fredag 21 november 2014

Ännu en Räsänen...

Allt som oftast när Päivi Räsänen uttalar sig - och skapar rubriker i speceillt kvällspressen - tycker jag att jag inte riktigt känner igen henne i det hon påstås ha sagt. Så var det för en tid sedan när hon påstods ha sagt att Kd lämnar regeringen ifall riksdagen går in för att förändra äktenskapslagstiftningen, så är det nu när media (med dem ÖT) basunerar ut att Räsänen bygger sitt motstånd mot en omdefiniering av äktenspapet på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. (Vilket sedan t.ex. Stefan Wallin kommenterade med att kalla Räsänens uttalande för "den mest snedvridna tolkningen av de mänskliga rättigheterna jag har hört".)

I det första fallet var det Räsänen sade de facto det att Kd lämnar regeringen ifall regeringen avger en proposition i ärendet - vilket alltså inte alls är samma sak som att lämna regeringen ifall riksdagen omfattar medborgarinitiativet. I det andra fallet lyder det korrekta citatet på följande sätt: "Jos ajatellaan vaikkapa YK:n julistuksia, jotka ovat ihmisoikeuksien tällaisen universaalin tulkinnan kannalta merkityksellisiä, niin siellä lähdetään siitä, että jokaisella on oikeus, jokaisella miehellä ja naisella on oikeus solmia avioliitto, eli siinäkin avioliitto määritellään miehen ja naisen väliseksi liitoksi."

Detta som Räsänen säger är varken snedvridet eller skruvat, utan helt i linje med vad deklarationen säger och vad de som skrev den avsåg med den då när den skrevs. Snedvridet och skruvat blir det när man nu, drygt sextio år senare, tolkar om deklarationen och läser in saker i den som inte fanns där när den skrevs. Så Stefan Wallin, och hans åsiktsfräner, är de facto de som står för snedvridenheten i det hela. Men det inser de givetvis inte.

Vad sedan gäller nyheten om vad Räsänen bygger sitt motstånd på så vågar jag nog påstå att hon varken bygger sina åsikter på denna deklaration och inte heller ansåg att förmedla en sådan syn på saken. Att sedan media i stort, kolumnister och kommentatorer väljer att missförstå henne är ju inget nytt. Det är lättare att hata en människa när man själv får definiera henne och hennes åsikter än om hon själv får göra det. Och som bekant är det många här i landet som älskar att hata Päivi Räsänen. 

24 kommentarer:

  1. "Ännu en "sckizofren"."utasaga.
    Schizons tack till Landet och politikerna som mot grundlagen röstade sig in i EU, framförallt genom Centern, Kokoomus och sossarna: Kiitos lääkkeistä, rahoista, tupakkayskästä ja ylipainosta.... (siitä satta pian olla hyötyökin kunhan ette tuota mulle viela kakkostyypin sokeritautia
    I övrigt ber jag nog som Nya Testamentet lär oss, för de troende och mitt fosterland och säger:Amen på Skriften; som säger; Djävulen skal ligga dödslagens stinkande som ett as längst ner i griften;i "eldsjön"; med antikristus och antikristerna...
    På grund av läget anser jag att jag håller denna inlaga anonym säger torsten nils ulrik

    SvaraRadera
  2. Ungefär lika enkelt som det är för kristna att medvetet välja att missförstå andra som inte delar din tro eller syn på världen.

    Kristna och religiösa utnyttjar varje tillfälle som ges att "klanka" ner på medmänniskor som inte är som dem eller tycker som dem. Några exempel: Människor som tillhör sexuella minoriteter ska degraderas till andra klassens medborgare och är olämpliga som föräldrar. Media får inte rapportera om något skeende eller uttalande som strider mot kyrkans världssyn.

    Så jag vänder på steken: Som bekant är det många kristna i det här landet som älskar att hata allt som är annorlunda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som bekant har många i detta landet, Usa, Eu och världen valt att vara Världens furstes vänner.
      De klankar på GUDS ORD.
      Ja vi får förbli i att säga ja,till Guds Ord, eller säja nej. E de in frihet så säj.
      Och så fortsätter åsiktsbrytningen bland människors barn men jag vet att Jesus har vunnit, ty Han konfirmerade Lagen och profeterna =Det som vi kallar Gamla Testamentet. På basen av de skrifterna predikade de första Kristna och ur de skrifterna föreläste de och förde ut;Evangelium det glada budskapet om Ånger och Tro = Bättring och syndernas förlåtelse och att vända sinnet till att Ta emot Guds kärlek och göra den.
      Ett gammalt ordspråk från finland/nordkalotten säger: Då man kastar en käpp in i valpflocken kommer ylandet från den valp som käppen träffar...
      Det finns nu så stora flockar av Hundar= "hedningar" att man man nuförtiden bara hör anonyma gnyenden.
      Inför Guds Lag är vi alla Syndare;Den som kommer till Jesus kastar Han inte ut..(om de inte kommmer med ondska och svek((på smygvägar)) hälsningar Torsten Nils Ulrik Fazgerholm

