fredag 3 juli 2020

Kyrie eleison!

Vissa gånger blir jag bara så oerhört ledsen, arg och besviken. Och uppgiven. Som igår kväll när jag läst två artiklar i ÖT. Dels en artikel i vilken BG Åstrand (som sitter som biskop i Borgå) visade att han inte alls hade klarat av att förstå – eller snarare att han inte VILLE förstå – vad fältbiskop Pekka Särkiö försökte säga i sin numera raderade bloggtext. En text som Särkiö, observera nu detta mycket noga för det kommer att ha betydelse för det jag snart kommer att skriva, tvingades radera.

Dels en fruktansvärd artikel där Maria Sundblom Lindberg och Mia Anderssén-Löf helt ogenerat låter förstå att frågan om kvinnliga präster är en jämställdhetsfråga. I artikeln nämns också, i förbigående, att vissa ser det som en "teologisk fråga", men frågans sanna natur lyfts förstås inte fram. Frågan om kvinnliga präster är nämligen varken en jämställdhetsfråga eller en "teologisk fråga" utan en BIBELFRÅGA. En bibelfråga i en kyrka som bekänner (läs: ljuger) i sin kyrkoordnings första paragraf att alla frågor ska avgöras på Bibelns grund. Vilket alltså inte tillåts ske i denna fråga.

Det mest beklämmande i artikeln är ändå utsagan att Särkiös uttalande är "en påminnelse om den tystnadskultur som finns inom kyrkan". Vad då "tystnadskultur", frågar jag. Menar de två kvinnliga prästerna att man inte får diskutera ämbetsfrågan och frågan om manligt och kvinnligt längre? Då kan jag hålla med. Eller menar de att när någon ändå vågar göra det blir de uthängda och nedtystade? Då kan jag också hålla med. Så ja. Det finns nog en "tystnadskultur" i vår kyrka. Den har avlats fram under de senaste åren, och den går ut på att tysta ner sanningssägare och sådana som vill hålla sig till vad Guds ord säger. Men någon "tystnadskultur" som dessa två avser finns nog inte. Åtminstone har någon sådan inte setts till på väldigt länge.

Dylika artiklar gör mig som sagt både arg och uppgiven på samma gång. Vår kära kyrka har ockuperats av krafter som vill både henne och vår tro så oerhört illa. (Förhoppningsvis av okunskap och omedvetet, men det blir hur som helst slutresultatet.) Rent mänskligt sett går vår kyrka en mycket mörk framtid till mötes med ett dylikt ledarskap som så här flagrant struntar i och trampar på Guds ord och som vill tysta ner alla som vill och vågar stå upp för sanningen.

Som det nu är står vi som ännu älskar vår kyrka och som i henne vill bevara den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga (Jud. 1:3) med bara en resurs kvar. Men det är ingen dålig sådan! Vi är kallade att be, och Gud har i sitt ord knutit starka och stora löften till bönen. Bo Giertz talar förvisso om världsliga ledare i sin fantastiska bok "Stengrunden" när han säger att ett troget folk som ber för sina ledare tänder en eld under dem (Jag har i skrivande stund inte tillgång till det exakta citatet – om någon har det får de gärna bifoga det i en kommentar!), men det samma gäller förstås också för kyrkliga ledare. Så därför får, och ska, vi be. För vår kyrka, framför allt, och för de människor som finns i henne som är förledda av synden och nu även av ett ledarskap som är lika vilset som de är. Men också för kyrkans vilseledda och vilseledande ledarskap. Kyrie eleison! Må Gud förbarma sig över oss och över dem och leda oss alla tillbaka på rätta vägar! Eller så ersätta det nuvarande ledarskapet med ett annat ledarskap som är villiga att böja sig för Guds ord och hans vilja.  

81 kommentarer:

  1. Ja väldigt deprimerande och lögnaktiga inlägg. Vem är det som styr i vår kyrka om inte ogudaktiga präster av båda könen medan bibeltroende präster blir marginaliserade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carola. Marginalisering är bara början. Det kommer mera, som det visst hette i något svenskt humorprogram på 90-talet... När 50-talisterna går i pension kommer vi att se en snabb utveckling på detta område, får man frukta.

      Radera
  2. Carola. Lite svårt att ta dig på allvar eftersom den fundamentalistiska kristendomen säger att kvinnan inte har rätt till någon åsikt. :)

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Kan vi få en referens på det också? Var hittar du något (i Bibeln, om vi ska vara fundamentalister är det ju där vi ska hitta det) som säger att kvinnan inte har rätt att ha en åsikt?

