söndag 19 juli 2020

Finns det orsak att bli mörkrädd?

Jag blir rädd på riktigt när jag ser den våg av "antirasism" som sveper över världen idag. Inte för att rasismen får ge vika, det är förstås en bra sak. Men jag blir rädd för de synnerligen totalitära drag som denna rörelse är behäftad med. Black Lives Matter är en i grunden marxistisk rörelse, och detta blir hela tiden allt tydligare. Ja, rörelsen är inte bara marxistisk, den är långt också anarkistisk. Kravet som ofta framförs i rörelsen demonstrationer att polisen ska fråntas sin finansiering är både anarkistisk och fullständigt idiotisk. Denna idé har nu också landat i Sverige där två extrema vänsterfilosofer har kommit ut med tanken att rasismen inte kan försvinna med mindre än att polisen mer eller mindre avskaffas. Idioti var ordet!

Om mattan dras bort under den statliga instans (alltså polisen) som har ansvar att upprätthålla samhällsordningen kommer det vakuum som uppstår att fyllas av andra aktörer – något också de svenska vänsterfilosoferna eftersträvar. BLM-mobbar skulle garanterat mera än gärna ta över "rättsskipningen", och extrema högerkrafter har heller inte alls, har det visat sig, några svårigheter att mobilisera sina "rättsskipare". Låter det som om det skulle blir frid och fröjd och lugnt och tryggt på våra gator med en sådan situation? Nej verkligen inte. Det låter mera som början på ett inbördeskrig.

Lite försmak av vad detta kunde innebära fick vi senaste vecka i Indianapolis i USA när 24-åriga Jessica Doty Whitaker blev kallblodigt avrättad av vad som uppenbarligen var en BLM-mobb efter att hon "provocerat" genom att svara på ropen "Black Lives Matters" med de samma ord jag använde här på bloggen för en tid sedan, alltså "All Lives Matters". Tyvärr finns det mycket knappt med uppgifter om detta mord på nätet eftersom mainstreammedia, som stöder BLM-rörelsen, inte alls har varit villiga att rapportera om vad som skedde. (Försök föreställa dig hur rapporteringen skulle ha sett ut ifall förhållandet skulle ha varit det motsatta: En BLM-anhängare skulle ha blivit kallblodigt mördad av någon som ogillade BLM-rörelsens mål och metoder?)

Det kanske mest skrämmande i denna historia är ändå inte mordet i sig och medias totala tystnad, utan det mest skrämmande är de reaktioner mordet utlöst på offrets facebook-sida där det bl.a. sägs att hon "fick vad hon förtjänade" och att gatorna nu är lite säkrare när denna rasist är död.

Som sagt blir jag fruktansvärt rädd när jag ser vad anhängare av denna totalitära och mer eller mindre anarkistiska rörelse står för och gör. Detta innebär givetvis inte att alla som stöder BLM-rörelsen tänker på samma sätt och förespråkar dödsstraff för vad som påstås vara rasism, men det tycks finnas alldeles tillräckligt med sådana element i denna rörelse för att den ska kunna anses vara samhällsfarlig. Att mainstreammedia dessutom väldigt långt blundar för detta och för oss alla bakom ljuset gör verkligen inte saken bättre.

Jag begriper inte hur sådana som vill avskaffa polisen och ersätta den med denna mobbrättskipning tänker. Om de alls tänker.

Så nej, vi behöver inte mindre poliser på våra gator. Snarare behöver vi FLERA poliser.


36 kommentarer:

  1. Du har nog rätt ifråga om media och hur rabaldret skulle vara vid ombytta roller. Det är nog inte någon medveten marxism som vore toppstyrd nu, utan rasande reaktioner som har eskalerat på grund av att poliser också mördar ibland. Både vita och svarta brukar vara prismärkta vid dessa beställda gråzonsmord; att man nu reagerar på de svartas vägnar är förståeligt med tanke på landets seder, men reaktionerna är vanlig upploppstyp och har inte annat än samma filosofi som ibland hördes i öbötten och finland; vanligt skitprat om polisens behövlighet. Det behövs en starkare polisöverhet nu även om missbruk förekommer, så en kristen skall inte delta i upplopp och laglöshetsivran utan hålla och ge sitt vittnesbörd och om man förs bort och mördas av polis eller andra så är man frälst genom vittnesbördet och genom Lammets blod.
    En överhet med flere poliser är vad som synes behövas; det håller jag med om för ordnings skull. Även om kristna då oxå granskas enligt naziregel och kanske störs för Jesu skull och Bibeln.
    Men kom ihåg att de mainstreammedia är de samma mot organiserad gudlöshet strävande teknoantropocentrisk-kultur genomnazisk trots att de för tillfället syns vara ömmande för svarta liv. Oberoende; morden och knäckandet av fattigblivna svarta och andra som varit dåliga samveten hos dem som kränkte deras liv och medborgarskap och sedan dödade dem har varit flera än vad också ' vita' av alla färger lidit.
    Att komma ihåg är att den unga kvinnan dog för sitt vittnesbörd: men hennes liv var kanske inte enligt Tron. Att himlaförklara är tröst som kan vara förödande och leda till att folk utan trons liv och bekännelse genom sina gärningar anses vara i himlen; nej, säger jag vi måste alla ångra och tro enligt Bibeln; det är omvändelse och bättring; det kan man säga som kommentar till amerikanskstilshimlaförklarare. Möjligt är ju att hon ångrat och trott och ämnat ingå äktenskap levande återhållsamt med sin tillkommande. Då var hon i himlen, inte annors.