      Radera
    2. Anonym 23:36. "Några exempel: Människor som tillhör sexuella minoriteter ska degraderas till andra klassens medborgare och är olämpliga som föräldrar. Media får inte rapportera om något skeende eller uttalande som strider mot kyrkans världssyn."

      Den människa om väljer att leva med en annan människa av samma kön väljer automatiskt bort att ha barn, så enkelt är det. Naturen själv sköter om det. (Sedan är det en annan sak att daens människa inte klarar av eller vill inse detta, men det är inte de kristna fel, och att försöka göra det till det är nog bra skruvat...) Men varifrån får du detta till att bli att vi "degraderar" dem till andra kalssens medborgare? Det sker nog bara i ditt huvud! Samma sak med det du skriver om media. Vem och var har någon gett uttryck för det du påstår?

      Radera
    3. Det är en sak att kunna föröka sig, men det är en helt annan sak att vara förälder och uppfostra ett barn. Med din logik är man per automatik lämplig som förälder enbart om man kan föröka sig med sin partner, inte om man är kapabel att ta hand om och värna om ett litet barn och förbereda det för ett liv i denna världen. Det är nog väldigt bra skruvat det också.

      "Den människa som väljer att leva med en annan människa av samma kön väljer automatiskt bort att ha barn". Hur vet du det? På vilka grunder är homosexuella mindre lämpade som föräldrar? På vilka meriter är heterosexuella lämpliga föräldrar? Har det hänt sig att en heterosexuell förälder varit en dålig förälder? Har det hänt sig att en kristen förälder varit en dålig förälder?

      Att diskutera homosexuellas lämplighet som föräldrar enbart pga av deras natur (sexuella läggning) är att degradera dem. Att neka dem rätten att gifta sig på samma villkor som alla andra är att degradera dem. Att blir irriterad på att homosexuella marscherar för att visa att de finns är att degradera dem.

      Att du på allvar får det till något annat får stå för dig. Eller, för att citera dig: "Det sker nog bara i ditt huvud!"

      Radera
    4. "Den människa som väljer att leva med en annan människa av samma kön väljer automatiskt bort att ha barn". Hur vet du det?" Klart som korvspad ! Två män kan aldrig få barn ihop inte heller två kvinnor de må försöka hur mycket de vill !!!! Vår Herre eller "naturen" har ordnat det så !

      Radera
    5. EW: Än barnlösa, heterosexuella par? Alltså de som borde kunna föröka sig, men inte lyckas bli gravida. Har din herre eller naturen ordnat det också? Med din logik borde de alltså inte få abortera ett föräldralöst barn. Tycker du det?

      Radera
    6. ADOPTERA ska det ju förstås stå där i slutet. (ursäkta!)

      Radera
    7. Här är det inte frågan om logik utan om vad som är rätt och fel ! Tar man logiken till hjälp kanske man just kommer till det att vad som är rätt i ett fall, per automatik måste vara rätt i det andra fallet.... men så är det ju inte ! Kanske de barnlösa heteroparens livsuppgifter är av annat slag ? Något som de förmår engagera sig i på ett helt annat sätt ? Den som kan ta det på detta sätt behöver inte gå sysslolös !

      Radera
    8. Om frågan gäller rätt och fel så ska vi verkligen inte konsultera en ihålig folktro med några tusen år på nacken! Människan och samhället har utvecklats en hel del med tiden och det är inte mer än rätt att lagar och förordningar uppdateras med tiden.

      "Kanske de barnlösa heteroparens livsuppgifter är av annat slag?", frågar du. Ja, kanske det är det. Och kanske de religiösas livsuppgifter är av annat slag än att påverka republikers lagstiftning?!

      Be till er gud precis när ni vill och lev efter en gammal bok bäst ni vill, men kom inte och säg att alla andra ska göra samma sak. Och kom allra minst och säg att om man gör annorlunda än er så ska man straffas.

      Där går gränsen.

      Radera
    9. Anonym 13:30. "Ihålig folktro?" Nu talar du nog om något annat än om den kristna tron...

      Sedan måste jag fråga dig angående det du skriver i det andra stycket: Anser du alltså att troende människor inte ska få rösta och/eller engagera sig i politiken? Så tycker jag att det låter, och om det är vad du försöker säga är det synnerligen allvarligt!

      "Och kom allra minst och säg att om man gör annorlunda än er så ska man straffas." Varifrån får du detta? Vem har talat om att någon ska straffas? Du har nog en ganska livlig fantasi...

      Radera
    10. Kristian: Nej, jag menar naturligtvis inte att troende människor inte skulle få rösta och engagera sig. Absolut inte. Vi lever i en demokrati och där väger varje röst lika tungt.

      Däremot anser jag att politiska beslut och lagstiftning inte ska basera sig på religiös övertygelse och religiösa argument, eftersom religion är, just det, en tro. Politiska beslut och lagstiftning ska, enligt min åsikt, basera sig på debatt, utredningar, undersökningar, forskning, demokratiska val, konsultation osv ... dvs allt annat än religiös tro.

      Och jag menar vad jag säger: Kom inte och säg att icketroende straffas, i detta liv eller efter döden, för att vi inte gör likadant som er. Kom inte och säg att vi inte får göra si, för att bibeln säger så. Och gränsen går vid att försöka få Finlands lag att följa bibelns skriverier.

      Men vem är det som har livlig fantasi? Du drar till med att hela samhällets fundament rasar sönder och samman om homosexuella tillåts gifta sig på samma villkor som alla andra. För att nån gifter sig?! Du har nog en ganska livlig fantasi ...

      Radera
    11. Anonym 21:58. Nå, det var ju bra. Av din kommentar kunde man förstå det annorlunda. Men hur är det då med evolutionen och evolutionismen? Den är definitivt INTE något som bygger på det du säger att politik ska byggas på.Borde den då också, enligt dig, dissas?

      Ditt tredje stycke ids jag inte ge mig in på att kommentera eftersom du uppenbarligen inte har förstått vad jag har försökt säga. Läs gärna om, och läs rätt.

      Det jag skriver om de följder ett deformerande av äktenskapet får syns redan i både Sverige och Kanada. Argumentera gärna emot om du vill, men avvisa det inte som fantasier utan användande av argument!

      Radera
    12. Kristian: Evolutionsteorin är, som du säkert nog vet, ett resultat av minutiös och mångårig forskning, som alltså är en av de grundpelare för politiska beslut jag nämnde.

      Och jag menar det jag säger: Finlands lag är och ska vara något annat än bibeln. Finn det värt att kommentera om du vill eller inte, men jag förväntar mig att de politiska beslut som ligger till grund för vår lagstiftning baserar sig på lite mer än typ "Och gud sade: Varde ljus och det vart ljus". Så min tilltro till vetenskapen är så att säga helt överlägsen tilltron till bibeln.

      Bygger vi vårt land på något så löst som bibliska argument, ja, då hänger vi löst.

      Jag medger att jag inte känner till alla följder som "deformerandet" (ditt ord) av äktenskapet lett till i Sverige och i Kanada, men knappast är de jämförbara med kyrkans öppna förtryck i tiderna. Ta fallet Galileo Galilei till exempel; hade han rätt eller fel, gjorde kyrkan rätt eller fel? Där kan man tala om förföljelse, åsiktsförtryck och censur. Om de nutida följderna i Sverige och Kanada av att gå emot kyrkans "sanning" är värre än vad kyrkan åstadkommit, vilka är de?

      Radera
  3. Nej, det är inte frihet att bara ha ja eller nej att välja mellan. Särskilt inte om nej = till helvetet med dig för evigt. Då blir man ju tvungen att välja ja. Är det frihet?