      Radera
    2. Kristian. Där är den bästa referensen du själv och din egen religion! Ibland är du bara så skrattretande rolig...

      Du accepterar ju inte kvinnliga präster, eller hur? Du accepterar inte jämställdhet? Du accepterar inte feminismen heller. Feminismen handlar ju att kvinnan också vill ha rättigheter. Bl a att ha egna åsikter.

      Q

      Radera
    3. Q. Man behöver verkligen inte omfatta feminismen för att mena att kvinnan har rättigheter och rätt att ha en åsikt. Din logik och dina slutledningar är oftast fullständigt galna.

      Radera
    4. "Kan vi få en referens på det också?"

      Andra som faktiskt kan sin bibel begär inga bibelcitat och bevisar sin svaghet, utan de kontrar direkt med klara och tydliga bibelställen som stöder ens argument. Men inte du Kristian. Eller frågar du Q för att du inte vet? :D

      Radera
    5. d. Jag vill att Q ska visa vad han bygger sitt konstiga resonemang på. Eller rättare sagt vad han menar att vi bygger vårt resonemang på. Genom att avkräva honom en referens som inte finns (se där varför jag inte kan ge den!) vill jag visa på hur fel han har.

      Radera
    6. Alla gånger då jag och andra avkrävt en referens och du aldrig gett en, betyder det på samma sätt att vi visat hur fel du haft?

      Du som expert behöver väl inte avkräva resonemang av någon, du borde ju kunna med referenser och citat fastställa att så här är det och därmed basta. Det skulle en gång för alla visa hur fel hen haft. Men som jag misstänkt i många sammanhang, så verkar det som om du inte har den kunskapen du borde kunna briljera med.

      Radera
    7. d. "Alla gånger då jag och andra avkrävt en referens och du aldrig gett en"

      Ljug inte!

      "Du som expert behöver väl inte avkräva resonemang av någon, du borde ju kunna med referenser och citat fastställa att så här är det och därmed basta. "

      Som sagt, logik verkar inte vara din gren. Min poäng här är att DET INTE FINNS NÅGON REFERENS ATT GE! Varför ska jag ge en referens som A. Inte finns och B. Skulle bevisa motsatsen till det jag har sagt. Den som påstår något behöver kunna ge en referens, inte den som påstår att något inte finns. Det är gånger som detta jag stärks i min uppfattning att du enbart är ute efter att bråka. Men det är bra att det syns så alla får se på vilken nivå sådana som du laborerar.

      Radera
    8. Kristian. Du ska inte vara för hård mot d. Hans tydliga hat mot dig och mot värdekonservatism gör honom blind. Det första som förloras då är sinnet för logik.

      Radera
    9. "Ljug inte!"

      Varför skulle jag ljuga? Senast bad jag om nån sorts referens till ditt snack om könsdysfori som synd, och till svar fick jag bara lös smörja.

      Logik är visst min gren, om det nu inte finns nån referens att ge, är du säkert kunnig nog att förklara med referenser varför referener inte finns. Hittills har du bara påstått en massa och avsaknaden av referenser, citat, talar sitt tydliga språk. Antingen kan du inte din bibel, eller så kan du den och vet att dina påståenden talar emot bibeln. Det ser också alla som läser din inlägg, och till och med Q har använt sig av mera citat än du.

      Sedan din poäng: om du vet att det inte finns en referens, varför avkräver du då en sådan för att då lämnar ju frågan olöst, hängande i luften? En sådan olöst fråga skulle ända inte falla på plats innan nån kunnig kan med citat och referenser avsluta med tydliga besked.

      Och varför hävdar man att en massa finns i bibeln som man inte kan ge referens till? Varför gör du det, Kristian?

      Logiken igen, är att det du avkräver andra, klarar du inte att leverera själv, du lever inte som du lär. Du kunde ju med din expertis lätt bevisa Q med en, eller ett dussin citat där kvinnan har åsikter i bibeln. Men som "expert" gav du inga, och nu får vi leva i tron att såna ställen inte finns och Q har således rätt. Logiken är enkel och solklar, kan nog utveckla den ytterligare om det finns behov.

      Bråket har du startat, hävdar du att kyrkan ljuger så behövs nog lite mer precisa och genomtänkta meningar och referenser än den morgonluft du vädrat.

      Radera
  3. Anonym 14.08 Lite svårt att ta dig på allvar om du tror att kristna kvinnor inte får uttrycka nån åsikt. Varför måla upp en osann och förlöjligande bild av kristen tro och sedan spotta på den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carola. När argumenten i själva sakfrågan är för dåliga tyr sig svaga debattörer som vill obstruera till detta: https://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka

      Här på bloggen finns flera sådana debattörer. Det spelar egentligen ingen roll vad jag, eller andra med liknande åsikter, skriver. De tycker ändå att de behöver vara emot, och när argumenten tryter eller de inte klarar av att sätta emot på annat sätt förfaller de till detta. Egentligen borde man strunta i deras skriverier, men det är inte så lätt att göra det...

      Radera
    2. Carola. Du kan ju tacka feministerna och även hbt rörelsen för att ni kvinnor kan bli präster idag. Inte bara präster förresten, även politiker, företagsledare, akademiker, läkare, lastbilschaufförer... Det är inte lång tid sedan sådant var absolut otänkbart! Varför undrar du? Jo, för att kristna män förbjöd det! Läs historieböckerna om du inte tror mig.
      Kristian försöker ge sken av att kvinnor visst får ha åsikter enligt hans tolkning av religionen, men enligt gammal tolkning hade kvinnor ingen rätt att ha åsikter i frågor som gällde politik eller religion. Det är den gamla tolkningen som Kristian håller fast vid. Det kan inte ens han själv förneka.

      Q

      Radera
    3. Q. Jag har aldrig påstått att kvinnor inte skulle få ha åsikter. Om du vill hävda motsatsen är du välkommen att försöka påvisa det. Men här handlar det inte om rätten att få ha åsikter. Här handlar det om en kyrkans ordning som Herren själv har påbjudit. Och förrän du börjar Marta om hur jag vet att han gjort det vill jag påpeka att det vi nu diskuterar är en inomkyrkliga fråga i en kyrka som erkänner Bibeln som Guds ord och som också har förbundit sig till detta Guds ord.

      Radera
  4. En genuint ärlig fråga: vi vet ju alla att flera skriver ut sig ur kyrkan, den övriga världen blir mera accepterande och samhällsutvecklingen går framåt. Art flera skriver ut sig ur kyrkan beror ju på att folk inte längre tror och inte heller står för det kristna levernet. Om kyrkan skulle fortsätta enligt gamla kristna bibliska värderingar ( som Kristian förespråkar bl.a. inga kvinnliga präster) är det inte då risk för att ännu flera skriver ut sig och tillsist kanske endast 5% av Finlands befolkning hör till kyrkan? Frågan är alltså en typ av pest eller kolera; antingen en mera öppen kyrka som kanske inte följer gt och nt till punkt och pricka men där kyrkan har flera medlemmar vs. En kyrka som följer bibeln till punkt och pricka men dit endast en liten bråkdel av befolkningen kan bekänna sig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mimmi, frågan är bra öven om jag inte skriver under utsagan att "den övriga världen blir mera accepterande och samhällsutvecklingen går framåt". Snarare är det precis tvärtom. Men den diskussionen kan vi ta en annan gång.

      Frågan är kanske främst vad som kom först - ägget eller hönan. Eller ännu hellre vad som har orsakat vad. Har kyrkan tappat sina medlemmar för att dessa inte längre har förtroende för kyrkan - och inte längre tror - eller har människorna tappat förtroendet för kyrkan (och tron) för att kyrkan har fallit av från sin grund?

      Jag tror att det är det senare. Men hur en sådan sak kan repareras (rent mänskligt sett) vet jag inte. Det blir något av en självfödande ond cirkel. Men lösningen är knappast mera av den medicin som orsakade problemet.

      Radera
    2. Om jag förstår dig rätt nu Kristian, funderar du om kyrkan tappar medlemmar för att kyrkan inte längre följer bibeln (sin grund) i samma utsträckning. Är det rätt uppfattat?

      Skulle inte det betyda att antalet medlemmar i ”striktare” församlingar (jehovas vittnen, gammellaestadianer, vissa frikyrkor kanske kan räknas som sådana?) borde öka, alltså att människor söker sig dit? En sådan ökning ser man mig veterligen inte, och jag vet att vissa friförsamlingar ”på landet” dras med åldrande och minskande medlemsantal.

      Allt fler människor uppger sig vara icke-troende och också antalet uttalade ateister ökar. Jag tror det är en naturlig följd av framstegen i samhället och vetenskapen och att den kommer att fortgå.

