en stor skara. Om du hade ordnat ett religiöst möte i Nykarleby och 500 dök upp, tror jag du också hade tänkt så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant att 500 inte är lite. Mest importerade, men ändå. Men det här handlade ju inte om antalet, så jag tror att du missade poängen.

   Radera
  2. En av dem som var där uppskattade att ca 90% var Nykarlebybor. Och blogginlägget försöker på mer än ett ställe få det till att "det var bara 500 som deltog". Jag tycker det är en synnerligen konstig slutsats. En sommarlördag då folk har allt möjligt program på sina scheman, skulle jag säga att det var en imponerande mängd som dök upp. Jag hör till de Nykarlebybor som hade velat vara där men var förhindrad.

   Radera
 2. 500 var många tyckte jag också. Grattis till Pridearrangörerna! Själv tillhör jag den skara som hellre går i de gladq familjetåg som sätter kärnfamiljen i centrum. Välkomna med alla nästa gång när t.ex. Aito avioliitto arrangerar glada familjejippon..det ordnas ev nästa år i Seinäjoki.
  I år delade vi ut ballonger på gammaldagstorg under Jakobs Dagar och fick mycket positiv respons 😊

  SvaraRadera