fredag 8 juli 2022

Fullständigt galet

Efter USA:s högsta domstols helt konstitutionsenliga beslut att bolla tillbaka abortfrågan dit där den hör hemma (till den politiska spelplanen) har röster i Europa höjts för att aborträtten borde skrivas in i grundlagen. Detta t.ex. både i Finland och i Sverige. Nu beslöt också Europaparlamentet att så borde ske. Parlamentets röster föll 324–155 för att inkludera abort i EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna.

Igen visar den värdeliberala världsordningen att logik och följdriktighet inte är dess starka sida. Liksom det inte går att vara för både feminism och transrättigheter går det inte heller att ha inskrivit både rätten till liv och rätten till abort som en grundläggande rättighet. Om A och B är varandra uteslutande storheter går det inte att ha A och B samtidigt. Men som sagt är logik, eller snarare bristen på logik, inget som får vara ett hinder när galenskapen ska tas till en ny nivå.   

200 kommentarer:

  1. Abortfrågan hör inte hemma i politiken. Den hör hemma i vägen sanningen och livet som är allestädes närvarande dvs hos Jesus. Den kristnes uppgift i abortfrågan är att inte rekommendera abort och att förmana till ånger där abort har skett och att hänvisa dem som låtit mörda sina barn till själavård och nattvard så att den helige Ande som utgår från fadern och sonen kan ställa tillrätta. Men nöden hos dem som aborterat är stor och ofta har det följt straffdom med sådan hantering. Männen som låtit sin säd och inte tagit sitt ansvar och därmed tvingat till abort har också ett lidande. Även om både man och kvinna skulle söka förlåtelse så följer nog ibland följder med i livet och samhällslivet. Ulrik

    SvaraRadera
  2. Andelen människor som kan tänka logiskt korrekt fullt ut lär uppgå
    till 0,8 % av normalpopulationen så det är väl inte att undra på!

    Man ska kanske ej döma Europaparlamentet alltför hårt!?

    Anonym 1

    SvaraRadera
  3. På sätt och vis är det ju bra om det föds mer ovälkomna barn, så kanske det blir lättare för hbt folket att adoptera. För de kristna bråkmakarna kommer ju aldrig att adoptera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 8 juli 2022 15:10, hbt folk ska inte ha att göra med barn överhuvudtaget, allra minst adoptioner ! "För de kristna bråkmakarna kommer ju aldrig att adoptera." - varifrån tar du det ? Jag känner många sådana nämligen.

      Radera
    2. ja du känner kristna bråkmakare som adopterar barn. Du må skämta, tror du verkligen det är lätt att adoptera barn? Det har väl ingen betydelse för dig om ett barn växer upp med t.ex. 2 mammor?

      Radera
    3. Anonym 9 juli 2022 22:39, " Det har väl ingen betydelse för dig om ett barn växer upp med t.ex. 2 mammor?" Har det inte det ? Vet du inte att om en lem i Kristi kropp mår dåligt så drabbar det även övriga ? Barn är en Guds gåva ! Gud skapade mannen & kvinnan till sin avbild ( därför ska du älska din fader och din moder !) Ett barn som växer upp med " t.ex. 2 mammor" får en skev bild av dess "Rätta Far" ! Så även med barn som växer upp utan den ena eller andra föräldern !

      Radera
    4. Kristian och alla andra tycks ha glömt att många växer upp på barmhem. Vem är då mamma,vem pappa? Ulrik

      Radera
    5. Bra fråga, Ulrik ! Ett svar på frågan är att vi, man som kvinna, alltid skulle agera utifrån det kön vi har och att ingen skulle "låtsas" vara den andra lik ...

      Radera
    6. Vad menar du med "låtsas vara den andra lik"?

      Radera
    7. Anonym 11 juli 2022 17:53, Jag tänker på alla kvinnor ( i första hand ) som promt ska konkurrera med männen om maskulina arbeten. Kvinnor torde vara i majoritet, känner faktiskt inte till att så många män promt vill söka typiskt kvinnliga eller feminina arbeten ! En helt annan sak om en kvinna blivit änka och därigenom "tvingats" fortsätta den bortgångne makens transportföretag ( som exempel )

      Radera
    8. Tack för att du förklarade. Tycker ändå det känns otroligt ledsamt att tänka sig att människor skulle (och fortfarande gör) undvika att söka sig till branscher som de är intresserade av, motiverade att utvecklas inom och har potential att vara utmärkta och trivas inom, bara för att leva upp till snäva normer om kön. Vilken nytta skulle det tjäna? Det är att förneka och spilla resurser.

      Radera
    9. För all del ! Förklara du för mig varför kvinnor är intresserade av mans dominierade brancher ! Är det inte för att hävda deras ( kvinnornas ) rätt till det samma som mannen ? Vem har sagt att kvinnorna tillkommer samma rätt som mannen ? " Vilken nytta skulle det tjäna? Det är att förneka och spilla resurser." Om "kvinnliga resurser" spills för att vara mannen lik så förloras kvinnornas tid att vara det som de är ämnade till ! Föda nästa generation, sköta hem & hushåll medan mannen sköter om inkomsterna för att "tjäna sin hustru" och bekymra sig om släktets fortlevnad !

      Radera
    10. Varför gör du själv det du gör? I första hand tänker jag mig att människor finns i sin bransch eftersom de är intresserade av den, är bra på det de gör; en del går efter pengarna, någon kanske känner ett kall att arbeta med något som är viktigt och meningsfullt. Somliga halkar in på något av en slump men märker att det är ganska hyggligt, någon blir mer eller mindre tvingad och vantrivs kanske ett helt arbetsliv.

      Att tänka sig att kvinnor i första hand söker sig till mansdominerade branscher för att hävda sin rätt och inte för att de verkligen vill låter som en förklaring av en man som för det första tänker sig att alla andra är väldigt upptagna av hans ego och som för det andra är rädd att förlora privilegier. De flesta i dagens Finland tycker nog att kvinnor inte behöver hävda den rätten - det är i grunden självklart att de har den, även om de fortfarande behöver försvara den.

      Radera
    11. anonym 00.35
      Det är väl klart att kvinnor är intresserade av sådant de vill jobba med.
      Få nu tag på en högavlönad kvinna, så kanske du ändrar uppfattning. Det är väl bättre att vardera står för inkomsterna i en familj? Största delen av kvinnorna i Finland vill försörja sig själva och inte tigga varje euro av ngn. karl.
      T.ex. ifall gubben knoppar av - vad skall hon då försörja sig på? Hur blir det med hennes framtida pension? Det är många frågor att ta ställning till, dagvården och skolan i Finland har hög klass och att jfr. med att barnen löper på vägarna och i dikena för att du skall komma hem till mat på bordet är väl att ta i. Tummen upp för jämställdhet.
      Varför skall du ensam försörja en frisk fru och ett antal barn?
      Hon kan väl försörja sig själv.

      Radera
    12. Anonym 12 juli 2022 11:22, ta nu den här artikeln som exempel, https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d7574a6a-2dee-4010-a2f7-35a2a9f8bc82 . Föreställ dig sedan att hon höggravid i åttonde månaden kuskar runt i europa , det är väl så länge kvinnor brukar stanna på jobbet om inget oförutsätt inträffar... Den som inte ser det galna i detta har fallit offer för jämställdhets propagandan !

      Radera
    13. Av artikeln framgår ju inte att hon skulle vara gravid eller planerar att bli det. Och skulle hon bli, skulle det nog ordna sig med det också. Var inte orolig.

      Radera
    14. Anonym 12 juli 2022 18:49, Varför är det bättre att vardera står för inkomsterna, för att man ska kunna skaffa sig fördelar gentemot grannen eller för att man vill ha mera än man behöver ? "Största delen av kvinnorna i Finland vill försörja sig själva och inte tigga varje euro av ngn. karl." , Ok ! men då ska man väl också avstå från allt vad förhållande innebär ? Förstår fortfarande inte varför ingen kvinna skulle uppskatta en make som står för försörjningen blott jag som kvinna gör det som på mig ankommer ! " dagvården och skolan i Finland har hög klass", må så vara men samhällets mål är att röva barnen från föräldrarna för att indoktrinera dem med allsköns hbtq-propaganda om du inte fattat det ännu ! "Varför skall du ensam försörja en frisk fru och ett antal barn?
      Hon kan väl försörja sig själv." , Vad blir då min huvudsakliga uppgift här i livet ? Ska jag arbeta blott för min egen vinnings skull, för att kunna skaffa mig allt jag vill ha, utan ngn som helst tanke på att andra kanske också behöver ngt ?