      Radera
    3. Jan. "Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen? Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människor." (Matt. 5:13)

      Detta är givetvis inget som låter sig bevisas utom allt tvivel, och denna frågan är inte alls okomplicerad. Men min tanke är att när kyrkan inte längre står fast på och undervisar enligt den grund som den bör (alltså Bibeln) kommer detta givetvis att avspegla sig i människors tro och värderingar. Därför blir detta en accelererande utförsåkning. Nu finns det förstås inget parallellt universum där detta avfall inte har skett med vilket vi kan jämföra, men jag tror nog att alla begriper hur detta fungerar om de tänker till lite. Men det är förstås självklart att även om kyrkan inte skulle ha avfallit skulle inte alla vara troende kristna för det. Det har alltid funnits sådana som har varit i opposition - även under de tider när kyrkan höll sig mera strikt till det budskap hon hade att förkunna.

      Radera
    4. Så eftersom kyrkan blivit för ”slapp” (icke-biblisk) i sin lära har människor slutat tro, är det ungefär sånt menar?

      Men borde inte en allvetande gud kunna tala direkt till varje människa, utan att ta omvägen via kyrkan? Då skulle alla få ordet rakt från källan, istället för via den ”trasiga telefonen”-effekt vi får med översättningar och felavskrivningar vi har nu i bibeln.

      På tal om kristna i opposition - det finns oräkneliga (nästan...) kristna läror, av vilka många står i direkt konflikt med varandra, också gällande centrala trosfrågor som treenigheten. Varför är det så enligt dig?

      Radera
    5. ”...ungefär så du menar?”

      Radera
    6. Jan. Några saker. För det första finns det ingen "trasig telefon"-funktion här. Det är inte så det fungerade vid kopiering av dokument. (Även om det är vad Ehrman påstår, trots att också han vet bättre.) Sedan, om Gud skulle välja att tala direkt till varje människa - då först skulle det bli kaos! För vad skulle du då göra om en säger att han sagt en sak och en annan säger det exakt motsatta? (Och tro mig, det är precis så det skulle gå!)

      För det tredje är det tragiskt att det finns många kristna sammanhang som inte kommer överens, ja. Men när det gäller de centrala trossatserna finns det ändå väldigt långt en konsensus. När det gäller t.ex. treenighetsläran finns det inte, som du hävdar, någon konflikt. Ja, det finns t.ex. JV, men de är inte någon kristen rörelse. De har utgått från kristendomen, men det är allt.

      Radera
    7. Jag kan ju berätta varför jag skrev ut mig det var bl.a. pga. konfirmationsläger där man talade i tungor, allt som hände i kyrkan och dess verksamhet då jag var ung och dessutom som Jan skrev; vetenskapen som är lättare att tro på då man faktiskt vet saker. I runda slängar har ca 20 Pers i min närhet skrivit ur sig ur kyrkan och hos dem har orsaken varit att de inte tror och inte står för allt som kyrkan står för (kvinnosynen, synden, helvetet, himmeln osv..)

      Radera
    8. Kristian, med ”trasig telefon” menar jag att ord, detaljer och formuleringar oundvikligen ändrat när berättelserna först gått från mun till mun och senare skrivits ner, kopierats och översatts. Annars skulle man inte kunna hitta olika versioner av samma händelse beroende på var i bibeln man läser.

      Varför skulle en allsmäktig gud inte kunna tala till varje människa? Om han säger samma åt alla, och låter alla veta att han säger samma åt alla uppstår inga problem. Kanske ett enkelt ”jag finns” till att börja med? ;-)

      JV själva, Wikipedia mfl skriver att JV är en kristen rörelse. Vad är det i dina ögon som diskvalificerar dem?

      Radera
    9. @Jan, läs gärna denna bok ! https://www.bokborsen.se/?g=0&c=0&q=Jag+var+Jehovas+vittnens+tj%C3%A4narinna&qa=&qt=&qi=&qs=&f=1&fi=&fd=&fs=&pb=&_s=created_at&_d=desc

      Radera
    10. @Jan, en annan bok om mormoner, "Sökte sanning fann tvivel" , https://www.youtube.com/watch?v=OB-kMVaS18g har själv läst den, allt är inte kristet fast man utger sig för att vara det ! Ett minus med denna bok var att den inte pekade på det genuint kristna, dock nog på allt som var fel med mormonerna....

      Radera
    11. @Mimmi, hoppades finna ngt om en pingstpastor som konverterat till kristendom ( som jag ngn gång läst om ) men till min bedrövelse fann jag bara följande, https://www.youtube.com/results?search_query=pingstpastorn+som+konverterade Allt handlar tydligen bara om att konvertera till islam... (enligt google och youtube)

      Radera
    12. mormonerna har bl.a långt samma riter som frimurarna, hur kristet är det ?

      Radera
    13. Avslutar nu kvällen med en verkligt allvarlig text, https://www.varldenidag.se/ledarkronika/varje-gang-som-vi-fornekar-guds-ord-kommer-priset-att-vara-hogt/reptfo!Tpy97uRnD5q7IMZuW6u4HA/ Läs den och ta tillvara budskapet !

      Radera
    14. Ännu en kommentar :) https://www.youtube.com/watch?v=Gf_wlFwBIMc , https://www.youtube.com/watch?v=jcO0alpznC4

      Radera
    15. @Mimmi, det finns olika pingstvänner ! https://www.youtube.com/watch?v=pkucoe6KWFM&list=RDkNNH3EH0IDg&index=5

      Radera
    16. https://www.biblegateway.com/passage/?search=Hebreerbrevet+4:12&version=SFB15 Amen!

      Radera
    17. https://www.youtube.com/watch?v=xeeZJCPVmY8

      Radera
    18. https://www.youtube.com/watch?v=wBBFsKh6wAI

      Radera
    19. @Anonym hän ovan: hur definierar du ”kristen”, alltså vad karaktäriserar ett kristet samfund? Vad baserar du din definition på? Vem avgör vem som är kristen och inte?

      Radera
    20. O, vilka ljuvliga ord ! https://www.youtube.com/watch?v=sDVVbjkVtKE

      Radera
    21. @Jan, Kan ganska långt hålla med om följande text, https://www.gotquestions.org/Svenska/Vad-Kristen.html dock inte om det sista ! Det är aldrig frågan om ngt vårt eget avgörande ! Vår Herre kallade oss i dopet till sina barn och lärljungar !

      Radera
    22. https://www.youtube.com/watch?v=EkLJPiaiVQs

      Radera
    23. Mimmi. Jag har talat för det riktiga i att de som inte vill/kan tro så som kyrkan tror helst ska omvända sig, men om de inte vill göra det är det andra alternativet att skriva ut sig.

      Men den stora frågan är varför det finns ett ökande antal människor som inte vill/kan tro som kyrkan tror. Att det skulle handla om att vetenskapen skulle ge bättre svar håller inte. Snarare handlar det om att vetenskapen ger sådana svar som gör att människan inte behöver böja sig för någon gud - och det tilltalar den fallna människan. När kyrkan sedan inte klarar av eller vill ta kampen för tron blir det så här.

      Radera
    24. Jan. "Kristian, med ”trasig telefon” menar jag att ord, detaljer och formuleringar oundvikligen ändrat när berättelserna först gått från mun till mun och senare skrivits ner, kopierats och översatts."

      Detta kan starkt ifrågasättas. Om man tror att berättelserna funnits länge onedskrivna är det förstås en reell möjlighet, men när det gäller NT skrevs texterna ner medan det ännu fanns ögonvittnen som kunde berätta vad som hade hänt och vad som hade sagts.

      "Annars skulle man inte kunna hitta olika versioner av samma händelse beroende på var i bibeln man läser."

      Nu talar du alltså om NT och om evangelierna. Men det finns faktiskt en annan möjlighet. Judiska rabbiner använde ofta samma undervisning vid många olika tillfällen - och Jesus var ju faktiskt en judisk rabbin när han gick här på jorden. Så när det t.ex. i Matt sägs att Jesus höll sin predikan på berget medan Lukas säger att han höll den på slätten (och att den återges med lite andra ord) betyder detta INTE att hans ord och situationen har förvanskats under årens gång, utan helt enkelt att det är olika tillfällen som återges.

      "Varför skulle en allsmäktig gud inte kunna tala till varje människa? Om han säger samma åt alla, och låter alla veta att han säger samma åt alla uppstår inga problem."

      Helt enkelt för att vi människor är syndare och att vi därför ofta vill vinna fördelar för egen del. Gå in på Youtube och sök på Jim Jones så får du se varför detta du föreslår inte fungerar.

      "JV själva, Wikipedia mfl skriver att JV är en kristen rörelse. Vad är det i dina ögon som diskvalificerar dem?"

      Kristendomen handlar om Jesus. JV har en helt annorlunda Jesus, och det är detta som diskvalificerar dem. De har gjort det du föreslår och sedan gjort en lära av det som går tvärt emot det Bibeln berättar om Jesus.

      Radera
    25. Anonym 23:41. Det var en allvarlig, men mycket nödvändig, text i Världen idag! Tack för länken!

      Radera
    26. "Vi vårt offer och Tack lägger ned".... Själv vet jag inget av ngt offer.... Kanske är det ngt jag är omedveten om pga. att Han helgar oss ? Ett Tack förstår jag att vi ALLTID är skyldig Honom som oss förlossat har !

