måndag 1 mars 2021

Vart är Sverige på väg?

Svenska TT rapporterade igår att en parlamentarisk kommitté som funderat på framtiden för så kallade "rasistiska organisationer" kommer att föreslå att det ska bli straffbart att delta i dylika organisationer samt även att dessa organisationer eventuellt borde förbjudas. Enligt TT handlar det främst om organisationer som är antisemitiska och "afrofobiska". 

Detta är något alldeles oerhört och skulle komma att innebära grova inskränkningar i åsiktsfriheten och föreningsfriheten i Sverige. Dessutom skulle det öppna för möjligheten att stämpla ohavliga organisationer som "rasistiska" och således få bort dessa. Ett exempel är givetvis partiet Sverigedemokraterna, som länge varit en nagel i ögat på det politiska etablissemanget i Sverige. Dessutom finns det, om man går in för detta, inget hinder för att utvidga listan på misshagliga åsikter. "Homofobi" och "Transfobi" kan sedan utan större problem fogas till listan.

Nu ska ingen missförstå detta. Rasism, och framför allt antisemitism, är synnerligen obehagliga fenomen som bör bekämpas. Men inte på detta sätt, utan genom upplysning och information. Det är nämligen så ett civiliserat samhälle agerar. Inte genom att införa mer eller mindre godtyckliga förbud. 

Jag kan inte se annat än att Sverige är på väg mot en form av politiskt korrekt totalitarism. EU har ropat högt över de totalitaristiska tendenser som t.ex. Ungern och Polen har visat upp de senaste åren. Detta svenska förslag går betydligt längre än vad dessa länder har gjort på vägen mot totalitarism. Men kommer EU att gripas in? Givetvis inte. Nu är det ju "de goda" som är i farten. Problemet är bara det att totalitarism är totalitarism oberoende av vilka kläder man sätter på den.

21 kommentarer:

  1. Sverige har länge ägnat sig åt censur av oliktänkande och yttrandefrihet så detta är ej överraskande. Lättheten med vilken folk låter sätta munkavle på sig är oroväckande och har
    väl möjliggjort detta, nya steg.

    Konfrontation borde vara oppositionens väg i Sverige och ett tydliggörande att här måste man kämpa för att undvika ett öde som ex. DDR. För närvarande är det väl endast Alternativ för Sverige som är beredd till konfrontation fullt ut medan sverigedemokraterna genom åren vingklippts i sin strävan att behaga media.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Vad avser du med konfrontation? Jag håller med dig om du med termen menar att påpeka galenskaper och visa på hur fel det blir när "de goda" förtrycker de som man stämplat som onda.

      Radera
    2. Fortsättning: Tyvärr misstänker jag att du har helt rätt i det du skriver i det första stycket. Om vi inte nu står upp för våra grundlagsstadgade friheter och rättigheter kommer de snart att vara ordentligt kringskurna.

      Radera
    3. Man har väl länge i Sverige påpekat galenskaper och visat på hur fel det blir när "de goda" förtrycker dem man stämplat som onda men den negativa samhällsutvecklingen har ändå bara fortsatt eller accelererat.

      Hur långt en konfrontation måste gå där för att i grunden lägga om skutans kurs kan man ju filosofiskt spekulera över.

      Ett första steg vore att "Alternativ för Sverige" - politik (framför allt invandringspolitik) anammades även av sverigedemokraterna och övriga klart borgerliga politiker. Ett annat steg är att sverigedemokraterna återgår till sin ursprungliga politik och igen börjar använda ett hårdare språk i debatten.

      Jimmie Åkesson har kanske nu insett detta med tanke på hans senaste debatt mot Sabuni i Agenda.

      Ytterligare: moderaterna och kristdemokraterna girar mer
      högerut närmare sina rötter.

      Med andra ord en rågång där borgerliga partier inser det destruktiva med dessa stråkar av vänsterliberalism som
      alltmer fått inflytande inom partierna,

      Centerpartiet och liberalerna är redan i stort sett vänsterliberala.

      Bäst vore ju om makthavarna erkände att man varit ute
      på fel kurs och verkligen grundligt menar lägga om kursen men det tycks som sagt vänta på sig.

      -Filosofiskt sett kan ibland våld vara enda utvägen för
      ett folk eller kultur att undgå att gå under men det vill ingen ha och dessutom krävs för det en nationell
      känsla och samhörighet som nog ej finns bland dagens svenskar.

      Är rätt så övertygad om att de flesta i Sverige och även Finland väljer att gå under eller acceptera mindre frihet framom att behöva slåss!

      Anonym1








      Radera
    4. Knivdåden eller eventuellt terrorattacken i Vetlanda ytterligare ett bevis för hur asyl- och invandringspolitiken misslyckats i Sverige!