      Radera
    15. Anonym 12 juli 2022 22:14, Tack och lov brukar de flesta kvinnor i mansdominierade brancher överge sitt yrkesval då de blir gravida och inser deras rätta roll !

      Radera
    16. Det var inte jag som skrev 18:49, men jag yttrar mig ändå. Det behöver väl varken handla om grannar eller att skaffa sig mer än man behöver. Ekonomiskt handlar det väl om att både vara en självständig individ, att bidra efter sin förmåga och att känna sig jämställd beträffande sin familjs ekonomi. Hur du av detta drar slutsatsen att man i så fall ska avstå förhållande förstår jag inte. Det betyder ju inte att det inte fortfarande finns män och kvinnor som uppskattar och vill ordna sitt heterosexuella förhållande på det sätt du förespråkar och det går säkert för sig, men du behöver ju inte stänga ute kvinnor från arbetsmarknaden för det.

      Om du själv vill förverkliga dig på det sättet och har eller hittar en partner som trivs med det arrangemanget och det fungerar fint är det inte bort från någon. Men den livsuppgiften kan du säkert åta dig - och den kan få definiera DIN manlighet om du vill - utan att du behöver förutsätta att andra människor ska känna likadant.

      Radera
    17. Och så undrar jag om du menar allvar med din notering beträffande samhällets målsättningar med småbarnspedagogiken? Jag kan känna att den är lite onyanserad?

      Radera
    18. Anonym 12 juli 2022 23:35, onyanserad eller inte - du har väl läst på om "Hitler-jugend" och sovjetunionens motsvarighet ? Detsamma pågår i väst men med en liten annan inriktning... och nimenomaan med "samhällets målsättningar" !

      Radera
    19. Det där är ett så tjockt påstående att slänga ur sig att du får förklara exakt hur du menar.

      Radera
    20. Anonym 13 juli 2022 22:36, har du alls följt med vad som skrivs om tex. ordet hen eller höna ? https://samnytt.se/larare-vagrade-kalla-elev-hen-riskerar-frantas-legitimationen/

      Radera
    21. Anonym 13 juli 2022 22:36, ännu -från 2012, https://www.friatider.se/larare-ville-visa-film-for-att-fa-elever-mindre-negativa-till-homosexualitet Nu gällde detta Sverige men tro inte att det skulle vara bättre här !

      Radera
    22. https://www.varldenidag.se/nyheter/larare-riskerar-bli-av-med-sin-legitimation/repveb!F6bv6fBZDnuXKNp6@Xh2Zw/

      Radera
    23. Du jämför finländsk barndagvård med Hitlerjugend och Komsomol och när jag ber dig förklara hur du menar presterar du en länk till en tio år gammal artikel i Fria tider om en lärare i Sverige som visat en film om att komma ut ur garderoben? Tack, gör dig inte mer besvär för min del.

      Radera
    24. 12.07 kl. 22.07
      Hemmafru? Det skulle jag närmast förklara som prostituerad.
      Tjänst mot betalning - mat, bostad etc.

      Radera
    25. Anonym 14 juli 2022 13:02, försök övertyga en hemmafru om detta ! Återigen efterlyses mera kommentarer av kvinnor & hemmafruar !

      Radera
    26. Anonym 14 juli 2022 01:15, du undanbad dig vidare besvär för din skull, övriga läsare på bloggen kanske önskar mera i ämnet ? https://www.youtube.com/watch?v=xPZGf9zWijQ och https://www.friatider.se/barn-fick-inte-vaccin-tvangsomhandertas

      Radera
  4. En parallell: är det alls nödvändigt att fråga om män ska bli pappor, ska kvinnorna sticka hål i kondomer och hävda att det är ensam deras sak att bestämma om männens pappa-ansvar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och vart försöker "Förvirringslobbyn" komma med sin kommentar ? Känner till ett fall där kvinnan "glömde bort" att ta sina piller men vad jag vet har mannen ifråga tagit sitt ansvar...!

      Radera
    2. Anonym, ett bra exempel, och vad jag kan förstå, gillar du inte det att kvinnan tog beslutet för mannens del i ditt exempel.

      Lika lite gillar kvinnor att män lägger sig i beslut som gäller dem. Om du inte förstår parallellen, är det inte så smart att försöka diskutera detta ämne.

      Radera
    3. Faktalobby 9 juli 2022 09:24, vem är/ska vara underordnad mannen enligt Bibeln ?

      Radera
    4. Jag förstår ej parallellen. Redan nu har kvinnan all makt av de två inblandade. Mannen har att leva med hennes beslut. Att något av makten fråntas kvinnan är ju bara rättvist. Men visst, hon kan säkert vara lika missnöjd med att inte ha 100% makt som mannen är över att ha 0% makt, om det är det som är poängen.

      Radera
    5. Anonym, nu gäller ju bibeln enbart dem som vill låta sig styras av den, och det borde ni vara nöjda med och hålla reda på ert eget hus bäst ni vill. Vi andra har inget behov av vad ni tänker och tycker.

      Patrik, om du nu lider av att vara underlägsen kvinnorna, ser det som en negativ sak, varför tror du då att de skulle se underlägsenheten annorlunda än du själv? Men ja, alla vet ju att det har aldrig handlat om aborterade foster, utan makten som männen förlorat. Söker du en relation där du har 100% makt, köp en hund.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn 14 juli 2022 10:13, Bibeln gäller faktiskt alla ! Tro det eller låt bli, men det sker på "egen risk" !

      Radera
  5. Kvinnans rätt att bestämma över sin kropp!
    Barnet kvinnan bär inom sig är ju en ny människa, vars liv kvinnan inte får bestämma över - avgöra om det skall dödas eller inte Skaparen har bestämt barnets framtid och det redan medan det befinner sig i moderlivet-
    De som utför dessa aborter med lagen som skydd och skattemedel som lön. Tänk er för, om ni är läkare eller inte ... Man måste lyda gud mer än människor - mer än folkviljan och regeringen.
    Och de som nödvändigtvis måste k*ulla runt - det finns preventivmedel som kordonger och piller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Skaparen har bestämt barnets framtid" och i de fall det aborteras så är det skaparen som bestämt även det.

      Radera
    2. Moster 10 juli 2022 17:44, det kan gälla i fall som "spontan abort /missfall" men inte i de fall då människan själv medverkar ! Ett av Guds bud lär nämligen att vi inte ska dräpa !!!

      Radera
    3. "Moster". Dylik fatalism är inte bara oklädsam, den är också intellektuellt ohederlig.

      Radera
    4. Det som är intellektuellt ohederligt är att tro att nån "Gud" bryr sej alls om vi gör abort eller inte. I alla fall kan hen inte göra nåt åt det.

      Radera
    5. Anonym 11 juli 2022 22:35. Kan Han inte ? Du vet väl om att alla "knän ska böjas" inför vår Herre ?

      Radera
    6. Anonym11 juli 2022 23:07 De e fritt för dej att fast stå på huvudet för din herre. Det har ingenting med mitt val att göra.

      Radera
    7. 9.7 10.17
      du skriver om ditt eget leverne. Det hjärtat är fullt av talar munnen. Fortsätt med att k..ulla runt, som du är bekant med.
      Hoppas det inte blir barn av det. Försök att svälja en "kordong" vad det nu är. Hoppas den inte är besk eller sur. Vilken preventivmetod som passar resp. människa har väl inte du på kartan, men rekommendationer kan du ge.
      I dina kretsar behövs inte några preventivmedel - herren ger och allt är bra.

