onsdag 5 november 2014

Sanningen om kriget i Gaza

Jag har långa dagar just nu och hinner inte skriva några långa texter, men jag hinner läsa lite och kommer att lägga upp lite länkar nu som då. Om du behärskar engelska ska du absolut läsa detta! Här får vanliga Gazabor komma till tals och berätta vad Hams är och på vilket sätt Hamas för krig. Denna regering har alltså Sverige och den nya regeringen erkänt. Shame on them!

I artikeln berättar bland annat en palestinsk hjälparbetare att den israeliska armén tillät hjälpsändningar att komma in i Gaza, men att Hamas genast stal dessa. Hjälparbetaren konstaterar att "det verkar som om israelerna bryr sig mera om oss (lokalbefolkningen) än vad Hamas gör". Vidare berättas det om hur Hamas låg bakom flera massakrar på eget folk, hur invånare i hus som Israel meddelat att kommer att bombas inte tilläts evakuera dessa hus samt om summariska avrättningar av politiska motståndare med motiveringen att de samarbetat med Israel. Men, som sagt, läs artikeln själv! (Men håll samtidigt i minnet att detta också kan uppfattas som en partsinlaga...) 


14 kommentarer:

  1. Utan att dess mera ta ställning till innehållet vill jag bara påpeka att en artikel som är på en sida som http://www.jewsnews.co.il/ är förstås helt opartisk? Inga propagandatankar i bakgrunden? Iofs är det ganska svårt att hitta opartisk information gällande läget i Israel men ändå, dessa artiklar skall nog läsas med en STOR nypa salt oberoende "vilken sida man står på".

    SvaraRadera
  2. Istället för att läsa propaganda som artikeln ovan så lönar det sig att bekanta sig med mer exakt fakta om orsaken till konflikten, förstår man inte orsaken till själva konflikten så är det heller ingen ide att fundera på vem som skall få bo på vilken plätt eller vem som skall få be på vilket ställe.

    Här är wikipedia en ypperlig källa:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli%E2%80%93Palestinian_conflict
    http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_refugee

    Samt att först värför Jerusalem är så viktigt för Judar, Kristna och Muslimer.

    Mao. det är ett "bra" underlag för en konflikt som inte tycks ha något slut och det hjälper inte att skylla på olika parter eftersom ingendera är oskyldig i detta fall fastän propagandan från båda sidorna såklart vill påvisa att motparten är den skyldiga, vi gör bara det "vi måste".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Wikipedia är OFTA en ypperlig källa, men inte i frågor där det pågår en kontrovers. När man läser sådana artiklar behöver man komma ihåg hur wikipedia fungrar - att den som ropar högst och mest får fram sin syn. Så här bör nog också Wikipedia tas med en nypa salt.

      Radera
  3. Ni som kan engelska. Lyssna noga på den här ärliga juden.

    https://www.youtube.com/watch?v=etXAm-OylQQ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ärlig? Säkert. Men frågan är hur rätt han har. Andra påstår nämligen något annat, och de är säkert också helt ärliga.

      Radera
  4. "att förstå ens nåt;
    gör man blott i Andligt ljus
    Av Fadern Givet"

    Då vet man att Frälsning är huvudsaken att meddela människor, i Jesu Namn och enligt Skriften (BIBLIA). För dem som omvänder sig strålar allt då klart; och ändå syns allt som förr och världen är sig alltid lik och nog dör man... och ingen annan än Gud bestämmer utfallet, UTGÅNGEN,hur många som än pantar för att Kränka GUDs Ord och Länder och för att hindra Hans goda vilja mot Juden, greken, och alla andra, folk och släkten stammar och språk och tungomål.
    JO, jag har anat att det land där de fotolösa sprang klingar av levande sång och instrumenter.
    Allt här nere i jämmerdalenlyser surrar blinkar självgått eller endera gnisslar, smäller eller bullrar nuförtiden. Vore det inte Nådens tid så skulle alla vi människor med rätta yla som förtappade, sårade,sargade sönderslitna krigare i svavelstank....på grund av synderna.
    Vildjur i öst, vilddjur i väst, den som sätter Tro till Jesus klarar sig bäst. Men vad som är bäst bestämmer Gud Allena, genom Nåden allena med Skriften Allena som upplysningsgrund för Tron som Allena för till Nya Himlar och en Ny Jord Där alla frälsta Sjunger till Guds och Jesu Ära fria från alla människors"hötkötyksiä ja ollajotakinismer" här på jorden.
    Jag kom att tänka på ett budskap till djävulen och antikristerna.(o falska kristna) De hämndlystna skall veta att Gud är en hämnare över oss Alla.
    Hänvisar till Uppenbarelseboken och Fjellstedts tolkningar hellre än till nulevande gruppers försök till hegemoni över andra i Trons Sanningsfrågor och Trons Frihet. Jag iakttar ännu säger Torsten Nils Ulrik. The Holy Bible Rules and if it is taken away as they tried in communist states. The true Ghost och "Spirit" does not leave until he accomplies The Lords Task Completely. Vem kan allt Andens djup och Makt JO enbart Gud som JU själv Är Anden. hälsningar torsten nils ulrikmix

    SvaraRadera
  5. Dagens aforism. "När en kristen ljuger medvetet, så tas han bort från Sanningen och Vägen och det Andliga Livet. Kanske det är därför det gick så illa för många Samhällen, samfund och enskilda.DE LJÖG mot bättre vetande. NU förmår de inte hålla traditionellt vedertaget Liv (Skriftens Liv) i Ära."
    Gårdagens insikt.Är Dagens insikt. Kanske bättre till vara rädd och fattig(ja rent av skakig) än att grina glatt leende av piller som sedan när de inte ges ger abstinens. Följd av sådan insikt: Pakkohoito++++!!¤¤
    Nå, i den värld där Svinet söker överta makten;Äran och Härligheten över är det inte så konstigt. Hälsn Ulrik

    SvaraRadera
  6. Öt hade förra veckan en notis av fnb om att israel tagit till kraftåtgärder vid någon muslimsk bön. I rubriken stod med stor text.PALESTINIER SKÖT FYRVERKERIER ISRAEL SVARADE MED TÅRGAS! Inne i texten stod att palestinier kastade molotov coctails,stenar och sköt raketer mot israeler varefter israel svarade med tårgas. En viss skillnad? Hur ful och osmaklig anti israel propaganda får man egentligen publicera,hoppas verkligen att inte öt har lagt rubriken, isf. har mitt förtroende för öt som en objektiv nyhetsförmedlare förbrukats.

    SvaraRadera
  7. Anonym 22:01 Nu hänvisar du till någon 3månader gammal artikel/händelse:

    http://www.shiptogaza.se/sv/nyhet/tre-palestinier-dodade-i-gaza-efter-avslutat-eldupphor där finns lite mer info och vidare därfrån slipper man till andra artiklar gällande händelsen.

    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=719117

    Så:

    The large rally in the central West Bank village began from the local mosque and moved toward the separation wall as it passes through the village, but marchers were stopped before reaching the area when Israeli soldiers used live fire, rubber-coated steel bullets, and tear gas canisters against them.

    The youths responded by throwing stones, Molotov cocktails, and fireworks at the soldiers, who shot 10 youths over the course of the clashes.

    The village protest came a week after Israeli forces shot dead Odai Nafiz Jabr, 19, with live bullets during a rally condemning the Israeli assault on Gaza, which has killed nearly 1,900 Palestinians.

    He was the 14th Palestinian killed in the West Bank over the last month, as the region has seen the largest protests in years in solidarity with Gazans under assault.

    Så ja, en viss skillnad? Båda parterna använder som sagt propaganda och man har svårt att veta vad som är sant och vad som är falskt, läser vi om samma händelse från någon judisk tidning så är händelseförloppet helt annorlunda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Iofs. så skjuter dom fyrverkeri och kastar stenar mer eller mindre dagligen så det kan ju handa om någon annan händelse.

      Kanske det var dettta?

      http://mobil.svd.se/naringsliv/tempelberget-ater-oppnat_svd-4059593

      Radera
    2. Kommentaren har inte direkt anslutning till tråden,kanske indirekt.För ett tag sedan refererade Kristian till en bok som väckte mitt intresse,Den intoleranta toleransen.Fick den härom veckan i postlådan.En mycket viktig bok i det "myckna skrivandet av böcker" och oerhört läsvärd,vill gärna rekommendera boken,avslöjande och brutal.
      Lever i mitt 7 sekel och varit med och sett vad som skett med våra värderingar där det inte längre finns rum för någon objektiv o universiell sanning.En aha-upplevelse vid läsningen av denna avslöjande bok!Köp den,googla bokens titel,säljs också i Finland på Slef Media.

      Radera
  8. Och vad är den objektiva och universella sanningen då? Kanske jag får höra något oväntat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. korrigerar min ålder,så gammal som sju sekel är inte min ålder,rättar till 7 årtionden:-)
      Markus, köp o läs boken!!

      Radera
    2. Ole. Den var bra! Vissa gånger får nog tidens vindar oss att känna oss väldigt gamla, men tack och lov är det ändå inte så illa som du skrev! :)

      Boken är verkligen läsvärd, men den är också synnerligen brutal i sin förmåga att beskriva samtiden och vad som är på gång. En verklig ögonöppnare!

      Radera