    Eftersom det inte finns det minsta lilla bevis för vare sig guds, himmelrikets eller helvetets existens (visa dem gärna!), så säger jag nej tack till det "guds ord" du talar om. Jag tar avstånd från översitteriet. Jag har inte gett honom tillstånd att utvärdera mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, jag brukar säga "dålig karl(eller kvinna) som inte kan ändra sig" ;på dialekt "Roko kaar som int kan ender se".
      Samvetet är ett bevis, eller hur. Jag har hört att man kan döda(förhärda) sitt samvete.Vad tror du det nu sen betyder.???;)
      Israels hela folk hörde Herren tala ur elden på Sinai berg; det har man berättat vidare från generation till generation.
      Apostlar såg Jesus vara uppstånden ifrån de döda; och rörde vid honom; Han hade kött och ben och visade sina sår då;det har man berättat vidare från generation till generation och genom detta förmedlat Tron i Jesu Namn,Ord och Ande...
      denutidaförnekarnaharkrävtbevisändasedansyndafalletsdagar: Har då Gud verkligen (talat och Sagt)???
      att Han dagligen visar sin makt och Kärlek och uppmaning till lydnad för Hans bud. Budet är att TRO och Tro på den som Han sänt nämligen Jesus korsfäst död och begraven och uppstånden på tredje dagen enligt Skriften och sedda av lärjungar och mer än femhundra män i Galileen före första Stora andeutgjutelsen (Pingsten) = Femtiodagar efter Påsk,och sin uppståndelse från de döda , Pentecoast
      GUD utvärderar oss alla.
      ÅT Världshärskarna säger Herren Jag har vägt eder på en våg och befunnit er för lätta, snart skall ni föras bort som agnar för vinden till den plats där ni inte mera predikar er ondska och otro. Att jag gav er makt att göra det berodde på människors egen dumhet; de ville inte tro Sanningen , ej heller hade de annat än sina egna gärningar att skryta med så med er följer dem som inte ångrat och sökt försoning i Min Son Jesus Kristus, Mitt ORD min Ande och Livet s Källa.
      detta skriver Urik Fagerholm
      genom tron Jesu lärjunge=vårt språk Kristenten eller Guds barn men själv en fattig syndig människa sorgsen arg och jublande glad...

      Radera
    2. Anonym 00:31. "Jag tar avstånd från översitteriet. Jag har inte gett honom tillstånd att utvärdera mig."

      Du har full frihet att göra detta. Ingen tvingar dig. Att du sedan totalt har missförstått vem Gud är, vad han vill av och med dig och alla andra, det är sedan givetvis en annan sak. Men du har full frihet att missförstå också. Men vad gäller "utvärderandet" kommer du en dag att inse att du har missförstått din plats och roll i ditt livs pjäs...

      Radera
    3. Jag struntar fullständigt i vad en av människans skapta gudar (det finns många att välja mellan!) vill av mig, för jag vill inte något av gudarna.

      Min plats och roll i mitt livs pjäs, som du så elegant uttrycker det, är minsann inte att tjäna sagofigurer och lyda människor som påstår sig veta vad en gud vill och vad guds ord egentligen innebär. Det enda dessa människor vill är att utöva makt över andra, eftersom de fått för sig att "JAG vet vad gud vill, JAG vet vad hans ord betyder, JAG sitter inne med den ultimata kunskapen, JAG gör alla korrekta tolkningar av skrifterna"). Vad har de gjort för att få denna makt och vem har gett dem den? Maktlystna människor är inte att lita på.

      Min plats och roll i livet är något så enkelt som att leva ett så gott liv som möjligt, bidra till att göra världen en lite bättre plats för kommande generationer, vara vänlig mot andra och njuta av livet så länge det varar. Vad som händer sen kan både du och jag tro mycket om, men ingen av oss kan med säkerhet veta.

      En dag kommer både du och jag att inse något, och det är vem av oss som har rätt. Låt oss hoppas att den dagen inte kommer på länge, länge än.

      Radera
  4. Anonym 23.36. Vad klagar du för? Ni kommer ju kanske att få det som ni vill inklusive följderna om det inte sker en sinnesomvändelse,ja bättring till att Tro Guds Sanning i västerland och österland. På båda hållen skiter ju väldigt många i att sträva att upprätthålla ens Trohet i äktenskapet och renhet mot barnen enligt naturlagen om äktenskapet mellan man och kvinna.
    Jag tackar Gud för den tid som varit. "Blott en dag, ett ögonblick i sänder..."
    Jag är bara lite förbittrad över att man inte nöjer sig med att "ta fångar"; man skall oxå tvinga i dem medicin "för deras eget bästa eller för andras bästa"....
    Nåja, i eget fall skall jag inte klaga alltför mycket,jag hade länge mått illa och var nog stressad och projicerade för många överdrivna saker om hot mot mitt liv som jag tyvärr nämnde om, avlyssning osv,
    Det var Gud som ville stanna upp mig och det skedde genom att jag blev sjuk(av synderna) och jag skulle ändå ha blivit i behov av mentalvård (då måste man oftast ta piller och diagnos) även om jag skulle "omvänt mitt sinne till att att gå i Kyrka och bönehus, tro Jesus och söka GUD istället för att springa till läkarna med min ångest och ånger som jag kände, på grund av världens övergrepp och de inbillade hot??? på grund mina egna ungdomssynder.
    Nåväl, allt har varit väl ordnat i vårt land enligt västerländska senare tiders frihetsupplysning. Snart skall vi leva i och betrakta följderna av det, men ännu hellre återvända till Guds Lära och tro och Kärlek utan att trampa på de förförda som är förblindade av otron och som majoritet nu drar oss alla i olycka som när ni gick med i Europaunionen. säger ulrik som då blev så deppad att man formligen tvingade in mig i vårdens hägn igen.
    Sorry att jag talar om mig själv, så behööv ja int tala om aader. Var och en har sin bättring att göra.
    Into the Hands of the Lord Jesus dear world++++!¤¤ Amen