      Radera
  6. Det är tragiskt att det varit så många aborter. Tragiskt. U

    SvaraRadera
    Svar
    1. 20.08
      Tragiskt att det varit så många aborter. Visst är det så.
      I Finland är antalet aborter 8 st. per 1000 kvinnor. Jättemånga anser du - märk väl en del av dessa är troligtvis pga medicinska orsaker mammans hälsotillstånd, en ung mamma etc. Det finns ingen orsak att ojas över läget i Finland.

      Radera
  7. Förriga påven jämte moder Teresa har jämställt aborter med 1900-talets folkmord liksom nazisternas stormanlopp mot judarna...
    Avskaffa abortlagen, en dåraktig lag!

    SvaraRadera
  8. Kristian, "Efter USA:s högsta domstols helt konstitutionsenliga beslut att bolla tillbaka abortfrågan dit där den hör hemma (till den politiska spelplanen)" , är det verkligen där den hör hemma ? I övrigt håller jag med - "går det inte heller att ha inskrivit både rätten till liv och rätten till abort som en grundläggande rättighet." !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:45. Nu blev jag lite intresserad... Var menar du att frågan hör hemma, om inte i de politiska rummen? Allt som har med mänsklig aktivitet att göra kommer förr eller senare att bli en politisk fråga, vare sig vi gillar det eller inte. Men i USA flyttades frågan, i och med Roe vs Wade, från det politiska fältet (där vanliga människor kan påverka den, till det juridiska fältet där denna möjlighet inte alls existerar på samma sätt. Men som sagt, jag blev lite intresserad av hur du ser på saken.

      Radera
    2. Ahaa, det var så du tänkte, då förstår jag bättre ! Tänkte mera i de banorna som Ulrik framförde i den första kommentaren eller till vilka källor vi ska använda oss av om rätt och fel i abortfrågan ( då är ju politiker inte att lita på, inte ens om vanliga människor har möjlighet att därigenom påverka )

      Radera
    3. Anonym 21:13. Ok, då förstår jag vad som avsågs. :) När det gäller vad som är rätt och fel ska vi förstås inte fråga politikerna.

      Radera
  9. De borde skaffa sina p-medel på egen bekostnad och inte lasta samhället för egen njutnings skull.
    Till slut - alla aborterade barn (foster) skall ha en värdig begravning och inte kastas i någon sophink och kippa efter andan!

    SvaraRadera
  10. 09.54
    "Till slut - alla aborterade barn (foster) skall ha en värdig begravning och inte kastas i någon sophink och kippa efter andan!"
    Det är fullständigt omöjligt det du kommer med. Finland har en av världens strängaste lagar när det gäller avbrytande av havandeskap.
    Ingreppet görs före 12.e veckan.
    Ett "barn" väger 5 gram vid vecka 10.
    Hur skulle en begravning gå till med en liten slemklump?
    Samhället tar nog hand om din avkomma - oberoende hur många de är. Preventivmedel betalar de flesta för själva - undantag det som ungdomar får, men de finns ju inte i dina kretsar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 13.40

      Du har så rätt.
      8 foster per 1000 kvinnor.
      det betyder 8 kistor som rymmer 5 gram per kista - inget namn. Så många barn föds inte i Finland så att dessa några få skulle ha ngn, stor betydelse.
      Förstår inte leastadianernas krigsrop i denna fråga.

      Radera
  11. Ni kristna män måste genast sluta onanera! Det är att mörda miljarder babyspermier varje gång!
    Dags att skriva in det i lagen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11 juli 2022 14:35, hur ska vi döma om de "sädesavgångar" som kan ske i sömnen ?

      Radera
    2. Tack & lov finns det sångtexter som kan trösta "oss kristna män" ! Sh 475 och Sh 471 ( vers 3, "allt syndigt jag drömt" ! har det så skett i nattliga drömmar eller i "dagdrömmar" ! )

      Radera
    3. Finns det på riktigt? Kan du länka?

      Radera
    4. https://psalmboken.blogspot.com/search/label/Gud%20f%C3%B6rl%C3%A5t%20mej%20allt%20vad%20jag och https://psalmboken.blogspot.com/search/label/Mitt%20hj%C3%A4rta%20vak%20opp tyvärr är den nämnda tredje versen inte identisk....

      Radera
  12. Till runkaren Anonym 11.7. 14:35 = slemklumpen själv (tur att din moder inte aborterade dig):
    Den största förstöraren av fred i världen idag är aborter, det är ett krig mot barnet, ett direkt dödande av det oskyldiga barnet, mördat av modern själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 16:02

      Är säker på att din morsa varit mer än glad för möjligheten att abortera...

      Radera
    2. 17.03
      Hur var det med din morsa?
      Lärde hon dig folkvett? Knappast. Så elakt som du en troende lessare skriver. Producera nu fler barn, som samhället får på sin lott att se till att de har mat på bordet. Skäms för dina elaka kommentarer.

      Radera
    3. 11.7. 20:37
      Kanske det ändå varit bäst om din moder aborterat dig som "slemklump"/ursoppa eller vad du nu var, kanske före 6:tte graviditetsveckan ännu utan hjärtslag?
      Eller kanske du emanerar från ett s.k.. "hen"-förhållande eller från två fäder som tvillingpojkarna i dendär norska artisten Erik-André Hvidstens "familj" (han lär ha en makE, inte makA).

      Radera
    4. Inget fel på lestisarna, pingstarna och vilka denominationer det nu finns. De skaffar i alla fall barn på naturligt vis.

      Radera
    5. "De skaffar i alla fall barn på naturligt vis" det är ju ingen hemlighet att många familjer och kvinnor far illa i dessa kretsar som måste avla fast inte kvinnorna vill..

      Radera
    6. 10.11 kommentar till detta inlägg.
      Du skriver som du har förstånd till. Vad vet du om vecka 6 i samband med graviditet? Ingenting. Det stora flertalet vet inte ens om att de är gravida, men du vet kaar som du är.
      Varför dra in artisten från Norge i dina smutsiga fantasier? Vad han gjort dig för att du skall göra ett nummer av hans liv?Du förespråkar familjen med mor och far och 10 syskon, men lilla vän världen är inte svartvit - det finns grå nyanser däremellan. Mår du riktigt bra? Knappast - med att spy hat mot människor du inte ens känner. Skäms för dina elaka kommentarer.

      Radera
    7. fint att ni vill avla. Har ni ngn. farm där ni kan produseer?
      Ingen dagvård, helst ingen skola - våra diken räcker för framtiden.
      Stackars kvinnor som blir kvar i diket 20 år.

      Radera
    8. 17.03
      Vad vet du om det? Elakhetens furste eller moder.
      Skäms.

      Radera
    9. Papegojan anonym 12.7. kl 18:42:
      Man börjar tänka att borde din mamma ändå ha aborterat dig? Hon kunde ju inte veta att du var en "livlös" slemklump före vk 6. Eller kanske hon inte ens visste att hon var på smällen med dig?
      Lobotomi nu ??

      Som man märker är det nu varje dag bara praid, praid i lokalblaskan och (stats)kyrkan "has gone crazy". Åstrand skall ju till att förkunna "kärlekens budskap" på söndan för dessa förtappade (i Trefaldighets-. eller som man brukar säga Enfaldighetskyrkan i Vasa).
      Varför måste de tränga sig in i kyrkan med tross" när det en gång är mot bibeln och sunt biologiskt förnuft.
      Börjar bli tid snart skriva ut sig ur folk-, statskyrkan eller vad den nu kallas?

      Men tibaaks ti abortslakten:
      Hur skulle vi kunna begära människorna att låta bli döda varandra, om vi godkänner att mamman kan dräpa sitt eget barn/foster ??

      Radera
    10. skriv ut dig ur kyrkan.

      Radera
    11. anonym13 juli 2022 11:23, människorna dödar varandras barn i sin egen guds namn. Förr var det Zeus och Thor, nu är det jesus och muhammed som är populära att döda andras barn för. Det har inget med abort av slemklump att göra. Din fantasifigur jesus var ju en transperson han också, gick i kjol och låg med män. Hen hade gladeligen passat in i trans paraderna. Om hen kommer tillbaka som lovat så skall ni se att hen dimper ner i ett pridetåg och frälsar er sk "kristna" från homofobi.