    SvaraRadera
  2. Ena dagen vill Kristian ha yttrandefriheten, nästa dag vill han ha censur och mer poliser.

    Hur ska han ha det egentligen?

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Förklara gärna för mig och alla andra var i denna text jag vill ha censur!

      Radera
    2. Kristian vill ha yttrandefrihet för sig själv, men censur för andra. Alltid rättigheter för honom själv, skyldigheter och begränsningar för andra.

      Radera
    3. Igen: Förklara gärna för mig och alla andra var i denna text jag vill ha censur!

      Radera
    4. Kristian. Det är ganska uppenbart att du inte klarar av att se sanningen om verkligheten. Då är det väl bara censur som gäller för att du skall vara nöjd.

      Verkar som att BLM är ett problem för dig. Ska man tolka det som att du är för rasism också? BLM borde kanske tystas ner med mera poliser?

      Q

      Radera
    5. Q. Ännu en gång: Förklara gärna för mig och alla andra var i denna text jag vill ha censur! Detta kan ju verkligen inte vara svårt. Ett litet citat räcker!

      Radera
    6. Jag fick alltså inget svar. Nåväl, det är också ett svar.

      Radera
    7. Kristian. Du gav heller inga svar. Tolkar det också som ett svar.


      Q

      Radera
    8. Q. Jag gav inget svar? Varför skulle jag ge ett svar på den fråga som är så fel ställd som en fråga kan vara?

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Kristian. Du har ofta anklagat mainstreammedia för att bara föra fram halva sanningen. I fallet med polisens finansiering gör du exakt samma sak. Om du hade tyckt att dina läsare är berättigade till en helhetsbild kunde du ha tillagt att medlen som skulle tas från polisens finansiering skulle gå till socialt arbete. Jag förstår också att en helhetsbild i dethär sammanhanget inte passar din agenda. En vettig översyn över "defund the police" finns här: https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jul/02/britain-defund-the-police-black-lives-matter

    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. Visst kunde jag ha gjort det, men eftersom socialt arbete och socialarbetare på inget sätt kan ersätta poliser på gatan ansåg jag det irrelevant.

      Socialarbetare är säkert bra, men om man ersätter polisen med sådana blir slutresultatet knappast något annat än en fullständig katastrof.

      Radera
    2. Har du alls läst texten i min länk?

      L

      Radera
    3. L. Nej. Men jag läste texten i insändaren jag länkade till i texten - den som jag hänvisade till i min text.

      Radera
    4. OK, så mycket försöker du alltså se båda sidorna av saken. Uppfattat.

      L

      Radera
    5. L. Varför skulle jag behöva läsa olika källor som säger i princip samma sak? Jag fick den andra sidan av saken från insändaren jag länkade till. Hur många liknande artiklar tycker du jag borde läsa innan du är nöjd?

      Som jag sade så är socialarbetare en bra sak. Men även om dessa skulle öka drastiskt behövs alla poliser vi har idag. Det går inte att dra ner på poliserna fastän vi skulle ha en massa socialarbetare mera än vi har idag. Orsaken är klar och tydlig: Vi människor är syndare, och om vi inte har ett tillräckligt vasst och stort svärd som hotar oss om vi gör galet kommer vi att göra galet. Oberoende av hur många socialarbetare det finns.

      Radera
    6. ” Vi människor är syndare, och om vi inte har ett tillräckligt vasst och stort svärd som hotar oss om vi gör galet kommer vi att göra galet.”

      Så talar en sann kristen, verkar det som. Det finns, som du vet, nog folk (både troende och inte troende) som klarar av att göra rätt saker utan att ha ett svärd hängande över huvudet. Rädslan är en kraftfullt maktmedel som kristendomen använder och det verkar vara ett alternativ som du tror på.

      Hur vore det om du skulle sätta 5 minuter på att begrunda texten i Guardian-artikeln jag länkade till? Det kunde kanske sätta saker i ett annat perspektiv för dej.

      L

      Radera
    7. L. "Det finns, som du vet, nog folk (både troende och inte troende) som klarar av att göra rätt saker utan att ha ett svärd hängande över huvudet."

