onsdag 21 augusti 2024

Om presidentracet i USA

Demokraternas partikonvent pågår som bäst i Chicago, och därmed fortsätter Kamala Harris "smekmånad" med media och väljarna ännu denna vecka.

Media lyfter fram att Harris´ kampanj har fått en flygande start och att hon är mer populär än någonsin. Problemet med detta är dock att det inte är Harris som är populär utan det är den bild av henne som media har manat fram som rider på popularitetens vågor. Eller som konservativ media uttrycker det: Media har återuppfunnit Harris.

Detta går igen också i de hyllningstal som hålls på partikonventet. Den Harris som hyllas i alla tonarter är långt ifrån den Harris som har existerat i den verkliga världen fram till nu. Sanningen är att Harris egentligen inte har åstadkommit någonting alls under de år hon har varit aktiv politiker. Den egentligen enda uppgift hon hade som vicepresident, alltså gränsfrågan, misslyckades hon totalt med. I själva verket är hon ett oerhört dåligt alternativ som presidentkandidat, och den stora frågan är bara hur länge denna teater kan fortsätta.

Det är tacksamt att media, åtminstone här (jag har inte koll på vänstermedia i USA) allt mer har börjat uppmärksamma detta att Harris så småningom måste börja visa sig och verkligen göra något för att få den mediehajp som pågår att rulla vidare.

Det ska bli mycket intressant att se hur demokraterna (och media - symbiosen är påtaglig och alldeles fullständigt uppenbar) kommer att försöka tackla detta enorma problem som de har framför sig. Men Biden för fyra år sedan kunde de gömma honom i en källare med hänvisning till Covid och låta media driva hans kampanj mer eller mindre helt utan honom. Men det går inte nu.

Den, eller de, debatter som kommer att hållas mellan Trump och Harris kommer att få mycket stor betydelse. Det skulle verkligen inte förvåna mig om demokraterna på något sätt skulle försöka slingra sig ur dessa. Med hjälp av något märkligt svepskäl. Detta är en sak som åtminstone jag kommer att hålla ögonen på i höst. Jag vet inte hur mycket Trump har att vinna på att delta i dessa debatter, men Harris har definitivt allt att förlora. 

---

Överlag kör dock media här fortsättningsvis fullständigt på med sitt glansbildsmålande av Harris, så till den grad att det blir närmast skrattretande. Ibland går idealiseringen av Harris så långt att journalisterna inte ens anser sig behöva försöka dölja att de kopierar det som vänstermedia i USA skriver. Ett verkligt lågvattenmärke och ett studium i Harris-idealisering bjöd ÖT och ledarskribenten Ari Sundberg på för några dagar sedan. Oj, oj, och suck, suck säger jag bara. Hur blåögd kan en ledarskribent få vara? 

43 kommentarer:

  1. Gråt en skvätt trumpist

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det vanligt att trumpister kallar Trump en skitstövel?

      Radera
    2. Anonym 08:28. Anonym 10:18 har helt rätt. Jag tror inte att jag skulle få bli medlem i trumpisternas förening. Jag har sagt för mycket negativt om Trump för det.

      Radera
  2. Eftersom du Kristian verkar se direkt i vad människor tycker och tänker i USA, hur förklarar du att Harris drar ihop en massa människor till sina rallies? Trump igen befinner sig i ett utrymme för max 2000 personer och påstår att han haft hundratusentals fans, mer än Martin Luther King, trots att det är omöjligt. Och alla de videor som visar att han står och hälsar på ... ingen. Bara teater, filmat framifrån ser det ut som om det fanns en stor publik, men bakifrån filmat finns det bara tomma flygfält, hotellaulor etc. Men det är kanske där du fått idéen om att ge en falsk bild, inte från Harris?

    Som vicepresident har man generellt inte så framträdande roll, vad fick tex Mike Pence gjort? Anställde lite människor och kom med ett rymdprogram som fortfarande inte godkänts. Jämför det med vad Biden åstadkom under Obama-administrationen.