      Eflop

      Radera
    12. Eflop, din kommentar är så huvudlös att den egentligen inte förtjänar ngt svar...

      Radera
    13. Har Nyman börjat skriva som Anonym?

      Radera
    14. Anonym 07:03. Nej, det har jag inte. Men Anonym 22:20 har helt rätt.

      Radera
    15. Kristian, det har du inga bevis för. Eller, vet du något som ingen annan vet?

      Religion handlar om tro. De enda bevis som finns angående Jesus finns i NT. Där står inget om Jesus sexuella läggning, så hur vet du att han var hetero? Har inte alla rätt att tro som man vill?

      Sedan, Jesus sökte sig till dem som levde i samhällets marginaler och hjälpte dem, det säger en hel del!
      Människor som du Kristian, gör ju allt för att demonisera sådana människor, det säger också en hel del.

      Radera
    16. Anonym 10:01. Du lyckades med bedriften att få in sju stora fel i samma kommentar. Skickligt!

      1. "det har du inga bevis för"

      Givetvis finns det (även om man, när man talar om historia, talar man inte om bevis utan om källor).

      2. "Eller, vet du något som ingen annan vet?"

      Detta är allmän kunskap. Det faktum att du har missat det ändrar inget. Det visar bara att du har, just det, missat det.

      3. "Religion handlar om tro"

      Kristendomen är en historisk religion. Det betyder att det som den bygger på är sådant som har hänt. Det handlar alltså om historiska fakta, inte om "tro". Sedan får var och en lov att ta ställning till dessa historiska fakta, och där kommer tron, i meningen "förtröstan" in i bilden.

      4. "De enda bevis som finns angående Jesus finns i NT."

      Det stämmer inte alls. Det finns mycket material i profan historieskrivning. T.o.m. så mycket att vi, utifrån utombibliska källor, väldigt långt skulle kunna göra en biografi över Jesus som inte saknar några väsentliga delar.

      5. "Där står inget om Jesus sexuella läggning, så hur vet du att han var hetero?"

      Här visar du att du inte begriper dig på den kontext i vilken Jesus levde. Där var det en så självklar sak att homosexualitet var något ont att ingen, INGEN, skulle ha följt en människa som höll på med sådant. Skulle Jesus ha idkat sodomi skulle kristendomen aldrig ha uppstått. Svårare än så är det inte.

      6. "Jesus sökte sig till dem som levde i samhällets marginaler"

      Du får det låta som att han levde på samhällets skuggsida. Det stämmer inte heller. Skriv hellre att de som levde i samhällets marginal sökte sig till Jesus och han hjälpte dem. Det är mer med sanningen överensstämmande. Sedan blev Jesus givetvis förskjuten av samhällsgräddan, men det är inte det samma som att han levde på samhällets skuggsida.

      7. "Människor som du Kristian, gör ju allt för att demonisera sådana människor"

      En liten fråga: Har du alls läst NÅGOT av vad jag har skrivit?

      Radera
  13. Det finns skillnad mellan "väckelse" och "evangelisation" även bland abortförespråkare och andra dråpare.
    Evangelisering innebär att ge Livets ord till människor som är döda i sina synder och överträdelser, människor som aldrig haft andligt liv, de ofrälsta, dess som aldrig går i någon kyrka.
    En opånyyfödd människa kan inte upplivas. Hon är död i sina synder. Hon har aldrig haft liv. Hon behöver bli föremål för evangelisation. Hon behöver få del av Livets ord för att kunna sluta döda ofödda foster/barn.

    SvaraRadera
  14. Världsfredens största förstörare idag är abortindustrin eftersom den är ett krig mot det ofödda men levande barnet., ett direkt dråp där mördaren är modern själv.

    SvaraRadera
  15. Jesus var en förnyare på sin tid. Det hade hen varit idag också. Säkert hade hen gått med i regnbågsparaden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pinsamt för Kristian och hans gelikar som är bakåtsträvare. Det hade dom varit på Jesu tid också.
      Troligen hade dom hoppat som schimpanser runt korset och skrikit glåpord.

      Radera
    2. Anonym 16:48. Nej,d et hade han inte gjort. Helt enkelt för att han inte strider mot Guds vilja utan kom för att uppfylla den. Hela regnbågsideologin går ut på uppror. Jesus var inte upprorisk.

      Anonym 17:14. CS Lewis skrev bra om förnyelse och framåtskridande utveckling. Kung Caspian får svara ståthållaren Gumpas att "Det har jag sett där hemma. I ett ägg. Där kallar vi det för att ruttna."

      Radera
    3. Kristian Nyman 13 juli 2022 18:52, "Helt enkelt för att han inte strider mot Guds vilja utan kom för att uppfylla den." , han i detta fall skrivs med stor bokstav , dvs Han !

      Radera
    4. Kristian. 18:52
      Det där är bara en medveten efterkonstruktion i syfte att uppnå straffrihet. Du säger alltså att gud gjorde ett misstag och att det misstaget gällde ända sedan skapelsen framtill det att Jesus förvandlade den gamla religionen till den nya. I tusentals år bestraffade guden människorna för gudens eget misstag. Så dumt...

      Du har själv sagt tidigare att Jesus var upprorisk. Hur ska du ha det?

      Radera
    5. Anonym 08:54. Jag har INTE sagt att Jesus var upprorisk. Om du vill framhärda i detta får du lov att visa var och när.

      Sedan säger jag inte alls att Gud gjorde något misstag. Det är dina ord som du får stå för själv. (Jag förstår inte hur det går att läsa så galet...)

      Radera
    6. Kristian. Jag tänker inte börja söka efter dina dumma skrivfel. Sök dem själv.

      Visst hade Gud gjort ett misstag om han sedan var tvungen att rätta lagboken genom Jesus.

      Kristendomen som religion uppstod efter att Jesus hade dött. Jesus var själv jude, men ville förändra delar av judendomen och framförallt sättet som människorna i Judeen och Galileen (den romerska provinsen Iudaea) där han levde bemötte varandra.

      Provokatörer och hatare?

      Ett av hans viktigaste budskap var att även fattiga och förtryckta fick tillhöra detta rike. Det fanns judar som trodde att han var den Messias som de väntade på. Men de flesta blev besvikna på Jesus när han inte ville göra uppror mot romarna.

      När Jesus var drygt 30 år greps han av den lokala ordningsmakten och dömdes som en UPPRORSMAN till döden och blev korsfäst (korsfästning var en vanlig avrättningsmetod i romarriket)

      Radera
    7. Anonym 18:45. Om du ljuger om vad jag har skrivit är det minsta man kan begära att du ber om ursäkt! Eller visar att jag verkligen har skrivit det du påstår. Ser du, jag kan omöjligen hitta något jag inte har skrivit.

      Sedan är du ute och seglar så det står härliga till! Var menar du att Gud har "rättat lagboken genom Jesus"? Det är ett påstående som visar på oerhörd okunskap om det ämne vi diskuterar.

      Jag ids inte bemöta alla dina befängda påståenden (det skulle vara att ge dem legitimitet), men vad gäller det att Jesus dömdes som upprorsman så kan jag hålla med. Men det betyder förstås inte att han var det. Domen mot Jesus är historiens mest uppmärksammade justitiemord. Om du inte visste det.

      Radera
    8. Kristian, det är bara du själv som ljuger här. Enda förmildrande omständigheten är att du varit hjärntvättad sedan barndomen och därför tror att svart är vitt och vitt är svart.

      Radera
    9. Anonym 12:41. Och vad skulle dessa mina "lögner" bestå i då? Precisera gärna i stället för att röra dig med svepande omdömen.

      Radera
    10. Kristian, på vilket sätt skulle den sanningen övertyga dig eftersom du lever i en fantasiverklighet där lögnen härskar? Alla som av någon orsak läst något på den här hatbloggen har kunnat se att du inte är riktigt kopplad till verkligheten. Men, det klarar du ju inte av att förstå själv...