      Där har du rätt, och jag hoppas att både du och jag hör till denna grupp. Men det finns också många som INTE klarar av det. Därför behövs "överhetens svärd".

      Sedan satte jag 5 minuter (eller kanske t.o.m. tio) på att läsa artikeln i din länk. Och den sade i princip samma sak som insändaren jag länkade till. Så det var tio bortkastade minuter.

      Radera
    8. Sorry. Beklagar att jag tog din tid. Dethär är ju din blogg och dina åsikter.


      L

      Radera
    9. Den dräpta Jessicas fästman Ramirez drog också vapen, sköt efter förövaren men påstod att han inte träffat nån. Man kan förstås hävda att BLM har lett till att var och varannan börjar gå omkring och hota varandra med vapen, men sanningen är nog den att de som vill gå med vapen, de hittar alltid en orsak att dra fram skjutvapnet.

      Men Kristian vill förstås i sann propaganda-stil smutskasta BLM med en avskild incident där man inte ens vet om Jessica nämnde ALM, hennes far, som inte var på plats, intygade att dottern nog stod för ALM.

      Radera
    10. "men sanningen är nog den att de som vill gå med vapen, de hittar alltid en orsak att dra fram skjutvapnet."

      Som t.ex. när den du går på gatan med blir brutalt avrättad, menar du?

      Radera
    11. I det moraliska u-landet USA blir knappt 15000 skjutna till döds varje år, och det innan BLM. Men du skyr inga medel med att svartmåla det som råkar stå på dina agenda, genast EN av de 15000 som kanske har sagt ALM, så gör du ett synnerligen ensidigt propaganda-inlägg. Intet nytt under solen dock...

      Radera
    12. Så du menar att det är ok att en person blir skjuten till döds för att hon sagt några ord som inte föll mobben på läppen? Eftersom många andra också blir det av olika orsaker.

      Synnerligen märklig logik. Och moral.

      Radera
    13. Det var inte alls vad jag skrev, men förstår nu att du läser allting på ditt eget kreativa sätt, säkert tolkar du bibeln lika frikostigt också.

      Radera
    14. Det är nog inte svårt att förstå det du skrev som om detta var vad du menade. Men om du inte menade det, vad menade du då?

      Radera
    15. Ingenting verkar vara svårt för dig att förstå precis hur som helst. Därför blir det mesta så galet det du skriver också.

      Men av järntråd: långt före BLM/ALM har amerikaner gått med bössor i fickan och skjutit varandra till döds, av olika orsaker. Det är verkligen tragiskt men så är ju USA också ett tragiskt land, där 15000 människor sätter livet till, och mångdubbelt fler blir skadade. Vad som är min point är, att du tar ETT fall för att kalla BLM-rörelsen som samhällsfarlig. Om du skulle läsa och inte skriva med propaganda-glasögonen på, skulle du också inse att det ingen vet om Jessica nämnde ALM, eller om skjutandet berodde på det. Men att försöka hålla sig till sanning förstör god propaganda.

      Men sen till det du inte förstår om att avskaffa polisen: orsaken till alla upplopp är ju polisen. Utan polis hade vi inte haft någon BLM. Börjar man kolla den otroliga mängd videor om hur amerikanska polisen beter sig, inser vem som helst var problematiken ligger, bara att gå på youtube med sökorden police och black, så hittas hur mycket som helst. Men det brukar inte vara din grej att försöka ta reda på.

      Radera
    16. Q. "orsaken till alla upplopp är ju polisen"

      Det där tror du knappast på själv, eller?

      Sedan finns det uppgifter som gör gällande att flera vita än svarta dödas av polisen i USA. Men det har inte lett till att någon har krävt att polisen ska avskaffas.

      "Utan polis hade vi inte haft någon BLM"

      Kanske inte, men det vet vi ju inte eftersomd et inte finns något parallellt universum att jämföra med. Men det kan vi vara ganska säkra på: Utan polis skulle vi ha haft en massa annat elände. (Och mycket flera än de 15 000 döda du talar om.) Bl.a. medborgargarden bestående av högerextrema människor som skulle patrullera gatorna. Och de skulle garanterat inte ha varit mera välvilligt inställda till mörkhyade människor. Eller vad tror du?

      Radera
    17. "'orsaken till alla upplopp är ju polisen'
      Det där tror du knappast på själv, eller? "

      Men god morgon, har fallet Floyd gått dig helt förbi? Var har vi orsaken till BLM-upploppen om inte det är polisen som brutalt tog Floyd av daga?

      "...inte finns något parallellt universum att jämföra med. Men det kan vi vara ganska säkra på: Utan polis skulle vi"

      Och så börjar du jämföra själv med ett parallellt universum... :D Vi behöver ju inte jämföra med ett annat universum, går ju bra att jämföra med andra länder.

