torsdag 2 juli 2020

Om Trump, Tulsa och medias oerhörda dubbelmoral

Jag har flera gånger konstaterat att jag inte gillar Donald Trump. Kanske främst för att jag menar att man inte kan lita på mannen. Under snart fyra år nu har han ändå gjort en lång rad goda beslut och inte ens varit i närheten av att vara den fara för hela världen som han bland demokrater och vänsterliberaler utmålades som. Tvärtom har han, i motsats till ALLA amerikanska presidenter under de senaste 40 åren, inte startat ett enda krig under sin presidentperiod. Skulle det inte vara för hans många gånger osakliga twittrande skulle jag nästan vara beredd att säga att USA under de senaste åren har haft en mycket bra president.

Men jag menar som sagt att man inte kan lita på honom. Under sin första mandatperiod har han haft sitt återval i tankarna, och för att möjliggöra detta har han fattat många beslut som har fallit speciellt USA:s många kristna/evangelikala människor på läppen. Nu säger jag givetvis inte att han inte kunde tänkas ha gjort samma sak ifall han inte skulle ha haft återvalet i tankarna, men som jag ser det finns det inga sådana garantier. Därför menar jag att vi inte vet hur han kommer att bete sig under en eventuell andra mandatperiod. Hur som helst VET vi att en Joe Biden som president skulle komma att vara en katastrof, varför en andra period med Trump ändå är att föredra. Alldeles speciellt om han skulle fortsätta som hittills och kanske lämna bort twittrandet eftersom han då inte längre skulle behöva tänka på något nytt val.

Men vänstermedia både i USA och i resten av västvärlden ogillar Trump. (Jag tänkte skriva hatar, men valde att inte göra det.) Detta kommer kanske främst till synes genom den dubbla standard och dubbelmoral som tillämpas. De senaste dagarna har vi fått ett mycket flagrant exempel på detta. Det har funnits mörka moln över Trumps presidentskap p.g.a. påstådd rysk inblandning i valet 2016. Denna inblandning har inte kunnat bevisas, men likväl finns beskyllningarna fortfarande kvar och används alltjämt av hans motståndare både inom politiken och inom media.

Under Trumps kampanjöppning i Tulsa/Oklahoma blandade sig vänsterungdomar (via TikTok) i det kommande presidentvalet genom en koordinerad nät-attack mot biljettförsäljningen vilket ledde till att många som skulle ha velat delta inte kunde göra det eftersom det såg ut som om mötet var fullbokat. (Vilket det också var, men i huvudsak av sådana som inte hade några planer på att delta.) Vänsterpartiets i Sverige ledare Jonas Sjöstedt lät senare meddela på Twitter att hans 12-åriga barn deltagit i denna samordnade attack mot Trumps valkampanj.

Här har vi nu alltså en påvisad – och erkänd – bl.a. svensk (och kinesisk) inblandning i valet 2020. Nu kunde man ju vänta sig att media skulle gå i taket. Igen blandar sig utländska aktörer i presidentvalet! Detta är en oerhörd skandal! Men icke. Skillnaden är att denna inblandning, i motsats till den påstådda inblandningen 2016, är bevisad utom allt tvivel. Och att det nu var Trump som kom att lida av den. Gissa vilken av dessa två faktorer som fått media att inte ropa och hopa om den liksom om den påstådda inblandningen i Trumps kampanj 2016 och i stället förbigå denna bevisade inblandning med så gott som total tystnad? 

Dubbelmoral är något avskyvärt, och värre blir det när den tillämpas av vår media som vi borde kunna lita på.

56 kommentarer:

  1. Inte ett inlägg utan hbqt-hat, Kristian, du är verkligen på G nu!

    Tydligen skulle Trump få göra vad som helst och vara bättre, än att Biden jobbar för hbqt-jämlikhet. Trump var på väg att meja ner fredliga demonstranter med pansarfordon, han kör USA ekonomi i botten och framför allt ljuger dagarna i ända. Men allt verkar Kristian anstå för att inte främja hbqt-jämlikhet.

