torsdag 18 mars 2021

SLEFinariet på Youtube

 Jag har fått en del frågor om när SLEFinariet jag medverkade i kommer att läggas upp på Youtube. Mitt svar på frågorna har hittills varit att jag inte vet. Nå, nu vet jag, och svaret är igår. Den som är intresserad att ta del av Davids och mitt samtal kring skrivande och min nya bok kan göra det via Slefs Youtubekanal och via den här länken.

21 kommentarer:

  1. Totalt ointressant...


    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det verkligen nödvändigt att kommentera så ? Avslöjar mer om kommentatorn än ämnet ifåga !

      Radera
    2. Vad menar du? Har folk inte rätt att ha en åsikt?

      Radera
    3. Din åsikt är totalt ointressant.

      Radera
    4. Verkar inte så, eftersom du tog dig tid att kritisera mina två små ord.

      Radera
  2. Tack Kristian ! Hur är det med det övriga tillfällena under gemenskapshelgen ? (Lörd 27/2 kl. 10:00 och Sönd 10:00 del 2) ? Lyssnade till del 2 och skulle gärna lyssna till del 1 också, och dessutom vilja dela vidare... !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:14. Vad jag har förstått är det nog på gång. Jag meddelar här när videorna finns tillgängliga!

      Radera
  3. Har lyssnat med intresse. Men jag måste erkänna att jag är inte så insatt i Harry Potter - universumet att jag fattade vad du menade då du sa att evangeliet kommer fram. Hade jag lyssnat direkt hade jag bett dej utveckla.

    / Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anders. Trevligt att du har lyssnat! Jag kanske skulle ha uttryckt mig annorlunda. "Kommer fram" är kanske inte det bästa ordvalet. Men det handlar om att Harry frivilligt går i döden för att rädda världen från den onde Voldemort. Samt att han börjar leva igen. Så kanske det är mest korrekt att säga att det är fråga om en allegori.

      Radera
    2. Visste inte att Harry Potters sagor har slagits ihop med kristendomen.

      Men, eftersom kristendomens sagor inte levererar som man vill i Esse, kanske det behövs lite häxor, drakar och trollkarlar?

      Radera
    3. Anonym 10:32. Det var en ganska fräck kommentar. Men kanske du behöver en kanal för illamående? Det brukar se ut ungefär så där då. Nåväl, det är förstås bara mina spekulationer.

      Men angående det du skriver i den första meningen: Du lyckades missförstå enkel text ganska grundligt. Kanske du vill försöka läsa en gång till?

      Radera
    4. Men, lilla Kristian... Det var ju du själv som blandar in Harry Potter sagan med Bibeln. Och, observera att där fanns ett frågetecken! Du spyr ur dig dumheter till svar, men svarade inte på frågan.

      Radera
    5. Anonym 14:47. Kanske du inte förstår vad en allegori är?

      Radera
  4. Tack för ditt svar!

    Jag fattar nu, men jag tycker nog att den tanken är tydligare hos CS Lewis och JRR Tolkien. (Och de två vännerna var dessutom bekännande kristna...)

    Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anders. Så är det. Speciellt förstås när det gäller Lewis. För övrigt är också Rawling en bekännande kristen, även om hon svajar i vissa moraliska frågor. (Hon kallar sig själv "en praktiserande kristen".) https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_debates_over_the_Harry_Potter_series

      Radera
  5. Enligt Jakob Wiren, forskare och teologisk sekreterare till
    ärkebiskopen i svenska kyrkan bör kristna kunna se Mohammed som en profet i likhet med gammaltestamentliga profeterna!(Världen idag)

    Sanktioneras snart av ärkebiskop Jackelen själv?

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Ja, åtminstone till viss del. Vad jag förstår har det redan länge varit etablissemangets åsikt i SveK att vi har samma Gud som muslimerna har.

      Radera
    2. Kristian kan ju t.ex läsa Wikipedia om han inte vet hur saker och ting ligger till.

      "Abrahamitiska religioner används ofta inom religionsvetenskap, pluralistiskt orienterade religiösa riktningar och Islam som en samlande beteckning för judendom, kristendom och Islam, vilkas profeter och grundare Moses, Jesus och Muhammed enligt religionernas egna urkunder skulle vara ättlingar till patriarken Abraham".

      Radera
    3. Anonym 10:27. Och vad har detta med något att göra? Ditt citat handlar om något helt annat än det vi diskuterar här.

      Radera
    4. Det var bara ett svar till din egen kommentar.

      "Ja, åtminstone till viss del. Vad jag förstår har det redan länge varit etablissemangets åsikt i SveK att vi har samma Gud som muslimerna har".

      Kanske du inte ser vad du själv skriver? Eller, kanske du bara är lite grälsjuk?

      Radera
    5. Anonym 14:41. Nej, jag är inte grälsjuk. Det är bara det att du talar om något helt annat än det jag gör. Vem som är ättlingar till vem har inget att göra med vilken Gud man tillber.

      Radera