tisdag 22 januari 2013

Köttskatt?



Enligt Aftonbladet vill svenska Jordbruksverket införa en köttskatt i Sverige för att minska på köttkonsumtionen. (Svenskarna äter näst mest nötkött inom EU.) Och nej, jag kollade almanackan, det är INTE första april. Nå, som man kunde anta är det igen koldioxiden man vill åt. Den fullständigt förryckta (och, märk väl, obevisade) teorin att det är människan och hennes utsläpp av växthusgaser som ligger bakom temperaturförhöjningen föreslås alltså skörda nya offer. Nu är det (igen) bönderna som ska klämmas åt. Den föreslagna skatten skulle förstås betalas av konsumenterna, men en mindre köttkonsumtion (som sägs vara målet med skatten) drabbar bönderna.

Det skulle nog vara dags för oss att säga stopp nu. Utsläppshandeln var ju redan den en galenskap utan like, och nu detta. Förhoppningsvis tar beslutsfattarna i Sverige sitt förnuft till fånga innan man ställer till med mera elände under täckmanteln av miljöskydd. Ett fullständigt förfelat sådant, vill säga. Om samma energi, tid och pengar skulle ha satsats på det verkliga problemet, alltså nedsmutsningen och den miljöförstöring som vi människor åstadkommer genom att våldföra oss på naturen, skulle mycket ha kunnat vinnas. Men nu försöker man, genom den ena galna åtgärden efter den andra, stoppa något som vi människor troligtvis varken har åstadkommit eller kan göra något åt. Jag pratar alltså om ”klimatförändringen”.

Jag börjar misstänka att det finns en dold agenda bakom allt detta tal om - och alla dessa åtgärder för att försöka stoppa - denna påstådda klimatförändring. Eller är det helt enkelt bara så att något som upprepas tillräckligt ofta till sist blir en odiskutabel sanning? Nåja, så har det ju fungerat tidigare...

4 kommentarer:

  1. Klimatförändringen skulle, likt "kriget mot terrorn", vara en perfekt lögn. Hotet är så diffust att man aldrig kan bli "färdig", utan teorierna kan användas i all framtid för att berättiga vilka ingrepp som helst i de personliga friheterna. Vi har nog inte ens sett början än...

    Huvudsyftet? Om mina studier är korrekta så är huvudsyftet det som Lenin misslyckades med - en arbetande slavbefolkning som till fullo kontrolleras av en välbärgad elit. En socialistisk, global värld.

    Det som står i vägen för detta är den politiska konkurrensen som fortfarande existerar. Jag misstänker dock att den dan då man lyckas komma överens om ett bindande globalt klimatavtal, ja då är den politiska konkurrensen satt ur spel, eftersom alla är bundna att följa de dekret som den internationella klimatpanelen spottar fram.

    Vi har mycket osett ännu, men Jesus är Herre, och ingen har mer makt än just den som vår Fader i himmelen har beslutat att ge dem, för en kort tid.

    mvh
    Christoffer

    SvaraRadera
  2. Köttskatt och klimatförändring låter jag bli att kommentera men ville bara säga tack för en rejäl predikan/bibelstudium i Purmo i söndags.

    H. Purmobo.

    SvaraRadera
  3. Vi skall fortsätta att strida i Skriftens Anda för Sanning Rätt och Nåd som Herren vill var och en i sin kallelse efter Nåd och Tro och Den Heliga Skrift Allena ty med oss fattiga syndare går Vägen Saningen och Livet hälsar torsten nils ulrik psykpatient

    SvaraRadera