    Vidare är det en viss skillnad mellan att Trump själv aktivt begär hjälp för att bli invald gentemot att tusentals tog till ett prank som möjligen räddade flera liv från pandemin. Media förstod nog denna jämförelse, men din propaganda mot media börjar kännas lite fadd och barnslig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Din Trump kritik är nog ganska enögd. Och var hittar du hbt-hat i den här texten? Du måste nog ha väldigt regnbågsfärgade glasögon. Men det kanske du har.

      Sedan tycks du veta mer om vad Trump har gjort eller inte gjort än alla andra. Intressant!

      Radera
    2. Inte Q utan d ska det förstås vara.

      Radera
    3. Läs nu helst det du länkar till, du kallar det katastrof att Biden skulle arbeta för hbqt-jämlikhet. Det kan inte med kallas annat än hat ifall man önskar ojämlikhet, att man skulle missunna andra samma rättigheter som du själv har.

      Tycks jag veta mer om vad Trump gjort eller inte gjort? Ifall du avser det jag skrev om att han var på väg att meja ner demonstranter så förlitar jag mig på de intervjuer där befäl från armén bekräftade att de inte tänkte skicka ut styrkor mot det egna folket eftersom det är olagligt. Men du Kristian kanske vet mer än vad både vi och generalerna vet?

      Radera
    4. d. Problemet är inte att ojämlikheten avskaffas utan att allt som ens luktar diskriminering ska straffas, och det hårt dessutom. (Det kom kanske inte fram så tydligt i den här texten, men det är de facto vad toleransen ska ersättas med.) Att se detta som en katastrof är sannerligen inte hbt-hat. Det är sunt.

      Nej, jag avser det att du håller Trump skyldig till valinblandningen trots att han blivit frikänd och de påstådda bevisen inte finns i sinnevärlden.

      Radera
    5. "...diskriminering ska straffas, och det hårt dessutom."

      Och? Vad är fel med det? Förutom att du vet att det slår tillbaka på dig, vilket gör att du vet att du gör dig skyldig. De som vet att de är oskyldiga, de oroar sig inte. Du vet, det finska ordspråket "Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" passar finfint in här. Kristian älähtää, koska se syrjintä-kalikka kalahti häneen".

      Samma gäller Trump, vore han oskyldig skulle det inte finnas behov av att avsätta den ena efter den andra, senast Geoffrey Berman. Den ytterhögerflank du så verkar beundra skyr inga som helst medel för att få svart till vitt.

      Det finns en bok om Trumps åtal, över 3500 stycken. Man får vara naiv om man tror att Trump är ärlig, hederlig och rättfram med alla rättegångar som han bara ser som medel för att nå personlig vinning-inte som rättvisans verktyg.

      https://www.abajournal.com/web/article/attorney-and-author-on-his-portrait-of-donald-trump-through-more-than-3500-lawsuits

      Men du har gjort klart att blundar för precis vad som helst bara Trump skulle låta hbqt-diskrimineringen fortsätta.

      Radera
    6. d. Du valde att lämna bort ett mycket väsentligt ord ur citatet. Och så gör du sak av det förvrängda citatet. Det säger precis allt jag behöver veta om dig.

      Radera
    7. "luktar" är din egen tolkning som inte förtjänas att bli nämnd. Alla fall, som konstaterats överskrida tröskeln för att väcka åtal, behandlas i rättegång där man är oskyldig till motsatsen bevisats. Men du vet, det är lätt att inte få böter för fortkörning, man kör inte de 7 km/h överhastighet på den gråa zonen där man bara får en varning, utan håller sig under gränsen. Enkelt för de som kan.

      Du valde också att lämna bort hela stycken jag skrev om Trump, men försöket att avleda diskussionen är igen klumpigt.

      Radera
    8. d. Du vill inte se problemet här. Nå, det förvånar verkligen inte.

      Radera
    9. Finns inget problem, såtillvida inte lagändringen har gjort att rättspraxisen gör ett undantag i bara detta specifika fall så att domstolsväsendet åsidosätts och vem som helst blir domare och pöbel on the spot. Som sagt, dina kunskaper i juridik är inte vad de borde vara för att uttala dig i frågor som dessa.