      Radera
    27. Google eller vem det nu är? vägrar visa mig följande länk -https://www.youtube.com/watch?v=9pWUz16b5BU ...Får inte ens meddelande om "upplever du störningar ?" ...

      Radera
    28. Anonym9 juli 2020 00:23

      Min mamma förlöste mej i alla fall

      Radera
    29. Från dina synder också ?

      Radera
    30. Vilka synder? pga en orm som prata eller?

      Radera
    31. Psaltaren 53:3-4
      Svenska Folkbibeln 2015
      3 Gud blickar ner från himlen
      över människors barn
      för att se om det finns
      någon som förstår,
      någon som söker Gud.
      4 Men alla har avfallit,
      alla är fördärvade.
      Ingen finns som gör det goda,
      inte en enda.

      Det är alltså ingen orm som pratar utan Gud själv som säger så, alltså är vi syndare allesammans och otron är kanske den största synden av alla ! Det heter också att den som inte tror är redan dömd !

      Radera
    32. Läs gärna också Johannes 3 ! https://www.biblegateway.com/passage/?search=Johannesevangeliet+3&version=SFB15 En intressant iaktagelse, det sägs att även Jesus själv döpte ! ( Joh. 3:22 ) Man har ju hört om adventister,pingstvänner,baptister som inte döper sina barn för att inte Jesus själv gjorde så !

      Radera
    33. 1917 säger samma sak, Raamattu 1933/38, SFB, Det Norsk Bibelselskap 1930, King James Version, Det jag ännu saknar är Karl XII... Vilken Bibel läser adventister,pingstvänner och baptister ?

      Radera
    34. det finns otaliga versioner av bibeln, det är bara att välja å vraka, välj den som passar dej bäst. Lika fel är dom alla. Läs bibeln och lär dej om syndafallet och talande ormen. Du skall tro att det är sant att ormen pratade, därför har vi kristendomen.

      Radera
    35. Dock döpte inte Jesus, utan hans lärjungar. Den saken torde vara klar i KB 1917.

      Radera
    36. Fel ! Kristendom har vi för att "Jesus kom till jorden för att dö", då Han tog allas våra synder på sig och sonade dem med sitt liv för att VI skulle få liv !

      Radera
    37. Det torde stå på det stället att Jesu lärjungar döpte flera än Johannes döparens lärjungar: dock döpte inte Jesus utan hans lärjungar; så i Ljuset av Joh 3:22 så kompleterar ställena varandra. Då jag inte hittade det andra bibelstället vågar jag inte svära på att jag har rätt uppgift. Bättre skolade teologer må titta på sin bibel??

      Radera
    38. Unknown 10 juli 2020 09:11, Du har rätt !, får ge mig då jag hittade hänvisningen till Joh. 4:2 i 1917... (samma med alla de övriga)

      Radera
    39. Int ede fråga om att ge sig. Det är att befrukta varandra med kunskap och tro och annat gott...

      Radera
    40. På tal om befruktningar. Vi har ju sett att bla de katolska prästerna likväl lokala präster varit väldigt aktiva i försök till befruktningar av både barn och pojkar. Modell och stöd för sina handlingar har dom tagit från biblia Avskyvärt!

      Radera
    41. Modell och stöd har de tagit av vildjursanden och sin förruttnelsenaturkroppsexism. Man kan som gudsfruktande och lite empatisk inte förstå annat än att förövarna borde överlämnas åt satan till ' köttets fördärv' ty de vara och pigskändare och måtte Herren Herren ytterligare skada dem så att de inte gör det på nytt. Amen i Jesu Kristi Allsmäktiga namn. anonym ulrik

      Radera
    42. Ja. Det är avskyvärt vad som hänt. På svengelska: ABOMINABELT

      Radera
    43. Klaga inte så myki för lagen och falsk tystnadsplikt och tvånget att tiga i dömda brott har gjort att många motståndarw till avskyvärdheter fått gå i siinnessjukhusvård som ibland är hård. Got some hardstuff to melt little friendi..... potilasen läsaren

      Radera
    44. Unknown 10 juli 2020 10:57, Tack !

      Radera
    45. Det är nog syndare och synd som går från fäderna och barn till barnabarn som är det mest hårdsmälta i de här sammanhangen samt grupptryck inom ordningsedgångna men dock bolerska och bolerska personaler mot sanningen som är problemet. Man kan dö utan hård medicin också; om man t ex får gift på gift. Men att man anar folk som fått samma varning som fariseer och skriftlärda ifråga om synd mot Gud; den helige Ande gör att man fruktar de andra orden om vad Jesus sade om farorna till sina lärjungar. Så länge Gud vill. Lever vi så lever vi för Herren och dör vi så dör vi i Herren. Problemet är att litet flugskit i det avseendet riskerar församlingsbors fred och yttre trygghet- de är dock utsatta blivna som rättfärdiga och världen av farieer känner dem inte. Hur länge? Tack Jesus!

