lördag 13 januari 2024

Israel-censur hos Svenska Yle

Svenska Yle har idag publicerat en artikel i vilken man berättar om uppropet för en bojkott av ESC ifall att Israel tillåts delta. Igen ser vi en lång rad nyttiga idioter som, största delen säkerligen omedvetet, arbetar för att främja terroristorganisationen Hamas mål att isolera Israel. 

Jag skrev en kommentar i vilken jag menade att situationen är den rakt motsatta - om ESC stänger ute Israel bör Finland bojkotta ESC för att visa stöd för Israel. Jag konstaterade att det som sker i Gaza är fruktansvärt, men att vi bör inse att det är Hamas som är orsak till blodbadet. Dels genom sin attack mot israeliska civila 7/10 och dels för att Hamas inte bryr sig i hur många civila som dör i Gaza bara det främjar organisationens mål. 

Min kommentar publicerades och fick genast över 20 "likes", men efter en dryg timme försvann kommentaren spårlöst. 

Det är uppenbart att det idag inte är tillåtet att uttrycka annat än den "rätta" åsikten om Israel och kriget i Gaza i media. Speciellt Svenska Yle tycks ha en mycket restriktiv hållning och ha mycket lätt att ta till censur. 

Så mycket för försvaret av det fria ordet. Och för Svenska Yle. 


3 kommentarer:

  1. Gammalt och nytt alltså. Håll på med den goda upplysningen och läs vad laestadius sade om folkväldestiden, demokratin. Massorna inte heller vilja veta av Guds löften till Israels barn och Israels barn bland alla folk och släkter. Jag känner mig varje dag som jag skulle undkomma habnnibal Lecter.. Det är en fasans tid. Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
  2. Bland de nyttiga idioterna finns också idioter av vilka man kunde vänta sig något slags omdöme. Till dessa hör den franska Nobelpristagaren i litteratur Annie Ernaux, som medverkar i en rörelse med namnet "Strike Germany". Man bojkottar tyska institutioner för att de är tyska.

    Vad har väckt hennes tyskhat? Inte det tyska i sig - utan Tysklands historiskt betingade och uttalade solidaritet med Israel.

    Mina ovänners vänner är mina ovänner och hatet mot Israel är alltid vaket och alert, hur långsökta motiveringar man än måste tänka ut.

    https://www.faz.net/aktuell/feuilleton/debatten/israel-loyalitaet-und-strike-germany-was-hinter-der-boykott-aktion-steckt-19444206.html

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oberoende, Nonymus. Det finns en avundsjuka mot judarna och alla Kristna när man ser dem lyckas och ännu har en yttre härlighet. Den slutar tydligen aldrig alltså avundsjukan. Inte en sådan som Kristus i lidandet utan förgåvan av den himmelska härligheten och den finns medfödd hos alla människor och så kommer vi till medvetenhet ibland först som vuxna. Alla Noas och Abraham Isaks och Jakobs barn finns bland alla människor och församlingar så jag politiserar jag också och skiter i politiseringen. Det är en djävulsk tid. Tyskland och Finland lyder Israel, Finland vill nu vara vänligt politiskt ihopp om att få de ljuvliga försvarsvapnen medan kristenhet och judehat och främlingshat Grasserar och börjar gro och Grasserar.
      ' Med Jesus fram i de bästa åren med Bibelns blad påvartenda ord' då blir man lika isolerad som du sade dig vara när du ville förbund med Ryssland. Det finns bara Guds Rikes förbund som räcker. Så krångla inte till det. Politikerna är ateister styggelser och äktenskapsbrytare de också och jag känner mig inte bättre än morsgrisar och morsans övriga öppna svin. Jag har både Harahjärta och lejonhjärta. Men oftast lyckas jag bara fjärta. Ulrik Torsten Nils

      Radera