      Dunning-Kruger kan även appliceras på juridik...
      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/06/30/valheenpaljastaja-dunning-kruger-efekti-selittaa-netin-amatooriepidemiologien

      Radera
    10. d. Du låtsas bara veta något om mina kunskaper i juridik. Dessutom handlar detta i själva verket inte om juridik utan om politik. Och om mina kunskaper i juridik måhända inte är heltäckande så kan jag politik.

      Radera
  2. Medias vänsterlutning är problematisk. Ledarskribenter och journalister överlag är väl en god bit vänsterut i jfr med genomsnittsläsaren.

    Dessutom har vi en extremvänster som fått oproportionerligt stort inflytande inte minst i media. Denna extremvänster är bra på att riva ner/vandalisera, skrika, kasta sten. mm.
    Dålig är man däremot på att tänka!

    Så är det i stora delar av västvärlden nuförtiden!
    (ser det ut som)

    På den andra sidan i Östeuropa (Polen, Ungern) i det forna Sovjet (Ryssland) har man nu gjort en rågång mot marxismen (kommunismen) och alltmer vänt sig till kristendomen, tradition, familj o.sv.
    värden som knappast står högt i kurs hos många tongivande i västeuropa och USA.

    Den ateistiska kommunismen förde olycka över folket och nu vill man i stället satsa på Gud och kristendomen.

    T.o.m. förre ateisten och kommunisten Putin vill ha Gud inskriven i grundlagen lyhörd för Solsjenitsyns opinion att endast Gud kunde rädda Ryssland.

    Men sådant här är ju inte populärt i väst i synnerhet ej hos media och väl ej heller academica.

    Kristian Nymans kritik mot media är nog berättigad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Hans, "T.o.m. förre ateisten och kommunisten Putin vill ha Gud inskriven i grundlagen" + att ett äktenskap bara kan bestå av man & kvinna ! Det var verkligen goda nyheter förr idag !!!

      Radera
  3. Hans, det faktum att du, precis som Kristian brukar, försöker styra in diskussionen på att generellt beskylla media för allt, istället för att debattera kring skillnaden mellan ett prank från allmänheten och ett avsiktligt svindel från Trump, bevisar en hel del.

    Problematiskt blir det verkligen om sanningsvärde ställs i proportion till politisk tillhörighet. Efter vad det ser ut, Hans, så är du likt Kristian beredd att kategorisera allt som lögn som du/ni anser vara lite vänster, samtidigt som allt är sanning som är tillräckligt höger.

    Det om nånting är att vara dålig på att tänka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @d, Lite OT, https://nyheteridag.se/aron-flam-aklagaren-vill-ha-mojlighet-att-spara-upp-och-forstora-redan-salda-bocker/ +kommentarer ! Inser du vart vi är på väg ? Bevisen börjar hagla tätt... !

      Radera
    2. Samma gäller dig också, styr diskussionen till ett åtal om upphovsrätt. Använder man en bild, text, musikstycke, video eller annat stycke av motsvarande konstnärlig karaktär utan att fråga lov, så får man stå sitt kast.

      En paranoid ser bevis överallt.

      Radera
  4. Trump har väl som presidenter sig bör, gjort en del för det amerikanska folket MEN han har också tagit äran för de ändringar som Obama gjort och som först under trumps mandat börjat ge frukt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I mina ögon är och förblir han en oempatisk, sexistisk rövhatt som totalt saknar impulskontroll 😊

      Radera
    2. Mimmi. "I mina ögon är och förblir han en oempatisk, sexistisk rövhatt som totalt saknar impulskontroll "

      Nå, där står vi inte alls så långt ifrån varandra...

      Radera
    3. Mimmi. Fortsättning. Enda orsaken till att många röstade på honom i förra valet var att alternativet bedömdes vara ännu sämre. Jag har hört om (kristna) väljare som röstade på honom och sedan gick ut ur vallokalen för att spy. Det säger väl ganska mycket.

      Radera
  5. "Här har vi nu alltså en påvisad – och erkänd – bl.a. svensk (och kinesisk) inblandning i valet 2020. Nu kunde man ju vänta sig att media skulle gå i taket. Igen blandar sig utländska aktörer i presidentvalet! Detta är en oerhörd skandal! Men icke. Skillnaden är att denna inblandning, i motsats till den påstådda inblandningen 2016, är bevisad utom allt tvivel."

    Ser du verkligen inga andra skillnader, Kristian? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christian. Den stora skillnaden är att detta är påvisat och erkänt, medan soppan som följde på anklagelserna om valinblandning 2016 inte är det. Därför kan man inte säga så mycket om den. Men om den, alltså rent hypotetiskt, skulle ha haft sanningsbakgrund - vad garanterat att inte heller den skulle ha varit orkestrerad och genomförd av barn och unga?

      Radera
  6. Vad menar du med att mötet såg ut att vara fullbokat? Som jag förstått saken fanns det inget tak på antalet biljetter - hur skulle de annars kunna ta emot en miljon intresseanmälningar till 20000 platser?

    Och menar du att den kinesiska inblandningen består i att appen TikTok är kinesisk? Är aktioner som organiseras på en webbsida som ligger på en linuxserver följaktligen finländska aktioner?

    För det tredje - ”vänsterungdomar”?!!? Som jag förstått saken var den gemensamma nämnaren bland många ungdomar som deltog att de gillar Kpop, inte att de har en viss politisk preferens. Vad stöder du uttalandet att de är vänster på? Kan de inte lika gärna vara evangeliska unga som inte vill att en äktenskapsbrytare (heter det ”horkarl” i bibeln?) skall få förnyat förtroende?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Jag utgick ifrån att Jonas Sjöstedts barn är vänster. Om du har andra uppgifter om detta får du gärna dela dem med mig.

      Aktionen samordnades på en kinesisk app. Därav antagandet. Det kan förstås vara felaktigt, men har det så stor betydelse i så fall? Samordnat var det hur som helst.

      Radera
    2. "Aktionen samordnades på en kinesisk app. Därav antagandet."

      Enligt detta antagande pågår väl Amerikansk valinblandning i så gott som alla världens länder (Twitter och Facebook)?

      Radera
    3. "Jag utgick ifrån att Jonas Sjöstedts barn är vänster."

      Men då ska Kristian utgå att dina barn är så ultrahöger så de trillar av kartan. Men på riktigt, om du tror du kan politik så borde du veta lite mera än så. Och så frågar du efter andra uppgifter, såna uppgifter som inte ens existerar, vilket du också som "politiskt kunnig" borde veta.

      Radera
    4. d. Varför skulle mina barn vara det? Jag är det inte. (Är medlem i ett parti som ligger lite höger om mitten på den traditionella skalan.) Så igen för hela ditt resonemang åt skogen på basen av ett felaktigt antagande. Men det var ju verkligen inte första gången...

      Radera
    5. Samordnad eller inte, att en kinesisk app används som medium för en viral uppmaning gör inte den påstådda inblandningen kinesisk. En pamflett tryckt på finskt papper är inte ett finländskt upprop. Ett inbrott utfört med verktyg från Bacho är inte svensk inblandning.

      Radera
    6. Jan. Helt riktigt. Där kan jag bra backa.

      Radera
    7. "Varför skulle mina barn vara det?"

      Varför skulle Jonas Sjöstedts barn då vara det?

      Alltså, dina argument är lika ihåliga som emmentalost på en riskaka...

      Radera
    8. d. Ja, varför? Kanske för att Jonas Sjöstedt ÄR vänster och för att jag INTE är "så ultrahöger att jag ramlar av kartan". Logik tycks verkligen inte vara din gren...

      Radera
    9. Nu svarar du inte på frågan.

      Vad får dig att tro att Jonas barn skulle automatiskt ärva hans politiska syn om inte dina barn gör det?

      Denna fråga har verkligen ingenting att göra med hur jag upplever din politiska syn på din blogg, men det kan vi ta upp genast du svarat på ovanstående.

      Radera
    10. d. Klarar du inte av att läsa innantill överhuvudtaget? Varför skulle mina barn bli "ultrahöger så de ramlar av kartan" för att Jonas Sjöstedts barn blir vänster? Jonas Sjöstedt ÄR vänster. Jag ÄR INTE "ultrahöger så jag ramlar av kartan. Ser du vad det handlar om?