    Harris stävjade immigrationen med CAF, som strävade till att mexikanerna kunde arbeta på sin sida av gränsen, men på uppdrag av amerikanska företag. Sånt vill Federalist förstås inte skriva om. Vidare har hon gjort mycket för rösträtten (John Lewis Act), vapenvåld, mödravård och den nationella datatrafiken.

    Men då du bara läser högerkonservativ propaganda, så går du miste om en hel del från det verkliga livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att flytta fabriker är alltid ett tvåeggad svärd, se bara på John Deere , de flyttade en fabrik från USA till Mexico . Företagets anställda fick en tredjedel i lön. De USA anställda miste sin rätt till pension och sjukförsäkring.

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. "hur förklarar du att Harris drar ihop en massa människor till sina rallies?"

      Det finns flera förklaringar. Den viktigaste är förstås att media försöker, och långt har lyckats, skapa en stor hajp kring Harris. Sedan finns det många vänstervridna människor i USA idag. Både på vänster-, men givetvis också på högerkanten, finns det många som låter sig ledas närmast viljelöst.

      "Men det är kanske där du fått idéen om att ge en falsk bild, inte från Harris?"

      Den falska bilden är ett faktum. Att du väljer att inte se det är inte mitt problem.

      Radera
    3. Harris har åstadkommit en hel del, i motsats vad du påstår. Varför har du så svårt att ta till dig om vad som existerar runt omkring oss? Hur kan det vara så omöjligt att inse att Harris inte varit den statist som Pence varit?

      Media har nog inte haft den tid att "hajpa" Harris, du får ju försöka skylla allt på media och bögarna, men nu är det bara så att en positiv och intelligent person går hem, i motsats till en enfaldig och sur tönt.

      Tog mig tid och lyssnade igenom rallyt i Pennsylvania, under 1,5 h lyckades Trump undvika att prata om sånt som angår presidentämbetet eller -uppgifterna. Trump påstod bla att Harris kommer att placera ut tamponger i pojkarnas toaletter, resten av vad han stod och ljög om höll ungefär samma låga standard. Normalbegåvade fattar ju nog att mannen är ett skämt, med att han upprepar sina korta meningar tre gånger med lite olika variationer, säger att han inte har nånting intelligent att komma med.

      Det senaste talet Harris gav, var att hon skulle sänka matpriserna, som höjts under pandemin då transportavgifterna steg, och sedan dess har priserna hållit samma höga nivå. Har Trump haft en enda motsvarande konkret sak som han tänkt ut? Nej. Han dillar om konstiga saker som en +80-åring gör. Där har vi förklaringen.

      Radera
    4. Faktalobby har gått på medieplojen. Inte överraskande.

      Radera
    5. Anonym, om det är svårt att vara specifik om det som inte faller dig i smaken, blir kommentarerna rätt fadda. Bara för att du har bestämt dig för att Trump är bättre, beskyller du allt på media. Eller bögar. Vad tror du att jag hämtat från media?

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Nu är inte frågan vad Pence åstadkom, utan vad Harris har åstadkommit. Och där finns det en stor diskrepans mellan verkligheten och det media tillviter henne.

      Radera
    7. Så nu verkar du Kristian veta att både amerikanska presidentinstitutionens dokumentering liksom all media har fel, medan du har nån sorts information från Federalist som stämmer. Det kallas fejknews, Kristian.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Vänstermedia i USA är part i målet, så när det gäller Harris och vad hon har åstadkommit kan man inte lita på vad de skriver.

