lördag 29 juli 2023

Media går över gränsen, del 1

"Kristersson måste göra sig av med Jomshof. Sverigedemokraten har gått över gränsen." Med de orden inleds dagens ledare (!) i svenska Aftonbladet. 

Det hela handlar om att Richard Jomshof (Sd), riksdagens justitieutskotts ordförande, har skrivit ett inlägg på Twitter där han kritiserar den "islamisering" av det svenska samhället som "islamister och en lång rad medlöpare" arbetar på. Vidare skriver han att Muhammed var "krigsherre, massmördare, slavhandlare och rövare" samt att Islam är en "våldsförespråkande och kvinnofientlig religion/ideologi". 

Detta uttalande har lett till att en ledande socialdemokratisk politiker (Morgan Johansson) krävt att Jomshof sparkas från sitt ordförandeuppdrag, och nu förenar sig alltså Aftonbladet i detta krav. 

Vad gäller Jomshofs uttalande kan man väl bara konstatera att han var snäll mot Muhammed emedan han inte lade till även p-ordet. Muhammed var allt det Jomshof beskyller honom för att ha varit, och som sagt mer därtill. Men p-ordet får man inte använda, då kan man bli dömd i domstol, trots att p-ordet skulle användas om alla andra som gifter sig med en 6-åring och fullbordar äktenskapet när flickan är nio år gammal.  

Vad gäller påståendet att Islam är en våldsförespråkande religion/ideologi behöver man inte göra annat än att gå till deras heliga skrift för att se hur det ligger till med den saken. Kvinnofientligheten kan förstås diskuteras, men det är onekligen så att kvinnas ställning inom Islam inte är den samma som den är i kristna och postkristna länder. 

Då återstår så bara påståendet om islamiseringen. Detta är givetvis ytterst kontroversiellt, och om man med islamisering menar införande av Sharialagar är Jomshof förstås ute och seglar. Dock kan islamiseringen ta sig andra uttryck. Det som också är ett faktum, och som ledaren i Aftonbladet är ett bra exempel på, är att det finns många "medlöpare" som arbetar på att få det svenska samhället att böja sig inför Islam och det hot mot det fria samhället som Islam utgör. 

Det är alltså Aftonbladet som går över gränsen här genom att försöka få Jomshof avsatt för att han har sagt sanningen. Det är förvisso sant att detta sanningssägande kan orsaka ytterligare slitningar mellan Sverige och den muslimska världen och leda till ytterligare hot mot Sverige och svenskarna, men vad är vår frihet värd om vi inte får använda den? Att bränna en Koran offentligt är, som jag har konstaterat, bara dumt. Det visar bara att den som bränner inte har något annat att komma med än att försöka provocera. Men att lyfta fram fakta om Koranen, eller som i Jomshofs fall om Islam och om Muhammed, är en helt annan sak. Om det inte är tillåtet är vår demokrati och våra friheter satta ur spel. 

 

 

17 kommentarer:

  1. Men Kristian, istället för att insinuera, eller ljuga varför går du inte till "deras heliga skrift" som du säger? Nej, det gör du inte, för du vet ju att det du påstår, stämmer inte alls. Därför skriver du "Kvinnofientligheten kan förstås diskuteras". Först insunuerar du en sak, sen drar du tillbaka så du kan rädda ditt skinn ifall nån börjar rota i dina lögner. Vad säger då koranen om kvinnorna? Självklart har jag rotat i dina lögner.


    9:71

    The Believers, men and women, are protectors one of another: they enjoin what is just, and forbid what is evil: they observe regular prayers, practice regular charity, and obey Allah and His Messenger. On them will Allah pour His mercy: for Allah is Exalted in power, Wise.”

    Män och kvinnor beskyddar varandra, de förenar det som är rätt.

    4:19

    O believers treat women with kindness even if you dislike them; it is quite possible that you dislike something which Allah might yet make a source of abundant good.

    Behandla kvinnor snällt även om du inte gillar dem...

    "Allah (SWT) repeatedly says in the Quran to show love and kindness, and warns that men should not harm their wives even after divorce. Allah (SWT) has even forbidden us all to call each other bad names and to humiliate one another. "

    Ojdå, nu kan du säga att kvinnofientligheten kan diskuteras, att du menade det egentligen inte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn läser mina texter som en välkänd potentat sägs läsa Bibeln. Det är inte konstigt att det blir fel då.

      Radera
    2. Kristian, kommentera nu koranen istället, du som känner så bra till den...

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Som sagt läser du mina texter som en välkänd potentat sägs läsa Bibeln. Och du vägrar att kännas vi det. Nåväl, låt mig hjälpa dig. Det här skrev jag om våldsförespråkandet skrev jag: "Vad gäller påståendet att Islam är en våldsförespråkande religion/ideologi behöver man inte göra annat än att gå till deras heliga skrift för att se hur det ligger till med den saken."

      Så, vad säger då Koranen? Ja, te.x säger den att "När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem tills ni anställt blodbad bland dem". Vidare: "När de helgade månaderna gått till ända ska ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem".

      Detta är nog ganska våldsamt, vill jag påstå.

