onsdag 9 januari 2013

Välkommen med!

Var har jag min kyrka?

Samtals- och överläggningstillfälle på evangelisk-luthersk grund

Söndagen den 13 januari 2013 i Oravais församlingscenter.

14:00 Inledning, Ingemar Klemets: Var har jag min kyrka? Kristian Norrback: Vari ligger grunden för kristen gemenskap?
ca 14:40 Gruppsamtal - samtal utifrån mötestemat
15:40 Kaffepaus (vid ABC-stationen)
16:15 Plenum - allmän diskussion utifrån samtalsgruppernas frågeställningar
19:15 Sammanfattning och avslutning

Utgångspunkten för överläggningstillfället gäller uttryckligen studium och samtal utifrån grundläggande teologiska frågeställningar angående den problematik vi möter i dagens församlings- och gudstjänstsituation. Vad säger Bibeln och bekännelseskrifterna om grunden för kristen gemenskap och hur ser en rätt församling ut? Målsättningen är att genom samtal i broderlig/systerlig anda utifrån Bibeln och bekännelsen nå en fördjupning i den centrala teologin, för att göra oss bättre i stånd att möta och rätt hantera de frågor och problem vi ställs inför med anknytning till rubriken. Under denna samling ges verkligen utrymme för grundlig diskussion. Preliminärt övervägs en uppföljande seminarieserie i samma tema och utifrån motsvarande förutsättningar, ifall intresse finns och mötet så beslutar. Detta förslagsvis med utgångspunkt från augsburgska bekännelsen (augustana) i våra bekännelseskrifter.


Hjälp till att sprida möteskallelsen!

Adress: Kimovägen 19, Oravais
För ytterligare information: 0500 561 356 (Tommy Karf)

1 kommentar:

  1. Vi var ca 35 personer närvarande under inledningsföredragen. Jag tvingades lämna samlingen efter gruppdiskussionerna (som, likt föredragen) var mycket givande.

    Om någon av de närvarande vill ge en liten redogörelse för vad som sades/beslöts skulle det vara välkommet! (Antingen här, eller, kanske hellre, per e-post...)

    SvaraRadera