      Radera
  5. "Sedan, om Gud skulle välja att tala direkt till varje människa - då först skulle det bli kaos! För vad skulle du då göra om en säger att han sagt en sak och en annan säger det exakt motsatta?"

    Såsom det fungerar nu är det ju kaos då också, eftersom alla vill tolka bibeln lite som det passar. Men kunde inte gud säga till på skarpen då? Så att ingen skulle ljuga om vad gud sagt? Eller är det gud som avsiktligt säger olika saker till olika personer bara för att skapa kaos?

    Vidare, hur ofta förekommande är det inte att det sägs "gud talade till mig", menar du att det är fejk? Borde man förbjuda det i alla vittnesbörd?

    Det blir allt svårare att tro på vad du säger, Kristian

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gud som allsmäktig kan nog koordinera sitt tal till var och en framför allt i de heligas gemenskap och t o m i världen bland folk och länder som vi kan tänka om vinterkrigsandan och andra tider och händelser då gudskärlek och gudsfruktan fått folk och fä att arbeta ilag så att det blev dagligt bröd åt alla. Synden och girigheten alkoholen och tjuverierna och våldtäkter och skändningar och annat ledde till våldsutbrott organiserad brottslighet och ensamma i hordom och avguderi förslavade människor som ännu en gång får se nåden bo i deras hjärta medan världen bablar förbi och skjuter sig själv med krig. Krig är syndens följder säger en lärobok i kristen tro.

      Radera
    2. d. Orsaken till våra svårigheter att förstå varandra är som sagt att du har ett behov att se att allt jag skriver och säger är fel.

      Du kan ju också gå in på Youtube och kolla upp Jim Jones om du inte tror att människan är en syndare och att det därför inte fungerar med direkt tilltal. Det finns ett klipp där han står i en predikstol och gormar och sedan kastar han bort Bibeln och säger att han inte längre behöver den (underförstått för att Gud talar direkt till honom). Slutresultatet känner alla till - eller borde åtminstone alla känna till.

      Jag är ingen anhängare av förbud. Men om orden "Gud talade till mig" inte följs av orden "genom sitt ord" bör nog vittnesbördet förkastas och talaren stiga ner från predikstolen.

      Radera
    3. Kristian!!!! Väckning!!! Är inte rätt bön hjärtats samtal med Gud och nödropsbön vår dagliga rop om hjälp förklarande mången gång i onödan för Honom vad Han ju vet...

      Radera
    4. Inte alls, jag förstår precis vad du skriver men jag behöver ställa frågor till det du skrivit eftersom väldigt många saker verkar underliga.

      Jag förstår inte vad du menar:

      "För vad skulle du då göra om en säger att han sagt en sak och en annan säger det exakt motsatta?"

      Menar du att gud säger med flit olika saker för att skapa kaos, eller att människor börjar hitta på, ljuga, vad gud sagt till dem? Och vad menar du med att "vad skulle du göra"? Vad skulle det spela för roll för mig vad folk påstår att gud sagt till dem?

      Om du upplever att jag tycker det är fel så måste du se dig i spegeln eftersom jag bara utgår från vad du skrivit.

      Jag tänker inte gå till nån youtube utan vill bara höra vad du menar med din text.

      Radera
    5. @d, du förstår nog inte vad Kristian skriver... Har du läst https://www.biblegateway.com/passage/?search=Hebreerbrevet%204%3A11-13&version=SFB15 ? Lägg särskilt märke till Hebreerbrevet 4:13 ! " Inget skapat är dolt för honom, utan allt ligger naket och blottat[a] för hans ögon. Och inför honom måste vi stå till svars." ! Har du tänkt dig att själv försvara dina gärningar ? Gud vare TACK !, har jag en försvarsadvokat utan like, Han har tagit alla mina synder på sig och själv sonat dem för att jag skall gå fri !

      Radera
    6. Dags för lite repetition igen, https://www.youtube.com/watch?v=XrLzYw6ULYw Själv har jag en MYCKET tjockare lunta med begågna synder som Jesus kommer att slänga på sophögen !

      Radera
    7. Anonym 00:03. Detta är en fantastisk video! :) Jag har sett den flera gånger, men den är lika bra varje gång.