      Radera
    11. Du försöker slingra dig. Det handlar inte om vilken politisk tillhörighet det är fråga om, det handlar om ditt påstående/antagande att Sjöstedts barn skulle per automatik få förälderns politiska syn fast du hävdar att fallet inte är så med dina egna barn.

      Sen om din politiska tillhörighet, den är den mest högerinriktade jag känner till. Ditt parti är måhända aningen höger men dina åsikter såsom du beskriver dem är verkligen långt åt höger. Men det hör inte hit, spelar ingen roll om du är mitten, höger eller vänster, dina barn får, som du själv säger, inte din politiska syn. Frågan är varför du inbillar dig (och oss) att Sjöstedts 13-åring skulle ha fått sin fars politiska syn.

      Radera
    12. d. Var har jag sagt att mina barn inte kan tänkas få min politiska syn? Igen ljuger du.

      Radera
    13. Tycks vara en omöjlighet att få dig att förklara hur du kan anta att Sjöstedts 13-åring skulle per automatik ha sin fars politiska syn, men du insåg att det var en fantasi du drog till med i farten.

      Radera
    14. @d, hur man kan anta.... Tänk tillbaka då du var 13år ! Antar på goda grunder att du antingen höll på det som din far eller mor sade ? Man är nog lite äldre än så och har fått influenser från andra håll innan man eventuellt har en "egen" uppfattning !

      Radera
    15. 22:16

      Nämen, vill du vända diskussionen till att mumla om vad jag gjorde eller inte gjorde som 13-åring? Nå, så Kristian ska komma undan så gör vi väl det då. Jag intresserade mig för flickor, men vågade inte fråga chans. Jag vågade också svära med kompisar, men inte så vuxna hörde. Jag fick cykla in till stan helt på egen hand. Det är möjligt att mina föräldrar pratade om nyheter på tv, men det var ingenting jag förstod eller kommer ihåg. Ska du nu Anonym berätta hur politiskt aktiv du var som 12-åring? Då dina klasskompisar skrev uppsatser om "Mitt sommarlov" skrev du om "Marxismens fällor"? Nej, trodde inte det heller...

      Kristians resonemang om en svensk 12-årig vänsteraktivist som saboterar Trumps återval var dödfödd. Och om det vore sant, vem skulle vilja ha en president som låter sig besegras av en 12-åring :D

      Radera
    16. d. "Och om det vore sant, vem skulle vilja ha en president som låter sig besegras av en 12-åring"

      Nu är du nog mera än lovligt naiv. Du vet nog vad detta handlar om, men problemet är att jag tydligen måste ha fel i precis allt jag skriver/säger.

      Radera
    17. Innan du drar på dig offerkoftan kan du läsa följande: https://www.nytimes.com/2020/06/21/style/tiktok-trump-rally-tulsa.html

      Föga trovärdigt att du kallar andra naiva då du själv tror att en 12-åring som ärvt sin fars politiska ideologi motsatte sig Trumps politik så mycket att hen beslöt som svensk nation sabotera Trumps återval med att överboka biljetter med en kinesisk app och blandade in även hela Kina. Yle och annan media brukar skriva dylika nyheter den 31 mars varje år...

      Sen ska man inte glömma att teamet hade förberett sig för 800 000 deltagare, de hade inte stängt av anmälan vid 19 000, 100 000 eller 200 000 heller, utan tog emot alla. Därför är det fullt möjligt att det aldrig fanns flera intresserade än 6200, alla genuint intresserade fick plats och deltog. Det igen skulle vara ännu mer pinsamt för Trump, så därför låter man påskina att många inte fick plats. Läser du artikeln så ser du att teamet hittade tiotusentals fake-anmälningar, de visste att nånting var på gång. Men ändå blev det inte fler än 6200.

      “Registering for a rally means you’ve RSVPed with a cellphone number and we constantly weed out bogus numbers, as we did with tens of thousands at the Tulsa rally, in calculating our possible attendee pool.”

      Radera
    18. d. "Föga trovärdigt att du kallar andra naiva då du själv tror att en 12-åring som ärvt sin fars politiska ideologi motsatte sig Trumps politik så mycket att hen beslöt som svensk nation sabotera Trumps återval med att överboka biljetter med en kinesisk app och blandade in även hela Kina. Yle och annan media brukar skriva dylika nyheter den 31 mars varje år..."