      Radera
  16. Livlösa slemklumpen 14.7. 08:54:
    Din homofili och heterofobi samt abortönskan är som en sjukdom som förorenar dig själv. Medfödd vulgaritet och andlig råhet vidlåder hattiraderna mot Jesse och kristenheten? Detta småsinnade och tarvliga agg mot kristna.
    Din homofärgade småkitslighet fordrar nog att du går med i Praid, men inte i någon Pro-Life-demonstration där bl.a. president Donald J. Trump, fd. utrikesminister Soini gått.

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 10 :39

      Är det i bönehuset du fått lära dig dina vackra ord? Eller, är det demonen i flaskan som bildat dig?

      Radera
    2. I stället för att gå till Åstrands praidmässa kunde du hellre bege dig och se på lite buskis t.ex. sommarteatern vid Kyroboas med pjäsen "Popmusik från Fittula" som dom just nu uppför!!

      Radera
    3. ANONYM 10.36.
      Vilket stort intresse du har vad som sker i Vasa. Borde biskopen be dig om tillstånd?
      Ta nu reda på vad pjäsen som Oravais Teater uppför.
      Pjäsen heter Populärmusik från Vittula och baserar sig på Mikael Niemis bok. Boken är också filmatiserad.
      Kanske du ändå borde bege dig till Vasa?

      Radera
  17. Undra på att världen hotar gå mot fanders.. Undra på att den ofrälsta hopen (homoligan) hånar församlingen och de kristna. Undra på att sossarna, de värdeliberala och media driver gäck med bibeln och kristendomen. Så har vi de som förtvivlat försvarar kärringarnas rätt att döda sina foster=barn=slemklumpar. Varför använder de inte pilldär eller kordong om de nödvändigtvis måste kn"lla runt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym14 juli 2022 10:51
      du sku nog ha passa bäst som en fläck på mamm diins lakani..

      Radera
    2. Groteskt att homona får tränga sig in i kyrkan och prästerskapet tillåter detta trots att man vet att det är fel, det står ju i Guds ord. Men t.ex. biskopen "viisveisaa" i Skriften. Bara en kulturkristen? Tror mer på homona än Gud?? Homona vill jäklas, göra de kristna f*rbannade??? Provocera!
      Tid skriva ut sig från folkkyrkan eller bara gå över till lessarna (Skutnäs?)

      Radera
    3. skriv ut dig ur kyrkan. Det finns plats i Skutnäs...

      Radera
  18. USA skakas av ett fall där en våldtagen 10-åring i Ohio tvingats åka till granndelstaten Indiana för att göra abort sedan hårdare abortlagar införts.

    – Tänk att vara den lilla flickan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. USA skakas och skakas över ett "rape". Du skakas inte över att 73 milj. ofödda barn aborterats i USA sen 70-talet.

      Radera
  19. 10 åriga barnet måste ju förstå att det är Guds vilja att hon skall föda barnet åt våldtäktsmannen. Hon får avbryta skolgången från 4:e klass för att ta hand om sitt barn. Blir kanske lite utmaning med att skaffa jobb som 10 årig mamma men det fixar säkert vår gode Gud åt henne.

    SvaraRadera
  20. anonym 14.7. 16:47:
    Slemklumpen, den cellösa blastocysten förfäras över någon 10-åring som blitt våldtatt. En 10-åring kan nog knappast bli gravid. Detta luktar på lång väg som en trumpsk fake news. Och om "hen" (?) föder barnet so what, det kan med fördel adopteras i stället för att mördas. USA "skakas" av EN våldtäkt. Världen skakas av otaliga våldtäkter i t.ex. Ukraina ! Ja sku bara säj huh huh ..
    När nu Roe v. Wade annullerats av HD ska vi hoppas att de tar tag i LGBTIQ-agendan härnäst. Kan lyckas för GOP med hjälp av den kristna högern och Moral Majority.
    Men som president Trump sku säj: "We will not stop our work until the life of every single unborn child is protected from the very moment of conception."

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 10 :30 fortsätter att gurgla från underjorden. Skrämmande.

      Radera
    2. anonym 10.30
      Kan du förklara varför det finns en del barn som har en för tidig pubertet, dvs. flickor i 9-års åldern kan ha menstruation.
      Ditt förslag att en 10 åring föder ett barn och adopterar bort det är det dummaste jag hört på länge.

      Radera
    3. 10.30
      "10-åring som blitt våldtatt"
      Enfaldig kommentar av en troende.
      Om det nu var ditt barn, eller din syster som råkat blitt våldtatt.
      So What - vad skulle det ha för betydelse. Barnet är gravid och föder våldtagarens barn - vad är det med det? Ingenting i din smutsiga värld - kanske historien upprepar sig i dina kretsar? Vem vet och då har vi ju svaret var gravid, genomgå en förlossning och adoptera bort....

      Radera
  21. anonym 15.7. 13:38
    Att en 9-åring får "roko vikon" och kunde föda barn = bullshit. Och förstås är den aktuella 10-åringen en sådan!
    Stäm nu ner din idiotiska ton en aning om än du bor i ett fritt land där man kan skriva goja på löpande band.
    Men att dina 'krior' saknar täckning för sina påståenden är ingalunda obekant. De kan anses som en form av sofistisk dialektik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. dumskalle
      vad menar du med rokovikon? att du inte kan bestiga din hemmafru? Därav rokovikon?

      Radera
  22. 14.38
    Du bor i ett fritt land och får ha dina korkade åsikter för dig själv.
    Det mesta du skriver och tjatar om är bull shit. Du har väl direkt kontakt till din vän Donald. So what, ett barn föder ett barn. Om det skulle vara i din familj. Föd och adoptera bort.

    SvaraRadera
  23. 14:38 du har problem med att tro en 10 åring kan bli gravid, men du har inga problem med att tro på att en sagofigur i himlen som genom simsalabim befruktade en 12 årigt barn som födde transbarnet Jesus (eller vad det nu blir av en som föds av varm luft)

    Läs om Lina Medina
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Lina_Medina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 15 juli 2022 17:21, du är lika "ute och cyklar" som Marcus Rosenlund vars "sommarprat" var ren "goja" !

      Radera
    2. du var tvungen att höra på Marcus i alla fall :) nee höödu, du borde ha blivi aborterad du åxå så vi sluppit dina värdelösa kommentarer

      Radera
    3. 08.54
      gå om skolan, dina skriverier visar att du inte fick godkänt i ngt. ämne. Månne du gick i särskola?

      Radera
    4. Anonym 19:20

      Du projicerar...

      Radera
    5. anonym 12.26

      Svar till " Du projicerar..."
      Här visar du tydligt att du borde gå om skolan. Du kan inte svenska tillräckligt bra.
      Projicera betyder att återge bild på duk med optiska medel.
      På vilket sätt skall jag återge dina bilder?

      Radera
    6. Anonym 13:45

      "Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva en försvarsmekanism som en person begagnar sig av då den inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer eller sin omgivning dessa egenskaper för att försvara sin självbild. Enligt Sigmund Freud är detta en psykologisk försvarsmekanism, som verkar för att förmildra ens egna oönskade tankar, värden, etc. Personen (A) vill bli "rentvådd", varför denne projicerar sin svaghet på en annan person (B), i till exempel sociala sammanhang för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med en själv och på så sätt rentvår sig själv (A)".

      Radera
    7. Anonym 19:20 och 14:28. Att beskylla någon för att "projicera" på basen av några korta kommentarer är att gå allt för långt. Uppgörandet av sådana "diagnoser" ägnar sig psykologer, som har ingående kunskap om sina konfidenter, åt. Så vänligen låt bli att göra sådant du inte har redskap för att göra!

      Radera
    8. Kristian 07:01
      Jag har inte diagnostiserat någon. Som vanligt försöker du förvilla och förvrida saker och ting som du inte förstår.
      Projicera är ett vanligt ord och ingen diagnos.

      Radera
    9. Anonym 09:10. Läs de första orden av din kommentar 14:28. Så försök inte slingra dig.

      Radera
    10. Kristian. Sluta slingra dig och förvränga ord!

      Den där människan förstod inte ordet projicera, så jag hämtade en beskrivning från Wikipedia.
      Även du själv borde förstå att ordet inte är en diagnos. Eller, möjligen är det så i din verklighet...

