lördag 22 september 2018

Några reflektioner efter Soinigate

Utrikesminister Timo Soini överlevde gårdagens förtroendeomröstning i riksdagen. Det noteras med stor tacksamhet. Demokratin och yttrandefriheten segrade över hatet, och jag tror att detta kan komma att visa sig vara viktigare än vi anar idag. När jag har tagit del av nyhetsrapporteringen är det ändå några saker som jag reflekterat över.

För det första behöver vi, om inte förr så senast nu, inse att vi inte kan underskatta den enorma fientlighet, för att inte säga det enorma hat, som värdekonservativa åsikter utsätts för idag. Och inte bara åsikter, utan även människor som hyser dessa värdekonservativa åsikter. Samt att vi alla bör räkna med att vi förr eller senare kommer att hamna i kläm här. Som Mollie Ziegler-Hemingway uttryckte saken: "They are coming for us. They are coming for everyone of us." Detta speciellt som vi lever i en värld där mobbar uppstår så oerhört lätt på olika sociala medier.

För det andra ska vi räkna med att vi idag lever i en värld där sanningen är oväsentlig. Det viktiga är vem som ropar högst och vem som lyckas få gjort sin röst hörd. I detta sammanhang är det inte alls ovidkommande att olika mediehus (speciellt svenska Yle) idkar en aktiv censurering av värdekonservativa kommentarer. Detta leder till att de värdeliberala åsikterna framstår som allmännare än de är, något som bidrar till att opinionen skiftar ännu snabbare. De flesta vill ju vara på den "vinnande sidan". Ett exempel på denna censur råkade (igen en gång) jag ut för igår. Signaturen An-na skrev i en kommentar att det "inte är tryggt att vara kvinna i dagens Finland med dessa personer i makten." (Detta påstående är givetvis en grov osanning, förutom det faktum att hon använde fel preposition.) Jag svarade på kommentaren och konstaterade att det är bra mycket tryggare att vara kvinna i dagens Finland än det är att vara ett ofött barn, men den kommentaren censurerades givetvis.

Sedan en sista reflektion. En kommentator konstaterade under en nyhet (jag har tyvärr tappat bort den i flödet) att Soini klarade sig, men "våra rättigheter kan de inte ta ifrån oss". Här utgår kommentatorn från den felaktiga förhandsinställningen att abort på något sätt skulle vara en mänsklig rättighet. Det är det givetvis inte. Men rätt till liv är däremot en grundläggande mänsklig rättighet som dagens abortpraxis konstant och medvetet bryter mot. Igen ser vi ett flagrant exempel på hur lögnen segrar. Tyvärr tycks det vara fullständigt omöjligt att få dagens värdeliberaler och feminister att inse att en abort innebär ett avslutande av mänskligt liv och att kvinnas "rätt till sin egen kropp" (som det ju de facto inte är fråga om) och barnets rätt till liv här står emot varandra. Jag har ogillat användandet av bilder på aborterade foster i kampen för de oföddas rättigheter, men nu har jag kommit att inse att även om dessa bilder är fruktansvärda så behöver vi börja använda dem. I detta skede behöver jag komma med en varning. Länken ovan innehåller en sådan bild. Den är fruktansvärd, och den visar med all tydlighet vad en abort innebär. Dagens vilseledda och sovande människor behöver emellertid väckas till insikt om att en abort innebär att ett barn mördas på ett fruktansvärt brutalt sätt, och om ord inte lyckas förmå detta behöver vi ta till grövre artilleri. Även om det garanterat kommer att väcka mycket ont blod. Men om den som sover inte vaknar med att man ruskar honom milt behöver man ta till hårdare nypor.

11 kommentarer:

  1. Soini är en hycklare. Hur kan vi överhuvudtaget han en utrikesminister som är medlem i världens största pedofilnätverk? Låtsas vara förespråkare för ofödda barn men är helt mot att hjälpa levande människor som flyr för sitt liv. Hyckleri på högsta nivå, typiskt kristna människor.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var blev logiken "eflop"?
      Soini är emot att hjälpa levande människor som flyr??
      Ett barn i moderlivet är i allra högsta grad en levande människa, som dessutom inte har en chans att fly de dödliga substanser de utsätts för vid en abort.
      Vad gäller de som "flyr" över Medelhavet, så börjar väl de flesta (?) inse att den bussniesen bör på sätt eller annat begränsas... Europa har inte en chans att ta hand om hela Afrika.

      Radera
    2. Eflop. Det du ägnar dig åt här brukar allmänt kallas "guilt by association" och att diskutera på det sättet säger mycket mera om den som framför "argumentet" än om den om vilken det sägs.

      I övrigt visar du igen att du lever i din egen "Eflop-bubbla" där dina alternativa "fakta" gäller. Det står dig givetvis fritt att göra så, men vänligen sluta försöka dra in oss andra i din lilla enpersonsbubbla!

      Radera
  2. Glad att Soini klarade sig..kanske det ännu finns hopp för världens mänsklighet..jag såg i förra veckan ett tv-program där abortförespråkarna förfasade sig över att abortmotståndet håller på att växa explosionsartat i hela Europa...så vi får hoppas att ännu fler inser hur horribelt det är att fortsätta med detta barnamördande...Tack för din blogg Kristian. h.Mikael Enell

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mikael. Jag håller fullständigt med. Tack för tacket!

      Radera
  3. Hur länge till ska vår Herre och skapare ha tålamod med oss människor innan vi "tvingas inse" vart världen är på väg och böja våra knän ? Bara dåliga nyheter når oss dagligen https://svenska.yle.fi/artikel/2018/09/23/de-kan-fa-k-pister-upp-i-anus-erika-brenner-har-rapporterat-for-svenska-yle-fran och https://svenska.yle.fi/artikel/2018/09/23/trakyrka-fran-1700-talet-brann-ner-i-kiihtelysvaara-anstalld-gick-in-och-raddade#comments Visst kan det finnas endel postiva saker bland med,som räddandet av altartavlan tex. ! Också i Ylivieska hade väl ngt undkommit elden underligt nog... Juu, såå var det, https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002893897.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir bara sjukare för var dag som går....,https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/4a2edcee-fa02-48a7-abb7-160b6106f5e2_rh.shtml

      Radera
    2. Och IL censurerar sig själva...
      IL:n haastattelemat sotilaslähteet Turun saariston suuroperaatiosta: Tuskin pelkkää rahanpesututkintaa
      23.09.2018 --> Hakemaasi sivua ei valitettavasti löytynyt.

      Radera
    3. Dessa anonyma kommentarer får mig att tänka på en lustig, men med största sannolikhet falsk, historia om Samuel Johnson som sammanställde en viktig engelsk ordbok på 1700-talet.

      Enligt historien var det en pryd dam som beklagade sig över att Johnson hade inkluderat så många stötande och vulgära ord i sin nya ordbok. På detta svarade Johnson ”Har madame slått upp dem?”.

      Radera
    4. Anonym 23:05. Jag läste också den där artikeln. För det mesta går det att, åtminstone lite ditåt, förstå varför en viss artikel publiceras. Men den här gången gick jag bet på det. Kanske för att jag inte vill förstå varför?

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera