torsdag 27 november 2014

Sveket


Det är en på många sätt svår tid vi lever i. Propaganda och slagord definierar och skapar nya "sanningar", och ve den som inte går på de lögner som alla förväntas ta in och omfatta! Jag har ofta tänkt på de homosexuella som ännu vill och vågar kämpa för det som är rätt och rent. Idag måste ju dessa vara den utan jämförelse mest utsatta gruppen i vårt land. De som har gett efter för det onaturliga och lever ut sin homosexualitet vill inte kännas vid dem. För politiker och beslutsfattare tycks denna grupp inte alls existera. I media har den som ens vågar antyda att denna grupp finns - och att de har rätt att existera och att synas och höras - trampats ner å det bestämdaste. Nu har tydligen också kyrkans prästerskap, som ju borde vara de första att stöda och hjälpa dessa människor, gått in för att i stället stjälpa. En ny undersökning visar att en majoritet av kyrkans präster stöder medborgarinitiativet om en "jämställd" äktenskapslagstiftning. Dessa präster anser alltså att de homosexuella ingalunda ska kämpa mot sin läggning utan i stället - och tvärt emot Bibelns ord som de i sitt prästlöfte har lovat följa - att de ska leva ut sin homosexualitet. Ärkebiskop Mäkinen leder här sitt prästerskap på en väg som kommer att skapa oerhört mycket elände och lidande för många människor.

Idag är det ingen underdrift att säga att de homosexuella är en väldigt utsatt grupp. De jagas från alla håll och alla har i princip gått ut på krigsstigen mot dem. Kyrkans svek mot de homosexuella är bara det senaste eländet i denna långa rad av motstånd och motgångar, men i sitt förräderi mot kyrkans Herre och hans ord det kanske allra värsta. Jag kan ju inte på några villkor förstå hur dessa präster tänker. Men kanske orden om "på samma gång bedragna och bedragare" (2Tim. 3:13) kan förklara vad det handlar om.

Hur som helst är detta något alldeles oerhört. En präst i en luthersk kyrkan kan helt enkelt inte göra på detta sätt, och de präster som syns på denna video borde omgående avkragas. Observera nu noga att detta inte handlar om någon missförstådd variant av "samvetsfrihet", utan här handlar det om kyrkans lära, kyrkans lärogrund (Bibeln och bekännelsen som binder kyrkans lära till bibelordet) samt om falsklärande präster som bedrar och förför människor bort från Guds ord och Gud själv. Skulle vår kyrka vara en kyrka värd namnet skulle dessa präster redan ha fått svara för sin irrlära inför biskopar och domkapitel, men i stället får dessa vilseledande präster i media "tummen upp" av sin ärkebiskop. Han som borde vara den första att fördöma deras tilltag och tukta dem för det. Om han skulle vara en rätt biskop, vill säga. Nu visar han sitt rätta ansikte och borde utan vidare gå samma väg som de präster som figurerar på videon i fråga.

Propagandan och lögnen firar nya triumfer och skördar nya offer hela tiden, tycks det. De homosexuella är alltså de första och största förlorarna här, men nu har alltså också kyrkan drabbats. Nu står av allt att döma hela äktenskapsinstitutionen på tur. Sedan följer yttrandefriheten, sedan uppenbarligen skolan och undervisningen och sedan... Ja, vad då? Vi befinner oss på ett sluttande plan just nu, och knappast någon kan säga vilka offer propagandakriget ännu kommer att få.

2 kommentarer:

  1. Bibeln förklarar otro och synd och relationen till världen och människan och uppenbarar Jesus Kristus som Frälsare.
    Eftersom jag vet att de som inte tror på Gud eller Guds ord, eller förnekar Hans rätt att ordna lagar i Jorderike också, just nu inte kan vara något annat än vad vi hittills sett och hört; att orsaken till deras avfall förutom djävul och synd oxå kan vara avståndstagande på grund av att man under kristen täckmantel utövat kränkande saker förakt eller svek mot Människor som kanske behövde vägledning och tröst före tvång(et).
    Så konstaterar jag bara; det borgerliga samhället har valt sina sekulära system och får såsom Bibeln vittnar så småningom skörda följderna av detta.
    Vi troende har varnat i ljuset av Vad Guds Ord uppenbarat.
    Om jag gjort överslag som det känns,så, förlåte mig den som Vill förstå. Att det hela efterkrigstiden gällt liv och välfärd...och saligt evigt LIV
    Med Gud Har Jag Frid; Hans Ord är Väg Sanning och Liv.
    En troende församlingsgemenskap kan och skall däremot tålmodigt och bestämt Predika Jesus enligt Skriften=Guds Rättfärdighet och Frälsning;också i vardagen och samhället; som t e x Kristian; de som inte är evangelium lydiga brukar då så småningom hålla sig borta.
    Man kan hålla sig borta eller "känna sig utstött" av andra orsaker oxå. Där ber Jag Till Dig, Våra Fäders Gud som vandrar Försoningens väg att stifta Frid där det går Skriften och Sanningen till Ära. Amen högtlovade Herre.
    hälsar Ulrik till samhället, de få kristna han känner vet ju var jag Står. Jag Tror; därför har jag talat!!!+

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Och väl har du talat...

      "En troende församlingsgemenskap kan och skall däremot tålmodigt och bestämt Predika Jesus enligt Skriften" Sant, men i efterdyningarna av det deformerade äktenskapet kommer detta också att åtminstone ifrågasättas, kanske t.o.m. göras olagligt.

      Radera