      Radera
    11. Kristian. Sedan får du fortsätta kasta paj med dig själv... Barnsliga människa...

      Radera
    12. 09.12
      Använd SAOL, så får du betydelsen för nämnda ord.

      Radera
    13. Anonym 09:12. Jag varken slingrar mig eller förvränger ord. Vi kan kalla det att diagnosticera eller så något annat, men det är ett obestridligt faktum att man inte, bara på basen av en kommentar på en blogg, kan avgöra om någon projicerar eller inte. Så vänligen sluta.

      Radera
    14. Anonym 09:15. Kasta paj? Nå, här blir nog en hel del pajer kastade, men inte av mig.

      Radera
    15. Kristian. Dina åsikter bevisar bara hur rätt jag hade. Tydligen träffade ordet "projicera" på ömma tår. Du är ju själv en flitig projicerare, har vi nog alla märkt.
      Men, det är ju bra att du fick lära dig ett nytt ord. Eller hur?

      Sedan, om den där människan ska ifrågasätta någon annan okänd människas utbildning, borde nog hen ha lite utbildning själv och att tåla svar på tal.

      Radera
    16. Anonym 17:43. Ingalunda! Det är bara det att jag påpekade att du gjort bort dig och nu försöker du slingra dig undan genom att strö beskyllningar omkring dig. Inte vackert, men ack så vanligt fenomen! :)

      Radera
    17. Kristian. På vilket sätt har jag gjort bort mig? Det är ju du själv som inte förstår ordet. Vilket är lite tragiskt, eftersom du kallar dig författare... Egentligen skrattretande!

      "Alla har vi någon gång fallit offer för personer som kände sig avundsjuka på vårt jobb eller som var arga över hur vi betedde oss. Eller så mådde de helt enkelt dåligt och behövde projicera sin negativitet på någon annan" .

      Där fick du en till användning för ordet "projicera".

      Radera
    18. Anonym 18:12. Du gjorde bort dig när du tog dig för att analysera en kommentator bara på basen av en liten bloggkommentar. Och nej, detta handlar INTE om att jag inte förstår ordet. Jag förstår mer än du skulle ha önskat, och det är där skon klämmer.

      Radera
    19. Kristian, var inte löjlig.

      Radera
  24. anonym 10.30
    Är du riktigt klok?
    Knappast - det kan du inte vara som du skriver. Ja sku bara sej huhu
    huhu så dumt du kan skriva.

    SvaraRadera
  25. anonym 15.7. 18:57
    "Slemklumpen"=blastocysten kommer snart att få 7-åringar bli gravida! Säkert tror hen att deras hormonspegel räcker till för att bli befruktade och kunna fullfölja en graviditet. Nej, dra något gammalt över dig och skäms! Kanske borde din mamma ändå ha aborterat dig redan i slemklumpestadiet? Vilken imbecill idiot, hä hä...
    Kanske du borde ägna dig åt afrikanska apor, sk. könsminoriteter, Greenpeace, praidtåg (där rövh*let prisas och står högt i kurs) osv.

    Dagens värderingar i väst (även inom diverse kyrkosamfund) kan nog beskrivas som avfällighet från sann kristendom, som en falsk illusion om individualism, frihet och rätten att välja sitt eget liv. Har Bibeln lärt att homosexualitet är fel, så kan kyrkan bara inte välja annorlunda.
    Dags skriva ut sig ur statskyrkan (fast det ju nog finns goda riktningar där som lestadianer, Slef, KU och vad det nu finns). Gå till p-vännerna, babbarna, missionarna, medotist, Frälsis, ortodoxerna som torde ha en tsasouna i Jeppis? Dock väl icke Jehovas eller mormonerna (sistnämnda skall också ha ett tempel i Jstad).

    SvaraRadera
  26. skriv ut dig ur kyrkan. Jehovas vittnen torde vara din rätta hemvist.
    Uppdatera nu din kunskap om kyrkorna i jakobstadsnejden, det är bristfälligt du kommer med. Ingen kommer att sakna dig när du skriver ut dig ur kyrkan. Det blir samtidigt billigare för dig. En idé som du borde ta till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16 juli 2022 14:28, det kan man göra men helst inte för "egen vinning", se till att din forna kyrkoskatt går till andra behjärtansvärda ändamål ! Jehovas vittnen är inget alternativ !

      Radera
    2. 22.07

      Anonym tror sig veta att jag inte betalar kyrkoskatt. Så fel han har igen.
      Jag kan upplysa dig lilla vän om att jag betalar kyrkoskatt och skall ta del av den smörja och elakheter och osakligheter du skriver. I din värld är det sann kristendom att vara så fördömande och elak som möjligt. Att formulera sig så att någons mamma borde ha bett om abort för många år sedan visar bara hur barnslig du är.

      Radera
    3. Anonym 16.7. 22:23
      Mammas lilla slemklump -> du borde kanske bara ha förblivit en torr spermiefläck "po lakani".
      Snart kan väl i din fantasivärld redan 5-åringar bli könsmogna hähäää ...
      "Ty booda bara ha firi ti Vasa ty åsta gaa i Sodom- och
      Gomorra-paraden ty - såm all homofiila å bööga".

      Jesus och Paulus ser inte ondskan enbart som en avsaknad av det goda. De möter ondskan (homotus) öga mot öga och som en fiende till Gud. De kallar ondskan (LGBTIQ-lobbyn) för Djävulen.
      Börjar bli en nödvändighet att få slut på dessa västvärldens dekadenta och påtvingade gayparader. De släpar tom. barn med för indoktrinering i tågen -> möjlighet till pedofili och senare sadomaso-aktiviteter (jfr. dendär otäcka stammaren, "förf." Kaj Korkea-ahos önskan - ursprungligen från Essi).
      Men: Syndens lön är döden (Rom.brevet 6) - förr eller senare.

      Radera
    4. 10.19

      Så går det då religionen stigit åt huvudet...
      då mår personen så illa som du. Vad du lärt dig mycket godhet i bönehuset. Vad vet du om mina åsikter ang. religion? Skriker som hin den onde skulle få tag i dig.
      Syndens lön - den får du förr eller senare.

      Radera
    5. Den här diskussionen har gått långt överstyr. Kom ihåg Matt. 12:36!

      Radera
    6. Kristian. Oj verkligen? Är du inte glad att du fått den hatblogg du satt grunden för?

      Radera
    7. Kristian. Du tycker att det är vackert skrivet av anonym 10.19.
      Vilket hat denna skribent har. Igen måste personen nedvärdera en annan som t.ex. stammar. Det kallar jag att leka på en mycket låg nivå.

      Radera
    8. Anonym 12:24. Hatblogg? Ånej. Jag försöker skriva sanningen om företeelser vi ser i vår samtid. Jag försöker också göra det kärleksfullt, men tyvärr måste jag medge att det ibland brister i detta. Men hat? Nej, det är det sådana som du som för till diskussionen.

      Radera
    9. Anonym 12:53. varifrån får du att jag tycker det? Min kommentar 07:04 var riktad till båda sidorna.

      Radera
    10. texten som anonym kommer med 10.19
      börjar med mammas lilla slemklump
      du borde ha blivit en spermiefläck
      som all homofiila och bööga
      släpar barn med i indoktrineringen
      möjlighet till pedofili
      jfr den otäcka stammaren förf. Kaj Korkea-aho
      syndens lön är döden
      Nyman - tycker du verkligen att denna typ av kommentarer är OK?
      Du raderar ingenting - allt är välkommet bara det består av hat.


      sadomaso aktiviteter


      Radera
    11. Anonym 20:56. Det är många kommentarer i denna tråd som inte är ok. Men nej, jag raderar inte kommentarer om där inte finns påhopp på tredje part. Det med Kaj kom ganska nära det, dock.

      Radera
    12. Vad är definitionen på "påhopp" och " tredje part"?

      Radera
    13. Anonym 23:37. Påhopp är påhopp. Tredje part är en person som inte deltar i diskussionen.