      Föga trovärdigt? Men kom igen nu! Det finns ju svart på vitt att detta är vad som har skett! Det där med "svenska nation" har du hittat på själv, men annars.

      Radera
    19. DU är inte trovärdig, vet inte hur man ska säga det så du skulle begripa det, men det du påstår är inte förenligt med sunt bondförnuft, det är som bäst ett aprilskämt man småler åt, nånting man skulle säga om man vill härma en byfåne eller något man skickar in till feissarimokat. Det finns ingen rim eller reson i dina utlägg då du kopplar ihop vad som helst med vänster, feminism eller hbqt, allt blir bara galet.

      "blandade sig vänsterungdomar (via TikTok)"

      Och hur kan du veta att tusentals ungdomar du inte har namn på skulle vara vänster? Barn, ungdomar, de är inte politiska, de förstår sig inte, de bryr sig inte, politik är för abstrakt och tråkigt. Det enda belägg du har är att du "antar". För dig är kanske alla antaganden sanning, men inte för nån annan.

      Tydligen valde du inte att läsa artikeln jag länkade till, där det tydligt framgår att kampanjadministrationen visste att det fanns bogus-anmälningar, men då det kommer till de viktiga nyckelorden vänster (reella eller inbillade), feminism eller hbqt, så blir du med ens sanningsresistent.

      Radera
    20. d. Skyll inte bloggaren för att din förvridna världsbild gör att du inte begriper dig på vad som händer i världen idag. När jag läser din kommentar 09:48 ser jag en människa som förblindats av sin sjuka syn på världen så att hon inte begriper sig på verkligheten. Men tack och lov finns det sådana som gör det!

      Radera
    21. Tack Anonym 6 juli 2020 18:07 för din kommentar ! Många flera av Kristians läsare kunde nog i tid och otid ta sig för att försvara det som här skrivs !

      Radera
    22. d. Jag ser inte att det är någon större idé att fortsätta denna diskussion.

      Anonym x 2. Tack!

      Radera
    23. 18:07

      Min världsbild baserar sig tex på den artikel där det visar sig att Trump-kampanjen visste om att det fanns tusentals påhittade anmälningar. Min världsbild grundar sig också på erfarenheten att jobba med bla 12-åringar där jag med säkerhet kan påstå att det inte finns politiskt aktiva bland barn i den åldern.

      03:28

      Du har alldeles rätt, Kristian behöver verkligen försvar eftersom han inte klarar av detta på egen hand. Han behöver inte heller hjälp med att förklara sig eftersom det är omöjligt utan att ljuga ihop nånting nytt.

      KN

      Nej, det finns nog ingenting som du kan intyga med att 12-åringar är politiskt aktiva, eller att du bara vet att en enorm mängd ungdomar är vänster, medan du säkert antar att höger skulle aldrig ljuga eller göra nånting motsvarande. Eftersom du ingen låter bli att kommentera artikeln så antar jag att du antingen läst den och insett att du hade fel, eller att du vägrar ta till dig information. Men du får som du vill, vi lämnar den saken så här.

      Radera
  7. "..rysk inblandning i valet 2016. Denna inblandning har inte kunnat bevisas, men .."

    Den ryska inblandningen i USAs presidentval 2016 har nog bevisats klart och tydligt. "..bevisad utom allt tvivel", som du skrev. Rysk inblandning pågår väl ännu idag.

    Det du kanske menar, är att man inte lyckats bevisa att Trumps gäng DIREKT och koordinerat skulle ha konspirerat med Ryssland. Muellerutredningen handlade väl i huvudsak om detta, och Trumps administration gjorde allt för att förhindra utredningen, något som kan ha påverkat resultaten.




    Att du jämställer "valinblandning" utfört av Ryssland, och en 12-årig flicka i Sverige, är lite snedvridet. För övrigt har händelsen med "valinblandning av tonåringar" behandlats i nyheterna, även i "Vänstermedian".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08.26. Om en sådan inblandning har bevisats har jag missat det. (Vilket givetvis inte är omöjligt.) Men har du någon länk eller annat som belägg för påståendet så tar jag gärna del av det!