      Radera
    9. Läs Kristian, vad jag skriver. Menar du alltså att presidentinstitutionen har hittat på vad Harris har åstadkommit? Har de hittat på saker? Är CAF också påhitt?
      https://www.centampartnership.org/who-we-are

      Än så länge har du inte presenterat högermedia, som vi borde tro att skriver det enda rätta. Det igen leder oss att tro att du hittar bara på.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Nu skriver du som du har förstånd till. Igen. Inser du verkligen inte att det pågår en våldsam propagandasatsning inför valet i november? Harris MÅSTE vinna, alltså ska hon framställas (återuppfinnas) som någon som har lyckats. Verkligheten är dock inte kompatibel med den bild som skapats. Men sådana som du sväljer givetvis propagandan.

      Radera
    11. Tillsvidare finns det ingenting som kan styrka dina historier. Har du ens ett litet bevis på att det hon åstadkommit är påhittat? Eller är det bara din intuition som tagit över verklighetsuppfattningen?

      Radera
    12. Du har alltså ingenting att komma med, därmed är dina påstående bara smörja.

      Radera
    13. Förvirringslobbyn. Så skriver en som helt har låtit sig duperas av det media skriver.

      Radera
    14. Tja, jag har många gånger efterlyst den typ av media, som man borde läsa, men förgäves. "Vänstermedia" får man inte läsa, högermedia verkar inte finnas, så vad ska man läsa? Ingenting, eller slumpmässiga rubriker, till vilka man skapar innehåll själv? Är det så du gör?

      Radera
    15. Förvirringslobbyn. Och jag har gång på gång betonat vikten av att läsa brett. T.ex. kan du läsa The Federalist om du vill ha ens lite balans i din mediekonsumtion. Men det kanske jag har sagt redan också?

      Radera
    16. Du har själv konstaterat att jag läser Federalist, och läser man brett, så borde det finnas nånting annat. Frågan är: vad är "annat", var finns högermedia, som du verkar se som det rätta och sanningsenliga? Var är högersidans rapportering och bevakning? Varför kan du inte hänvisa alla dina läsare?

      Radera
  3. Pence åstadkom i alla fall att han undvek hängning och överlevde en lynchmobb som påhejats av sin egen chef. Han åstadkom även att han därför blev en trumpmotståndare. En trumpmotståndare blev även Trumps fd pressekreterare som höll tal på demokraternas konferens.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När Harris utnämde sin vice så skrev Vasabladet att ha hade sunt förnuft till och med flera gånger , när man då beskrev vad han tyckte så var han för fri cannabisodling , tyvärr är nog alkohol och knark de största problemen i samhället så slutsatsen blev att Vasabladet saknar sunt förnuft.

      Radera
  4. Harris vill bl.a. höja
    företagsskatten och dessutom bygga 3 milj bostäder.
    Förstagångsköparen får dessutom ett bidrag på 25 000
    dollar.

    Trump hade visst sänkt företagsskatten och ekonomin blomstrade.

    En investerare O'Leary ej engagerad för Trump dömde ut hennes ekonomiska politik i en intervju med CNN.

    Vänsterextremister vid styret och ekonomin kollapsar - de brukar ej kunna ekonomi.

    Funderare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fråga: Hur mycket steg statsskulden i USA under Trumps period?
      Svar: 8000 miljarder, alla tiders rekord.

      Beror ju på hur man räknar att "ekonomin blomstrar", men låter man statsskulden skjuta i höjden samtidigt som företagare och investerare belönas med skattelättnader, så vet jag nu inte om det är "kunna ekonomi".

      Radera
    2. Så kan det väl ungefär ha varit
      (stor statskuld
      under Trumps tid).Hur mycket den accelerade i jämförelse med Obamas tid är väl oklart om den ökade.

      Det man vinner på ett sätt förlorar man på ett annat.
      Men pandemin bidrog nog också i Trumps fall.

      Biden ser ej ut att ha lyckats bättre, fortfarande hög statsskuld och även accelerande.
      Och finns där någon motsvarande
      vinnare?

      Harris har visst en examen i nationalekonomi
      men har fokuserat på juridik.
      Dessutom är teori och praktik två olika saker.