      Radera
    14. 21.31
      Det med Kaj osv.
      Det är nog på en ganska låg nivå om människor skall kritiseras för stamning, sjukdom eller att vara en minoritet av ngt. slag.
      Liksom alla kommentarer om lobotomi, medicin rekommendationer, torra fläckar hit och dit osv., men det är väl ngn. 14-åring som skriver.

      Radera
    15. Anonym 10:44. Där håller jag med. Men du kunde också lyfta fram det som har skrivits om t.ex. Räsänen här i kommntarfältet. Det är nog många gånger värre.

      Radera
    16. Kristian
      Denna gång handlade inte kommentarerna om Päivi Räsänen utan i allmänhet om de elakheter och skymfningar människor utsätts för som kommenterar ngt,
      Dålig stil.
      T.ex. om jag kommenterat ngt. - JAG medlem i kyrkan, troende får sådana påhopp att min moder borde ha bett om abort, jag är plötsligt homosexuell, borde gå på gatan och köpa lugnande mediciner. Jag borde supa huvudet fullt etc. hur mycket negativt som helst bl.a. av en sådan person som varit i Norrvalla på ngt, Hallelujamöte och blivit så väl mottagen. Denna person som dyker upp på din blogg, tidigare namngiven men nu som anonym. Personen i fråga?
      Varför detta hat mot människor som HAN inte känner?
      Skärpning!

      Radera
    17. Anonym 14:47. Jag kommenterade det som skrevs om Kaj - och det är där jag håller med. De påhopp anonyma kommentatorer utsätter varandra för här kan givetvis också vara både osakliga och otrevliga (som de ovan här i denna tråd), men eftersom detta inte handlar om någon namngiven (tredje) person är situationen där lite annorlunda. Men jag hoppas att alla, anonyma eller inte, skulle klara av att hålla god ton! Så har tyvärr inte fallet varit här.

      Radera
    18. Sedan när klarar lilla Kristian själv att hålla god ton? Det är ju du själv som provocerar fram aggressioner.

      Radera
    19. Anonym 17:33. Jag kan tyvärr inte så mycket åt att det finns sådana som inte tål höra sanningen...Om du blir provocerad av det som är sant ska du inte söka felet hos någon annan än dig själv.

      Radera
    20. Kristian.

      "Den enes sanning är den andres lögn"...

      Det skadar inte med lite hänsyn mot andra människor. Det är där det brister katastrofalt för dig.

      Sedan, den mest provocerade av alla är ju du själv. Varför skulle du annars sitta här och beklaga dig över andras "fel".

      Radera
    21. Anonym 15:56. Nej, sanningen är inte relativ. Vad gäller hänsynen däremot så ligger den, eller bristen på den, i betraktarens ögon.

      Jag vet inte varifrån du får det att jag skulle vara provocerad. I viss mening är jag förstås provocerad - jag provoceras av lögn och propaganda som serveras oss som sanning. Men jag beklagar mig inte över andras fel, det har du fått om bakfoten.

      Radera
  27. 10.45
    Ett litet påpekande i Finland finns ingen Statskyrka.

    SvaraRadera
  28. Stats- eller folkkyrkans (eller vad den nu heter) helgedom Trefaldighets i Vasa föranstaltar praidmässa med biskop Åstrand, som uttryck för den perversitet, gudlöshet och upproriskhet som utmärker dagsens samhälle.
    Dags bryta upp från det kyrkoskapet? Skulle ju slippa kyrkoskatten i så fall.
    Var faktiskt för två veckor sedan och "testade" pingstarnas sommarkonferens på Norrvalla, Vörå. Sakligt mottagande, Ingen kom genast och fråga "är du frälst, är du (vatten/vuxen-)döpt, är du andedöpt". Märgfull och ledig predikan av rikssvensk pastor, ingen släpig liturgi, hurtfriska lov- jämte 'vekkelsessanger' a la salig Aage Samuelsen. Såg Mårten (Streng) stå och prisa Gud. Hade inga problem hålla mig vaken (brukar tendera lätt somna under högmässan i stats-, jag menar lutherska kyrkorummet.
    Men visst finns det baptisterna också (vet inte riktigt deras hållning till utövad homosex). Och så har vi förstås lestadianerna (torde ha bönehus både i Jstad och Larsmo?)
    Men vi 'foå ju sii horo ä vaar'.

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 10:41 Ska din mamma inte byta dina blöjor nu. Det börjar lukta illa om dig!

      Radera
    2. 10.41
      "Men vi foå ju sii horo ä vaar"
      Bli medlem på direkten, så kanske de övriga på denna blogg slipper dina enfaldiga kommentarer. Medlem i kyrkan och vet inte ens vad kyrkan heter - då är det dags att skriva ut sig - och ingå i ngn halleluja krets. Lycka till.
      Ta bättre reda på innan du skriver en massa felaktigheter.

      Radera
    3. 10.41
      Gudstjänsten som biskopen höll i Vasa var för alla. Gudstjänter är inte bara för lestadianer och konservativa personer.

      Radera
    4. Anonym 20:36. Helt riktigt som du skriver är gudstjänster till för alla. Det är värdefullt att regnbågsfolket också kan samlas i kyrkorummet och få höra vad lagen har att säga om brott mot Guds vilja på det sexuella området och sedan få delta i syndabekännelsen där de, med oss alla, får bekänna var vi felat. Och sedan få höra om syndernas förlåtelse och be om kraft att leva i enlighet med Guds vilja. För det var väl vad du menade när du skrev att gudstjänsten är till för alla?

      Radera
    5. Kristian, är nog inte rätt person att diktera Bibelns kärleksfulla budskap. Kristian borde bota sin egen synd först innan han börjar peka sitt långa pekfinger mot andra och skrika "syndare". Anar att Kristian går djävulens ärenden och frestar till hat och synd.

      Radera
    6. Kristian 18.7
      07.08
      Du skriver:" Det är värdefullt att regnbågsfolket också kan samlas i kyrkorummet och få höra vad lagen har att säga om brott mot Guds vilja på det sexuella området etc."
      Var du med på gudstjänsten i Vasa?
      Var det en domstol som höll gudstjänsten där, så att de samlade fick höra lagen?
      Jag avsåg att kyrkan är till för alla, också för dig!
      Sedan ang. välsignelse av samkönade par, vigsel bland dessa personer i Finland är 4-5 st./år. Enligt uppgift som publicerats i KP.

      Radera
    7. Anonym 09:02. Läs om, läs rätt! Du missade orden "med oss alla". Vad gäller Bibelns kärleksfulla budskap så behöver ingen "diktera" det. Det finns där öppet för alla att läsa och förstå. Men jag reagerar när sådana som du förvränger det. Att göra så är verkligen inte att "gå i djävulens ärenden".

      Radera
    8. Anonym 11:15. Lagen = Guds lag. Och ja, kyrkan är till för alla syndare som bekänner sin synd och ber om förlåtelse för den och vill få kraft att leva rätt och rent. Och nej, jag var inte med. Jag deltar inte i gudstjänster som förrättas av villolärare. Det har vi också Guds ord på att vi inte ska göra.

      Radera
    9. 07.08
      Du var inte med på högmässan i Vasa, men ändå vet du vad högmässan handlade om. Vad lagen har att säga om brott mot Guds vilja på det sexuella området. Hur kan du veta vad som sades när du inte var där. Vad vet du om att ngt. dikterades.
      Och ja - hur skulle du kunna delta i gudstjänster - de flesta förrättare är villolärare.

      Radera
    10. Anonym 11:43. Jag vet vad högmässan BORDE ha handlat om. Men jag vet, liksom alla andra som läser Guds ord, vad Guds lag säger.

      Men tyvärr har du rätt på en punkt. Situationen i kyrkan håller på att bli dålig. Det finns en massa villolärare, och fler blir de hela tiden.

      Radera
    11. Kristian, det är sant. Det finns en massa villolärare och du är en av dem.

      Radera
    12. Anonym 17:31. Berätta gärna var jag far fel så att jag kan ändra mig om det skulle visa sig vara nödvändigt! Om man säger A får man väldigt gärna säga B också och inte bara röra sig med svepande formuleringar.