    SvaraRadera
  5. Sorry, Kristian. Jag har haft "nattskift" och brett ut mig som vanligt i enskilt och allmänneligt vittnande. Som vanligt. Ursäkta om det stör....
    Till de anonyma kan jag säga att man kan inte av en slump komma in på Kristians blogg. Alltså utövar han inte i sig själv något "bestämmande" om vad som får skrivans och anses.
    Han reagerar, säger han ju själv och skriver enligt demokratiska och fria?? pressen traditioner.
    Jag själv går inte in och kommenterar fräckt och anonymt på någon blogg som tex "promotes gay marriage" och inte läser jag sådana bloggar heller. It sucks som de säger. Så ni skall inte klaga, ni knäppte själv på knappen när ni gick in och tydligen läste fast ni visste att få människor ändrar sig härefter.
    Den ena sidan de Kristnas har Frälsningens framgångsrusiga frimodighet. och den andra sidan otrons endels anonyma smygvägar på vilka de för nya läror frami de yttersta av de yttersta dagarna
    . Så fattar man det om man läser Skrifterna som den Helige Ande lär säger Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Du behöver verkligen inte be om ursäkt. Dina kommentarer är oeröhrt värdefulla för mig! Den stora majoriteten av de som läser här delar dina och mina åsikter, men det är inte så många som vill skriva kommentarer. Därför blir det lätt en snedvridning i hur jag (och andra) uppfattar läsarnas åsikter. Dina kommentarer bidrar till att styra upp detta - och de bidrar till att ge mig frimodighet att orka fortsätta!

      Radera
  6. Detr är annars väldigt intressant att se vad som idag skrivs om den aktuella konventionen. De som är för en (skruvad) nytolkning av den som skulle innebära att konventionen också omfattar samkönade pars rätt att ingå äktenskap medger att det har skett en ändring i sättet att tolka konventionen. Det som inte sägs är att denna nytolkning beror på att man har fått en ny syn på hela denna fråga, samt vad denna nya syn beror på. Att den nya synen inte beror på att man har funnit ny kunskap i ämnet utan på att man har fått en ny syn på saken sägs, vist nog, inte. Den som, för övrigt, tycker att detta luktar cirkelresonemang har helt rätt.

    SvaraRadera
  7. Jag har kommit till att Räsänen är min bästa vän :) Tidigare fick jag rysningar och obehag av att bara se hennes bild och åsikter i media. Nu njuter jag i stället varje gång hon uppträder, hon om nån är en riktig booster för ateism. Varje gång hon säger nåt eller syns i nåt sammanhang ser man i eroakirkosta statistiken att hundratals - tusentals skriver ut sig ut kyrkan. Då vet man att dessa personer har tänkt efter själv, och största delen av dom har gjort upp med molngubben.

    Heja Räsänen, hoppas du sitter i toppen flera omgångar ännu.

    Big fan of Räsänen ;)

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Räsänen är ingen "booster för ateism". Ditt tänkande håller helt enkelt inte ihop här. Ingen blir ateist på grund av vad Räsänen säger och vad media skriver om henne, men det som händerr när hon syns och hörs är att sådana som redan är ateister (eller agnostiker eller vilken etikett de nu sedan må välja åt sig själv) kommer sig för att skriva ut sig ur kyrkan. Detta är en sak som jag givetvis inte uppfattar som helt oproblematisk, men som jag ändå inte ogillar.

      Men att påstå att detta skulle vara ett resultat av att dessa människor "har tänkt efter själv" är nog ett lågvattenmärke även för dig. Om impulsen till utskrivningen är att Räsänen har uttalat sig tycks det nog som om detta sker mera som en ryggmärgsfunktion än som resultatet av något genomtänkt...

      Radera