söndag 31 juli 2022

Mer om våra propagandainstitut

Jag lyfte för en tid sedan fram den snedvridning som finns på Svenska Yle och framför allt i deras program "Nyhetspodden" gällande situationen i USA. I det aktuella avsnittet utmålades högern i USA som ett hot mot demokratin och mot samhällsfreden samtidigt som inte ett enda ord sades om vänstern och det hot vänsterns våldsamma beteende utgör mot den samma demokratin och mot samhällsfreden.

Jag begriper inte hur vår media kan vara så här fruktansvärd enögd. Om man vill vara en objektiv nyhetsförmedlare borde man klara av att se nyktert och balanserat på vad som händer, men för vår media idag tycks detta vara fullständigt omöjligt. Således kan jag inte annat än dra slutsatsen att vår media, trots de vackra orden som används om strävan till objektivitet, har blivit propagandainstitut för den värdeliberala vänstern. 

Låt mig, för att belysa den oerhörda snedvridningen i nyhetsförmedlingen, ta ett ytterligare exempel (förutom Svenska Yles nyhetspodd). Den som endast tar del av den värdeliberala vänstermedians nyhetsrapportering har inte hört ett enda ord om de attacker på kyrkor och "pregnancy-centers" som har skett i USA efter HD:s utslag i Dobbs. (Alltså det utslag som förpassade Roe till historiens skräphög och förde abortfrågan tillbaka till den politiska arenan.) Du läste rätt: Attacker på kyrkor och graviditetsrådgivningscenter. 

Detta har vår media inte skrivit ett enda ord om. Orsaken: Det är vänsteraktivister som har gjort sig skyldiga till dessa mordbränder, denna vandalism och som ligger bakom dessa (mord)hot. Och vänstern ska alltså INTE utmålas som något hot mot demokratin och samhällsfreden.

Det blir allt tydligare att vi inte kan lita på våra medier idag. Inte så att det de skriver skulle vara falskt, det påstår jag förstås inte. Men man kan ljuga och ge en falsk bild av verkligheten på mer än ett sätt. Det mest effektiva är att bara rapportera om en del av verkligheten. Detta är vad vår media håller på med idag, och i den processen förs vi nyhetskonsumenter bakom ljuset. Vi blir hjärntvättade, helt enkelt. Om vi alltså låter det ske.   

8 kommentarer:

  1. Vet du vad? Det är så otroligt skönt att yle rapporterar så lite om USA och då fokuserar på det viktigaste.

    - Any news from the US?
    - ICCL!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:36. Här är du inne på själva pudelns kärna. Media kan givetvis inte rapportera om allt som sker, varken i USA eller någon annorstädes. Så vad ÄR det viktigaste? Är det viktigaste att tala om alla inbillade farhågor om vad högern i USA kan tänkas ställa till med? Eller allt galet Trump sagt? Eller sådant som vänstern just nu håller på med i form av mordbränder och annat galet? Om det viktigaste är de två första sakerna i denna korta lista, ja då har media lyckats. Annars inte.

      Radera
    2. Och den politiska högerns långa rad av brott behöver man ju inte nämna alls, eller hur?

      Radera
    3. Anonym 21:36. Precis som Ulrik skriver nedan har det alltid rapporterats om dessa. Jag skriver inte heller att media borde sluta rapportera om dessa. Men när man talar/skriver stort om spekulationer om vad högerextremister(/eller bara "högern") kan tänkas hitta på och helt försummar att skriva vad vänsterextremister gör just nu har något nog blivit galet. Eller hur?

      Radera
  2. De har ju alltid blivit beskrivna. Det är samhällena som hela infiltreras av laglösheten och då håller man sig till Jesu tro och aktar sig för att bli ett spektakel i politiken. Ulrik

    SvaraRadera
  3. Yle Vegas korrespondent i USA Husu ger nu över stafettpinnen till Daniel Olin, som knappast är mera objektiv. Han fortsätter väl skälla på republikanerna, pres. Donald J. Trump, HD (aborterna!) och den kristna högern.
    I sin avskedsintervju erkände dock Husu att även extremhögern gjort fuffens (bl.a. i samband med #blacklivesmatter-upploppen)!! Men förstås är republikanerna och de högerextrema konservativa värst enl. honom !!

    SvaraRadera
  4. Jag menade förstås att "även extremVÄNSTERN gjort fuffens".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:56. Intressant! När jag läste din kommentar läste jag "extremvänstern" trots att du skrivit "extremhögern". Det var säkert orden efter om BLM som gjorde att det blev rätt ändå. :)

      Radera