      Sedan, när det gäller kvinnosynen skrev jag inget om Koranen. Det jag skrev var följande: "Kvinnofientligheten kan förstås diskuteras, men det är onekligen så att kvinnas ställning inom Islam inte är den samma som den är i kristna och postkristna länder. "

      Jag aktade mig för att hänvisa till Kranen helt enkelt för att jag inte vet vad Koranen säger om kvinnorna. Men det jag VERKLIGEN SKREV var alltså att kvinnas ställning inom Islam inte är den samma som den är i kristna och postkristna länder. T.ex. i Afghanistan kan inte en kvinna gå i skolan idag. Jag kan knappast tänka mig att du på något sätt försöker försvara en sådan sak, eller?

      Radera
    4. Hur tycker du jag ska läsa dina texter då? Blunda för alla påhitt? Klapp på axeln för att det var verkligen kreativa tolkningar? Det är onödigt att försöka neka att ditt inlägg är med musimska kvinnor som kontext, du länkar ju till en artikel som handlar om slöjan.

      Så vad säger koranen på riktigt då? Du beskyller mig att tolka som då fan läser bibeln, men det gör du själv, ifråga om koranen. Kanske skulle du ta reda på saker, innan du får för dig att skriva om sånt du inte känner till. Du kan ju börja med det här:

      https://www.beliefnet.com/faiths/islam/2002/08/what-the-quran-really-says-about-violence.aspx

      "Jag aktade mig för att hänvisa till Kranen helt enkelt för att jag inte vet vad Koranen säger om kvinnorna."

      Ändå hänvisade du till koranen, och trots att du kunde ta reda på, så gjorde du det inte. Varför är det så svårt för dig att undersöka en sak innan du går och påstår om sånt, som du medger att du inte kan nånting om?

      Visst kan du välja Afganistan, 11 miljoner av världens 1,8 miljarder, men att börja generalisera utifrån det visar bara på bristande omdöme.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn 29 juli 2023 kl. 16:16, Du kunde kanske ta dig tid till att lyssna på vad Mona Walter har att säga om saken ? https://www.youtube.com/watch?v=8o9HPOZTGL8

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. "Hur tycker du jag ska läsa dina texter då?"

      Nu ställer du en relevant fråga! Hur skulle det vara om du läste det jag skrev i stället för att avsiktligt misstolka och missförstå det?

      "Det är onödigt att försöka neka att ditt inlägg är med musimska kvinnor som kontext,"

      Mitt inlägg handlar om sanningen i det Jomshof skrev och om hur media går över gränsen när de kräver att den som säger sanningen bör avskedas. I inlägget nämnde jag den muslimska kvinnosynen, men det jag INTE gjorde i det sammanhanget var att hänvisa till Koranen. Som sagt, läs det jag skriver och blanda inte in dina egna misstolkningar i min text!

      Vad gäller kvinnosynen i den muslimska världen behöver vi givetvis inte stanna vid Afghanistan. Du kan t.ex. läsa detta: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/skriftlig-fraga/kvinnofortrycket-i-saudiarabien_h811548/

      Som sagt kan jag inte begripa hur du, som det ser ut, försvarar detta kvinnoförtryck. Gör du verkligen det, eller är det så att ditt hat mot mig numera har förblindat dig så att det börjat ta sig så här märkliga uttryck?

      Vad gäller hänvisningen till Koranen var det i fråga om våldsförspråkandet. Hur ska jag tolka det att du inte säger något om det?

      Radera
    7. "Vad gäller påståendet att Islam är en våldsförespråkande religion/ideologi behöver man inte göra annat än att gå till deras heliga skrift för att se hur det ligger till med den saken. "

      Menar du nu att den heliga skrift du hänvisar till, är inte koranen? Vilken skrift hänvisar du till i så fall? Eller vill du påstå att då du pratar om våld generellt, så pratar du om den heliga skriften, men då du kom till de muslimska kvinnorna, handlar det om nånting helt annat? I så fall är det lite svårt att hänga med i dina texter, eftersom du inte nämner hur du hoppar från kontext till kontext.

      Radera
    8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Ge dig nu! Vi talar om två olika saker. I det ena fallet hänvisar jag till Koranen, i det andra hänvisar jag till praxis. Hur kan det vara så svårt att begripa? Det som däremot är oerhört svårt att begripa är att du tycks försvara kvinnoförtrycket inom Islam. Frågan kommer igen: Gör du faktiskt det?

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Således ska jag alltså sluta mig till att du stöder kvinnoförtrycket inom Islam. Det kommer jag INTE att glömma!

      Radera
    11. Du måste ju få göra egna slutledningar, trots att det baserar sig på sådant jag inte skrivit. Gör du på samma sätt med dina bibeltolkningar, baserar det på sådant du inbillar finns mellan raderna?

      Då du hänvisar till praxis, baserar du det på Afganistan, som du inte riktigt känner till, och som berör 0,6% av världens alla muslimer. Inte riktigt läge att prata om praxis i den bemärkelsen att det skulle gälla en enhetlig kvinnobild. Hur bra går det att hålla isär islam, koranen och kvinnobilden då? Om du lyckas med det, måste du också veta vad i kvinnobilden hör till den del av islam som inte tillskrivs koranen. Kan du ge exempel på det?

