fredag 30 april 2021

På väg mot en vänsterliberal åsiktsdiktatur?

När lagen om samkönade äktenskap trumfades igenom möttes våra argument mot förändringen ofta av frågan "På vilket sätt är detta något från dig?" Meningen var alltså den att detta är något positivt för de homosexuella och på inget sätt negativt för någon annan. Jag bemötte detta även här på bloggen med ett parpunkter, men konstaterade sedan att jag lämnade bort flera viktiga saker, bland annat detta med att detta kommer att leda till en drastisk inskränkning av yttrandefriheten. Nu börjar vi se följderna av detta enormt skadliga beslut. Igår meddelade åklagaren att f.d. inrikesministern Päivi Räsänen kommer att åtalas för tre fall av "hets mot folkgrupp" just för att hon påtalat de negativa sidorna med utlevd homosexualitet. Notera: Hon har inte sagt annat än vad Bibeln säger, och boken hon åtalas för blev utgiven länge innan lagen om hets mot folkgrupp infördes. Om hon, mot förmodan, faktiskt skulle fällas skulle vi i Finland inte längre ha varken yttrandefrihet eller religionsfrihet, annat då än som vackra, men värdelösa, ord på ett papper. 

Detta är emellertid bara en del av en mycket oroväckande trend i hela västvärlden idag där yttrandefriheten, åsiktsfriheten och organisationsfriheten håller på att inskränkas å det kraftigaste. För några dagar sedan rapporterade Expressen i Sverige om fritidsledaren Stefan Cronlund som fått sparken från sitt arbete för att han uppgett att han röstar på SD. Att detta kan ske i ett land som Sverige är ytterst anmärkningsvärt. Detta är något man överlag förknippar med det forna östblocket eller med dagens Kina. Men inte med det demokratiska paradiset Sverige. 

Tucker Carlson, den frispråkige programledaren på FoxNews i USA, berättade likaså för några dagar sedan om hur en högerprofil i USA (Nick Nuentes) nekas att flyga inrikes eftersom han framfört för den nuvarande vänsteradminstrationen ohavliga påståenden samt för att han deltog i den fredliga demonstrationen i Washington på trettondagen. (Alltså INTE i upploppet utanför och i Capitolium.) 

Den pågående vågen av politisk korrekt motiverad förföljelse drabbar emellertid inte bara högerprofiler. Till och med den ateistiske och i övrigt vänsterorienterade kristendomskritikern Richard Dawkins har nu fått smaka på detta. Han vågade uttala sig sanningsenligt om transsexuella ("Vissa män väljer att identifiera sig som kvinnor och vissa kvinnor väljer att identifiera sig som män. Du kommer att smädas om du förnekar att de bokstavligt talat är det de identifierar sig som. Diskutera."), och det tåldes inte. Vissa sanningar får nämligen inte sägas högt. Som en följd av detta fråntogs han titeln "årets humanist" som han tilldelades, håll i er nu, år 1996!

Vart är vi riktigt på väg?

37 kommentarer:

  1. Iltasanomats nyhetschef Juha Hiitelä publicerade i går kväll sin kommentar till fallet Räsänen. Han slår huvudet på spiken med sin text. Vi är många kristna som håller med honom.
    Han skriver bl.a. så här:

    "Itse asiassa Raamatun yksittäisiin jakeisiin kapeakatseisesti ja kirjaimellisesti vetoaminen solvaa kristinuskoa ja on halpamaista populismia. Yhdysvalloissa 1800-luvun orjaparonit perustelivat afrikkalaisten orjien pitämistä ja kiduttamista Raamatun ohjeilla. Räsäsen julkisuudessa esittämät näkemykset eivät viime kädessä eroa niistä kovinkaan paljon, vaikka hän ei seksuaalivähemmistöjä olekaan pelloille mansikanpoimijoiksi kahleissa pistämässä."

    ... och vidare ...

    "Hän olisi halutessaan voinut keskustella omasta vakaumuksestaan ja uskontonsa suhteesta seksuaalivähemmistöihin toisella tavalla, toisella sävyllä. Asiallisesti, pohdiskelevasti, analyyttisesti, jopa toisten ihmisten näkökulmia kunnioittavasti. Kaikki kristityt eivät ole olleet julistamassa vakaumustaan samoilla sanoilla tai samoilla äänenpainoilla kuin Räsänen, eivätkä kaikki kristityt edes näe asiaa samalla tavalla kuin Räsänen."

    Tycker du Kristian att han tänker helt galet?

    Hela kommentaren finns att läsa på https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007949518.html

    Sven

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven. Ja, det gör han. Helheten består av detaljer, och om den helhet man påstår sig ha funnit (i detta fall i Bibeln) står i konflikt med detaljerna har man misstagit sig rörande helheten.

      Radera
  2. Visst får man ha vilken åsikt man vill, men exakt vad vinner man på att förolämpa andra människor?

    Menar Kristian att homosexuella inte har rätt att leva sitt liv som dom vill? Har dom inte rätt till sin åsikt?

    Vissa sanningar får inte sägas högt, säger Kristian och de homosexuella vet nog bättre än någon annan hur den sanningen gäller!

    SvaraRadera
  3. Vi kan bara konstatera att det är ett fungerande system vi har, det idkas ingen censur, ingen förhandsgranskning, utan man litar på att antingen förstår man vilka förhållningssätt som gäller, eller så får man stå för konsekvenserna. Räsänen saknar förståelse och empati, svårare än så är det inte.

    Domb i hövå så fåår kråppe liid.

    SvaraRadera
  4. Anonym 30 april 2021 11:56, tar bara som exempel ur din kommentar "jopa toisten ihmisten näkökulmia kunnioittavasti". Hur skulle du säga till en tjyv att det är synd och fel att stjäla ? Om jag vet att det är fel att stjäla, varför skulle jag högakta en tjyvs synsätt eller ens behöva försöka se det från den personens sida ? Förolämpar jag andra människor om jag framhåller att det är fel att stjäla ?

    Till alla som påstår att Päivi Räsänen skulle hata,förolämpa,diskriminera,hetsa osv.osv, varför inte sätta en stund på att se henne själv i ngn video ? tex. https://www.youtube.com/watch?v=GZgfPAG8LG8 och det finns många till. Rom 1:26-27

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför skulle det vara förolämpande för någon att framhålla att det är fel att stjäla?
      Och vad har det med Räsänens kränkande uttalanden/texter att göra?
      Ser du inte skillnad mellan att a) påstå att homosexuella lider av en utvecklingsstörning och att b) påstå att brott är fel? Det är en mycket stor skillnad, kan jag upplysa dig om.

      Sven

      Radera
    2. -->Sven, Nej, just det, att stjäla är synd likväl som utlevd homosexualitet är synd !!! (Varifrån fick du a)"utvecklingsstörning" ? Rom 1:26-27

      Radera
    3. Att vissa (Räsänen, du) inte inser skillnaden visar ju bara att lagen behövs.
      En av åtalspunkterna mot Räsänen är att hon skrivit att homosexualitet är en utvecklingsstörning. Personligen tycker jag att de som anser att hon då för fram Bibelns budskap lider själva av bristande intellekt.

      Sven

      Radera
    4. -->Sven, inse att där inte finns någon skillnad, synd är synd ! Läste du redan Rom 1:26-27 ? Nu tvivlar jag på att Räsänen skulle ha skrivit att homosexualitet är en utvecklingsstörning... Men OM hon gjort det, vilken utvecklingsstörning blir följderna av att barn växer upp med endast en förälder ? (Eller i värsta fall två samkönade...) ? Följderna av de två ovannämnda fallen är INTE goda ! Barnet som växt upp under dessa förhållanden saknar insikter om det rätta förhållandet mellan de TVÅ kön som existerar !

      Radera
    5. Nu börjar det riktigt spåra ur här.
      Jag förstår att du egentligen bara vill provocera. För jag tror inte att du på allvar tycker att det är helt ok att hitta på egna definitioner för ett ord (utvecklingsstörning).
      Men, jag känner mig inte provocerad, däremot inser jag att vi tyvärr inte kommer längre här. Jag upplever för stor nivåskillnad för att föra en saklig diskussion.

      Sven

      Radera
    6. -->Sven, ingalunda vill jag provocera, jag vill bara peka på vad Guds ord säger ! (Du har uppenbarligen inte ännu läst Rom 1:26-27 ?) Ok om du anser att jag försökte hitta på egna definitioner av ordet "utvecklingsstörning" men visa gärna var Päivi Räsänen har sagt eller skrivit så !

      Radera
    7. -->Sven och andra, pointen är att vi erkänner våra egna handlingar som synd och inget annat ! Synda kan vi och gör det även gärna... Den som påstår annat ljuger !

      Radera
  5. "Om hon, mot förmodan, faktiskt skulle fällas skulle vi i Finland inte längre ha varken yttrandefrihet eller religionsfrihet, annat då än som vackra, men värdelösa, ord på ett papper."

    Där slog du huvudet på spiken Kristian!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nylänningen. Fint att vi kan vara överens! :) Det har förts diskussion här tidigare om detta problem, men regnbågsfascisterna har stora svårigheter att se var skon klämmer. Men huvudpoängen är den att om en i allra högsta grad subjektiv kränkthetskänsla får vara avgörande för vad som kan sägas eller inte så finns det inte längre någon yttrandefrihet. Det här är egentligen väldigt enkelt. Men ack så svårt ändå.

      Radera
  6. De "sanningar" man hittar i en sagobok (bibeln) är inte sanningar, det är fantasier! Människor som tror på sådana "sanningar" lever i en fantasiverklighet och borde få psykiatrisk vård. Det är en sanning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Må bildning och vetande gå framåt och människoanden göra hur stora framsteg som helst, de kommer dock aldrig att övergå kristendomens höghet och sedliga kultur, sådan den strålar och lyser i evangelierna. — Jag för min del älskar och värderar Bibeln, ty den allena har jag att tacka för min moraliska bildning.Jag kan därför inte tåla dessa orättvisa, hånande och misstydande anfall, som göres mot denna höga bok".

      -Johann Wolfgang von Goethe — Berömd tysk filosof, forskare och skald

      - Något för "Anonym 1 maj 2021 10:30" att fundera på?

      Anonym1

      Radera
    2. låt mig småle åt biblisk "moralisk bildning" :)

      Radera
    3. Anonym2 maj 2021 08:41

      Kvinnoförtryck, homofobi, rasism, verklighetsförnekande, självbedrägeri... Där har vi kristen moralisk bildning! :-D

      Radera
    4. Här kommer något ännu värre:

      "Bibeln är den ädlaste skatt. Den förutan vore jag en olycklig människa. — Ni gör väl i att söka er tröst i evangelium, ty det är den outtömliga källan för all sanning, som när förnuftet har genomsökt hela sitt fält, inte står att finna någon annanstans".

      - Immanuel Kant

      En stor filosof kallar evangelium en "outtömlig källa för all sanning"- måste väl kännas väldigt provocerande?

      Anonym1

      Radera
    5. Anonym2 maj 2021 14:34

      Där fick vi alltså bevis på självbedrägeri. :-D

      Radera
  7. De som hänvisar till "Guds ord", spar ni på riset? Kontrollerar ni att de manliga könsdelarna är intakta på dem som "...upptas i Herrens församling"?

    SvaraRadera
  8. Vart än vi är på väg så är det mot det bättre från häxbränning, inkvisition, slaveri mot en värld baserat på vetenskapliga fakta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste du överhuvudtaget Kristians blogginlägg med länkar ?

      Radera
    2. Anonym 21:58. Nej, det gjorde han förstås inte. Dessa hatare (ja, det är rätt benämning) är inte intresserade av att veta vad som pågår eller hur andra än de själva tänker. Det enda som är intressant för dem är att håna och, just det, hata.

      Radera
  9. Ninnanaaninaa, boktipset. Seriöst bra om bibeln och dess tolkning. Ja det är nörderi men bra nörderi.