      Läsare

      Radera
    3. Varken du läsare eller faktalobby ger källor på grunden för ert skitprat....

      Radera
    4. Med tanke att du anonym påstår att det är skitprat, har inte du heller källor för ditt ... prat. För det mesta lägger jag ut källorna, och ja, jag läser alltid minst två källor om ämnet.
      https://www.propublica.org/article/national-debt-trump

      Din tur att lägga fram källor, anonym.

      Radera
    5. Den ekonomiska källa du hänvisar till är säkert sann och vederhäftig.

      När du talar om religion visar det att du var, är och blivit en obstinat hatare av Sann Kristendom på biblisk grund.
      Där är dina egna texter här på bloggen källa tillräckligt för mig som sades " ha bibeln närmast hjärtat" då jag studerade teologi fr 1996-2001. Redan då måste jag högljutt förmana dåvarande professorn i praktisk teologi med orden
      " hur kan Du som luthersk präst" hävda att man i kyrkan kan tillåta homosexuellt leverne!!!(( och mena att de är lovligt intill äktenskap))) exakta ordalydelsen klar fram till utropstecknena. Men det var så sen tid att äktenskapsbrytarna och de otuktiga samboende redan regerade finland och kyrka genom demokratins tillåtande lagar och merkantila system. Friheten att protestera har vi alla. Och friheten att välja väg..hade vi
      Källan till allt jag skriver är främst Guds Lag och Evangelium och i det ljuset av Jesu Kristi Nåd och Bibeln drar jag mina slutsatser när jag kritiserar t ex dig och ' Läsare' i denna deldebatt som är helt politisk merkantil och ekonomisk.

      Det som retar mig med endel andra och med bloggisten är alla datoriska hybrid påfund och länkar än till det ena och det andra i underhållningsvärlden som hos de flesta idag och på 1900talet födda finner inblandat i allt annat maskinellt massproducerat samt bundenheten till demokratin som de trott på tills pengarna började ta slut och de gamla troende dog bort samt och även och all gratis utbildninhg som vi fått i ' demokratiska' tider som varit av gemensamma medel.som de utnyttjat fritt genom oxå infrastruktur och nu klagar ni alla.
      När de och tex ola då vill nå ut med sin lutherdom så kom ihåg att Luther inte var en demokrat Han var en bibelkunnig man och gjorde för många vägen till himlen klarare. I ljuset av katolska kyrkans grymhet och avfällighetsvåld gjorde Han oxå mångas väg till himlen snabbare än vi i norden som inte vågar säga ett ord utan god ' luthersk" underbyggnad vilket lett fram till allas tro att man måste ha minst det och det för att kunna vara en kristi bekännare och så är hela världen och norden fylld av folk som vill ha vagnar hus och t o m tåg och flyg och pansarvagnar flygvagnar i oändligt antal jämte mycket annat som man materiellt kan ha begär till sedan man har mat kläder och husrum... fattar du vad jag vill säga frågar ulrik torsten znils

      Radera
    6. Jag glömde i denna antikristliga vilddjurets tid också båtarna, krigsskeppen lastskeppen och lyxskeppen som fraktar och smugglar och fiskeskepp som rovfiskar åt nationer som t ex i europa häver bort hundratalstusen ton fisk för att hålla upp priserna bland oss köptvunga frysbox och kylmaskinsslavgjorda allätare. Ulrik

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Statsskulden i USA är en katastrof i vardande, och den har ökat närmast okontrollerat oberoende av vilket parti som haft makten. Men du behöver komma ihåg att 1/4 av Trumps tid i vita huset bestod av kampen mot covid. Det förklarar mycket av den grymma siffran. Om man ser på en graf över skuldsättningen ser man, om man vill, att statsskulden knappt ökade alls under Trumps första tre år vid makten för att sedan ta ett enormt kliv uppåt under covidåret. https://www.pgpf.org/national-debt-clock?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjww5u2BhDeARIsALBuLnPJkdfwpQhpchwqIK_mcwqn2vfHhoMMGJ7bIHuy2PhZLXC9AJElUxgaAqZpEALw_wcB

      Radera
    8. Med tanke på covid och utmaningar, valde Trump skattelättnader för de förmögna. Inte skattelättnader för dem, som hade stora problem. Eller helt och hållet låta bli att minska på skatteintäkter som hade lett till lägre låntagning.