      Anonym1

      Radera
    5. Anonym1. Säg ännu hellre att detta visar hur islam fungerar. Jag återkommer garanterat till detta ämne.

      Radera
    6. Anonym1, ifall du missat Mona Walter tidigare, se -https://www.youtube.com/watch?v=8o9HPOZTGL8 Onödigt att fråga sig om det eventuellt var en terrorattack, han gjorde bara vad varje rättrogen muslim ska göra !

      Radera
  2. fakta-lobby/nils1 mars 2021 kl. 12:25

    Det var ju intressant att vara en bland 7 på lö och 10 på sö som deltog i bibelstudiumet på distans. Bitarna börjar falla på plats, Kristian, då du om och om igen upprepar din hatretorik gentemot en oskyldig minoritet, får du mothugg, och utan mothugg kan du inte framföra din ytterst lösryckta argument: att kristendomen är den rätta av alla religioner eftersom de attackeras mest.

    Om vi följer ditt argument, att den mest sannolika och rätta religionen är den som attackeras mest, så är det nog nån annan som står i krig hela tiden, nämligen islam.

    I ett skede påstod du att det inte finns fel i bibeln, ändå påstår du att det inte är lång tid att man 30 år senare kan komma ihåg felfritt vad som skett. Sen verkar du inte bry dig att inte ens Jesus namn skrevs rätt (för att inte grekerna kunde uttala det). Men det är bra så här, spelar ju ingen roll vad du pratar då det inte är fler än tio pers som frivilligt kommer och lyssnar på dig :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Trevligt att du var med! Men det kunde kanske ha lönat sig att lyssna lite bättre. Första stycket i din kommentar har varken händer eller fötter - just p.g.a. att du inte lyssnat ordentligt på vad som sades.

      Andra stycket är fullständig goja. Speciellt utifrån vad jag verkligen sade, och även annars.

      I det tredje stycket visar du att du, förutom att du igen inte lyssnade ordentligt, inte alls har koll på de historiska realiteterna gällande antika källor.

      Så kan jag inte låta bli att lyfta fram detta med hatet. Som jag många gånger tidigare har konstaterat så förväxlar du omsorg om människorna med hat. Det enda hat som finns här är det som du spyr ut.

      Radera
    2. fakta-lobby/nils 1 mars 2021 12:25 Kanske var det få som lyssnade i realtid men jag är övertygad om att lyssnarna blir fler än så vad tiden lider ! Är verkligen nyfiken på var du hittade "hatretoriken" !

      Radera
    3. Angående deltagarantalet var det riktigt positivt, som jag ser det. Vi hann nämligen bara marknadsföra evenemanget i en knapp vecka vilket nog, sett i bakspegeln, är alldeles för kort tid. Många som säkert skulle ha varit intresserade att delta visste helt enkelt inte om det. Men som sagt kommer det hela så småningom på Youtube också.

      Radera
    4. Följande, alldeles skamligt komiska argument, för bibelns autenticitet, var Star Wars-exemplet: eftersom bibeln inte har skrivits på samma sätt som Star Wars, "För länge sen, i en galax långt, långt borta...", så kan bibeln inte vara en saga.

      Förväntar du dig faktiskt att vettiga människor ser nånting seriöst i ditt påstående?

      Du menade också att ögonvittnen hade tillfälle att korrigera handskrifterna, men då borde handskrifterna ha legat framme 30 år senare, och skulle ha förutsatt att alla var läskunniga, och hur hade man månne kollat upp att ögonvittnen faktiskt var ögonvittnen och inte lurendrejare? Helt fantastiska historier igen! :D :D

      Alla vet att fysiska samlingar ordnas inte, och följaktligen förstår alla att man kan kolla upp evenemang på nätet via sin egen sektsida. Man har då kanske inte besökt sin sektsida på en vecka (vilket är lite underligt), eller din blogg (som enligt räknaren har drygt tusental klickningar per vecka) eller så har alla besökt den, och tagit ställning till innehållet och låtit bli att komma.

      Mig berör inte Anonyms övertygelse, efteråt kan man med tangenten F5 fixa till statistiken på vilken webbsida som helst, antingen manuellt eller automatiserat. Jag är också nöjd med deltagarantalet, enligt Kristians bloggräknare borde man ha förväntat sig något hundratal på Zoom, men nu var antalet nästan så lågt det kunde bli.

      Keep up the good work, din strategi har verkligen varit framgångsrik! :D

      Radera
    5. Lobbyisten. Igen visar du hur oerhört svårt du tycks ha för att förstå det du hör. Ett litet tips: Lyssna igen när videon läggs upp på Youtube!