    The Bible with and Without Jesus: How Jews and Christians Read the Same Stories Differently

    https://www.amazon.co.uk/Bible-Without-Jesus-Christians-Differently/dp/0062560158

    Ett kondensat med författarna sam Q&A.
    https://m.youtube.com/watch?v=y7dSmy39EeY

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:36. Titeln på boken är missvisande. När man läser sammanfattningen ser man att det handlar om GT, inte om Bibeln. Och ja, det kan säkert vara intressant läsning.

      Radera
    2. Kristian. Nu pratar du skit igen. Bibeln består av GT och NT!

      Men, anar att du inte är så insatt som du låtsas vara...

      Radera
    3. Anonym 21:37. Tack för att du visar hur rätt jag har i min kommentar nedan.

      Radera
  10. Jag ids inte svara på de mest huvudlösa kommentarerna här, jag nöjer mig med att konstatera att det är tydligt att där regnbågsideologin går in tycks förståndet och förmågan att tänka klart gå ut. Detta är ytterst beklagligt, speciellt som denna ideologi allt mer tycks vara den ideologi som anger grundtonen i samhällsdebatten idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borde inte din gud ingripa om han tycker det är fel? Ingenting händer som är mot hans plan, väl?

      Och vad gäller styret - minns att all myndighet fått sin makt av gud. Så ock vår regering.

      Radera
    2. Kristian Nyman 17:13

      Återigen speglar du dig själv.

      Men, det gör inget. Ingen saknar dina dumma åsikter. Du kan gott fortsätta med att hålla tyst.

      Radera
    3. Jan. Det att all myndighet har sin makt av Gud innebär inte att myndigheten ibland (t.o.m. ofta) gör det som är galet och kan och bör kritiseras.

      Sedan ska du vara väldigt försiktig att ropa efter Guds ingripande. Han kommer att ingripa, men när så sker kommer det att bli oerhört obehagligt för de som har missbrukat sin makt och inte erkänt honom som Herre. Tills dess lever vi i nådatiden och det innebär bl.a. att domen inte faller ännu utan att vi alla, både myndigheter och sådana som du och jag, får tid att omvända oss. Den tiden bör vi alla ta vara på.

      Radera
    4. Anonym 20:07. Läs lite noggrannare innan du kommenterar så slipper du göra dig själv till åtlöje. Jag skrev om sådana som anammat regnbågsideologin. Det har inte jag gjort. Eller hur?

      Radera
    5. Kristian.

      Det är bara du själv här som håller fast vid homo temat. Men, vi förstår nog alla att vårsolen har börjat lysa över Kristian och att intresset för hemliga lustar har vaknat.

      Sedan skrev jag att ingen här har saknat dig och dina dumma åsikter. Du kan fortsätta att hålla tyst.
      Lite svårt för dig att förstå enkel svenska, eller hur?

      Radera
    6. Anonym 3 maj 2021 0700..

      Du skrev två gånger att ingen saknar Kristian och hans "dumma åsikter" och att han kan hålla tyst. Ändå kommer du gång på gång tillbaka till Kristians blogg där han publicerar sina tankar och åsikter. Om du inte saknar Kristian och hans åsiker, varför fortsätter du komma tillbaka?

      Radera
    7. Därför att jag läser alla andras kloka åsikter! Och, för att det är viktigt att sanningen kommer fram till den här hatbloggen! Och, för att Gud har sagt att någon borde lugna ner de religiösa lögner som hatbloggaren skriver!

      Varför är du själv här? Intresserar ämnet homosexualitet dig?

      Radera
  11. Man undrar över denna riksåklagare Raija Toivainen och hennes politiska preferenser. Är hon utnämnd som riksåklagare på politiska grunder eller är det ändå sakkunskap och kompetens
    som fört henne till denna höga post? Eller båda delarna?

    Tyvärr blir man lätt konspiratoriskt lagd numera men med tanke på den förhärskande vänsterliberalismen och vänsterns metod att kuppa samhället inifrån kan det ej hjälpas.

    Anonym1

    SvaraRadera