måndag 17 september 2018

Kyrkhelg 18

Vi har, ännu ett år, fått vara med om Kyrkhelgen i Karleby. Jag hade möjlighet att få avbytare till kvällsstillan, så vi kunde vara med och ta del av hela programmet under helgen utan att behöva fundera på arbetet. Ofta har jag varit tvungen att, sedan kvällsmötet tagit slut, skynda iväg till farmen för att ge djuren mat. Så alltså inte i år, och det var nog väldigt skönt!

Programmet på Kyrkhelgen var, som vanligt, mycket givande. Det är inspirerande att få lyssna till goda talare som Stefan Gustavsson, Leif Nummela, Johan Candelin med många flera. Tyvärr går många intressanta seminarier på varandra (det går ju förstås inte att undvika), men då finns det ju alltid möjligheten att köpa inspelningar med de seminarier man missade. Redan i bilen på vägen hem fick Marcus Jakobsson berätta om vi kan lita på att vi har de rätta böckerna i vårt NT och hur det gick till när NT kom till. (En del kommentatorer här kunde med fördel försöka få tag på den här cd:n!)

Den goda undervisningen är en viktig sak. En annan viktig sak är de många människomöten Kyrkhelgen bjuder på. Faktum är att Kyrkhelgen idag är den, sett till antalet närvarande, största kyrkliga samlingen i Borgå stift. (Om man bortser från väckelserörelserna sommarfester där Laestadianernas samlingar givetvis är större.) Samlingar ordnade av stiftet når inte på långt nära lika många människor, och förklaringen är mer än uppenbar: Guds rena och heliga ord drar människor. Där man fokuserar på annat är attraktionskraften inte alls lika stor. 

Varje år återkommer jag också till samma sak när jag summerar mina intryck från Kyrkhelgen, nämligen arrangörerna och deras beredvillighet att sätta axlarna under ett dylikt jättearrangemang. Det är fantastiskt att människor, ännu i denna sena tid, är villiga att offra av sin tid och sin energi för att göra det möjligt för oss alla att få ta del av Guds ord och dessa värdefulla människomöten. Fantastiskt är helt klart det rätta ordet i detta sammanhang. Till dem det når och för vad det är värt på denna plats: Ett stort tack också från mig och från oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar