fredag 4 december 2020

Faderslösheten

Krossa patriarkatet! Feminismens slagord är kanske inte på allas läppar idag, men själva saken finns starkt i allmänhetens medvetande. Allt som ens luktar "patriarkat" ses som något ont och något vi måste attackera och riva ned. Detta samtidigt som mansbilden har förändrats och den ideala mannen idag är en mjukis och någon som inte gör ens en fluga förnär och som inte har några åsikter överhuvudtaget. Annat än politiskt korrekta sådana då, förstås. Men inte nog med detta: Allt fler barn växer upp utan sin pappa och utan någon egentlig fadersfigur i sina liv.

Nå, nu ska jag säga det som inte får sägas i denna pk-tid: Detta är recept på en katastrof.

Varför mår så många människor så oerhört dåligt idag? För det gör de, även om det finns sådana som med alla medel försöker få oss att tro annat. Givetvis finns det inte bara en orsak till detta illamående, men en av de viktigaste orsakerna, kanske den allra viktigaste, är faderslösheten. Den dubbla, dessutom. Både den med litet "f" och den med stort "F". (Den förra leder också inte heller sällan till det senare – en människa som växer upp utan fader med litet f har inte sällan också svårt att relatera till den älskande himmelske Fadern.)

Som sagt är detta recept på en katastrof. Sunda och hela familjer är idag allt mera sällsynta, och det motsatta, alltså söndriga och dysfunktionella familjer, blir allt vanligare. Procenten barn som växer upp utan den ena föräldern (vanligen fadern) ökar hela tiden, och t.ex. i USA är denna procent redan närmare 30. (Bland färgade barn är den ännu mycket högre.) Lägg då ännu till den familjefientlighet som t.ex. Black Lives Matter och andra liknande rörelser (för att inte tala om dagens feministiska och regnbågsfärgade rörelser) driver och även drivs av.

Sådant är läget idag. I en dylik situation skulle man förvänta sig att alla skulle jaga efter svaret på frågan vad vi kan göra åt detta. Men icke. I stället drivs denna utveckling ytterligare på både i media och i samhället i stort, och de som försöker opponera sig mot utvecklingen tystas ner och t.o.m. demoniseras. Men här på denna blogg vill jag ändå ställa frågan: Vad kan vi göra? Hur kan vi bryta denna katastrofala utveckling? Givetvis kan vi försöka ställa oss på dagens olika torg och ropa så högt vi kan och utmana fadersfientligheten och nedmonteringen av det goda patriarkatet. Om vi vågar. Det kan få viss effekt. Om inte annat så kommer de som vill beröva barnen en fader (och Fadern) att avslöja sig. Men framför allt kan vi arbeta på att bevara den egna familjen som en god plats för oss och framför allt för våra barn. Detta genom att arbeta på relationen med vår make/maka och låta Guds frid och hans nåd vara det som anger tonen i våra hem. Vi män kan se på mannen med stort M och lära oss av honom hur vi bör vara som män i denna världen. (Nu talade jag faktiskt om Jesus som en förebild! Vem skulle ha trott att jag skulle göra det...)

Kommer detta att räcka till för att vända utvecklingen? Mänskligt sett är svaret förstås nej. Vi är på väg utför stupet med allt för hög fart för att det ska kunna ske. Men som alltid i frågor som har med Guds rikes angelägenheter att göra gäller det samma: Var trogen i det lilla! Gör vad du kan! Eller som det heter i en viss katolsk orden: Bed och arbeta! Gud hör bön, och även om han inte alltid svarar så som vi skulle vilja att han svarade så svarar han alltid.

Faderslösheten är ett av vår tids allra största problem. Kanske det allra största. Speciellt som de stämningar som rör sig i världen starkt driver på detta och driver ut faderskapet. Jag tvivlar inte på varifrån detta kommer. Djävulen hatar oss människor, och framför allt hatar han barnen, och han gör allt han kan för att förstöra, riva ner och slakta allt som är gott och bra. Att en av hans viktigaste prioriteringar därför är kampen mot faderskapet är inte alls förvånande.

42 kommentarer:

  1. Tycker du att Jesus är en bra förebild som man? han som gick i kjol med 12 andra män och låg och levde med dom? Han som sa att man ska lämna allt (fru, barn och arbete) och följa honom?

    Om man som man (karl) är ett rötägg så har kvinnorna i idag i västvärlden alla möjligheter att skiljas och göra sig av med skräpet och leva ett bättre liv utan bråk, slagsmål och aggressivt beteende.

    Länge leve jämlikheten.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. En liten rekommendation: Lär känna Jesus! Dels skulle det vara det bästa som kunde hända dig, dels skulle det vara bättre att veta något om den man pratar om.

      Radera
  2. Betydligt värre att ha en far som är alkoholist, narkoman, hustrumisshandlare, kroniskt otrogen, djupt religiös provokatör, huligan, kriminell...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:23. Ja, det finns många som har det svårt i vår värld idag. Men frågan är om inte de du listar också har haft problem med fadersrelationen. Det brukar vara så att fädrens synder går i arv...

      Radera
  3. Nu är propagandakungen på G igen med att använda förvrängda källor, stark början Kristian, men du snubblar så många gånger innan man ens kommit över första stycket. Källor har du ju förstås inte denna gång heller, förutom den ena länken som leder till en snuttekort text utan källor. Men det ger en viss frihet att skriva propaganda på det viset.

    BLM och familjefientlighet är ju bara en ren och skär lögn, eller att avsiktligt läsa engelska fel. Du har inte lärt dig ett skvatt av förra gången vi var in på ämnet.

    "We disrupt the Western-prescribed nuclear family structure requirement..."

    BLM avbryter KRAVET på en kärnstruktur med att stöda varandra som HAR barn, de vill stöda ensamma föräldrar. Kristian får ju läsa och tolka precis hur fel han vill, men vi som vill hålla oss till sanningen väljer då en annan väg.


    "Allt fler barn växer upp utan sin pappa och utan någon egentlig fadersfigur i sina liv."

    Fantasin skenar ju iväg för Kristian, utan att ha en enda källa så hittar han på fakta. Men vi kan ju på 15 sekunder hitta fakta på nätet, och ser att över 80% av barnen i Finland lever i familjer, och den resterande delen, knappt 200 000 barn lever hos endera föräldern i huvudsak, men 110 000 av dessa lever veckovis hos bägge föräldrar. Under de senaste 20 åren har andelen separerade ökat från 17% till 19%, så någon katastrof är det knappast. Antalet födda barn har minskat så de som "lider" har hållits konstant.

    https://www.stat.fi/til/perh/2018/02/perh_2018_02_2020-01-31_kat_005_fi.html

    "alltså söndriga och dysfunktionella familjer, blir allt vanligare."

    Kristian får gärna redogöra för var man tar information om "dysfunktionella" familjer, var finns en sådan datakälla där man räknar och kategoriserar dylika familjer? Nej, det är igen fullständiga lögner och propaganda.


    "Vad kan vi göra?"

    Raring, du har ingenting med det att göra, vad människor besluter om hur de lever sina liv, med eller utan barn, ska du inte lägga dig i. Det blir bara fel då du börjar prata och hittar på en massa lögner.

    "Faderslösheten är ett av vår tids allra största problem. Kanske det allra största"

    Yes, is it a TREMENDOUS problem, the greatest problem we've ever seen.

    Eller så inte, har du några källor på vad denna "enorma" problem föranlett? Nej, det har du ju inte idag heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Det finns hur mycket uppgifter som helst - om man inte väljer att blunda för dem - som visar på problemen med frånvarande fäder. Men som vanligt försöker du låtsas som att du vet bäst. För övrigt är det intressant hur du reagerar. Tydligen kom det här ganska nära?

      Radera
    2. Jag reagerar på alla dina lögner, varför skulle jag blunda för denna smörja? Speciellt då vi redan en gång avhandlat BLM och du kunde inte då heller argumentera emot den kassa översättningen du kommit fram med, och nu försöker du med samma avsiktliga blunder igen.

      Men hej, ta fram ens en källa av dessa "hur mycket uppgifter som helst". Gärna nånting som skulle motbevisa att den officiella statistikcentralens siffror som visar en 2% ändring på 20 år skulle knäcka kamelens rygg.

      Radera
    3. Lobbyisten. Här finns inga lögner. Du får ju fortsätta att inbilla dig det om du vill, men det ändrar inget. Sedan vet jag inte om du känner till det, men på BLM:s sidor har de ändrat i texterna för att det de skrivit om familjen skulle vara så offensivt. Det säger en hel del. Åtminstone åt oss som ännu ser problem där de finns.

      Sedan talar jag inte bara om Finland, även om den procentsats du grävt fram är illa nog. Jag nämnde USA som exempel, och speciellt de färgade familjerna där lider enormt i kölvattnet efter den sexuella revolutionen. Med mycket elände som följd.

      Radera
    4. Det är precis samma text på BLMs sidor som tidigare, och precis samma förvrängning du försöker med igen.

      Du får ju tycka vad du vill om procentsatsen, men ids inte slinka undan dina påståenden om dysfunktionella familjer-var tar du den informationen? Var finns sådan information lagrad? Det vore ju verkligen sekretesslagd info och varför skulle du ha rätt att ha tillgång till det? Ingen stämmer, det är lögner du drar fram, som alltid.

      Radera
    5. fakta-lobby får tycka precis vad han eller hon vill, jag har på nära håll sett en 15-16v pojke som växt upp utan far, han kommer aldrig att bli man ! ( och då är detta bara ETT fall !) Vad som också bör noteras är att flickor som växt upp utan far inte heller blir de kvinnor som de borde bli, detta glöms ofta bort i diskussioner som denna ! Lobbyisten, du kommer med så grova lögner själv så det inte är klokt, du har ögon och öron, men ser inget och hör inget....

      Radera
    6. Lobbyisten. Vad gäller BLM:s sidor får du givetvis ha en åsikt, men faktum är faktum, och faktum ÄR att familjefientligheten är väldigt påtaglig.

      Vad gäller dysfunktionella familjer visste jag inte att man måste belägga sådant som är allmän kunskap. Igen tycks alla utom du veta det här. Det räcker med att öppna ögonen och se sig omkring. Sedan är det förstås så att hur man ser på en dylik sak beror på vilken måttstock man använder. Men läs anonym 18:23:s kommentar ovan. (Det finns mycket man kunde lägga till ännu; otrohet, nedrivande av självkänslan genom konstant gnällande/kritik, familjer där mamman tvingas göra allt hushållsarbete ensam pga mannens lathet/felaktiga syn på vad som är "arbete", osv, osv.) Det finns mycket av elände, och även där eländet inte är rent handgripligt finns det mycket dysfunktionalitet. Många gånger för att fadersbilden är trasig.

      Radera
    7. Faktum är att du översätter och tolkar den engelska texten helt fel. Du försöker tom ljuga att texten på hemsidan förändrats, varför försöker du påstå sånt?

      "We make our spaces family-friendly and enable parents to fully participate with their children."

      ParentS Kristian, flera, och friendly. Hur tolkar du detta till det motsatta?



      "We disrupt the Western-prescribed nuclear family structure requirement by supporting each other as extended families "

      De åsidosätter det samhälleliga och dömande kravet att alla måste ha en mor och far i familjen, och stöder de redan separerade familjerna genom att agera som utökade familjer, mycket vanligt i religiösa sammanhang. Tycker du även att detta är familjefientligt?

      "and “villages” that collectively care for one another, especially our children, to the degree that mothers, parents, and children are comfortable."

      Alla tar hand om varandra, så att det känns bekvämt för mammor, familjer och barn.

      Så hur i hela fridens namn får du detta att bli familjefientligt? Förutom att du har uppbådat ett rasistiskt hat gentemot BLM och därmed fantiserar du att allt de står för måste vara dåligt.


      "sådant som är allmän kunskap."

      Varje gång du skriver detta veta vi att det igen är enbart dina egna fantasier som inte har någon koppling till verkligheten. Du har igen inga som helst källor, som du aldrig har.


      "Det räcker med att öppna ögonen och se sig omkring. "

      Varje gång man frågar vad det är du ser, så aldrig har du något att komma med här heller. Ingen vet vad du ser, och av någon anledning så kan du inte hänvisa till vad du ser. Det vi vet är att du inte ser sådan fakta som kan lätt och tillförlitligt hittas på nätet helt öppet, vetenskapsrapporter, statistik eller vedertagna officiella dokument.

      Radera
    8. Lobbyisten. Texten på hemsidan HAR ändrats. Det är ingen lögn. Och texten ÄR familjefientlig. Det är ett faktum. Texten du citerar är hur tydlig som helst. Din egen tolkning säger ju också detta. Så vad bråkar du om?

      Sedan ids jag inte ens kommentera det du skriver i de två sista styckena. Det är fullständigt uppenbart att du inte vågar läsa vad jag skriver utan utgår från dina egna förutfattade meningar här.

      Radera
    9. "Och texten ÄR familjefientlig."

      Men kan du Kristian klistra in den text du nu anser vara familjefientlig då? Trots att det verkar vara emot dina principer att hänvisa till källor...

      Radera
    10. Lobbyisten. Varför ljuger du och försöker svartmåla mig? Vad menar du dig vinna på det? Jag anger alltid källor när jag skriver en text. Inte på saker som är självklara för alla (utom dig då) förstås, men när det gäller huvudpunkterna i mina texter.

      "Men kan du Kristian klistra in den text du nu anser vara familjefientlig då?"

      Varför det? Du gjorde ju det redan - och gav en tolkning av texten som stöder det jag påstår.

      Radera
    11. Du angav inga källor om BLM i din text här (och sålunda ljuger du då du säger att du alltid anger källor), men jag kom ju ihåg att vi debatterat om det, och vilken text det handlar om, vilket du bekräftar.

      Det verkar finnas en orsak till att du sökt upp nämnda text, väljer att INTE citera den, vilket ger dig möjligheten att tolka den synnerligen fritt och felaktigt för att svartmåla BLM. Trots att jag bad dig klistra in vilken text du använder för att svartmåla BLM så vägrar du, och orsaken är ju klar: alla skulle fatta att det är bara lögner du skriver.

      Nåväl, var och en med rätt grundläggande engelska kunskaper kan ju själv avgöra hur familjefientlig texten med "family-friendly" är

      "We make our spaces family-friendly and enable parents to fully participate with their children. We dismantle the patriarchal practice that requires mothers to work “double shifts” so that they can mother in private even as they participate in public justice work.

      We disrupt the Western-prescribed nuclear family structure requirement by supporting each other as extended families and “villages” that collectively care for one another, especially our children, to the degree that mothers, parents, and children are comfortable."

      "Vi gör vår omgivning familjevänlig och gör det möjligt för föräldrar att delta fullt ut med sina barn. Vi demonterar den patriarkala praxis som kräver att mödrar ska arbeta "dubbla skift" så att de kan vara mammor privat även när de deltar i förvärvsarbete.

      Vi stör det västerländska föreskrivna kärnfamiljens strukturkrav genom att stödja varandra som utökade familjer och ”byar” som kollektivt tar hand om varandra, särskilt våra barn, i den mån mödrar, föräldrar och barn är bekväma."

      Mao, det är inte enbart de välbärgade privilegierade vita som står för den enda rätta formen att utöva familjeliv, utan även andra ska erkännas ha likvärdiga familjekonstellationer. Men det har gång på gång stått klart att Kristian står inte för likvärdighet.

      Radera
    12. Lobbyisten. När det gäller huvudpunkterna anger jag alltid källor. Detta med BLM var här en liten bisak - och dessutom har jag, precis som du skriver, varit inne på det tidigare med angivande av källa då. Så det jag skrev är ingen lögn, även om du förstås gärna försöker få det till det.

      Radera
    13. Bortförklaringar har du alltid, men nu vet jag ju inte hur du förstår ordet lögn. Om jag läser, eller hör någon säga, att "jag skriver alltid ut källor" och då hen inte skriver ut källor, så är det hur man kännetecknar lögn. Dvs, man vet att det inte är sanning, men man hävdar trots det motsatsen.

      Det enda du länkade till leder till följande ensamma text, bara ett par lösryckta meningar:

      "There is a father absence crisis in America.
      According to the U.S. Census Bureau, 19.7 million children, more than 1 in 4, live without a father in the home. Consequently, there is a father factor in nearly all social ills facing America today.
      (2017. U.S. Census Bureau. Data represent children living without a biological, step, or adoptive father.)"

      Men då man går in på Census Bureau för att leta efter just dessa uppgifter, så finns inga sådana siffror, ingenting om father absence, förutom några studier om inkomster på 70-talet.

      Radera
    14. Lobbyisten. Felet är att du, som vanligt, bara läste en del av det jag skrev. Ta hela sammanhanget så blir det bättre!

      Radera
    15. Hela ditt sammanhang bygger på två meningar som inte verkar bygga på nånting i sin tur. Det är felet.

      Radera
  4. Men att växa upp med en far kanske inte det heller är lika lätt som tidigare pga av den allmänna samhällsutvecklingen?

    Urbaniseringen från -60-talet har många ggr gjort samvaron pappa-barn krampaktig och hur bra är det för barnen?

    Arbetstempot och stressen höjts för många pappor jämfört med tidigare generationer vilket lett till mindre tid för barnen.

    Minns den gamla goda tiden när papporna ofta var bönder och hemma hela tiden med barnen.

    Och vid spisen fanns mamman alltid villig att servera en ny måltid och fjärran från feministiska funderingar!

    Resultatet oftast harmoniska barn med ljus framtidstro!

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Jag håller nog med. Takten i samhället idag är inte familjevänlig. Men många gånger får vi fråga oss varför vi tvingar oss själva in i det ekorrhjul som vi befinner oss i. Behöver vi faktiskt ha den nyaste bilen? Behöver vi ha ett fint fritidshus och en stor båt? Om svaret på frågorna är nej kanske vi inte heller skulle behöva slita ut oss med allt arbete och ha lite mera tid för viktigare saker?

      Radera
  5. Kristina, du valde att utvidga ditt uttalande till att omfatta mera än vår egen del av världen. I t.ex. Mellanöstern finns det ett överflöd av starka familjeöverhuvuden och väldigt litet skilsmässor. Trots allt har jag för mej att sönerna där inte nödvändigtvis utvecklas till några vidare förebilder. Kommentarer på det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. Svaret finns i texten. Jag kan klippa och klistra: "Men framför allt kan vi arbeta på att bevara den egna familjen som en god plats för oss och framför allt för våra barn. Detta genom att arbeta på relationen med vår make/maka och låta Guds frid och hans nåd vara det som anger tonen i våra hem. Vi män kan se på mannen med stort M och lära oss av honom hur vi bör vara som män i denna världen. (Nu talade jag faktiskt om Jesus som en förebild! Vem skulle ha trott att jag skulle göra det...)"

      De familjer du talar om skulle jag nog hänföra till riskgrupp för att vara/bli dysfunktionella.

      Radera
    2. Kristian, Jesus hade inga barn. Hur kan du då kalla honom för en förebild för alla familjemän.
      Mannen med stort M? Mannen med långt hår i klänning? Ja, du får ju ha vilka förebilder du vill... Dessutom var han troligen transsexuell.

      Radera
    3. Anonym 7 december 2020 12:42, "i klänning", varifrån får du allt ? Vet hut !, skäms ! Ibland nästan önskar man att man vore muslim vilket rättfärdigar att hämnas å´Guds vägar men som kristen vet jag att "Hämnden är Herrens" !

      Radera
    4. hbt-lobbyister hänger här och hatar på allt som Kristian säger och de häver ur sig vad som helst för att hetsa upp en dålig stämning och skulle de bära sig åt dylikt mot vilken annan världsreligion som helst så skulle de kunna fällas för hets mot folkgrupp! Hoppas de får leva tillräckligt länge så att de hinner ångra sig och skämmas.

      Radera
    5. Anonym9 december 2020 20:12

      Vi har religionsfrihet här i landet. Inget hindrar dig från att bli muslim.
      Det kristna budskapet har du ju ändå fullständigt missförstått eftersom du pratar om hämnd.

      Anonym10 december 2020 09:08
      Det var nog inte hbt - lobbyisten som skrev texten och de enda som hatar allt och alla, är ju helt klart ni själva.
      Varför är ni kristna så hatfulla?

      Radera
    6. 09:58

      Det är ju tråkigt att du har så svårt att skilja mellan vad som är hatiskt och vad som är påpekande av lögner. Jag förstår att det kan kännas som hat då jag gång på gång avslöjar falskheter som precis vem som helst borde se, men det gör ju inte mig till en hatisk person för det. Till skillnad från många andra tänker jag inte låtsas som om det Kristian skriver är sanning, för det är det inte. Du får också gärna hjälpa Kristian med att visa var de källor finns som han titt som tätt hänvisar till men som inte existerar.

      Kanske ska du anonym berätta vad det är som är så familjefientligt i den text som Kristian insåg att han inte kan debattera om längre:

      "Vi gör vår omgivning familjevänlig och gör det möjligt för föräldrar att delta fullt ut med sina barn. Vi demonterar den patriarkala praxis som kräver att mödrar ska arbeta "dubbla skift" så att de kan vara mammor privat även när de deltar i förvärvsarbete.

      Vi stör det västerländska föreskrivna kärnfamiljens strukturkrav genom att stödja varandra som utökade familjer och ”byar” som kollektivt tar hand om varandra, särskilt våra barn, i den mån mödrar, föräldrar och barn är bekväma."


      Och det finns inga hbqt-lobbyister, jag måste nu bara börja använda den signaturen så att det skulle finnas ens lite sanning i vad Kristian skriver...

      Radera
    7. Anonym 12:42. Jag säger det samma åt dig som jag skrev åt Eflop ovan: En liten rekommendation: Lär känna Jesus! Dels skulle det vara det bästa som kunde hända dig, dels skulle det vara bättre att veta något om den man pratar om.

      Radera
    8. Anonym 09:08. Det är egentligen ganska intressant att det finns sådana som hänger här och som så gärna demonstrerar sitt hat. Likt denne lobbyist, till exempel som misstolkar precis allt han/hon inte gillar och som försöker få allt som är rakt och rätt att vara krokigt och fel. Helt tydligt tar det någonstans det som skrivs, och det tar jag som uppmuntran! (Även om det förstås också är jobbigt att tvingas läsa det...)

      Radera
    9. Så du anser att jag misstolkar följande text att vara familjevänligt? Jag försökte ju få dig att visa din rätta tolkning, men den uteblev ju, föga överraskande.

      "Vi gör vår omgivning familjevänlig och gör det möjligt för föräldrar att delta fullt ut med sina barn. Vi demonterar den patriarkala praxis som kräver att mödrar ska arbeta "dubbla skift" så att de kan vara mammor privat även när de deltar i förvärvsarbete.

      Vi stör det västerländska föreskrivna kärnfamiljens strukturkrav genom att stödja varandra som utökade familjer och ”byar” som kollektivt tar hand om varandra, särskilt våra barn, i den mån mödrar, föräldrar och barn är bekväma."

      Jag förstår ju mycket väl att ovanstående text är ytterhögerreligiös-fientligt, men det är en helt annan sak. Vad familjer behöver och mår bra av är inte alls samma saker som ytterhögerreligiösa blir exalterade av. Jag väljer ju inte heller ämne utan reagerar bara på varje inlägg du skriver som verkar vara lite suspekt, och som bygger på nånting annat än källor. Avsätter högst ett par minuter per inlägg och varje gång hittar jag påståenden om källor som inte existerar. Är det inte underligt?

      Radera
    10. -->Anonym 10 december 2020 10:19, Varför konvertera till islam då ingen räddning/frälsning erbjuds ? Hur skulle jag ha missförstått det kristna budskapet ? Läs gärna vidare här, https://classic.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=H%C3%A4mnden+%C3%A4r+Herrens&qs_version=SFB Skulle det vara så att vi kristna ska hämnas otrogna å' Guds vägnar så hoppas jag innerligt att det isåfall ska ske lika oförmärkt för oss själva som då Han på den sista dagen ska välkomna oss in i himlen ! "Herre, när såg vi dig hungrig...osv." Allt detta sker av Herrens vilja, inget vi själva är medvetna om för att inte kunna berömma oss av våra egna gärningar !

      Radera
    11. Anonym10 december 2020 21:01

      Det var du själv som önskade att få vara muslim för att få hämnas. Jag sa att inget hindrar dig.

      Vi har religionsfrihet här i landet. Du får tro på vilka gudar du vill.

      Radera
    12. -->Anonym 11 december 2020 11:25, jag skrev "nästan önskar", däri ligger en viss skillnad ! Nej, inget hindrar mig , men varför skulle jag överge min kristna tro för något som bär till helvetet ?

      Radera
    13. Lobbyisten. Problemet här är att det du anser vara familjevänligt inte är det. Men om jag tolkar dig rätt så förstod du nu varför vi inte ser på detta på samma sätt. Gott så.

      Radera
    14. Det handlar inte alls om vad jag anser, frågan är bara varför du förvränger BLM-texten till det motsatta.

      Radera
  6. En bra serie för alla här som förnekar att trasiga hemförhållanden och faderlöshet leder till alla möjliga problem.
    https://www.radiodei.fi/ex-criminals/

    Riktiga erfarenhetsexperter vittnar om sina tidigare söndriga liv, men också om var vårt enda hopp består i, nämligen Jesus Kristus!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Jesus själv var ju en oäkting. Man ser ju hur illa det gick där.

      Radera
    2. -->Anonym 11 december 2020 18:23, "Man ser ju hur illa det gick där." Detta är närapå profetiska ord, Tack vare att Han tog på sig VÅR syndaskuld och led den rättmätiga domen för dem går vi alla fria från evig fördömelse !

      Radera
    3. -->Anonym 11 december 2020 14:38, tack för den kommentaren till skillnad från alla andra här som inte fattar ett dugg....

      Radera
  7. OT https://www.youtube.com/watch?v=Szta0t9WVcw Bara kvinnor som uttalar sig... men här har de ju faktiskt rätt !

    SvaraRadera