lördag 8 maj 2021

Sverige på farlig väg!

Det finns uppenbarligen inga gränser idag för hur långt woke-ideologins anhängare är beredda att gå för att tysta ner alla som inte har samma bekännelse. I Sverige har i dagarna presenterats ett kommittébetänkande som, om det blir lag (vilket det ser ut att bli eftersom en majoritet av riksdagspartierna tycks stöda det), kommer att göra det olagligt att höra till och även att stöda så kallade "rasistiska organisationer". Straffskalan föreslås innehålla fängelse i upp till fyra år för de grövsta "brotten". 

Detta skulle innebära att många alternativmedia skulle tvingas stänga ner, liksom troligtvis också partiet Sverigedemokraterna som, i detta sammanhang, uttryckligen har utpekats som ett rasistiskt parti.

Det finns så många problem med detta kommittébetänkande att jag inte ens vet var jag ska börja. Men kanske det jag kan lyfta fram först är problemet med godtyckligheten. "Rasism" är, har det visat sig, ett fenomen som kan fås att innefatta det mesta. I extrema fall anses det räcka med att vara vithyad för att man ska anses vara rasist. I samband med detta detta kommittébetänkande lyfts "islamofobi" fram som en rasistisk yttring. Här har verkligheten visat att det räcker med att lyfta fram historiska fakta för att få stämpeln "islamofob". 

Sedan har vi förstås det lilla problemet med åsiktsfriheten, yttrandefriheten och demokratin. Rätta mig om jag har fel, men senast ett parti/en folkrörelse förbjöds av makthavarna i det som idag är EU talar vi om 1980-talet och den kommunistiska diktaturen i Polen som förbjöd Lech Walesas rörelse "Solidaritet". Det är på den nivån, och i sådan kontext, vi bör tala om detta svenska kommittébetänkande. Men det inser givetvis inte de svenska makthavarna idag. Som jag tidigare har haft orsak att konstatera: En viss ideologi tycks förta förmågan att tänka klart.

Om detta kommittébetänkande verkligen blir lag i Sverige förväntar jag mig att resten av EU reagerar, och att reaktionen blir ytterst kraftig. Detta är nämligen, om det verkligen genomförs, den överlägset största attacken på åsiktsfrihet, yttrandefrihet och demokrati någonsin i EU:s historia. Hur var det det hette när EU kritiserade Polen? "En attack på den gemensamma värdegrunden"? Här talar vi om det som är flerfalt värre än det som pågår i Polen. 

13 kommentarer:

  1. Ska bli intressant att se om HSS media i ledare skriver
    om denna viktiga händelse!

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Ja, få se. Och framför allt hur de vinklar det - om de skriver.

      Radera
  2. Folket i Sverige är lika inteligensbefriade som sina ledare..,https://samnytt.se/undersokning-svenskar-och-kineser-tror-att-deras-lander-ar-mest-demokratiska/
    Ännu ett exempel på hur galet det är i Sverige, jakten på "Jaktjournalen" , https://samnytt.se/skrev-kritiskt-om-genusforskning-nu-sparkas-jaktjournalen-ut-fran-holmen-skogs-jaktmark/ + https://www.youtube.com/watch?v=Be1uN-gTVJs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:15. Ja, det är inte konstigt att stödet för alternativa partier, typ SD, ökar.

      Radera
  3. Jojo, man kan nog på sina håll drömma om att lägga ner SD i Sverige, men det är dagdrömmar, det. Men här var det visst bara bloggaren själv som drömde. SD växer, liksom systerpartierna i de övriga nordiska länderna. Växande invandringskritik tystar man inte med ett politiskt beslut, inte ens i Sverige.

    Sverre

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sverre. Kanske inte, men det finns tecken på att makthavarna kommer att försöka. Det kan bli trångt i fängelserna...

      Radera
  4. "Med en rasistisk organisation avses enligt förslaget en sammanslutning av personer som genom brottslighet förföljer en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller ras. Enbart de åsikter som kommer till uttryck i sammanslutningen är alltså inte tillräckliga."
    Överdriv inte. Alternativmedia och sverigedemokraterna är inte i sig kriminella.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Johanna. Jag överdriver verkligen inte. Men du klippte bort en viktig del av texten när du citerar. När man pratar om "hat" blir det väldigt, väldigt subjektivt och i princip vad som helst kan hamna på fel sida om strecket.

      Radera
  5. Du får det att låta som att svenskarna vill förbjuda politiska partier när det klart och tydligt står i texten att det handlar om kriminella organisationer. Det svenska betänkandet är mer besläktat med förbudet mot nordiska motståndsrörelsen i Finland (för att deras verksamhet var emot god sed!), eller tyskarnas sätt att handskas med terroristorganisationer, så jo, jag kallar din text en överdrift.

    Jag är inte övertygad om att förbud är det bästa sättet att handskas med diverse organisationer, men jag ser ingen anledning att förvränga budskapet bara för att de har använt ordet rasistisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Johanna. Om du läser vad jag skrev så ser du att jag använde ordet "troligtvis". SD har, i de diskussioner som har förts angående just detta kommittébetänkande, utpekats som ett rasistiskt parti. Det finns givetvis ingen automatik i detta, men om detta blir lag kan denna lag mycket väl användas för att förbjuda SD.

      Radera
  6. Utrikesminister Ann Linde sänder hälsningar 13 maj med anledning av eid al-fitr (ramadan)men glömmer helt bort Kristi himmelsfärdsdag. Hon bjuder även på baklava! (Fria tider)

    År 2017 som handelsminister hade hon ej några betänkligheter
    att ta på slöjan under ett besök i Iran.

    -Dagens Sverige får nog anses som ett rätt så proislamskt och antikristet land.

    Man vände (i tiden) Jesus ryggen och fick Muhammed?

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1, uppskattar dina kommentarer här på Kristians blogg ! De sista va bra ! "Man vände (i tiden) Jesus ryggen och fick Muhammed?"

      Radera
    2. Anonym1, lite underhållning för dig och andra, https://www.youtube.com/watch?v=rZL6-2puaPY

      Radera