      Trump kämpade inte mot covid, han struntade blankt i den eftersom han inte trodde på den.

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Kämpade mot eller inte, men de åtgärder som vidtogs för att rädda företag och hålla samhället igång för framtiden ökade skuldbördan drastiskt. Att du vägrar se realiteterna här är förstås inte förvånande.

      Radera
    10. Realiteter baseras på verifierbar fakta, något som du gång på gång låter bli att presentera.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn. Inte alls! Jag länkade till grafen som du helt nonchalerar. Den visar tydligt hur skuldsättningen i USA utvecklats och att lejonparten av ökningen under Trump skedde under Covidåret.

      Radera
    12. Kurvan visar inte separat Trumps skattelättnader och covid-faktorn, men Trump valde helt onödiga skattelättnader i samband med covid. Och vore det inte konstigt om Trump, som förnekade covid, samtidigt satsade på kompensering av covid? Hur var det med hans användning av mask? Just det, han använde ingen, eftersom han inte trodde på covid och dess faror.

      Radera
    13. Förvirringslobbyn.- Nu yrar du fullständigt igen. Det huruvida Trump använde mask eller inte har ingen som helst relevans i detta sammanhang.

      Sedan har det inte heller någon relevans huruvida skattelättnaderna var "onödiga" eller inte. Situationen för ekonomin var helt ny, och olika länder försökte med olika metoder hålla igång sina företag. Efterklokhet sådan du ger uttryck för här är inget argument i sak.

      Radera
  5. Trump kämpade för att inte kämpa mot covid. Klippen där han yrar om att injicera desinfektionsmedel är fortfarande svåra att ta in.

    SvaraRadera
  6. Nu är det synbarligen väldigt tyst
    om mordförsöket på Trump i gammelmedia både i USA och
    här hemma.
    Hade det varit fråga om Biden eller
    Harris hade det blivit ett himla liv.

    Nu gäller det i stället att göra en vänsterextremist salongsfähig för genomsnittsväljaren.

    Media avgjorde sannolikt valet 2020,
    lyckas man en gång till?

    Läsare

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Läsare". Media försöker. Det återstår att se hur det lyckas denna gång.

      Radera
    2. Vad finns att skriva? Inte ens Trump pratar om det, så varför skulle media försöka blåsa liv i det? Vad borde man skriva då, om man får fråga?

      Radera
  7. Secret Service chefen hade ändå
    att avgå efter mordförsöket och
    en del agenter får ta tjänstledigt.

    En förbättring i alla fall i jämförelse
    mdd mordet på President Kennedy.
    Flera agenter som var beordrade att skydda presidenten i Dallas hade supit
    under natten i Forth Worth. En del av dessa fanns i följebilen när skotten ekade.

    Bara en reagerade men för sent.

    Läsare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eventuellt reagerade ytterligare en annan agent,
      Jack Ready, men denne kallades märkligt nog
      tillbaka av
      befälet Emory Roberts.
      - Annars beträffande valet 2020:
      Nu erkänner ju Facebooks Mark Zuckerberg, att man utsattes för påtryckningar från FBI att ej publicera Hunter
      Biden lap-storyn.
      Påverkade sannolikt valet till Bidens fördel.
      Motsvarande genorisitet mot Trump från Facebook och dåvarande Twitter kan man ju fråga sig.

      Läsare

      Radera
    2. Läsare. Jag noterade det Zuckerberg skrev. Det är mycket intressant, och ja, det påverkade garanterat valet.

      Radera