      Sedan visar du också att du inte har något begrepp om hur det gick till i de första kristna församlingarna. Men ja, alla kunde säkert inte läsa. Men man LÄSTE UPP texterna.

      Men ja, jag tänker fortsätta med det jag håller på med! Åtminstone du tycks ha ett tillräckligt stort intresse av det för att följa med. (Om än kanske lite slarvigt...)

      Radera
  3. https://www.nationalisten.se/2021/03/ar-vi-redo-for-forbudslagarna/?goal=0_b5a0591377-583b400361-59032523&mc_cid=583b400361&mc_eid=30d65c5e3f

    SvaraRadera
  4. Finland har begränsat åsikts och föreningsfriheten, har ju förbjudit soldiers of odin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske de har men jag känner för det oaktat att det är min plikt, såsom av mig avlagda krigsmanna ed, att tjäna fosterlandet först av allt ! Nu inser jag dock att denna ed inte längre har någon betydelse för dagens styrande ! Deras hopp står till en globalistisk stat, fjärran ifrån att vi med Guds hjälp skall bestå som en stat som bryr oss om våra egna medborgare !

      Radera
  5. Korrigering till föregående: förbjudit NMR. Odin är legit.

    SvaraRadera
  6. Dagens "HJ", https://www.youtube.com/watch?v=U_CDgToQGEc önskar man kunde hitta någon som analyserar det finska samhället på samma sätt !

    SvaraRadera
  7. "Lånar" från Det fria Sverige,
    "Den 4 juli 2019 tillsatte regeringen en kommitté för att utreda möjligheten att införa ett förbud av vad man kallar för ”rasistiska organisationer”. I april i år ska kommittén komma med förslag, och enligt medieuppgifter kommer man föreslå att man istället kriminaliserar medlemskap i ”rasistiska organisationer”; något som enligt uppgift stöds av en majoritet i riksdagen.

    Anledningen till att man försöker gå den vägen istället för ett organisationsförbud är enkelt; man hoppas slippa ändra i grundlagen så att man skenheligt kan fortsätta påstå att man har föreningsfrihet i Sverige.

    Vad är rasism?
    Om förslaget går igenom och det blir olagligt att delta i eller vara medlem i ”rasistiska organisationer” så har lagstiftarna ett gediget arbete framför sig. Dels måste man definiera vad rasism är för något, och sen bevisa att en organisation ”är rasistisk”. Är till exempel Sveriges tredje största parti en rasistisk organisation? Sverigedemokraterna har onekligt beskyllts för det åtminstone.

    Begreppet rasism vet vi populariserades av Lev Trotskij och Magnus Hirschfeld för ungefär hundra år sedan i ett försök att stoppa den fria debatten och smutskasta sina meningsmotståndare, vilket Björn Björkqvist skriver om på tidskriften Nationalistens hemsida. Det är således ett begrepp som framförallt är ett politiskt vapen, men också väldigt svårtytt.

    Blir medlemskap i Det fria Sverige olagligt?
    Exakt vem som kommer drabbas av godtyckligheten om lagen blir verklighet är svårt att veta. Det fria Sverige är Sveriges största etnonationalistiska förening, vi driver medieprojekten Radio Svegot och Nationalisten, vi driver den enda svenska samlingsplatsen Svenskarnas hus och vi agerar som svenskarnas intresseförening i diverse frågor.

    Gör det oss till rasister i Socialdemokraternas ögon? Säkert.

    För att diskutera detta och vad som väntar oss i framtiden bjuds alla medlemmar in till en digital medlemskväll den 9 mars 20:00. Du måste föranmäla dig för att delta.

    Vi hoppas att så många medlemmar som möjligt sluter upp under medlemskvällen.

    En sak är säker: Det fria Sverige kan inte stoppas. Vi har så väl plan B som plan C redo i ryggsäcken."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Endast representanter för nationalsocialistiska Motsåndsrörelsen på plats i Vetlanda för att protestera mot följderna av multikulti?

      De var i varje fall på plats och delade ut flygblad
      (kroppsvisiterades efteråt av polis).

      Hur långt måste man i Sverige gå för att ta verklig konfrontation med makthavare som förstört landet
      kan man fråga sig.

      Den demokratiska högern i Sverige tycks vara väldigt
      feg för närvarande.

      Anonym1

      Radera
  8. Konstigt att inte någon annan kommenterar här då vi alla säkert håller lite koll på vad som händer i vårt västra grannland... Gårdagens Henrik Jönsson, https://www.youtube.com/watch?v=Tc_xpp4MnCs Bonuslänk,https://www.friatider.se/kritiken-obegriplig-rasism-i-efterlyst

    SvaraRadera