      Radera
  6. Det som är orsaken till ' obibliskhet' och all djupare eftergiftsavfällighet i predikningarna är att folk helt enkelt slutade gå i kyrkan regelbundet. De aktivt troende höll sig kvar och ledningen försökte med eftergifter i livsåskådning se till att de kloka människor som ännu höll medlemskapet viktigt skulle vara nöjda med frisinnet som nu har blivit abominalt vansinne. Se inte efter kristna människor; se efter Ordet som ledde och förde dem i vittnesbördet och nåden. Biblia Facta est. Den heliga Skrift är fakta framförallt i frälsningssaken men alla fenomen och tekniken och vetenskapen härleds dit föruto när antikristligt beteendesvineri gjort det så bråttom att man inte hinner härleda. Jesus Kristus som syndernas förlåtare och helig Ande Gud Fadern ledande så att synderna förblir små efter omvändelsen. O du alla heligaste helige Ande var de fattiga och fattiga nära.

    SvaraRadera
  7. Endel av de typer som gör smygvåld och brott luras att tro att de kan härja ohämmat i tron på ett långt liv och först efter det helvetet ty antikristiska människor har andlig kunskap som de sig sjäkva till fördärv förnekar. Jag säger som i psaltaren och såsom saken är. Gud drabbar dem dag och natt men med centralstimulerande medel lyckas de hålla upp ångan . En del av dem som vill ha släktingarna loja och slöa ber t o m läkare om att ge den hatade ' kristne' släktingen så myki medicin att de skulle få intellektuellt övertag. Men intellektet hos människan är inte så viktigt som den Ande vilken är Herrarnas Herre och konungarnas konung som drabbar dem på många sätt nu och alltid. När ordningen skadas är de kristnas böner inte så mjuka som hos de falska präster poliser och andra som missbrukar sin ansvarsställning. Amen. Drabba, O Jesus.Amen!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är våra rätta gråtoböner för de fallna önnu mjuka men Guds Ordning består; förstådd nu på rätt sätt av envar då usligheten råder bland oss människors barn; ja sveken som gör så ont parad med usligheten gör att vi mjuksörjer skarpt och hårt ibland; dock kcke vi utan Guds Nåd med människosläktet....

      Radera
  8. Enligt en schizoid tanke hörde en man att hans bror bett en andekunnig att kunna placera en liten andesnutt att störa en människa som ansågs alltid vara koncentrerad och inte så hispig som dem som alltid hade sedativer och många promille alkohol och skitprat att sörja över. Nåväl de botades från sitt piller och sprutbegär och fick ha hobbies som vanligt folk tills de söp och begick äktenskapsbrott. Då sprange de både till fallna andekunniga och nutida kombinationöverfall via radiovågor i motsatts till ryssarna direktmegafoner under kriget. Nåväl andesnutten och öppningen? För den är stängd och lillebrors telefon pipar upptaget när ja som förmodat skizofrän hör rösten nu av lillebror och tidigare av per fellmans vän konstapel ' netti' evp från jakobstad. Radivågsövervakare må ta dem. Jag är fri frii friii. Ullrik

    SvaraRadera
  9. Spritbegär. Sprutbegär koordinerar man i det tysta och i äktenskapet. Go vänner

    SvaraRadera
  10. OBS kristian jag fick in namnet på en fd? Frimurare om vilkens ställning ifråga om frimurarskapaslutande och vilken bibelteologi hen bekände sig när hen lär på dödsbädden fått lessaravlösning. 1 och ett halvt år senare fanns han i åbo som en starkare sortens gamla hingst och störde min bön med frimurarande och inte en bön om förlåtelse har han bett om hos mig för de sataniska ränker han utsatte mig och lillebror för. Frimurarnas gud är satan men de kan lyckligtvis inte styra och befalla honom men de ljuger lika bättre som alla andra som tror sig måsta ljuga dag från dag. Du får ta bort det där namnet eller hela den texten. Budskapet har gått fram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Frimurarnas gud är satan", du kan inte ha mera rätt ! se denna video, https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

      Radera
    2. Vill inte se. Har ej utrymme att bearbeta. Ökad kunskap ökad smärta. Gud är dock God Barmhärtig Mild och Tålmodig. Skrivet lugnt en till av fasans nätter. De som vet vad skada de gör dör på det att skada ej må ske. Radiovågspissad. Ulriik

      Radera
  11. Bo Giertz-citatet finns i hans bok "Tron allena", och lyder så här: "Det är fruktansvärda krafter, som sätter spettet under en otrogen furste, när ett troget folk ber för honom".

    SvaraRadera