      " Bl.a. medborgargarden bestående av högerextrema människor som skulle patrullera gatorna. Och de skulle garanterat inte ha varit mera välvilligt inställda till mörkhyade människor. Eller vad tror du?"

      Högerextremism är ju din grej, men vad får dig att tro att gatorna tas över att just högerextrema? Meningen är ju att bygga upp polisen i annan form. För närvarande är polisen inte alls välvilligt inställda till mörkhyade människor, vilket du kunde inse om du skulle kolla några videor. Men, se det skulle ju förtära din propaganda.

      Radera
    18. Just i Floyd-fallet var det polisens agerande, ja. Men ett fall är inte det samma som alla.

      "Och så börjar du jämföra själv med ett parallellt universum"

      Nej, det gjorde jag inte. Jag konstaterar bara ett faktum som de flesta tänkande människor är fullständigt överens om. Men det gäller tydligen inte för dig.

      "Vi behöver ju inte jämföra med ett annat universum, går ju bra att jämföra med andra länder."

      Nu förstår jag inte vad du menar. Menar du att vi kan jämföra med andra länder som inte har någon polis? Vilka länder är det?


      "Högerextremism är ju din grej"

      Nej, också här har du fel. Har du någon gång försökt ha rätt? Du skulle kunna försöka dig på det, det är faktiskt riktigt trevligt!

      "men vad får dig att tro att gatorna tas över att just högerextrema?"

      Erfarenheten. https://www.sydsvenskan.se/2016-03-21/hogerextremister-patrullerar-gator


      "För närvarande är polisen inte alls välvilligt inställda till mörkhyade människor, vilket du kunde inse om du skulle kolla några videor."

      Man kan få vilken bild som helst framställd som sanning genom att kolla "några videor", så nej tack. Jag vet att det finns idioter inom den amerikanska poliskåren som beter sig illa mot mörkhyade. Men det är ett problem som inte löses genom att avskaffa polisen eller ens genom att "bygga upp polisen i annan form". Däremot skulle något sådant garanterat skapa andra och mycket större problem. Så varför "lösa" ett problem genom att ta till en lösning som är både oprövad och synnerligen osäker och dessutom samtidigt skapa en massa nya, och större, problem? Svaret är enkelt: Det är anarkister som ligger bakom detta och som vill få bort ordningsmakten för att kunna skapa anarki.

      Radera
  5. Kristian påstår "Vi människor är syndare, och om vi inte har ett tillräckligt vasst och stort svärd som hotar oss om vi gör galet kommer vi att göra galet"

    Det får du stå för själv, jag behöver inget svärd för att inte göra nåt galet. Typiskt kristna tankesätt att utan "storögat" i himmelen så skulle alla människor mörda, våldta och stjäla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:09. Jag pratar om överhetens svärd. Alltså polisen i vårt fall, inte om Gud. Och nej. Alla människor skulle inte "mörda, våldta och stjäla" utan poliser. Men en del skulle göra det. Och dessutom har vi det andra problemet med en polislös tillvaro som jag nämner i texten ovan: Ett vakuum fylls alltid. Skulle du verkligen vilja ha ett samhälle där BLM-mobbar drar runt och skipar rättvisa enligt sitt synsätt och högerextrema "liivijengliäispoliisit" springer runt och håller ordningen på sitt sätt. För det är vad vi får om vi drar ner på/avskaffar polismakten.

      Radera
  6. För de som tror på spöken, tomtar, troll, andar, gudar och andra fantasifigurer finns det alltid orsak att vara mörkrädd.

    Vi som förlitar oss på vetenskapliga fakta och sunt förnuft behöver aldrig vara rädd för nåt. Vilken befrielse att kunna tänka själv och vara på riktigt fri. Testa om ni vågar.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Hur vet du att Jessica Doty Whitaker inte förlitade sig på "vetenskapliga fakta och sunt förnuft"? Likväl blev hon brutalt avrättad på öppen gata för något hon sade - och människor på sociala medier hävdar att hon fick vad hon förtjänade. Men stick du bara huvudet i sanden, det är du ju van att göra.

      Radera
  7. Religiösa personer anammar alla möjliga konspirationsteorier eftersom de inte kan tänka rationellt. Vem har inte de senaste tiderna hört om alla virus spridningar via 5G och att Bill Gates är den onde :) Sunt tänkande människor går inte på dessa idiotiska ideér men religiösa personer som inte kan se och tänka klart tror på skräpet. Inte konstigt ni är mörkrädda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 15:43. Nu pratar vi inte om 5G och Coronaviruset eller om Bill Gates. Nu pratar vi om en ung människa som blev brutalt avrättad på öppen gata för något hon sade - och om människor som hävdar att hon fick vad hon förtjänade. Ser du inte skillnaden?

      Radera