måndag 21 januari 2013

Obama, Giglio och homolobbyns makt



Barack Obama blir insvuren som president i USA i natt. Detta blir, som alla vet, hans andra period, och därför är det här ingen större nyhet. Jag är absolut ingen vän av Obama, och jag anser att vem som helst (av de andra kandidaterna i valet) skulle ha blivit en bättre president. Men det hör nu inte hit, åtminstone inte denna gång.

Det som höll på att bli en större nyhet i anslutningen till installationen var valet av pastor som skulle leverera välsignelsen. Valet föll ursprungligen på Louie Giglio, en 58-årig predikant och teologiedoktor som grundat ”The Passion Movement” och som är känd för sitt engagemang mot trafficking och människohandel. Emellertid grävde homolobbyn fram en predikan Giglio höll i mitten av 90-talet i vilken han kallade homosexualitet för synd och menade att en legalisering av enkönade äktenskap skulle underminera hela samhällsordningen. I predikan bad han dessutom sina åhörare att ”kärleksfullt men bestämt svara på homolobbyns aggressiva agenda”. (Citat från engelskspråkiga Wikipedia.)

Den press Giglio utsattes för efter detta ”avslöjande” ledde till att han avsade sig uppgiften till förmån för en pastor som hade de ”rätta” åsikterna i denna tydligen idag allt avgörande fråga. Motiveringen Giglio angav för sitt väjande är sådan att den förtjänar att lyftas fram: ”Det är troligt att mitt deltagande och den bön jag skulle komma att bära fram skulle bli överskuggad av de som vill göra sin agenda till installationens huvudfråga”. (Min översättning.) Giglio valde alltså att väja och att inte låta homolobbyn kapa detta installationstillfälle.

Så här stort inflytande har alltså homolobbyn i USA idag att de i princip kan stoppa alla som inte delar deras syn på homofrågan från att delta i dylika sammanhang. Det här är synnerligen skrämmande, speciellt som vi vet att denna fråga går som på räls, stadigt och allt snabbare framåt.

Nu blev detta en ganska negativ text. Som motvikt kan jag ge sista ordet åt Louie Giglio. Om du kan engelska rekommenderar jag starkt denna video. Lyssna och låt dig inspireras!

2 kommentarer:

  1. Sedan kan man ju fråga sig varför ett sekulärt land som USA alls ska ha med en kristen pastor vid ett sådant här tillfälle. Om det är så att man inte kan klara av ett politiskt göromål utan att ha en religiös ledare närvarande så borde man också ha inkluderat en rabbin, en imam o.s.v. Men det enklaste och mest korrekta enligt konstitutionen skulle vara att sluta blanda ihop religion och politik, och genomföra ceremonin utan några som helst religiösa ritualer.

    SvaraRadera
  2. Verkligen skrämmande. Tack för att du lyfter fram detta! Den synkretism som är uppenbar i installationsupplägget banar väg för förföljelser mot kristna, som i allt vill hålla fast vid Guds ord, trots att upplägget verkar så gudfruktigt. "I ingen annan finns frälsningen." Den som säger så är för trångsynt för att passa in i den politiska korrektheten. Det är den största faran, eftersom den exklusiva kristna frälsningsläran utgår från att ge Gud och hans Ord hela äran. Att "homofoberna" trakasseras är bara en följd av detta.

    SvaraRadera