      Radera
    13. Det är en annan sak vad du anser att högmässan BORDE ha handlat om. Det gjorde den inte.
      Biskopen borde väl ha frågat dig om vad högmässan skall handla om.
      Biskopen hade väl rätt att hålla sin högmässa - utan att du måste ha åsikter om den - trots att du inte var med.
      Kom med nästa gång!

      Radera
    14. Anonym 20:59. Nej, det borde han inte. Liksom han inte heller har "rätt att hålla sin högmässa". Det är Herren som är högmässans centrum, inte jag och inte biskopen. Det är därför Herren som bör få säga hurudan en högmässa ska vara. Och det gör han i sitt ord. Det ord som vår kyrka har förbundit sig till. Svårare än så är det inte.

      Och nej. Jag deltar inte i en regnbågsmässa. Sådana ska alla sanna kristna fly undan.

      Radera
  29. slemklumpen 10:41
    Tror du behöver diskutera medicinen du får med din läkare, den där du äter nu funkar inte. Den tar inte bor din ångest du känner när du dras till samma kön. En annan medicin hjälper dej att inse att det är inget fel i att vara homo och du kan fritt delta i pridetågen istället för att smygtitta och skämmas över att du får stånd.

    SvaraRadera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  31. Kyrkans lära torde nog vara vad jag förstår att äktenskapet (ännu) är till för en man och en kvinna. Ändå vigs samkönade par (av t.ex. T. Cederberg). Mao. råder det anarki i denna sak i "tjörkan". Var och en gör som den själv vill - utan sanktioner (Dennis och den där K.stadsherden (Norrback, Engström?) får däremot nog "haistatteluja" av bl.a. Audas-Willman, Wideroos, broder Björn V. då Präid-tägen kallades för Sodom- och Gomorraparader). Åstrand stöder i själva verket anarkin.

    SvaraRadera
  32. Nu har Caroline Cayex (minister i Macrons regering) uttryckt sitt motstånd mot en lag som skulle godkänna homoäktenskap och -adoptioner (jfr. t.ex. Hvidstens fall i Norge, Gardell/Lewengoods i gamla Svedala). Hon har sagt att det är mot naturen. Vilken fin och förnuftig kvinna (Frankrikes Päivi?)

    SvaraRadera
  33. Jag tror att till och med Päivi et consortes blir lite brydd och bekymrad över ihärdigheten hos sina trognaste beundrare.

    SvaraRadera
  34. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 14:29

      Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn!

      Radera
    2. 18.7 kl. 14.29
      Du skriver om Ordotoxrens tsasouna i Jeppis. Vad avser du med det?
      Aleksej Sjöberg är kyrkoherde i den ortodoxa församlingen i Tammerfors. I kyrkpressen har ingått intervjuer med honom.

      Radera
  35. anonym
    Nightstalkern skriver numera anonymt.

    SvaraRadera
  36. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 08:55

      Oj, oj... Är det ett sådant svar man får av dig när man citerar Bibeln. Då ska du inte kalla dig kristen.

      Radera
  37. anonym 08.55
    Det var inte jag som skrev Du skall inte missbruka... osv.
    Varför skulle någon gå på gatan och skaffa Diapam? Här kommer du nu med en diagnos åt personen som skrev svar åt dig. Är du läkare?
    Resten som du skriver - är så barnsligt - det kräver ingen kommentar, men troende är du.
    Är ngn. sjuk vänder man sig till HVC och inte till någon langare på gatan eller är det du som langar piller någonstans?
    Medicinerna som du rekommenderat i diverse inlägg - hur skall någon veta vad det är du rekommenderar?

    SvaraRadera
  38. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym 10 :06

      Är det du som säljer drogerna till barnen?

      Radera
  39. 10.06
    Var i min kommentar står det ngt. om homosexuella?
    Det övriga du skriver - skrivet av en troende? Knappast - skrivet av en som har mycket att ställning till - det mesta du skriver är barnsligt.

    SvaraRadera
  40. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 10.22
      Du svarade inte på min fråga.
      Du kom med en massa dumheter igen.
      Rekommendationen du ger om droger -håll det för dig själv.
      Ingen är intresserad av dina drogproblem. Vill du supa - gör det.
      Vem har trängt in sig i kyrkan? Du var inte där utan på ngt. Betaniamöte - varför bry dig?
      Bäst att du hålls i Smedsby.
      Varför marschera för sjukdomar?

      Radera
  41. Och lapparna förstås, de har även egen flagga (kanske har tattarna det ock?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 10.21
      Här igen har du fel.
      Vi nämner i befolkningen i norr med lappar. De kallas samer i Sapmi.
      De har en egen flagga från 1986,
      Beträffande romerna inte som du skriver - men du är ju inte uppdaterad och fylld av motstridiga känslor.
      Romska flaggan är godkänd 1971 med en ursprungsflagga från 1933.
      Denna flagga kan beskådas på ett museum i Österbotten.
      Du passar bäst att kallas tattare.

      Radera
  42. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  43. Kristian. Tycker du att det är OK att vissa gör reklam för droger på din blogg?
    Gissar att polisen är en besökare här snart i så fall. Hoppas det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:05. Nej, det är det inte. Så jag raderade en del kommentarer.

      Radera
    2. Kristian. Tack för det.

      Radera
  44. Kristian
    Personen som skriver om diverse mediciner, droger och alkohol är en langare och borde anmälas till polisen.
    Det övriga personen skriver om har varken huvud eller fötter, men du raderar inga kommentarer.
    Personen som uppmanar folk att uppsöka Jakobstad för att få droger, han vet platsen där droger delas ut. Skrämmande.
    Är det barnen, ungdomarna han avser att skall skaffa droger och alkohol.
    Personen fortsätter att kalla romerna för tattana/tatisko.
    Samerna för lappar.
    Romerna för inget oväsen enligt skribenten ej heller samerna.
    Homosexuella är bögar.
    Tycker du verkligen att din blogg skall vara såhär?
    Skribenten uttrycker sig "din bögöverhettade hjärna" - är det ett skämt? Radera nu sådana kommentarer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:24. Åsikter raderas inte på denna blogg, även om jag skulle önska att de skulle uttryckas på ett rumsrent sätt. Att den anonyme är en langare vet varken du eller jag, så den beskyllningen var onödig. MEN. Reklam för droger är inte ok, så jag raderade en del kommentarer.

      Radera
    2. 07.27
      Fint att du raderade många inlägg med anknytning till ovannämnda.

      Radera
  45. Det är ju märkligt att homosexuella ska trängas in i kyrkan och ha en egen högmässa. Inga andra minoriteter fordrar högljutt dylikt. Varför inte också annars intressera sig för ordet och inte bara EN enda dag i året? Inte torde de ju vara förbjudna att komma till tjörkkan.
    Denna 'stinky' pöl av ogudaktighet befrämjas tom. av flera biskopar och präster. Det är en logisk följd av att människor vänder sig från Gud.

    SvaraRadera
  46. Man kan kanske förstå att de som förespråkar sodomi och homosexuella äktenskap upplåter kyrkan för deras reklam.
    Men svårare är det att förstå att de brunaste tungorna finns hos en hel hop präster och biskopar. Tragiskt. De är sekulariserade liberalhumanister - knappast bekännande kristna.
    .

    SvaraRadera
  47. Vi ser kanske inte homosexualiteten som en större synd än andra synder (abort, eutanasi, krig, alkohol), däremot ser vi en skillnad mellan homoläggning och UTLEVD homosex.

    SvaraRadera
  48. Lagen för det tredje budet har givits "för att giva dom, som blivit pånyttfödda, men vilka köttet likväl ännu vidlåder, en säker regel, efter vilken de skola ställa och rätta sina liv" (från Konkordieformeln?).
    Kastar vi bort Bibeln och dess "moralföreskrifter" kastar vi därmed bort både karta och kompass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Tänk på vilodagen så att du helgar den. Till det hör framförallt att inte förakta predikan och Guds Ord.... På det sättet kan man rätta till sitt liv och samtidigt styrkas i tron på frälsningen genom syndernas förlåtelse i JESUS skriver ulrik

      Radera