      Du säger att man kan diskutera kvinnofientligheten men vill du, eller vill du inte diskutera det?

      Har du läst det jag klistrade in om det lösryckta om våldet i koranen? Eller tänker du fortsättningsvis dra lösryckta verser och placera det så din agenda får möjligast stor genomslagskraft?

      Då vi nu ser globalt på koranskändningen i Sverige, var i den stora enhetliga muslimska världen har det lett till reaktioner? Har muslimer i Finland gått bärsärkagång? Muslimerna i Sverige? Muslimerna i Frankrike? Nej, inte vad vi vet. I Irak har en del av fundamentalisterna, som utgör en bråkdel av Iraks muslimer, som i sin tur utgör 2% av världens alla muslimer. Så då du börjar generalisera om våld, praxis och islam, en god idé vore säkert att fundera om man kan generalisera utifrån de konspiratoriska källorna du fiskar ur.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Jag noterar att du fortfarande inte tar avstånd från Islams kvinnoförtryck.

      Radera
    13. Du gör allt för att undvika ämnet, jag har inte uttryckt min åsikt överhuvudtaget, och självklart är jag emot lögn, orättvisa, förtryck, våld, gentemot män, kvinnor, hbtq, och hela skalan. Men fortsätt du tjata på denna skiva så du tror du slipper svara på besvärliga frågor. Och givetvis generalisera hejvilt... :-)

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Nej du. Det är du som undviker ämnet. Först beskyllde du mig, sedan när jag påpekade felaktigheten i dina beskyllningar undvek du helt att svara på det jag skrev. Förstår du varför det inte är särskilt meningsfullt att försöka diskutera med dig?

      Radera
    15. Inte en gång har du kommenterat det jag citerat från koranen, om att det våldsamma du tjatar om, är lösryckt ur sitt sammanhang, och att det finns intelligensmässigt mindre bemedlade fundamentalister som inte förstår sammanhanget.

      Inte har du heller kommenterat hur kvinnan omskrivs i koranen, för du vet ju att ni fundamentalister är värre i det hänseendet, eller hur?

      Så, Kristian, ska du fortsätta att ta en procent av alla muslimer och generalisera så att det värsta du hittar bland den gruppen skulle gälla alla?

      Om det är sättet att gå vidare, så kan man ju lika bra dra alla över en kam, och påstå att alla laestadianmän beter sig som den ökände pedofilpredikanten, eller hur? Men så är det ju inte.

      Klarar du Kristian av nu att kommentera det som står skrivet om de lösryckta verserna om våld? Och hur är det Kristian med bibeln, och när man ska stena en kvinna till döds? Eller tar du fram gamla förbundet-kortet nu igen?

      Radera
  2. Quran (4:34) - "Men are the maintainers of women because Allah has made some of them to excel others and because they spend out of their property; the good women are therefore obedient, guarding the unseen as Allah has guarded; and (as to) those on whose part you fear desertion, admonish them, and leave them alone in the sleeping-places and beat them; then if they obey you, do not seek a way against them; surely Allah is High, Great."

    I koranen står det också att troende Muslimer måste följa Muhammeds exempel i allt, men eftersom Koranen inte innehåller så mycket av Muhammeds liv och exempel har dom samlat traditioner som dom baserar sina läror och lagar på, de flesta Muslimerna anser att sahih muslim och sahih buhkari är mest tillförlitliga av traditionerna.

    Sahih Bukhari (6:301) - "[Muhammad] said, 'Is not the evidence of two women equal to the witness of one man?' They replied in the affirmative. He said, 'This is the deficiency in her intelligence.'"

    Sahih Bukhari (6:301) - continued - "[Muhammad said] 'Isn't it true that a woman can neither pray nor fast during her menses?' The women replied in the affirmative. He said, 'This is the deficiency in her religion.'" Allah has made women deficient in the practice of their religion as well, by giving them menstrual cycles.

    Sahih Bukhari (2:28) & Sahih Bukhari (54:464) - Women comprise the majority of Hell's occupants. This is important because the only women in heaven mentioned explicitly by Muhammad are the virgins who serve the sexual desires of men. (A weak Hadith, Kanz al-`ummal, 22:10, even suggests that 99% of women go to Hell).

    Sahih Bukhari (62:81) - "The Prophet said: "'The stipulations most entitled to be abided by are those with which you are given the right to enjoy the (women's) private parts (i.e. the stipulations of the marriage contract).'" In other words, the most important thing a woman brings to marriage is between her legs.

    Sahih Bukhari (62:58) - A woman presents herself in marriage to Muhammad, but he does not find her attractive, so he "donates" her on the spot to another man.

    Sahih Bukhari (58:124) - A friend of Muhammad decides to divide his property between his two sons - including his two wives. He asks them to decide which they would prefer, then divorces them to complete the transfer.

    Sahih Muslim (4:1039) - "A'isha said [to Muhammad]: 'You have made us equal to the dogs and the asses'" These are the words of Muhammad's favorite wife, complaining of the role assigned to women under Islam.

    SvaraRadera