      Radera
    2. Google är din vän. Nedan några snabba artiklar som diskuterar ämnet. Jag har bara skummat genom artiklarna, så det kan hända att någon artikel ifrågasätter påståendet.

      Man kan förstås ifrågasätta vad som krävs för att "bevisa" inblandningen; Ryssen har och kommer att förneka allt.

      https://www.justice.gov/storage/report.pdf

      https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_interference_in_the_2016_United_States_elections

      https://apnews.com/d7eeadacc3e442ebbe23916a053856fa

      https://www.foxnews.com/politics/mcmaster-fbi-indictments-prove-russia-meddled-in-us-elections

      https://www.foxnews.com/politics/findings-that-russia-meddled-to-help-trump-beat-clinton-were-accurate-and-on-point-senate-intel-panel

      https://www.bbc.com/news/world-us-canada-41355903

      https://www.bbc.com/news/technology-46590890

      https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-russia/what-we-know-about-u-s-probes-of-russian-meddling-in-2016-election-idUSKBN1872Y6

      En följdfråga: Vad har du för källor för dina nyheter?

      Radera
    3. Kristian,

      Det är idag ställt bortom allt rimligt tvivel att ryssarna blandade sig i presidentvalet 2016.

      https://www.commoncause.org/resource/read-the-mueller-report/?gclid=EAIaIQobChMIyZaO6NGw6gIVFqWyCh0ETAhFEAAYASAAEgKKFfD_BwE

      Radera
    4. Anonmym 11:04. Tack för länkarna, jag ska bekanta mig med dem vid tillfälle.

      Svaret på frågan är att jag försöker läsa så brett som möjligt. Det betyder att jag läser ÖT, Svenska Yle, Iltalehti, Aftonbladet, men också en del alternativmedia på svenska och finska och så även amerikansk alternativmedia. The Federalist kan jag t.ex. varmt rekommendera. Där får man en ganska bra inblick i hur det andra USA tänker, alltså den delen av USA som inte når över våra nyhetströsklar.

      Radera
    5. The Federalist verkar som en väldigt vinklad ytterkonservativ nyhetskälla. Jag skulle ta allt som skrivs där med en stor nypa salt. Efter att jag kort skummat genom rubrikerna kan jag förstå att tidningen tilltalar dig.

      https://www.allsides.com/news-source/federalist
      https://mediabiasfactcheck.com/the-federalist/

      Radera
    6. Christian. https://thefederalist.com/2019/04/18/full-mueller-report-just-released-read/

      Trump blev senare friad i åtalet mot honom. Men det säger förstås bara att han inte kunde knytas till detta. Det säger inget om huruvida Ryssland ändå påverkade valet och valrörelsen. Så det får jag ta ad notam.

      Radera
    7. Kristian,

      Min rekommendation är att du faktiskt sätter dig ned och (åtminstone) läser denna sammanfattning att Muellers rapport. Det är djupt oroväckande läsning:

      https://www.commoncause.org/wp-content/uploads/2019/06/CC_Mueller-Report_Executive-Summaries-Vol-1-and-2_6.19.19.pdf

      Mueller är också väldigt tydlig angående ryssarnas iblandning:

      "The Russian government interfered in the 2016 presidential election in sweeping and systematic fashion."

      Och efter Trumps samtal med Urkanias president vet vi ju att han inte på något vis är främmande för att be andra länders regeringar om hjälp.

      Att jämföra det här med ungdomar på tik-tok som bokar biljetter tills Trumps vansinninga och livsfarliga superspridarevenemang, är väl ändå lite väl naivt, va?

      Visst ser du väl ändå skillnaden mellan det faktum att en utländsk REGERING blandar sig i ett pågående val, och att ungdomar världen över bokar biljetter till ett evenemang?

      Radera
    8. Anonym 14.35. I så fall är t.ex. Svenska Yle en väldigt vinklad ytterliberal nyhetskälla. Nåja. Oberoende av var man läser behöver man komma ihåg att det kan finnas en agenda bakom. Därför är det viktigt att läsa brett

      Radera
    9. Christian. Visst är där en skillnad. Men likväl är detta inblandning i ett annat lands val och inget att bagatellisera.

      Radera